Dodaj do ulubionych

"W życiu bym nie spojrzała na takiego starucha"

28.02.23, 12:02
To często wypisywane na ematce zdanie, gdy mowa o tym, że kobiety preferują starszych i bogatszych, oraz że stanięcie na portfelu dodaje sporo centymetrów do wzrostu faceta. Gdzieś też w tym miejscu pojawia się wyzywanie od starych capów, groomerów i fantazjujących inceli.

Wtem (tak, wiem, dane dla USA, ale jak któraś będzie miała dla Polski, to chętnie skonfrontuję): www.pewresearch.org/fact-tank/2023/02/08/for-valentines-day-5-facts-about-single-americans/

W grupie 18-29 w związkach jest 66% kobiet i 37% mężczyzn. To znaczy, że prawie połowa kobiet (pomijając samotne) w wieku 18-29 lat jest w związku z facetami nawet o dekadę lub dwie starszymi. Najwyraźniej nie brzydzą się staruchów. Dla tamtejszych ebabć oznacza to, że na rynku matrymonialnym muszą konkurować nieraz z przeciwniczkami młodszymi o połowę, czyli w rzeczywistości przebierać w ogryzkach, których tamte nie dojadły.
Przegranymi są też młodzi mężczyźni, no ale nimi nikt się przejmuje, bo mają mejl priwledż czy cuś.
Obserwuj wątek
    • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego staruch 28.02.23, 12:08
      Tekst o stawaniu na portfelu jest obrzydliwy i robi z kobiety towar do kupienia. Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś mentalnym dziadem.
      A co do statystyk. To może też znaczyć, że 27-latka jest w związku z facetem o trzy lata starszym a nie o dwie dekady.
      Jeśli chodzi o babcie to nie wiem jak w USA ale u nas mają swój rynek matrymonialny w Ciechocinku i raczej z dwudziestolatkami tam nie konkurują
      • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:18
        A to wam nie uwłacza? forum.gazeta.pl/forum/w,567,175360829,175360829,Niski_facet_i_jego_mieszkanie_w_bloku_.html
        • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:21
          To trollica jest
        • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:22
          Trolle nas co najwyżej irytują, ale nic nie możemy z nimi zrobić.
        • ichi51e Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:45
          nie czytałeś epopei chomiczej?
          • ichi51e Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:45
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,173179408,173179408,Konflikt_u_krawcowej.html to ta sama
        • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:45
          Przecież to bait i to bardzo słaby. Wziąłeś to na serio?
          • livia.kalina Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:04
            Jak widać wziął. I na tej podstawie zbudował sobie cały obraz kobiety. Ale nie zapomniał mieć pretensji, że baby są straszne.
      • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:21
        Tekst ten jest też obrzydliwy w stosunku do mężczyzn, bo sugeruje, że czegoś im brakuje i muszą to nadrobić by się w ogóle "liczyć".
        • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:31
          Oczywiście, że czegoś im brakuje - pieniędzy. Gdyby nie to, to nie byłoby 2/3 samotnych mężczyzn przed trzydziestką.
          • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:12
            Jak masz pieniądze, to możesz sobie zapłacić za seks, ale na pewno nie przestaniesz od tego być samotny.
            • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:19
              Ale weź to koleżankom wytłumacz: www.independent.co.uk/life-style/dating/marriage-rates-decline-reason-economically-attractive-men-jobs-income-a9098956.html
              • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:29
                Włącza mi się adblock, ale właściwie co cię dziwi? Założenie rodziny wiąże się z samodzielnością finansową.
                • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:47
                  A jak to się miało do tego, że pieniądze służą tylko do kupowania seksu?
                  • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:53
                    A ja tak napisałam?
                    • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:02
                      forum.gazeta.pl/forum/w,567,175365692,175365692,_W_zyciu_bym_nie_spojrzala_na_takiego_starucha_.html?p=175366219
                      • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 15:02
                        No raczej dorosły człowiek nie wydaje wszystkich pieniędzy na prostytucję, musi też opłacić rachunki smile
          • kk345 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:14
            Podoba mi się logika, że niezwiązany facet lat 22 to facet samotny 🤣🤣🤣
            • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:25
              Łejt, tobie wydaje się, że facet ma tak prosto jak babka i wystarczy, że wystawi tyłek, żeby ktoś się do niego przylepił?
              W USA 1/3 mężczyzn w ciągu ostatniego roku nie uprawiała seksu ani razu. I to nie ze względu na brak chęci, mind you.
              • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:26
                A to samo wypięcie tyłka skutkuje związkiem? 🙄
                • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:28
                  A nie? Strach się schylić
                  • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:29
                    Dama zawsze z gracją kuca 🙄
                    • ciemnokres Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 02.03.23, 16:30
                      borsuczyca.klusek napisała:

> Dama zawsze z gracją kuca 🙄
                      >

🤣❤️
                • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:28
                  Zdaje się pisałaś o niezwiązanych. Czyli że niby ta rzesza niezwiązanych obraca jedną za drugą...
                • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:21
                  A mowa o związku czy o seksie?
              • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:28
                Biorąc pod uwagę inne statystyki to może nie byli w stanie dosięgnąć do penisa? #fatfobia
              • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:30
                Stosunkowo długo byłam singielką i jakoś nikt mi się do tyłka nie przylepiał. Może za mało wystawiałam?
              • azalee Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:41
                feel_good_inc napisał:

> W USA 1/3 mężczyzn w ciągu ostatniego roku nie uprawiała seksu ani razu. I to n
                > ie ze względu na brak chęci, mind you.

Moze zamiast szukac wypietego tylka do ktorego mogliby sie przylepic powinni sprobowac zainteresowac soba jakas kobiete.
                A tak na serio : mozesz przyblizyc te statystyke? Jakis przedial wiekowy? Bo trudno mi uwierzyc ze 1/3 OGOLU doroslych mezczyzn nie uprawiala seksu ani razu w ciagu roku.
                • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:02
                  azalee napisał(a):
                  > feel_good_inc napisał:
                  >
                  > > W USA 1/3 mężczyzn w ciągu ostatniego roku nie uprawiała seksu ani razu.
                  > I to n
                  > > ie ze względu na brak chęci, mind you.
                  >
                  > Moze zamiast szukac wypietego tylka do ktorego mogliby sie przylepic powinni sp
                  > robowac zainteresowac soba jakas kobiete.

No tak, przecież to takie proste. Szczególnie kiedy jest w tych 80% mężczyzn, którzy są dla niej niewidzialni.
                  I zanim zaczniesz krzyczeć, że to nieprawda, to zastanów się, jakie szanse ma u ciebie kasjer z biedronki albo inny fizol.

> A tak na serio : mozesz przyblizyc te statystyke? Jakis przedial wiekowy? Bo tr
                  > udno mi uwierzyc ze 1/3 OGOLU doroslych mezczyzn nie uprawiala seksu ani razu w
                  > ciagu roku.

medium.com/hello-love/the-number-of-sexless-men-has-tripled-in-10-years-why-e97e7165d2a1
                  To trend który zaczął się, kiedy większość młodych przeniosła się na tinderka. Tam stosunek 80/20% zamienił się na 98/2%.
                  • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:05
                    Naprawdę nie rozumiesz że problemy seksualne Amerykanów tutaj #nikogo?
                  • suki-z-godzin Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:08
                    Tindera, acha...
                    A oni nie moga sobie na tego Tindera robic zdjec, nie wiem, z karłem w liberii? To by od razu zwiekszylo ich szanse.
                  • azalee Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:11
                    feel_good_inc napisał:

> medium.com/hello-love/the-number-of-sexless-men-has-tripled-in-10-years-why-e97e7165d2a1
                    > To trend który zaczął się, kiedy większość młodych przeniosła się na tinderka.
                    > Tam stosunek 80/20% zamienił się na 98/2%.

Czyli tak jak podejrzewalam : chodzi o przedial wiekowy 18-30 lat, zyjacych w SM i Tinderze.
                    Co zabawne, podlinkowany przez ciebie artykul przeczy twoim tezom :
                    It’s still possible for an average-looking man to beat the odds and woo a woman with a winning personality.
                    The problem is: Millennial and Gen-Z men are becoming less masculine and less able to attract feminine women.

Po prostu nalezy wylaczyc tindera, przestac marzyc o insta modelkach i sprobowac porozmawiac z przecietna dziewczyna.
                    • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:18
                      azalee napisał(a):
                      > Po prostu nalezy wylaczyc tindera, przestac marzyc o insta modelkach i sprobowa
                      > c porozmawiac z przecietna dziewczyna.

Tej, ale wiesz że podejście do dziewczyny na ulicy bez zaproszenia jest obecnie traktowane jako molestowanie?
                      • azalee Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:23
                        feel_good_inc napisał:

> Tej, ale wiesz że podejście do dziewczyny na ulicy bez zaproszenia jest obecnie
                        > traktowane jako molestowanie?

Nie, nie jest. Molestowaniem jest brak reakcji na jej odmowe.
                  • figa_z_makiem99 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 19:13
                    A dlaczego wykształcona kobieta miałaby chcieć do założenia rodziny, pana bez wykształcenia? W związku trzeba jeszcze się rozumieć i dwojgu musi być po drodze. Dlatego woli być sama. To panowie zostają w tyle i liczą na gwiazdkę z nieba
              • triss_merigold6 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:03
                Znaczy współczuć im czy może chcieliby babę z rozdzielnika?
                • triismegistos Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:33
                  Babę z rozdzielnika to swoją drogą (ale tylko taką >9/10, ale chyba chodzi głównie o to współczucie i pochylenie się z troską
              • cojapaczem Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:22
                ojej biedne misie
          • iwoniaw Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:18
            feel_good_inc napisał:

> Oczywiście, że czegoś im brakuje - pieniędzy. Gdyby nie to, to nie byłoby 2/3 s
            > amotnych mężczyzn przed trzydziestką.
            >

Rozumiem, że czymś się trzeba pocieszać, ale jednak zdecydowanie nie, nie tylko milionerzy są w związkach przed 30. Dodaj do tego, że znacznie rzadziej niż kobiety maja oni skłonność do nazywania związkiem luźnej śqieżej znajomości z epizodami erotycznymi (albo i nawet nie), a panie imaginujące sobie, że są "w związku", choc nic na to nie wskazuje, widzimy nawet na formu - to tez może być jedna z przyczyn dysproporcji będacych w zwiazku mlodych kobiet i mlodych mężczyzn.
          • livia.kalina Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:05
            Serio myślisz, ze jedyny defekt jaki mogą posiadać mężczyźni to brak pieniędzy?
            • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:19
              Najważniejszy, nie jedyny.
              • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 15:03
                A ty byś chciał kobietę bez pieniędzy, którą musiałbyś utrzymywać?
      • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:29
        gr.ruuu napisała:
        > Tekst o stawaniu na portfelu jest obrzydliwy i robi z kobiety towar do kupienia
        > . Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś mentalnym dziadem.

Och, już się zaczyna. Pamiętaj, żeby coś dorzucić o incelach.
        Tylko że wiesz, to jest opis rzeczywistości.

> A co do statystyk. To może też znaczyć, że 27-latka jest w związku z facetem o
        > trzy lata starszym a nie o dwie dekady.

Well yes, but actually no.
        Takie przypadki oczywiście też są w tej statystyce, ale to raptem wycinek tego zakresu, a przypominam, że POŁOWA kobiet w tym zakresie jest z facetami 30+.

> Jeśli chodzi o babcie to nie wiem jak w USA ale u nas mają swój rynek matrymoni
        > alny w Ciechocinku i raczej z dwudziestolatkami tam nie konkurują

Ebabcie zaczynają się po trzydziestce.
        • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:32
          A co mają incele do tego? Można być aktywnym seksualnie zjebem i dziadem mentalnym. Babcie po trzydziestce? Nie wiem, dlaczego sądzisz, że obchodzą nas tu problemy mniejszości romskiej.
          • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:42
            Tu chodziło o ebabcie natury mentalnej, które zaczynają się po trzydziestce, świeżo po przekroczeniu muru płaczu.
            • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:47
              Zmień środowisko, możesz że jest jakaś nadzieja. W normalnym trzydziestolatki nie płaczą i nie są babciami mentalnymi. Skąd je bierzesz? Z kolejki po zasiłek na piąte dziecko? To może rzeczywiście zajechane życiem i przedwcześnie postarzałe
              • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:04
                Oj, trafiłem w jakąś czułą strunę...
                • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:05
                  Tak, tę od łaskotek wywołujących atak śmiechu
            • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:09
              Co to jest ebabcia natury mentalnej?
              • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:11
                To samo co edziad. Może być dwudziestolatkiem a mental starego człowieka. Są takie okazy kobiet, ale to rzadkość a nie norma
                • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:16
                  Ok. Czytam ten wątek, ale chyba jest dla mnie za wcześnie, bo w ogóle nie rozumiem o co autorowi chodzi i co nam zarzuca. Może wrócę po kawie.
                  • martishia7 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:18
                    Konkretnie nam, to chyba nic, bo "my" jesteśmy co najmniej jakąś dychę za stare i już obsiądnięte na swoich grzędach.
                    • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:26
                      No to po co on tu przychodzi ulewać sobie? Zresztą nie do końca go kojarzę…🤔Czy to taki drugi Tanebo, który nie może żony znaleźć?
                      • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:27
                        Nie, mnie po prostu bawią te projekcje odklejonych ematek.
                        • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:29
                          feel_good_inc napisał:

> Nie, mnie po prostu bawią te projekcje odklejonych ematek.
                          >

To znaczy które dokładnie?
                        • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:30
                          Czyli rzeczywistość wygląda tak, że seksu nie ma, jak w ZSRR.
                          Młodzi faceci bez związków nie mają seksu bo nie mają z kim. Faceci w związkach nie mają seksu bo kobiety są oziębłe.
                        • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:31
                          Co to za projekcje? Możesz jednym zdaniem, bez wywodów? Akurat jestem w grupie docelowej - starszy ode mnie chłop, USA. Ale nie wiem co mi się zarzuca😀
                          • iwoniaw Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:40
                            magdallenac napisała:

> Co to za projekcje? Możesz jednym zdaniem, bez wywodów? Akurat jestem w grupie
                            > docelowej - starszy ode mnie chłop, USA. Ale nie wiem co mi się zarzuca😀

No jak to nie wiesz?
                            1. Sypiasz ze starym chlopem dla jego kasy, majac w pogardzie biednych swoezutkich mlodzienczych adonisow
                            2. Nie sypiasz z ww. chłopem tak naprawdę, wmawiajac swiatu, że owszem.

To streszczenie dwoch ostatnich watkow nt. "oderwania od reala" (przez litość nie pokażę palcem, czyjego oderwania).
                            • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:49
                              Eee to nudy. Nawet nie ma się o co kłócić…Dzięki Iwonia.
                        • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:32
                          Chcesz ematkom wmówić, że sobie wymyśliły tych mężów i dzieci?
                  • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:23
                    Autor to mentalny spadkobierca kolegi Rikiego. Z takim wyjątkiem, że Riki rzeczywiście gdzieś tam bywał i coś widział/słyszał a feel good swoje wywody opiera głównie na lekturze Twittera i słuchaniu męskich podcastów.
                  • primula.alpicola Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:30
                    magdallenac napisała:

> Ok. Czytam ten wątek, ale chyba jest dla mnie za wcześnie, bo w ogóle nie rozum
                    > iem o co autorowi chodzi i co nam zarzuca. Może wrócę po kawie.

A wiesz, że ja też nie rozumiem.
                    Coś było o oderwaniu od rzeczywistości?
                  • al_sahra Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 22:01
                    magdallenac napisała:

> Czytam ten wątek, ale chyba jest dla mnie za wcześnie, bo w ogóle nie rozum
                    > iem o co autorowi chodzi i co nam zarzuca.

Autorowi chyba nie po drodze nie tylko z logiką, ale nawet z arytmetyką, o czym świadczy np ten kwiatek:

>W grupie 18-29 w związkach jest 66% kobiet i 37% mężczyzn. To znaczy, że prawie połowa kobiet (pomijając >samotne) w wieku 18-29 lat jest w związku z facetami nawet o dekadę lub dwie starszymi.

Ciągle powtarzam, że w polskich szkołach powinno się uczyć przynajmniej jakichś podstaw interpretacji danych.
              • primula.alpicola Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:20
                magdallenac napisała:

> Co to jest ebabcia natury mentalnej?

To ja po dwóch miesiącach bez jednego promienia słońcauncertain
                • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:23
                  Oj kumo dajcie spokój. Przynajmniej na plusie u Was…
                  • primula.alpicola Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:31
                    A nie, bo na minusie! Całe -4!
                    Ale niebo błękitnesmile
                    • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:33
                      U mnie szaro, kolejna burza idzie i jutro kolejna…
        • swinka-morska Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:52
          feel_good_inc napisał:

> Takie przypadki oczywiście też są w tej statystyce, ale to raptem wycinek tego
          > zakresu, a przypominam, że POŁOWA kobiet w tym zakresie jest z facetami 30+.

Nie, nic takiego nie wynika z podanych statystyk.
          Oprócz podanych już możliwości, że to nadal mogą być związki ze stosunkowo niedużą różnicą wieku, dodajmy jeszcze pewne zjawisko widoczne w badanach socjologicznych i spisach powszechnych - zawsze pojawia się więcej kobiet deklarujących bycie w związku niż facetów podających taką samą informację.
    • triismegistos Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego staruch 28.02.23, 12:12
      W jakim celu miałabym z kimkolwiek konkurować na rynku matrymonialnym?
      • waleria_bb Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 21:31
        Też mnie bawią te rojenia inceli, że kobiety muszą konkurować. Zwłaszcza po 30, gdy dochodzą do ściany/muru, używając ich chorego nazewnictwa. Myślenie takiej starej baby z wioski, która już 24-latkę pyta o męża i dzieci. Zdecydowana większość znanych mi kobiet kształci się, pracuje, buduje swoją niezależność finansową. Nie oddaje się niezliczonym romansom do 30 i nie bierze udziału w wyścigu po portki, a zapierdziela na swoją przyszłość.
    • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego staruch 28.02.23, 12:13
      Ja się mogę na starcie przyznać do starego męża 🙄

Natomiast większość moich koleżanek związało się z rówieśnikami.
      • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:14
        Akurat do Twojego to tutaj kolejka jest big_grin
      • szarmszejk123 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:23
        Też mam starego.
      • martishia7 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:32
        Znakomita większość wiąże się z rówieśnikami. Różnica wieku większości nowożeńców mieści się w granicach 5 lat.
      • primula.alpicola Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:53

> Ja się mogę na starcie przyznać do starego męża 🙄
        >

Ja też. Starszy o równą dekadę.
        • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:00
          Ja chyba w okolicach rekordów forum: 16 lat różnicy
        • magdallenac Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:10
          primula.alpicola napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
          >
          > > Ja się mogę na starcie przyznać do starego męża 🙄
          > >
          >
          > Ja też. Starszy o równą dekadę.

Mój o nierówną - 9
        • gulcia77 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:02
          U mnie jest osiem lat i to różnica idealna. Miałam 23, kiedy się związaliśmy, czyli wpadałabym w statystykę.
          • majenkirr Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 14:20
            gulcia77 napisała:
            >Miałam 23, kiedy się związaliśmy, czyli wpadałabym w statystykę
            .

Ja też, a mój jest 14 lat starszy ode mnie 🤪. Córka poprawiła trochę imydż rodziny i wzięła sobie rok młodszego (chociaż mówiłam, że to zły pomysł).
            A syn, taki fajny chłopak, w ogóle nie może sobie znaleźć dziewczyny (i wielu jego kolegów również), więc może coś w tym faktycznie jest 🤷🏼‍♀️.
      • starczy_tego Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:56
        A jak mój jest 4 lata starszy to staruch czy równolatek? 🤔
      • arthwen Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 20:05
        A mój jest młodszy ode mnie tongue_out
    • shellyanna Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego staruch 28.02.23, 12:18
      Mam młodszego męża, ale podobają mi się i zawsze podobali mężczyźni w rożnym przedziale wiekowym. Wiek to ostatnie czym kierowałam się / kierowałabym się przy wyborze faceta.
    • martishia7 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego staruch 28.02.23, 12:21
      Dobra, wątek może niezbyt ciekawy, bo USA to inna rzeczywistość, ale wykorzystam okazję i się podepnę. Otóż, niech matka nie pyta dlaczego, ale zażywałam ostatnio rozrywki w postaci poczytania braci samców. Kończę z tym, bo miejsce jest w istocie depresyjne, zaczęłam im współczuć. Natomiast natknęłam sienna powtarzaną często tezę, że w Polsce brakuje ok. miliona kobiet i dlatego przegrywy są coraz bardziej przegrani. Dużą uciechę wśród tamtejszej młodej populacji wywołał ten "artykuł": www.salon24.pl/u/glos-pokolenia-90/1284427,mezczyzni-w-polsce-coraz-czesciej-nie-maja-z-kim-zakladac-rodzin. Jakość argumentów pomińmy, ale dane liczbowe są interesujące. Wyglądają również legitnie, skoro źródłem GUS, ale oczywiście wszystko wymaga weryfikacji. I w związku z tym zastanawiają mnie dwie rzeczy: 1. Gdzie do cholery są te laski? Serio aż tyle więcej Połek niż Polaków emigruje? 2. Chłopaki obecne 20-latki nie biorą pod uwagę, że ich wielkim wrogiem jest.... demografia. Jeżeli do łań w wieku ok. 20 lat aspirują zarówno ich rówieśnicy, jak i odpowiednio starsi mężczyźni, którzy właśnie tym portfelem i ustawieniem życiowym chcą sobie dodać centymetrów, to młodzieńcy istotnie mają przerąbane. Bo roczniki obecnych 20 latek liczą po circa 200k kobiet, a starsi od nich o 10-15 lat faceci, są z roczników liczących po 300-350k mężczyzn.
      • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:24
        A cóż szkodzi dwudziestoletnim panom zainteresować się starszymi kobietami? Mogą powiększyć sobie pulę podobnie jak ich rówieśniczki
        • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:31
          Tylko że wiesz, z czterdziestolatką tuż przed menopauzą można sobie co najwyżej kohabitat założyć, a nie rodzinę.
          • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:35
            Są jeszcze trzydziestolatki mające dobre 20 lat do menopauzy. A to dwudziestolatkowie chcą rodzinę zakładać? Jakoś nowy trend
            • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:41
              Oczywiście, że chcą. Tylko trochę ciężko im to robić, jeżeli nie mają bogatych rodziców, którzy im na start zasponsorują mieszkanko.
              A trzydziestolatki to polują na rówieśników i starszych, który się już dorobili lokum i pojazdu, a nie na dwudziestolatków-gołodupców.
              • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:45
                Może Amerykanie mają inaczej. W Polsce dwudziestolatkowie chcą się raczej kształcić, rozwijać, bawić, podróżować a nie rozmnażać. Ci co mają mieszkania też nie wykorzystują ich do zapełniania bombelkami. Pary dwudziestolarolatkow decydujące się na rodzinę są tak rzadkie, że budzą spory szok otoczenia. Ale jak ktoś chce to trzydziestolatka często ma swoje mieszkanie, nie musi na nikogo polować, więc nic tylko się wprowadzać i rozmnażać.
                • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:54
                  gr.ruuu napisała:
                  > Może Amerykanie mają inaczej. W Polsce dwudziestolatkowie chcą się raczej kszta
                  > łcić, rozwijać, bawić, podróżować a nie rozmnażać. Ci co mają mieszkania też ni
                  > e wykorzystują ich do zapełniania bombelkami. Pary dwudziestolarolatkow decyduj
                  > ące się na rodzinę są tak rzadkie, że budzą spory szok otoczenia.

Och, jak ematka wyjdzie ze swojego bąbelka, to się może mocno zdziwić.
                  ŚREDNI wiek urodzenia pierwszego dziecka to 27 lat. A to oznacza, że staranie musiało zacząć się wcześniej, a szukanie partnera do tego starania jeszcze wcześniej.

> Ale jak ktoś
                  > chce to trzydziestolatka często ma swoje mieszkanie, nie musi na nikogo polować
                  > , więc nic tylko się wprowadzać i rozmnażać.

Heh... wiesz jaki procent samotnych trzydziestolatek w tym kraju ma zdolność kredytową na kupno mieszkania w jakimś sensownym mieście?
                  • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:59
                    27 to już bliżej 30 niż 20. I to jest średnia, włóczą się do niej też 16-letnie matki. "Staranie" to musi być 9 miesięcy przed... Jak to mówiła jedna z moich koleżanek: mam urodziny we wrześniu, bo rodzice poznali się w sylwestra wink
                    Co do trzydziestolatek - część ma odziedziczone, część ma kupione jak ceny były niższe, a zdolność kredytową wyższa. Nie każdy klepie biedę. Zresztą jeśli ja jako matka trójki dzieci mama zdolność na pół miliona to bez zobowiązań powinno się mieć większą
                    • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:09
                      gr.ruuu napisała:
                      > 27 to już bliżej 30 niż 20. I to jest średnia, włóczą się do niej też 16-letnie
                      > matki. "Staranie" to musi być 9 miesięcy przed... Jak to mówiła jedna z moich
                      > koleżanek: mam urodziny we wrześniu, bo rodzice poznali się w sylwestra wink

No i ile jest tych szesnastoletnich matek?
                      Ile jest tych ciąż po dziewięciu miesiącach od spotkania?
                      Zawsze jak rzeczywistość skrzeczy, to ematki uciekają w to udowadnianie, że przypadki brzegowe to norma.

> Co do trzydziestolatek - część ma odziedziczone, część ma kupione jak ceny były
                      > niższe, a zdolność kredytową wyższa. Nie każdy klepie biedę. Zresztą jeśli ja
                      > jako matka trójki dzieci mama zdolność na pół miliona to bez zobowiązań powinno
                      > się mieć większą

No i drugi raz to samo. Słodko, stać cię na kredyt na pół bańki.
                      A teraz wyobraź sobie, że znacznej większości trzydziestolatek na taki kredyt nie stać. Ba, większość par nie ma takiej zdolności kredytowej, bo mediana zarobków w Polsce to 3403zł netto.
                      • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:15
                        Jak kogoś nie stać na kredyt to mieszka w wynajmowanym, jak kogoś nie stać na dziecko, to go nie rodzi.
                      • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:22
                        Na statystyki trzeba patrzeć całościowo. Mediana wieku kobiet rodzących pierwsze dziecko to 29. W porównaniu z poprzednimi dekadami bardzo wzrósł udział matek w wieku 30-35 i 35+, zarówno przy urodzeniu pierwszego jak i kolejnych dzieci. Udział matek niepełnoletnich jest względnie stały, zmniejszyła się liczba kobiet rodzących w wieku 18-25. Przy czym ciąża nie musi być 9 miesięcy po spotkaniu, ale nie udawajmy że każda to efekt "starań". Ogólnie nie ma co negować danych demograficznych - dzieci rodzi się mniej i rodzą się coraz później, trend jest stały.
                        Mediana zarobków dotyczy tylko części rynku pracy, nie uwzględnia np. przedsiębiorców i samozatrudnionych. Poza tym sytuacja finansowa nie wynika tylko z zarobków. Ktoś może zarabiać 4000 ale dostać 200 tysięcy od rodziny o da radę kupić mieszkanie.
              • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:56
                feel_good_inc napisał:

> Oczywiście, że chcą. Tylko trochę ciężko im to robić, jeżeli nie mają bogatych
                > rodziców, którzy im na start zasponsorują mieszkanko.

Młodzi ludzie z mieszkankiem to znaczna mniejszość niż większość.

> A trzydziestolatki to polują na rówieśników i starszych, który się już dorobili
                > lokum i pojazdu, a nie na dwudziestolatków-gołodupców.
                >

Ale polują z dzidą czy z kuszą? 🙄

• martishia7 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:57
                > Oczywiście, że chcą.

Parsknęłam. Chyba tacy wychowani w klimatach mocno religijnych. Wszyscy trzej.
        • eriu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:53
          Co ma robić 30-latka z fanem konfederacji 20-letnim? To jest powód, dla którego brakuje im kobie. Bo oni chcą mieć roboty domowe a nie partnerki.
          • gr.ruuu Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:55
            Są trzydziestoletnie fanki konfederacji i wtedy sobie mogą zrobić całe stado małych konfederatów big_grin I nie każdy dwudziestolatek to fan konfederacji
          • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 12:58
            Oni też szukają lasek 10/10 spełniających konkretne warunki fizyczne. Na przeciętniare nawet nie spojrz.
            • suki-z-godzin Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:00

> Oni też szukają lasek 10/10 spełniających konkretne warunki fizyczne. Na przeci
              > ętniare nawet nie spojrz.
              >

Hahaha dokladnie. Potem dochodza do sciany placzu, zenia sie z przecietniara i przestaja pisac na Braciach Samcach.
            • dramatika Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:50

> Oni też szukają lasek 10/10 spełniających konkretne warunki fizyczne. Na przeci
              > ętniare nawet nie spojrz.

To jest clou całego tego incelskiego problemu smile
            • maly_fiolek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:35
              > Oni też szukają lasek 10/10 spełniających konkretne warunki fizyczne. Na przeciętniare nawet nie spojrz.

No popatrz na Walinowicz, żonę Bosaka. Czy ona jest 10/10?
              Konfiarze to normalni ludzie (pomijając co poniektóre poglądy).
              • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:44
                Bosak jest politykiem, który z różnych powodów potrzebuje żony.

My tu mówimy o incelach piwniczakach śniących sny o potędze i sączących niechęć do kobiet.
              • angazetka Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:59
                Problem w tym, że tych niektórych poglądów nie da się pominąć (patrz: facet spodziewający się dziecka, który o innym dziecku z ciężkimi wadami mówi sobie lekko: No to najwyżej umrze).
            • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:38
              Moja była była 1/10. I co mi to dało? Poza porysowanym sufitem?
              • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 16:57
                Problem był w tobie, nie w niej.
                • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:01
                  Jaki problem?
                  • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:04
                    Pisałam wielokrotnie.
                    • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:17
                      Nic nie pisałaś.
                      • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:45
                        Masz słabą pamięć.
                        • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:48
                          Masz słabe argumenty.
                          • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:52
                            Z naszej dwójki to ja mam udane małżeństwo, nie ty.
                            • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 18:53
                              To żaden argument.
                              • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 19:09
                                A to już nie jest moje zmartwienie, tym bardziej że nie tylko ja na tym forum dawałam ci rady.
                                • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 21:30
                                  Czyli zmyśliłaś problem. Wygrałem!
                                  • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 01.03.23, 06:19
                                    Nie masz żadnego problemu, tak naprawdę masz udany związek i na kobiecym forum siedzisz tylko dla rozrywki?
                  • alicia033 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 20:11
                    tanebo001 napisał:

> Jaki problem?

Całościowy. Od A do XYZ.
                  • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 02.03.23, 09:45
                    tanebo001 napisał:
                    > Jaki problem?

Po co pytasz, skoro nie chcesz się dowiedzieć, wypierasz i za każdym razem ignorujesz odpowiedzi?
                    • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 02.03.23, 09:51
                      Sęk w tym że nie dostaję żadnych odpowiedzi poza unikami.
                      • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 02.03.23, 10:12
                        Dostajesz, ale unikasz zarówno ich czytania, zapamiętywania, jak i wcielania w życie. W realu mówi się na to: Jednym uchem wpadło, drugim wypadło.
                      • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 02.03.23, 12:56
                        No to proszę.
                        1. Przestań słuchać kobiet.
                        2. Przestań próbować się rozpaczliwie przypodobać kobietom.
                        3. Zacznij spędzać czas z mężczyznami.
                        4. Przeczytaj książkę "No More Mr Nice Guy" Roberta Glovera, a dowiesz się, dlaczego wszyscy tobą pomiatają.
                        • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 02.03.23, 14:41
                          Przecież to redpill. Czym to się różni o youtubowych uwodzicieli?
                          • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 00:25
                            Powtórzę: po co pytasz, skoro nie chcesz się dowiedzieć, wypierasz i za każdym razem ignorujesz odpowiedzi?
                            Właśnie o tym w swojej książce pisze Glover. Znajdziesz tam przyczyny swojego zachowania, dlaczego wciąż brniesz w schematy, które nie przynoszą ci żadnych pozytywny rezultatów i co musiałbyś zmienić w swoim życiu, żeby przestać. Nie ze wszystkimi jego wnioskami się zgadzam, ale generalnie to bardzo dobra książka.
                            • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 00:53
                              Bo nie jestem miłym gościem. Ematki odbierają mnie jako aroganckiego dupka...
                              • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 08:46
                                tanebo001 napisał:
                                > Bo nie jestem miłym gościem. Ematki odbierają mnie jako aroganckiego dupka...

I to właśnie jest wyjaśnione już chyba w pierwszym rozdziale książki.
                                Nice guys ain't.
                                • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 08:52
                                  Na Tinderze też widać że jestem "miły"?
                                  • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 09:27
                                    Skoro zrobiłeś sobie profil kierując się radami ematek, to z pewnością.
                                    • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 09:46
                                      Jak zrobi sobie profil, kierując się Twoimi radami, to skutek będzie dokładnie taki sam.
                                      • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 10:21
                                        Ktoś cię pytał o zdanie?
                                        Poza tym ja mu akurat nie mam zamiaru doradzać w kwestii jego profilu na tinderku, co najwyżej jego skasowanie, zanim znajdzie się kolejna z chrapką na mieszkanie.
                                        • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 11:04
                                          To jest publiczne forum i nie potrzebuję twojej zgody, by się wypowiedzieć smile
                                        • borsuczyca.klusek Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 15:42
                                          Twój wątek filmowy to z ematki wycięli?
                            • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 05:53
                              Prowadził ślepy kulawego smile
                              • tanebo001 Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 06:44
                                Przyganiał kocioł garnkowi
                                • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 03.03.23, 09:24
                                  Akurat na temacie randek i związków zjadłam zęby i teraz odcinam od tego kupony smile
          • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:00
            Tak to sobie tłumaczycie?
            • suki-z-godzin Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:05
              feel_good_inc napisał:

> Tak to sobie tłumaczycie?
              >

Nie, rozgladamy sie na ulicy i widzimy, ze 90% ludzi obu plci jest absolutnie przecietne.
              Ba, jakies 60% jest grube, a statystyki zarobkow w PL mozesz sobie znalezc w necie. A jakos i pare znajduja i dzieci maja.

Ale to my zyjemy w bance.
              • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:12
                Ale to ty dzwonisz.
                • suki-z-godzin Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:16
                  feel_good_inc napisał:

> Ale to ty dzwonisz.
                  >

Tak, tak, to ja zalozylam watek z tezą 🤭
                  • feel_good_inc Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:35
                    To ty próbujesz forsować SWOJĄ tezę, która do wątku ma się nijak.
                • marta.graca Re: "W życiu bym nie spojrzała na takiego sta 28.02.23, 13:17
                  A kto założył wątek?