Dodaj do ulubionych

A widzieliscie, ze Biden

22.02.23, 22:03
mial na czole popiol? A Duda nie mial. Pewnie w ambasadzie amerykanskiej odbyla sie prywatna msza dla Bidena.

Czy nie przeszkadza wam, ze amerykanski prezydent jest czlowiekiem wierzacym i w dodatku katolikiem?
Mnie sie to dziwne wydaje.
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:05
      O, masz zdjęcie- zrobił sobie zdjęcie z tym zakonnikiem augustianinem.
      • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:08
        Dziekuje. smile
    • taki-sobie-nick Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:12
      Nie.
    • jednoraz0w0 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:13
      Nie było jeszcze amerykańskiego prezydenta niewierzącego. Dzisiaj jak byłam w sklepie to No może nie połowa ludzi miała szary krzyż na czole ale sporo. Niby dlaczego to miałoby przeszkadzać/ nie przeszkadzać Polakom?
      • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:17
        jednoraz0w0 napisał(a):

> Niby dlaczego to miałoby przeszkadzać/ nie przeszkadzać Polakom?

Nie pytam wszystkich Polakow. Pytam uczestniczki i uczestnikow forum emama.
        • babcia47 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 04:55
          Jako uczestniczka forum emama uważam, ze każdy ma prawo wierzyć w co chce pod warunkiem że nie próbuje tego narzucić innym. Amen
      • majenkirr Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:19
        Z tymi wierzącymi prezydentami to bym nie przesadzała, ale fakt, że wszyscy do jakiegoś kościoła należą.
        • ayelen40 Re: A widzieliscie, ze Biden 25.02.23, 07:54
          Np Trump przy każdym rozwodzie zakładał sobie nowy.
          • marta.graca Re: A widzieliscie, ze Biden 25.02.23, 08:26
            A Henryk VIII? 😃
            • ayelen40 Re: A widzieliscie, ze Biden 25.02.23, 08:48
              Temu chodziło też o majątek Kościoła. No i zrobił to raz, a dobrze. Poza tym nie był prezydentem USA.
      • leosia-wspaniala Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:46
        >Dzisiaj jak byłam w sklepie to No może nie połowa ludzi miała szary krzyż na czole ale sporo.

What surprised ?
      • niemcyy Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:31
        Ale katolik rzadko im się trafia.
        • veryvery Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:42
          Biden jest drugi, pierwszym byl John Kennedy a poza tym nikt
      • kamin Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 12:37
        W życiu nie widziałam człowieka z szarym krzyżem na czole. Nigdy przenigdy.
        • s12345s Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 15:18
          kamin napisał(a):

> W życiu nie widziałam człowieka z szarym krzyżem na czole. Nigdy przenigdy.

Ja też.
        • arthwen Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 15:39
          Ja tak samo. I sama też nigdy nie miałam - chyba, że jako małe dziecko i nie pamiętam.
          • pyza-wedrowniczka Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 16:51
            Ja w ogóle nie kojarzę krzyża w środę popielcową. U mnie się sypie popiół na czubek głowy, tak mało, że właściwie tego nie widać.
            • arthwen Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:18
              To ja przyznaję, że po prostu nie wiem. Prawdopodobnie byłam na jakiejś mszy w Środę Popielcową jak byłam dzieckiem czy nastolatką, ale totalnie tego nie pamiętam co się tam robiło z tym popiołem.
        • jednoraz0w0 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:28
          No bo w Polsce tego popiołu była szczypta i nie smarowanie po czole tylko posypywanie.
    • gama2003 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:17
      Wolę Bidena z popiołem, niż putina ze świeczką w cerkwi, modlącego się z cyrylem o zwycięstwo rosji w Ukrainie.
      • marta.graca Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 07:15
        10/10.
    • majenkirr Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:17
      Czy w Polsce też się tak chodzi? Naprawdę nie pamiętam. A tu to jedyny dzień, kiedy widzisz kto katolik 😉.
      • niemcyy Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:27
        Naprawdę chodzą upaprani popiołem czy żartujecie?
        • majenkirr Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:45
          Chodzą tak do końca dnia.
          • niemcyy Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:31
            Śmiesznie smile
            • emateczka Re: A widzieliscie, ze Biden 25.02.23, 10:27
              Boki zrywać.
        • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:08
          niemcyy napisał(a):

> Naprawdę chodzą upaprani popiołem czy żartujecie?

Przeciez napisalam, ze prezydent USA mial popol na czole, a ty sie dziwisz, ze Polacy chodza "upaprani".
          • szeptucha.z.malucha Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:23
            W PL sypie się popiół na głowę, u Anglosasow robi się znak krzyża na czole.
            • majenkirr Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:27
              Och, faktycznie! 🤦🏼‍♀️
              • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 05:09
                Katolicy w Stanach Zjednoczonych nie zmywają popiołu, który nakłada się na czoło, a nie na włosy, jak w Polsce .Amen .
                • irma223 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 09:19
                  Czyli ów polski zakonnik potraktował Biedna po amerykańsku. Ciekawe, czy wiedział, że tam się tak to stosuje, czy to sam Biden zwrócił mu uwagę.
                  • szeptucha.z.malucha Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 10:14
                    Polski zakonnik jest duszpasterzem dla anglojęzycznych dyplomatów.
        • marta.graca Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 07:15
          Chodziłam do kościoła przez długi czas i w życiu nie widziałam nikogo upapranego popiołem.
          • emateczka Re: A widzieliscie, ze Biden 25.02.23, 10:26
            Nie róbcie z siebie idiotow, naprawdę... To nie jest żadne "upapranie" tylko symbol.
            Ludzie z bindi też są dla was upaprani, czy tylko katolicy?
            • marta.graca Re: A widzieliscie, ze Biden 25.02.23, 13:12
              To był cytat z postu powyżej. Nie mam nic przeciwko symbolom, jeśli ktoś chce w nie wierzyć.
      • kamin Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 12:38
        Nie w Polsce nie widziałam ludzi ubrudzonych popiołem.
        • marzeka11 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 15:58
          kamin napisał(a):

> Nie w Polsce nie widziałam ludzi ubrudzonych popiołem.

Bo u nas jest posypanie głowy popiołem, a nie tak, jak u amerykańskich katolików.
    • misiamama Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:18
      Zupełnie nie przeszkadza mi wewnętrzne życie duchowe osób trzecich, zwłaszcza jeżeli nie manifestuje się ono kabotyństwem, uprzedzeniami, homofobią, mizoginią, pruderią, instrumentalnym wykorzystywaniem naiwności tzw. prostego człowieka, publiczną pobożnością niemającą nic wspólnego z wewnętrznym ładem moralnym, sianiem zgorszenia przez zblatowanie ze zdeprawowaną i przekupną hierarchią, rezygnacją z głosu sumienia na rzecz poklasku motłochu.
      • chococaffe Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:21
        1000/100
      • joana012 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:23
        Czyli zewnętrzne oznaki wewnętrznych wierzeń religijnych tak bardzo cię zajmują. Obserwowanie czy ktoś ma popiół na czole... Żałosne
        • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:35
          joana012 napisała:

> Czyli zewnętrzne oznaki wewnętrznych wierzeń religijnych tak bardzo cię zajmują
          > . Obserwowanie czy ktoś ma popiół na czole... Żałosne

No jak to? Prezydent Stanow Zjednoczonych, dodam, moj prezydent, siedzi jakby nigdy nic z dziewiecioma przezydentami panstw europejskich z popiolem na czole. I ja ma sie tym nie zajmowac? Bo co?
          • joana012 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:42
            malgosiagosia napisała:

> joana012 napisała:
            >
            > > Czyli zewnętrzne oznaki wewnętrznych wierzeń religijnych tak bardzo cię z
            > ajmują
            > > . Obserwowanie czy ktoś ma popiół na czole... Żałosne
            >
            >
            > No jak to? Prezydent Stanow Zjednoczonych, dodam, moj prezydent, siedzi jakby n
            > igdy nic z dziewiecioma przezydentami panstw europejskich z popiolem na czole.
            > I ja ma sie tym nie zajmowac? Bo co?

Jak już się musisz czymś zajmować to może meritum jego wizyty
          • jednoraz0w0 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:45
            Ale jak konkretnie rozumiesz to „zajmowanie się tym”?
            • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:10
              jednoraz0w0 napisał(a):

> Ale jak konkretnie rozumiesz to „zajmowanie się tym”?

Pytanie innych, co o tym mysla.
              • jednoraz0w0 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 02:29
                Nic o tym nie myślę. Cieszę się, ze mogłam pomóc.
          • taki-sobie-nick Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:48
            Mieszkasz w USA?
        • babcia47 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 05:00
          Przecież wyraźnie napisała że ma to w odwłoku?
      • taki-sobie-nick Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:26
        Z cyklu "Propaganda antykoscielna przy kazdej okazji i bez okazji".
        • misiamama Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 12:31
          a znasz ten dowcip o dwóch mużykach w carskiej Rosji, co to narzekają w pociągu że car głupi, że chciwiec, a jego żona się puszcza?
          wysiadają, za nimi żandarmi, areszt za obrazę majestatu. Chłopi - za co, panie, my o austryjockim cysorzu tak gadalim! na co oficer - mołczat', my łuczsze znajem, kotoryj car durak!
          • taki-sobie-nick Re: A widzieliscie, ze Biden 24.02.23, 22:11
            A jakie wyznanie miałas na mysli?
          • taki-sobie-nick Re: A widzieliscie, ze Biden 24.02.23, 22:14
            Znam. Niestety u ciebie z postu wynika wyraznie, co masz na mysli.
            Zresztą prawdopodobnie nie masz pojęcia o większosci religii.
      • arthwen Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 15:41
        O to to.
    • bialyhenio Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:20
      Ja widziałem. Dla mnie to nie dziwne.
      • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:27
        bialyhenio napisał:

> Ja widziałem. Dla mnie to nie dziwne.

Ale tak siedziec z popiolem na czole z innymi przezydentami podczas szczytu?
        • bialyhenio Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 23:50
          Bez problemu. Analogicznie hinduska bedzie z kropka, Arab w okresie ramadanu nie bedzie jadł itp
        • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 00:24
          Honor.?

Szef w pracy skonczyl spotkanie 15 minut przed czasem mowiac ze idze na 10:00 do koscila na posypanie glowy i worcil za godzine z krzyzem na czole..
          Nie wstydzi sie bycia katolikiem. Bo niby dlaczego mialby sie wstydzic.
          Moja lekarka nie wstydzi sie ze jest wierzaca.
          Ci ludzi przynajmnije teortycznie pokazuja tym ze wazne sa dla nich podstawowe wartosci etyczno moralne.

Z Bidenem podobnie jak z Nancy Pelosi jest taki problem ze oni sie uwazja za katolikow a na codzien przecza temu swoim postepwaniem. I tu jest problem.
          • majenkirr Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 00:48
            engine8t napisał: .
            > Z Bidenem podobnie jak z Nancy Pelosi jest taki problem ze oni sie uwazja za ka
            > tolikow a na codzien przecza temu swoim postepwaniem
            .

Jak 90% (lekko) wszystkich katolików? 😅
            • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 01:07
              Ale katolicy maja ta przewage na innymi wierzacymi i grzeszacymi ze moga sie ze swoich grzechow wyspowiadac.

• snajper55 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 01:28
            engine8t napisał:

> Nie wstydzi sie bycia katolikiem. Bo niby dlaczego mialby sie wstydzic.

A czy wiary w istnienie krasnoludków też nie ma powodu aby się wstydzić? A przecież to jest to samo.

S.
          • bazia_morska Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 04:42
            A powinien się wstydzić zważywszy na to, czego kk dokonał i dokonuje.
            • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 04:47
              bazia_morska napisała:

> A powinien się wstydzić zważywszy na to, czego kk dokonał i dokonuje.
              Co ma wiara do koscioła i księży .Wierzy się w Boga .
            • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:34
              Ja sie skupisz nad tym czego naprawde kosciol dokonal i co robi i przestaniesz sie dawac lapac na marginalne rzeczy ktorymi lewackie media pluja to byc moze zauwazysz ze nie ma sie czego wstydzic a raczej mozna znalezc powody do dumy?
              Zrob sobie analizy ilu jest katolikow na swiecie i jaki procent reprezetuje tam ten margines...
              Pomijam juz ze takie zachwania sa wszedzie lacznie ze szkolami publiucznymi o ktorych sie nie mowi..
              Cala raszta - poczciwych i uczciwych katolikow zas ma tyle nadziei w zyciu ze zadna inna organizacja nie potrafi tego dokonac.. I to wileu boli i przeszkdza w zlewaczaniu swiata.
              Teogranizacje poza koscielne daja ludziom tyle nadziei ze z swiat sobie z samobojstwami poradzic nie moze.
              Lepszy FB czy KK?
          • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 04:45
            engine8t napisał:

> Honor.?
            >
            > Szef w pracy skonczyl spotkanie 15 minut przed czasem mowiac ze idze na 10:00
            > do koscila na posypanie glowy i worcil za godzine z krzyzem na czole..
            > Nie wstydzi sie bycia katolikiem. Bo niby dlaczego mialby sie wstydzic.
            > Moja lekarka nie wstydzi sie ze jest wierzaca.
            > Ci ludzi przynajmnije teortycznie pokazuja tym ze wazne sa dla nich podstawowe
            > wartosci etyczno moralne.
            >
            > Z Bidenem podobnie jak z Nancy Pelosi jest taki problem ze oni sie uwazja za ka
            > tolikow a na codzien przecza temu swoim postepwaniem. I tu jest problem.
            Niektórym to by się przydało całe wiadro popiołu wswym załamaniu do religii .
            • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:35
              Widzisz a Wy tak tego Biden pokochaliscie - a on katolik i do tego falszywy? Moze byc cos gorszego moralnie?
    • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:20
      "Czy nie przeszkadza wam",

Wam - tzn komu?
      • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:23
        engine8t napisał:

> "Czy nie przeszkadza wam",
        >
        > Wam - tzn komu?

Wam engine8t.
        • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:28
          A komu to przeszkadza .Chyba Małgosi .
    • daisy Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:24
      Chrześcijaństwo to zasadniczo piękna, humanistyczna w duchu religia, więc takie rzeczy chyba nikomu nie powinny przeszkadzać. Można się spierać, czy sam fakt wiary w jakiegoś boga nie wyklucza danej osoby z grona ludzi rozumnych, ale to chyba szerszy temat.
      • joana012 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:28
        No niestety w Polsce ideologia religijna wjeżdża w miejsce rozumu i to czasem na ostro. Wcześniej za PRL była to ideologia polityczna, teraz religijna. Nijak się z tego naród nie chce otrząsnąć
        • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:29
          Ale to nie jest o ideologii polskiej tylko o prezydencie USA .
          • joana012 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:48
            teodor-k napisał:

> Ale to nie jest o ideologii polskiej tylko o prezydencie USA .

Jaranie się popiołem na czole prezydenta innego kraju z zapytaniem no i co wy na to jest objawem sraczki ideologicznej o pudłożu religijnym
    • jammer1974 Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:30
      Taaaak to niezwykle dziwne ze Biden jest katolikiem.
      • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 04:36
        I mówi niech Bóg ma wszystkich w opiece ,a ci nie wierzą w Boga biją brawo na stojąco haha .
        • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:36
          No mozesz sie smiac... ale prownaj jego i system z tym co Wy macie ?
    • woman_in_love Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:40
      boże, a więc to prawda i QAnon oraz wyborcy Trumpa mają rację:

on też jest w tym lobby pedofilskim katolickim
    • leosia-wspaniala Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:45
      >Czy nie przeszkadza wam, ze amerykanski prezydent jest czlowiekiem wierzacym i w dodatku katolikiem?

Nie, bo w przeciwieństwie do naszych "katolików" nie narzuca mi swoich przekonań, swoim rodakom też nie. Nie chce zakazywać aborcji, nie szczuje na osoby LGBT+, nie wyklucza nie-katolików ze swojego narodu, nie dotuje z państwowej kasy ordojurków i innych błaznów, nie wpycha religii do szkół, a państwowych uroczystości nie poprzedza oficjalnymi mszami, nie twierdzi, że niewierzący nie mają wartości i moralności. Coś pominęłam?
      • niemcyy Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:58
        Z drugą żoną ożenił się po śmierci pierwszej zamiast brać z nią rozwód kościelny mając kilkoro dzieci.
    • asfiksja Re: A widzieliscie, ze Biden 22.02.23, 22:50
      Tacy katolicy, jak Biden to nie tylko mi nie przeszkadzają, ale wręcz bym importowała do nas.
      • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 00:30
        No a jak takim katolikom jak Biden zrobil publiczna ekskomunike.
        No ale skoro Papiez jest lewacki i tez swoim postepwaniem przeczy zasadom ktore glosi to tu jest problem

Nancy Pelosi oficjalnie i publicznie oswiadczyla poparcie dla aborcji bez ograniczen za co lokalny kardynal w SF zakazal udzielania jej komuni sw..
        Niedlugo po tej decyzjji Nancy pojechala do Vatykanu i tam Papierz dal jej kommunie czyli pokazal srodkowego palca swojemu kardynalowi.. I tu jest problem
        • jednoraz0w0 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 01:24
          Ale co to znaczy „takim katolikom jak Biden”?
          Oraz, ty ciagle masz szefa?
        • hana2 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 08:38
          "Nancy Pelosi oficjalnie i publicznie oswiadczyla poparcie dla aborcji "

Poparcie dla legalnej aborcji nie oznacza, że ktoś sam by ją sobie zrobił.
        • hanusinamama Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 08:56
          Jak zwykle w sprawie aborcji najwiecej do powiedzania ma....dziadek.
          • teodor-k Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 10:37
            "Jak zwykle w sprawie aborcji najwiecej do powiedzania ma....dziadek. Niekoniecznie faceci politycy którym obojętny jest los kobiet .Jeden dziadek nic nie znaczy .Dlaczego cała reszta młodszych facetów nie protestuje w tym temacie .Dziwne co .
            • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:40
              Glupcze powtorze ci raz jeszcze co mowie od dawna ..
              Mlodzi faceci popieraja aborcje poniewaz ona ich nie dotyczy i ulatwia im zycie jako szybki i skuteczny sposob na pozbycie sie potencjalnych kloptow w postaci alimentow przez 18 czy 25 lat..
              Dla nich ich zycie jest wazniejsze niz zycie niechcaco splodzonego dziecka.
          • engine8t Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 19:38
            A dlaczego nie mialby miec duzo do powiedzenia?

Dziadek przezyl zycie i wiele widzial w prownaiu z toba.
            • arthwen Re: A widzieliscie, ze Biden 24.02.23, 19:40
              I co najważniesze to ciąża mu nie grozi, więc może sobie do woli być za zakazem.
        • jednoraz0w0 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 15:44
          > Nancy Pelosi oficjalnie i publicznie oswiadczyla poparcie dla aborcji bez ograniczen za co lokalny kardynal w SF zakazal udzielania jej komuni sw..

A w Biblii jest coś w temacie zakazu aborcji?
    • babcia47 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 04:52
      Nie przeszkadza tym bardziej że się z tym nie obnosi i tym różni się od naszych " prawdziwych polakow"
    • marianna1960 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 05:33
      Duży plus dla niego że nie wstydzi się swojej wiary, brawo Biden.
    • mizantropka_20 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 05:51
      Mnie przeszkadza, ale nie rzutuje na ogólny osąd
    • evening.vibes Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 07:15
      malgosiagosia napisała:
      > Czy nie przeszkadza wam, ze amerykanski prezydent jest czlowiekiem wierzacym i
      > w dodatku katolikiem?

Ja bym zapytała 'naszych katolików' czy nie mają bólu dudy o to, że Biden będąc katolikiem nie na najmniejszego problemu popierać prawa do aborcji 🤣
    • semihora Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 07:51
      Znaczy Duda do odstrzału (metaforycznego, żeby nie było), bo własnych świąt nie pilnuje 😂 Jarek już mu na pewno dał zjebki.

A w kwestii Bidena - mam to w nosie. Sorka, że cię rozczarowuję. (Aha, to pewnie bardziej polityka niż wiara tongue_out)
    • hana2 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 08:43
      "Mnie sie to dziwne wydaje."

Może nie jesteś tolerancyjna?

W Polsce problemem nie jest katolicyzm a hipokryzja pod płaszczykiem katolicyzmu.

• dramatika Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 11:40
      malgosiagosia napisała:

> Czy nie przeszkadza wam, ze amerykanski prezydent jest czlowiekiem wierzacym i
      > w dodatku katolikiem?

On jest "katolikiem", żeby pokazać Kościołowi katolickiemu, że ten Kościół nic nie znaczy. Jest otwartym aborcjonistą i jako taki powinien być ekskomunikowany, ale nikt go nie ekskomunikuje, a w bolandzie sobie sakramenty przyjmuje (komunia św.). To jest celowa manifestacja władzy smile
      • malgosiagosia Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 14:06
        dramatika napisał(a):

> On jest "katolikiem", żeby pokazać Kościołowi katolickiemu, że ten Kościół nic
        > nie znaczy.

Kosciol sam pokazuje, ze nic nie znaczy. Mam na mysli papieza i kierunek w jakim Kosciol idzie.
        A aborcjonistow wsrod katolikow jest cala masa. Wszystkie moje znajome w Polsce sa za aborcja, nie chodza do kosciola, malo, nie wierza w Boga, a jednoczesnie posylaja dzieci do Komunii. Gdy pytam po co posylaja, nie otrzymuje odpowiedzi. Rozdwojenie jazni?
        • marzeka11 Re: A widzieliscie, ze Biden 23.02.23, 15:57
          malgosiagosia napisała:

> dramatika napisał(a):
          >
          >
          > > On jest "katolikiem", żeby pokazać Kościołowi katolickiemu, że ten Kośció
          > ł nic
          > > nie znaczy.
          >
          > Kosciol sam pokazuje, ze nic nie znaczy. Mam na mysli papieza i kierunek w jaki
          > m Kosciol idzie.
          > A aborcjonistow wsrod katolikow jest cala masa. Wszystkie moje znajome w Polsce
          > sa za aborcja, nie chodza do kosciola, malo, nie wierza w Boga, a jednoczesnie
          > posylaja dzieci do Komunii. Gdy pytam po co posylaja, nie otrzymuje odpowiedzi
          > . Rozdwojenie jazni?

Tak,
          Dodam tylko, że katolicy w Stanach Zjednoczonych w Środę Popielcową, popiół otrzymują na czoło i przez cały dzień go nie zmywają. W Polsce jest posypanie głowy popiołem i ksiądz mówi: "Prochem jesteś i w proch się obrócisz" albo "Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię”.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka