Dodaj do ulubionych

Wątek na piątek.

24.02.23, 17:37
Znowu piątek !

Jakoś częściej są ostatnio.
Głowa mnie boli i tradycyjnie nic mi się nie chce. Pogoda listopadowa, psy śpią a ja dogorywam nad robotą . Jeszcze z godzinka-dwie i kanapa.

Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 17:45
      Właśnie wstałam z drzemki, bo mnie pokonał tort urodzinowy i padłam na pół godzinki.
      Wkrótce jadę na koncert fortepianowy, bo gra moja uczennica.
      Wieczorem sobie poczytam, ale jeszcze nie wiem co.
      • hasty Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 17:50
        Ja po ciastku pożegnalnym od koleżanki z pracy, która odlatuje w poniedziałek i jakoś tak refleksyjnie się zrobiło...
    • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 17:51
      Właśnie piekę kalafiora pod beszamelem.
      Zimno się znów zrobiło.
      Wczoraj mnie przepizgało na stadionie i dziś jestem jakaś niewyraźna.
      • dominika9933 Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 07:09
        Jak się udało spotkanie biznesowe na meczu?
        • szarmszejk123 Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 12:59
          A bardzo dobrze. Klient okazał się luźny, było fajnie, rozrywkowo i mamy go :p poza tym dobrze, że nie skorzystałam z rady pojscia w sneakersach ( koniec końców poszłam cała na czarno,pasowało mi do nastroju- czarna, dzianinowa kiecka, czarne rajstopy i czarne kozaki:p) bo towarzystwo było w tej biznes loży ubrane bardzo elegancko,normalnie jak na bal charytatywny:p mniej bym odstawała w brokatowej kiecce z frędzlami niż w sneakersach :p
          • dominika9933 Re: Wątek na piątek. 26.02.23, 05:50
            To fajnie, że się "wpasowałas", dobrze czułaś, a i pracowo dobrze wyszłosmile.
    • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 17:54
      Odkryłam kremowy kalafior.
      Smakuje jak kalafior, tylko tak delikatniej i nie śmierdzi.
      Cudo
      • mid.week Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:23
        Kalafior nie smierdzi, co to za jakies pomowienia!
      • emateczka Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:41
        Co to za kremowy kalafior?
        • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 22:11
          Nie wiem. Ale jest taki warzywniak, gdzie kupuje kremowy/ fioletowy kalafior, biała marchew, różowe brokuły i inne cuda. Uwielbiam. A czarne pomidory to pasjami. No i wzięłam. Jest aksamitny i pachnacy
          • emateczka Re: Wątek na piątek. 26.02.23, 08:42
            Aaaa, myślałam, że to sposób przyrządzania kalafiora... sad
    • daniela34 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 17:56
      Ciepło, ale pada, a ja w towarzystwie czerwonego wina jadę do przyjaciółki. Jak wrócę to albo poczytam albo może dokończę oglądanie "Marii Antoniny." Jeszcze mi 2 odcinki zostały.
      • melisananosferatu Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:15
        Dobry ten serial?
        • daniela34 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:29
          Nie jest zły. Można obejrzeć, momentami nieco nużący.
          • melisananosferatu Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:37
            Obczaje. Myslalam o zaczeciu 'niebezpiecznych zwiazkow'. Z 'kostiumowych' kiedys podabaly mi sie 'Harlots' choc chyba po 3 sezonach spasowalam.
    • agdzieztam Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:09
      Gama, a może wolisz miękki wygodny dywan z darmowym futrzastym ogrzewaniem? Zapraszam. Po ciężkiej robocie przez okrągły tydzień pies mi padł. Trudne jest zycie ochroniarza.... Bodyguarda czy jak tam chcemy go nazwać.
      • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:31
        Kocham!
      • daniela34 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:29
        Ja chce tego psa!!! Biorę w ciemno.
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:35
        Psa zawsze ! Mam dwa a jak są dwa, to cóż trzeci zaszkodzi. Ten wygląda na grzeczniejszego niż moje.
    • ursydia Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:17
      Wróciłam z dwugodzinnego spaceru w deszczu a teraz otwieram chardonnay i kończę oglądać Królową piękna z Jerozolimy.
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:36
        Piękne widoczki.
        • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 00:01
          Czy to, co idzie na spacer na drugim zdjęciu to jest kura?
          • homohominilupus Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 09:15
            Albo kogut 😄
            Ps. Wtf?
            • ursydia Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 12:41
              Koguty. Same koguty. I to mnie zatrzymało bo mam kogutową traumę z dzieciństwa.
      • mandre_polo Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 06:11
        O jej, dlaczego ja nie wiem o tym filmie! Dzięki
    • mysiulek08 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:18
      piatkowo to szukam nakretki do BARDZO WAZNEGO SLOICZKA smile sloiczek byl w zmywarce, zakretka tez powinna byc a nie ma, srednica okolo5cm wink przekopalam juz szuflady, podreczny koszyk 'do wszystkiego' a nawet smieci suche i mokre, brrr, (bo a nuz przy sprzatanu blatu zgarnelam i wyrzucilam ) nakretki nie ma

zmywarke tez sprawdzilam, nakretka byla ( o ile ja wlozylam) na tacy na sztucce wiec nie miala szans wypasc ale filtry sprawdzilam
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:37
        U mnie w takich sytuacjach podejrzenie pada na młodszego psa. Lubi sobie gwizdnąć i sponiewierać zębami.
        • mysiulek08 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 22:15
          psa brak a Kicia.Yoda taki przyziemnosciami sie nie zajmuje

pod szafki wturlac sie nie mogla bo zabudowane
          • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 00:02
            Znaczy diabeł ogonem nakrył.
    • sandy_cheeks Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:25
      Dziś ostatni dzień urlopu, zaliczyliśmy CNK, od 9 do 15. Nogi wlazły mi w dudę, od powrotu praktycznie nie zalazłam z kanapy.
      W poniedziałek powrót do roboty, a ja w ogóle nie odpoczęłam 😵‍💫

Btw, pogadaliśmy z Kopernikiem. Straszna niemota z mocno niedopracowaną inteligencją, na dodatek powiedział, ze nie był kobietą!!!
      • ga-ti Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:12
        O, też zaliczyliśmy Kopernika. Nie chciał powiedzieć, ile ma lat, stwierdził, że jest postacią historyczną i nie ma wieku. Łaziliśmy aż do zamknięcia i w sumie jeszcze nam zostało kilka stanowisk, dziecko mam niezmordowane wink
    • homohominilupus Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:32
      W górach deszcz, szlag to, z nart nici.
      Jadę na spotkanie z dawno niewidzianą koleżanką i mam mocne postanowienie wrócić do domu trzeźwa. BTW Szkoci maja mocne głowy i żołądki. Koleżanka filigranowa a pije jak drwal.
      • boogiecat Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:34
        ja chcialam sprzedac szefowi kombuche, ale mi powiedzial ze nie pije niczego ponizej 40 % alkoholu (nie Polak!)

jutro ide do kolezanki na wieczor i tez jej zaniose kombuche lol
        • beaucouptrop Re: Wątek na piątek. 26.02.23, 10:08
          Boogi A masz jakąś sprawdzoną kombuche? Ja już różne próbowałam i jakoś szału nie ma. Gdzie kupujesz?
          • boogiecat Re: Wątek na piątek. 26.02.23, 12:20
            Tez probowalam rozne, w Biocopie jest cala sciana kombuczowa i niektore sa dla mnie zbyt dziwne (mocna fermentacja lub czarna herbata) i/lub zbyt slodkie (bleh nie lubie pic slodkiego) i/lub zbyt mocno "zgazowane".
            Az trafilam na NIA- delikatna, nieslodka, tylko ze jako jedyna ma 2% alkoholu (uprzedzam jesli jest to wazne dla ciebie kryterium, bo mysmy zauwazyli tylko przez przypadek):
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:39
        Też mam taką koleżankę.
        Może pić z drwalami a potem położy ich spać. Nie wygląda kompletnie, szczuplusia, niewysoka. Mam wrażenie, że żadna ilość procentów nie robi na niej wrażenia. Twierdzi, że po tatusiu tak ma.
        • homohominilupus Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 23:33
          Podobno to z wiekiem przechodzi.
          • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 05:59
            Siostra mojej babci " uczyła sie" chlania z ukraińskimi żołnierzami. Zabiła tasiemca bimbrem. Nie przeszło jej z wiekiem, podobnie jak reszcie tej gałęzi rodziny. Z nimi nie było startu w ogóle. Okazywało się, że jak goście na imieninach widzą już przez mgle, to ci dopiero się rozkręcali.
    • boogiecat Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:32
      Ja sie dzisiaj w poludnie przeszlam po miescie w samej koszulinie, coduwonie bylo- wiosenne slonce i wogole. Caly dzien mi to zrobilo, tak ze juz nie wrocilam po poludniu do pracy.
      Znowu gratuluje dziewczynom, ktore sie tak urzadzily, ze nie musza pracowac i nie wiedza co sa piatkitongue_out
    • mayaalex Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:34
      Bylam tydzien w Polsce z okazji ferii, jutro mamy samolot powrotny o 6.30, grrr. Jestem zmeczona bo z jednej strony przylecialam pomoc mamie w opiece nad babcia, a z drugiej animowalam dzieci zeby cos jednak mialy z tych ferii. Jutro jak juz chwilke odespie to bede robic tort na urodzina starszaka w niedziele - a w poniedzialek pojde odpoczac do pracy…
    • eliszka25 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:41
      Moja babcia mawiała, że kiedyś dzień był jakiś dłuższy. Jako dzieci wtedy z tego żartowaliśmy, a teraz uważam, że babcia miała rację! Dzień był dłuższy, tydzień był dłuższy…

U nas właśnie trwa produkcja kiełbasy. Najstarszy syn męża przyjechał do nas na narty i dzisiaj robi z ojcem białą kiełbasę. 7 kilo narobili 🤪.
      • kura17 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:52
        jaka piekna kielbasa!!!
        tez chce smile
        • eliszka25 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:04
          Wpadaj na weekend! Jutro mamy imprezę z sąsiadami i będziemy jeść kiełbasę oraz pić syropki, czyli moje nalewki.
      • ga-ti Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:15
        O, a ja mam swojski chleb, mąż piekła, trzy bochenki, do wyboru. Pasowałyby do tej kiełbaski smile
        • eliszka25 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:23
          O tak, ze swojskim chlebkiem byłaby pyszna wyżerka 😋. Przyjeżdżajcie z chlebem 😁
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:40
        O ludzie !
        Szkoda, że tak daleko jesteś.
        Pożarłabym taką z ogniska.
        • eliszka25 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:44
          Mąż dzisiaj stwierdził, że w sumie ciepło jest, to możemy w weekend zrobić grilla i upiec te kiełbasy w tandoorze 😄.
    • aurinko Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:45
      Tak, znowu piątek. Odpoczywam i dochodzę do siebie, Do 17.03 na L4 chyba umrę z nudów. Żebym jeszcze wychodzić mogła. Muszę sobie jakieś książki zamówić.
    • e-ness Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:46
      Rozpiera mnie dzis energia i mam mega pozytywne nastawienie do życia. Nawet pogoda i niemile konsekwencje po pobycie w aqua parku nie są w stanie zaburzyć tego stanu.
      Wpadła do nas fajna duszyczka i już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania.
      Dzieciaki wróciły z obozu, od razu zrobiło się gwarno i wesoło.
      Po intensywnych 2 tyg w weekend zapowiedziałam intensywne leniuchowanie i ciche zabawy własne 😉

• pepsi.only Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 18:54
      Cały dzień mam dziś jakiś niemrawy. Ale zmotywowałam się, i posprzątałam mieszkanie, zrobiłam jedno pranie, jutro będę mieć trochę wiecej luzu.
      I jeszcze upiekłam cynamonowe muffinki z jabłkiem na piątkowy wieczór.
      A teraz siedzę i czuję jak mnie bolą biodra, ale jakoś tak dziwnie- może stanę na macie i zrobie kilka asan jogi?
    • kura17 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:02
      wlasnie zaprosilam meza na wino po robocie - dobre bylo big_grin
    • heca7 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:08
      Córka przyleciała i odbywa swój ulubiony rajd po lekarzach tongue_out A w przerwach składa puzzle z 3 tysięcy części. Miałam zacząć oglądać kolejną koreańską dramę ale poprzednia, którą skończyłam o świcie (kotu wyłączyło się o 05.00 poidło i obudził cały dom) tak mnie w.kurwiła jak nigdy. O łajdak jeden i dupiarz ten ML! Dotąd mnie trzyma, co za fjut! Ematka by takiemu nie popuściła tongue_out No więc zamiast oglądać kolejną wespnę się dwa piętra w górę i pomogę córce z puzzlami wink Dla ukojenia nerwów.
    • melisananosferatu Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:08
      Moj organizm szaleje, wzielam wolne i dogorywam. Dziecie w polskiej szkole wiec mamy jeszcze 30 minut ciszy i spokoju. Wczoraj plakalam na 'Wielorybie' i zastanawiam sie czy to Arronofsky mnie tak wzial pod wlos czy ja mam kiepski gust filmowy. Do snu poslucham co miesiac na ten temat powie SpoilerMaster. Brendan Fraser swietny!
    • tt-tka Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:12
      Rzeczywiscie te piatki ostatnio jakos coraz czestsze...
      u nas listopadowo i to w tym najparszywszym wydaniu, robimy grzanca i smykamy pod narzute. Jeszcze nie wiem, czy bedziemy czytac, czy cos obejrzymy.
      Stary wlasnie raportuje, ze jednak nie grzanca, tylko herbatke z prundem ! pewnie szybko usniemy, moze jutro bedzie lepiej smile
    • magda.z.bagien Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:19
      Cudowny piąteczek w Neapolu. Herkulanum, pałac królewski, pizza i limoncello. Żyć nie umierać.
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:42
        Ale super !
    • hanusinamama Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:28
      2 raz nie wyszły mi kotlety z okary sojowej.
      Okara sojowa to wytłoki po produkcji mleka sojowego. Mleko robie sama, z wyciskarki zostaje mi okara.
      I z tej okary juz wg 2 przepisu nie wyszły mi kotlety. W smaku ok..ale się rozpada na patelni, bałagan w kuchni (pryska i rozpada się). Dupa
      • szmytka1 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:30
        Mnie wczoraj nie bardzo poszło z tarta piecArkowa na cieście francuskim, ale dziś na zimno było nawet zjadliwe i jadlam w ramach śniadania i obiadu
    • szmytka1 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 19:29
      Kupiłam gówniana pralkę i po ciut ponad roku się popsuła. W sumie to był kosztowny eksperyment. Akt odwagi i głupoty mojej 😅 Nie mówcie o reklamacji, na stronie produktu mnóstwo info jak to sprzedawca odrzuca, producent już się wypiął. Chciałam nauczkę, to i mam. Bez komentarzy na w/w temat proszę. Chciałam tylko się wygadać na temat pralkowy.
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:43
        Daj tylko pokątnie cynk co to za pralucha.
    • ingryd Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:20
      Dziewczyny !!!
      Byłam wczoraj na Wujaszku Wani w Odeonie z… Sewerynem. O bozejedyny jaki on jest WIELKI, no dał taki popis kunsztu aktorskiego ze nie mogę jeszcze dojść do siebie. Przyćmił wszystkich na scenie. Owacjom na stojąco nie było końca. W dodatku przy którymś z kolei wejściu owacyjnym, wbiegł na scenę z ukraińską flagą i wtedy ryknęła w niebogłosy SLAWA UKRAINI !

Poza tym zayumałam trochę wiosny z lasu
      • daniela34 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:32
        Zazdroszczę. Prawie miesiąc temu byłam na słynnych Dziadach w Tetarze Słowackiego i też final był taki. Flaga i okrzyk. Aż mi się oczy spociły.
        • ingryd Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 23:12

Ojjjj te Dziady bym sobie zobaczyła…
          Ale wiesz, tutaj raczej takie manifestacje „polityczne” w teatrach rzadko się zdarzają, ale Seweryn nie odpuścił, a ja mu pomogłam z pierwszego balkonu wrzeszcząc i jeszcze piąstkę zacisnęłam i nie powiem, wzbudziłam zainteresowanie (lub postrach 😬), ale comitam, bluzkę miałam wyprasowaną i włosy umyte 🙄 więc wstydu nie było 🤪
          • daniela34 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 23:52
            Zuch dziewczyna!
          • gama2003 Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 00:15
            Ale musiało być super.
            I przedstawienie i zakończenie.
      • boogiecat Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:33
        Z kim bylas?😤
        • ingryd Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 23:16
          Noprzecież, że z ingrydziątkami (one mają skaranie boskie ze mną, ale już przyzwyczajone, od maleńkości ciągane)
          Ps. Ja nawet umiem gwizdać na palcach, zdarza mi się to robić nawet w operze 🫣
      • gama2003 Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 21:45
        Ciary miałam czytając o Sewerynie.
        Zazdro wrażeń !
        I wiosna cudna !
        • ingryd Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 23:29
          Seweryn OBŁĘDNY, jak on wygłaszał monologi Serebriakowa, a jak grał faceta co to gobolipaluszek i trzeba wzywać karetkę…
          No klękajcie narody (wszystkie narody, więcej, międzynarodówka niech klęka)
          A jakie dostał peany od krytyków :
          www.lemonde.fr/culture/article/2023/02/08/au-theatre-de-l-odeon-l-oncle-vania-version-crue-noire-et-cruelle-signee-galin-stoev_6161054_3246.html
      • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 22:16
        Ale ja ci zazdroszczę tych pierdolek w domu.
        I Seweryna takoz
        • ingryd Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 23:30
          Seweryna proponowałam, ale nie, wybrałaś Chagalla, będziesz miała Chagalla 🤪
          • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek. 25.02.23, 06:02
            suspicious
    • mid.week Re: Wątek na piątek. 24.02.23, 20:31
      Zrobilam dzis mase rzeczy ale nie zdazylam pobiegac i mi teraz zle z tym. Na pocieszenie leżę i wchlaniam maseczkę z rumianku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka