Dodaj do ulubionych

Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto?

07.02.23, 23:08
W wakacje w sierpniu jeździłam z mężem do Grecji (Rodos, Kos) na 4*, all in z last minute z biura podróży. W tym roku mąż się uparł na Chorwację. I tu mam pytanie: jaki jest standard takich hoteli 4*? Niższy niż w Grecji? Czy jest dużo drożej po wprowadzeniu euro? Dużo do zwiedzania? czy plaże są czyste (bez petow, szkła itp)? brac all in czy tylko śniadanie i jessmc na mieście? Dziękuję za odpowiedzi. Osobom, które gardzą all in, organizują sobie wyjazdy samodzielnie serdecznie proszę o niewypowiqdanie się smile
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 07.02.23, 23:14
      Z byka spadłaś? Teraz to nawet Mauritius to zatęchła nora...
      • keep.sweet Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 07.02.23, 23:21
        Serio pytam. A co nie jest zatęchłą norą?
        • krwawy.lolo Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 07.02.23, 23:35
          Jakiś kawałek łysego klifu na Pomorzu Zachodnim. Na przełomie listopada i grudnia.
    • bialyhenio Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 07.02.23, 23:44
      Chorwacja słynie z apartmani a nie hoteli all-in
      Ale niech się wypowiedza znawcy na bieżąco
    • hrabina_niczyja Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 08.02.23, 01:49
      Byliśmy w tym roku. Dla mnie Chorwacja to wyjazd tylko prywatny, najlepiej samochodem. Mieszkaliśmy w apartamencie, czysty, zadbany, żadna nora. Jedzenie we własnym zakresie, fajne knajpy, sklepy. Śniadania robiliśmy sami, czasami kolację. Weź buty do wody koniecznie. Kiedyś byłam sama na zorganizowanej wycieczce, objazdówce. Bardzo dobrze to wspominam i polecam. Zresztą ja zorganizowane objazdówki zdecydowanie wole niż leżenie przed hotelem. Na majówkę planujemy z chłopem właśnie taki wypad objazdowy z biurem.
    • hrabina_niczyja Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 08.02.23, 01:51
      Aha i ceny niestety poszły w gore, więc tak tanio jak było już nie jest. Ale warto. Wbrew pozorom na 3 osoby, własnym autem i noclegami po drodze wydaliśmy niecale 10 koła na 2 tygodnie.
    • minerallna Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 08.02.23, 04:28
      Chorwacja i hotele? Może po drodze z jednego ciekawego miejsca na drugie ciekawe i nocleg po drodze.
      Ale tak 7 nawet dni w hotelu? W tym kraju średnio to widzę.
      To jest kraj który żeby zobaczyć i pozwiedzać to niestety trzeba jeździć.
      Znam ludzi co zawsze jeździli na swoją "miejscówkę" . Wracali zadowoleni, wypoczęci.
      Jednak po bardzo wielu latach w końcu odkryli piękno Chorwacji. Moja w tym zasługa smile
      Ruszyć się i pozwiedzać.
      A pytanie autorki wątku (...) Dużo do zwiedzania?(...) chyba należy zignorować. Chyba nie można być aż tak głupim?
      • keep.sweet Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 08.02.23, 08:53
        Sama jesteś gUpia
    • fibi00 Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 08.02.23, 07:50
      Allinclusive w Chorwacji jest rzadkością a jeśli już jest to wychodzi drogo w porównaniu z Grecją. Standard hotelu 4* jest moim zdaniem niższy niż w Grecji - przynajmniej ja mam takie odczucia albo tak trafiliśmy. Chorwacja jest piękna, można dużo zwiedzić. Jeśli już hotel to raczej z wyżywieniem HB ale na luksusy raczej nie ma co liczyć.
    • virtualnie Re: Chorwacja Dalmacja all inclusive czy warto? 08.02.23, 08:43
      Do Chorwacji jeździ się raczej indywidualnie, do apartamentów. Ofert do koloru i wyboru, portali w internecie jest mnóstwo. Co do zwiedzania co kto lubi, Split, Dubrownik, Plitvice, Krka, Mostar, ale raczej jako uzupełnienie plażowania i atrakcji wodnych. Latem zbyt gorąco na intensywne zwiedzanie, na murach Dubrownika często ludzie dostają udaru słonecznego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka