Dodaj do ulubionych

"zasadnicza różnica między naturą a kulturą "

03.03.23, 11:58
Jeden z prawicowych radnych Stanisław Brzozowski wypowiedział się w sprawie "afery stanikowej".
Czy jest ogłoszony jakiś konkurs na największego dzbana roku?
Ty wypowiedź
Wiemy wszyscy, co młode małżeństwo robi w sypialni, w warunkach intymnych. Nie będe odwoływał się do szczegółów. To jest właśnie zachowanie kulturalne, że oni to robią w zaciszu swojej sypialni. Natomiast na przykład pieski robią to na trawniku. I to jest właśnie zasadnicza różnica między naturą a kulturą - stwierdził Brzozowski. - Dosyć niezrozumiała jest dla mnie reakcja tej pani nauczycielki od angielskiego - dodał.
A tu liink
miasta.tokfm.pl/miasta_tokfm/7,185052,29520832,dyrektorka-lubelskiego-liceum-w-ktorym-doszlo-do-sporu-o-staniki.html#s=BoxOpImg11
I ja pytam: czy seks w namiocie jest kulturalny czy nie? I co jak para nie ma ślubu?
Obserwuj wątek
    • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 03.03.23, 12:02
      Weszłam sobie na FB tego pana...o mamusiu.
      Cytacik
      "Jeszcze do końca lat sześćdziesiątych w USA mężczyzna potrafił zarobić tyle, żeby utrzymać nawet 10 osobową rodzinę. Od 1971 roku, czyli od tzw. zawieszenia wymienialności dolara na złoto dokonanej przez prezydenta Nixona trzeba było, żeby żona poszła do pracy, bo jedna pensja już nie wystarczała. (Wmówiono kobietom, żeby się emancypowały.) "
      • aandzia43 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:09
        big_grin Taaa.. typowe.
    • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 03.03.23, 12:11
      Seks w namiocie jest kulturalny o ile uprawia go para małżeńska, a jak para nie ma ślubu to w myśl deklaracji wiary z niedawnego wątku i tak nie ma prawa do używania świętych organów i jeśli używa to:
      a) działa bezprawnie
      b) jest nieuporządkowana moralnie
      c) to wszystko i tak doprowadzi do jednej wielkiej tragedii.
      • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:16
        Dziękuję za wyjaśnienie. Rozumiem, że ślub musi być kościelny?
        • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:20
          Oczywiście. Ten cywilny się nie liczy. W ogóle. Nadal święte organy są wówczas używane bezprawnie.
          • iwles Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:23

Hmmm
            Mam pewne wątpliwości, czy w grę wchodzi każdy kościół 😜
            • livia.kalina Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 16:32
              Moja droga- kościół jest jeden, a reszta się tylko podszywa. Myślałam, że takie oczywistości są oczywiste!
              • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 19:44
                Przym prawdziwy to ten Polski.
          • swiezynka77 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:50
            czy w takiej sytuacji organy są święte?
            • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:54
              Organy są nadal święte, ale świętokradczo użytkowane.
      • triss_merigold6 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:18
        podpisano: Zespół Ekspertów z Ordo Iuris.

Btw, czy sprawa rozwodowa z powództwa żony Zycha już się odbyła? Ta z ciekawym materiałem dowodowym.
        • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:21
          Manu propria

Co do rozprawy Zycha nie wiem, nie orientuję się, zarobiona jestem smile smile smile
        • yadaxad Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:25
          A seks kobiet po menopauzie powinien być zabroniony, bo możliwość poczęcia go nie usprawiedliwia. Ginekolodzy powinni prowadzić rejestr pań podejrzanych o jakąkolwiek rozwiązłość, nie tylko tych z poczęciem.
          • gama2003 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:46
            Rejestr tych po menopauzie ?
            Koniecznie, to już nie ,, w celu mienia dziatek.
            Czy jest wtedy kulturalny ? Czy rozrywka to kultura ?

I proponuję, każdy pod skórę czujniczek. Kulturalnie milczacy, gdy w cieniu sypialni spotyka się z innym czujniczkiem, żony własnej koscielnej.

Jesli czujniczki nie do pary i nie konsekrowane - sygnał dźwiękowy, policja z wikarym na wysięgniku w drodze.
            I dla kazdego małżeństwa dzienniczki prokreacyjne.
            • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:56
              Gama, ostrzegaj! Policja z wikarym na wysięgniku sprawiła, że oplułam się kawą.
              • gama2003 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 14:03
                Uprzejmnie i kulturalnie przepraszam !
                • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 15:00
                  Ja mam wyobraźnię obrazową i już widzę tego wikarego z nadwagą w za szerokiej sutannie jak się kurczowo trzyma poręczy wysięgnika smile
        • gr.ruuu Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:35
          Jeszcze nie
      • abecadlowa1 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 18:15
        A co z klauzulą sumienia sprzedawcy namiotów?
    • memphis90 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 03.03.23, 12:21
      A kto im wynajął ten namiot??? Namioty wyłącznie dla par sakramentalnych!
      • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:23
        Toż wyżej piszę. To się kwalifikuje jako pomocnictwo do bezprawnego używania świętych organów!
      • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:39
        A jak sobie kupili. Czy w dacthlonie będa żadać aktu ślubu przy zakupie namiotu "?
        • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:44
          Tak, bo przecież #klauzulasumienia smile
          • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:47
            Też tak myślałam.
        • maleficent6 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:46
          Oczywiście, razem z opinią księdza proboszcza.
        • 152kk Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:02
          Każdy może kupić namiot jednoosobowysmile
          Wieloosobowe namioty sprzedawane będą wyłącznie w specjalnie wydzielonej strefie (żeby samym swym widokiem nie gorszyły) i na kartki. A kartki będą wydawane wyłącznie małżeństwom kościelnym, które - w przypadku namiotów więcej niż dwuosobowych - dodatkowo przedstawią akty urodzenia i chrztu dzieci, przy czym przysługująca wielkość namiotu wieloosobowego obliczana jest za pomocą wzoru: x= 2+n, gdzie x - liczba miejsc w namiocie, n - liczba prawilnych dzieci. Widzicie, jakie to proste i jak religia pięknie współistnieje z nauką?
        • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:57
          A co w przypadku namiotów czterosobowych? A znam nawet dziesięcioosobowe smile
          Czy pozostaje tylko okrzyk: Borsuczycaaaaa!!
          • arthwen Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 14:44
            Tylko z aktem urodzenia odpowiedniej liczby potomstwa wink
      • borsuczyca.klusek Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 12:59
        Moi rodzice w czasach narzeczeńskich jeździli na działkę z namiotem i koleżanką. Mama z koleżanką spały w domku letniskowym (dużym, nie żadna altanka) a ojciec w ogródku w namiocie 🤭🤭😔
        • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:05
          Ale spali tak faktycznie czy to była wersja oficjalna?
          Bo oficjalnie moja ciotka spała u nas na działce a realne z chłopakiem, który miał działkę w tej samej miejscowosci
          • borsuczyca.klusek Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:59
            Podobno faktycznie tak spali, żeby sąsiadów nie gorszyć 😅
    • borsuczyca.klusek Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 03.03.23, 12:55
      Ci to zawsze tylko o dupie 🙄

Nawet widząc psa na trawniku mają myśli nieczyste 😒
      • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:01
        Fixum dyrdum
      • mrs.solis Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 13:08
        A jake maja miec? Piesek i trawnik = 💩
    • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 03.03.23, 13:52
      Hanusina, jak Ty w ogóle możesz pisać o takich rzeczach jak seks bez ślubu, toż to zboczeństwo! A kysz!
      • gama2003 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 14:07
        Pisać !???
        Toć to myśleć nie można ! Myśli nieczyste - watpliwe życie wieczyste !

Nie wiem co będzie z ematkami ?
        Hangar w piekiełku ?
        • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 15:01
          Dla towarzystwa Cygan dał się powiesić, idę w ten hangar smile
          • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 15:11
            Przypomniał mi się skecz kabaertu Neonówka chyba. jak to diabeł dzowni do "Bogu" ze już nie moze z Polakami w piekle smile
            Jakby tak zebrać w tym piekle e-matki to by się diabeł dał ochrzcić iw przeprowadziłby się do nieba smile
      • hanusinamama Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 19:45
        Ja mam zwyczajnie bardzo miłe wspomnienia z seksu przed ślubem smile Że tak powiem - polecam
        • daniela34 Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 03.03.23, 19:47
          Ja też serdecznie rekomenduję 😁
          • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 04.03.23, 05:00
            smile
        • panna.nasturcja Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 04.03.23, 05:01
          Hanusina, przepadło, ja już po ślubie.
          Ale w sumie… tylko po cywilnym czyli w sumie jakby bez, prawda?
    • woman_in_love Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 03.03.23, 13:59
      zesrał się mentalnie jak nasz dramatisiak
    • anorektycznazdzira Re: "zasadnicza różnica między naturą a kulturą " 04.03.23, 06:00
      Mi się podoba, że to jest MŁODE małżeństwo.
      Co robią pozostali? Starsi to wiadomo- nic nie robią, bo to obraza boska, żeby tak po 40 chłop z babą coś jeszcze robić. Ale co średni? Nic nie robią, czy tu jedna można iść w jakieś krzaki.
      • anorektycznazdzira Re: "zasadnicza różnica między naturą a kultu 04.03.23, 06:04
        PS. Facet nie jest młody, już dawno, więc wiemy skąd obsesja i czego mu od dawna brakuje.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka