Dodaj do ulubionych

PO odpowiedzialni za smierć ….

07.03.23, 20:16
W dniu pogrzebu Mikołaja pojawily się paski w TVP
„Politycy Platformy Obywatelskiej odpowiedzialni za śmierć dziecka - ofiary pedofila"
„Mikołaj Filiks nie żyje z powodu działań polityków Platformy Obywatelskiej".

A teraz proszę zwolenniczki pis o komentarz. Bardzo mnie interesuje jakimi argumentami można usprawiedliwiać taka podłość.
Obserwuj wątek
    • evening.vibes Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:20
      Poczekaj do kampanii. Walka będzie do ostatniej kropli krwi 🤮
      • unikotka Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 10:29
        Paskudnie będzie. Już motyw zmuszania ludzi do jedzenia robaków jest jakby z kosmosu. Najgorsze, że najwyraźniej uznano, że to do Polaków trafi... A jeszcze gorsze, że to może być racja.
        Posta startowego nawet nie umiem skomentować. Szuje...
    • majenkirr Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:23
      A jakiś link dla niezorientowanych?
      • kk345 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:28
        Zlituj się, wszystko wrze od kilku dni, wyguglaj sobie.
      • georgia.guidestones Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:28
        majenkirr napisała:

> A jakiś link dla niezorientowanych?
        >
        Już było kilka watkow na forum na ten temat, pisiory wywlekaly dawno zamknięta sprawę (sprawaca zostalskazany) pedofilii, szczując na ofiary, jedna popelnila samobojstwo. I teraz rurwizja odwraca kota ogonem, klamiac bezczelnie na paskach w programie informacyjnym, że Peło to mordercy.
        • shellyanna Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:30
          niezalezna.pl/477565-opozycja-krytykuje-media-za-ujawnienie-danych-ofiar-pedofila-tvp-info-zrobil-to-posel-po
          • kasandra33 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:29
            Czyli TVP ma rację?
            • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:30
              kasandra33 napisała:

> Czyli TVP ma rację?

Nie

• hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:18
              Kretynka
            • tapatik Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 10.03.23, 21:28
              kasandra33 napisała:

> Czyli TVP ma rację?

bezprawnik.pl/app/uploads/2022/02/FMWGeqGX0AAs0KV.jpeg
      • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:33
        wiadomosci.wp.pl/smierc-syna-poslanki-po-tvp-przygotowala-nowa-narracje-6873923975772896a?amp=1
      • niemcyy Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:02
        Dla zagranicznych: www.theguardian.com/world/2023/mar/07/poland-ruling-party-under-fire-after-suicide-of-opposition-mps-son
      • tapatik Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 10.03.23, 22:08
        majenkirr napisała:

> A jakiś link dla niezorientowanych?

Rzecz się dzieje w Szczecinie bodajże 2 lata temu.
        Posłanka PO Magdalena Filiks ma dwoje nastolatków - chłopca i córkę.
        Do tych nastolatków dobiera się działacz LPG (i zarazem członek PO).
        Dzieci mówią o tym matce, a matka idzie z tym na Policję.
        Policja zawija działacza LPG, a sąd wlepia mu 4 lata (chyba).
        Rozprawa jest niejawna ze względu na dobro ofiar.

W grudniu zeszłego roku Filiks coś napyskowała ostro w sejmie.
        Niedługo potem dziennikarz Radia Szczecin - Tomasz Duklanowski - napisał artykuł o działaczu LPG razem ze szczegółami, które pozwoliły zidentyfikować ofiary.
        No i syn posłanki popełnił samobójstwo bodajże w lutym tego roku.

Narracja PO - dziennikarz doprowadził do śmierci chłopaka.
        Narracja PiS - matka chłopaka milczy, bo stawia karierę partyjną ponad dobro dziecka, a PO zakazało jej poruszać ten temat, więc dziennikarz miał prawo - dla dobra ofiar - taki artykuł opublikować.
        Poszukaj jeszcze hasła "Oskar Szafaranowicz".
    • semihora Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:30
      Ohydne kreatury! Jak widać - nie ma takiej obrzydliwości, do której się nie posuną, nie są w stanie zdobyć się na żadną refleksję.

Rzygam.
      • tanebo001 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:09
        A ematki oburzały się gdy pisałem że powinien nadejść czas wynalazku pewnego francuskiego doktora...
        • arthwen Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 23:16
          Bo ty tylko pieprzysz co to się nie powinno. Ale nawet na żadnym proteście nie byłeś, nieprawdaż?
      • kira02 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:13
        Żeby mieć jakąś refleksję, to trzeba mieć sumienie i go używać. To nie są ludzie, dla których normy etyczne czy moralne mają jakiekolwiek znaczenie.
    • trzebasiebawic Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:32
      Jak ja niesamowicie jestem zmęczona nienawiścią w tym kraju. To już mnie nie oburza, nie dziwi. To mnie przygnębia, odbiera chęci do życia. Nie wiem nawet jak mogę to opisać słowami.
      Jestem dorosła. Zdaje sobie sprawę, że za stołki, władzę i pieniądze ludzie są w stanie zrobić bardzo wiele. Wiem, że polityka jest i zawsze była polem walki. Mimo to, to co się stało w naszym kraju za rządów PiS przechodzi ludzkie pojęcie - godzi w moralność i wszystkie możliwe zasady. Aż trudno uwierzyć, że to KATOLICKA partia. Większej nienawiści, szczucia człowieka na człowieka chyba nigdzie nie widziałam.
      • runny.babbit Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:33
        trzebasiebawic napisała:

> Aż trudno uwierzyć, że to KA
        > TOLICKA partia.
        Wręcz przeciwnie, typowe katolickie zachowanie 😏
      • triss_merigold6 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:34
        To nie jest katolicka partia. To partia, która używa taktycznych sojuszy z Kościołem.
        • alicia033 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:49
          triss_merigold6 napisała:

> To nie jest katolicka partia.

bóg cię odpuścił, triss, i za karę rozumu pozbawił?
          To jest właśnie w 100% katolicka partia.
          • lauren6 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:22
            Katolicka, godni następcy JP2.
            • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:21
              Oj tak. Wczoraj PIOSowcy się modlili w sejmie za to dziecko. Nie ma kurwa Boga. Jakby był to by grom z nnieba zesłał i ich tam spalił wszystkił wszystkich
              • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:51
                Pewno, że nie ma. Nawet biorąc pod uwagę, co księza wyczyniają. Oni najlepiej wiedzą, że ten ich szef nie istnieje.
                Aaaaa....
                Zapomniałam, według wierzących to potem nastąpi sąd.
                Nie, kuźwa, nie nastąpi. A szkoda. Jakem ateistka, to żałuję, że nie będzie kociołow dla tych wszystkich z$#^ów.
                • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 14:00
                  Ja też. Jak widziałam rozmodloną Witek to żałuje z całego mojego ateistycznego serca, ze nie bedzie się smażyc w piekle
          • wbka1 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 01:34
            Katolicka?! Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu! Nie kradnij! Najbardziej zdemoralizowana partia, odpowiedzialna za całe zło, jakie wydarza się w tym kraju, że o nieuczciwie wygranych wyborach nie wspomnę.
      • malia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:34
        Mam to samo, duszę się tutaj.
      • kk345 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:36
        Bo nasze pokolenie tego nie pamięta, ale moim zdaniem mamy teraz dokładnie odtworzoną powojenną Polskę: miernota po trzyklasowej podstawówce zostaje dyrektorem muzeum, otwarcie gardzac profesorem, skierowanym do łopaty dla przywrócenia go zdrowej tkance ludowej ojczyzny, a przynależność do PZPR zapewnia kasę i przywileje dla kacyka i całej jego rodziny. Nic nie trzeba umieć, trzeba tylko właściwie usiąść i spluwać na badylarzy, elyty i inteligencików. Partia za taką lojalnosc sowicie wynagrodzi.
        • triss_merigold6 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:43
          Nie, to odtworzona II RP lat trzydziestych z wbudowaną w system uprzywilejowaną pozycją zasłużonych, niezależnie od ich kompetencji oraz rozbuchanym balowaniem za państwowy hajs.
          • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:01

Nie, nie ma zasłużonych, są same Dyzmy, wyrywane z Pcimiow I sadzane na stołkach, tacy będą swojej partii dozgonnie wdzięczni.
            • runny.babbit Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:05
              iwles napisała:

>
              > Nie, nie ma zasłużonych,

>

Ależ są, zasłużeni dla partii, rzecz jasna. Zobacz ile sam Obajtek wytransferowal z kieszeni Polaków do budżetu partyjnego.
          • snajper55 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 09:25
            triss_merigold6 napisała:

> Nie, to odtworzona II RP lat trzydziestych z wbudowaną w system uprzywilejowaną
            > pozycją zasłużonych, niezależnie od ich kompetencji oraz rozbuchanym ba
            > lowaniem za państwowy hajs.

Nie, to po prostu Polska.

S.
      • areyoubetter Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:56
        Mam dokładnie takie same uczucia. Jestem tak zmęczona nienawiścią, tym krajem, że brakuje mi słów.
      • martini_n Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:20
        > Jak ja niesamowicie jestem zmęczona nienawiścią w tym kraju. To już mnie nie oburza
        > nie dziwi. To mnie przygnębia, odbiera chęci do życia. Nie wiem nawet jak mogę to
        > opisać słowami.
        > Jestem dorosła. Zdaje sobie sprawę, że za stołki, władzę i pieniądze ludzie są w stanie
        > zrobić bardzo wiele. Wiem, że polityka jest i zawsze była polem walki. Mimo to, to co się
        > stało w naszym kraju za rządów PiS przechodzi ludzkie pojęcie - godzi w moralność i
        > wszystkie możliwe zasady.

Mogę podpisać się pod tym obiema rękami.
        Jestem tym tak zmęczona i zrezygnowana, że nawet fakt, że w moim prywatnym małym ogródku wszytko się układa, jakoś średnio mnie cieszy. Zwalałam te odczucia na początek roku i brak słońca, ale myślę, że błoto w którym się taplamy ma większy wpływ.
      • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:54
        A mnie obrzydza, jak głupi to jest naród. I jak ma przeprany mózg.
        Mam w bliskim otoczeniu taka osobą. Jak z nia rozmawiam, to robi mi się słąbo, jak słysze te jej wywody. I niby ma studia, i jest nauczycielem (sic!), a to co pierdoli, to powoduje, ze włos mi się prostuje.
        Nie zdawałam sobie sprawy, jak wielu jest takich ludzi.
      • niemcyy Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:09
        Skąd to zdziwienie wielkimi literami? Akurat w to, że to katolicka partia, to najłatwiej uwierzyć. Przecież podpięcie się pod kk służyło trafieniu pod strzechy, a i kk nie przeszkadza jakieś tam samobójstwo nastolatka, skoro dzięki temu kosi kasę. I jeśli sama chodzisz do kościoła ergo popierasz pis to niech za każdym razem przypomina ci się Mikołaj.
        • trzebasiebawic Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:48
          ??? Nie pobrudziłaś się tymi wymiocinami?
          • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:59
            Ależ ona ma racje. Idziesz do KK przykładasz do tego rękę
            • trzebasiebawic Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 14:52
              Ma rację z czym? Z tym, że życzy mi NA WSZELKI WYPADEK aby jakieś zmarłe dziecko mnie prześladowało JEŚLI chodzę do kościoła i popieram wpis - wszak strasznie miłosierny dla PiS wpis umieściłam? Ty też tak chodzisz po ludziach i im na wszelki wypadek bezpodstawnie rzucasz takimi wymiocinami i to bardzo tragicznie i świeżo zmarłego dziecka?
              • niemcyy Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 15:07
                Tak, uczestnictwo w kk to popieranie tego, co kk robi- akurat w Polsce od lat w ścisłej współpracy z pis. I jeśli ktoś popiera kk to nie życzę mu dobrze. Tobie z zastrzeżeniem "jeśli", bo nie wiem, czy bierzesz w tym udział. Jeśli nie bierzesz to nie ma sprawy i niepotrzebnie się oburzasz wyimaginowanymi wymiocinami.
                • trzebasiebawic Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 15:18
                  Ooo, łaskawa. Zadałaś pytanie, sama sobie odpowiedziałaś i na WSZELKI WYPADEK gdybym jednak była opcja A, a nie B - pożyczysz mi aby mnie prześladował zmarły, dopiero co pochowany dzieciak. A jeśli nie, to nie ma sprawy... Niepotrzebnie się oburzam. To takie normalnie. Ludzie tak robią. Nie rozmawiają, nie pytają - tylko walą między oczy na wszelki wypadek z łaskawym dopiskiem - nie bierz do serca jeśli cie to nie dotyczy.
              • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 09.03.23, 10:19
                Piszę, ze chodziąc do KK wspierasz ich działania, Czego nie rozumiesz?
                • trzebasiebawic Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 09.03.23, 13:31
                  A czy ja gdzieś napisałam, że chodzę do kościoła?
                  Skoro nie, to jakim prawem i po jakiego ciula piszesz mi, że chodząc do kościoła WSPIERAM ich działania? Tak oo, na wszelki wypadek? Czego nie rozumiesz w języku polskim? Z tego co pamiętam wysokich lotów nie jesteś, więc pytam czego nie rozumiesz?
        • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 01:47

> y, a i kk nie przeszkadza jakieś tam samobójstwo nastolatka, skoro dzięki temu
          > kosi kasę

A to akurat jest obrzydliwe pomówienie.
          • niemcyy Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 10:13
            Kk kosi kasę dzięki bliskiej współpracy z pis? Kosi. O Rydzyku nie słyszałaś, żeby już nie powtarzać innych spektakularnych przykładów?
            Duklanowski przecież wyciągnął sprawę molestowania Mikołaja po to- o czym sam powiedział- żeby pokazać, że nie tylko księża molestują, czyli z polecenia partii (współpracującej bliziutko z kk) wystąpił w obronie pedofili w kk. Obrzydliwe jest znajdowanie sobie przez kk takich obrońców i co najmniej przyzwolenie na dążenie dosłownie po trupach do celu, w tym celu kk polegającego na rozmyciu kwestii chronienia księży pedofili.
            • zona_glusia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 14:03
              >Duklanowski przecież wyciągnął sprawę molestowania Mikołaja po to- o czym sam powiedział- żeby pokazać, że nie tylko księża molestują,

W Szczecinie było kilka spraw ukrywania pedofilii przez Kościół. Najsłynniejsza to księdza Drymera
              www.rp.pl/kosciol/art8670701-sprawa-ks-andrzeja-dymera-cwierc-wieku-bez-zadnej-kary
              i nastolatki gwałconej przez księdza, która wywalczyła odszkodowanie.
              monitorszczecinski.pl/pedofilia-po-szczecinsku/
              • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 23:59
                No bo nie tylko księża molestują.

A ematce wydawało się, ze oni jedni?
            • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 23:58
              Cos ci się zdecydowanie pokręciło.

Pis robi to, zeby dowalic platformie, a NIE, eby chronić KK.
              Masz solidnie wyprany mózg.
        • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 01:50
          I jeśli sama chodzisz do kościoła ergo popierasz pis

Ja rozumiem, ze ematka nie potrafi tego pojąć, ale chodzenie do kościoła nie musi oznaczać popierania pis.
          • skumbrie [...] 08.03.23, 06:37
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 23:54
              wypad
          • mava1 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 09.03.23, 10:13
            >Ja rozumiem, ze ematka nie potrafi tego pojąć, ale chodzenie do kościoła nie musi oznaczać popierania >pis

a, przepraszam, po co chodzisz do kosciola? wszak "z bogiem" mozesz kontaktowac sie w domu np. modląc. Uprawianie dupogodzin w kosciele nie jest ci do tego potrzebne.
            Chodzenie do koscioła ma jedynie umacniac cie w przynaleznosci do jakiejs społecznosci i tyle. Dla niektórych to rytuał jak np. mycie zębów wieczorem - niedziela bez koscioła nie jest ważna.
            kosciół juz tak się zdemoralizował, że utażsamienie sie z nim oznacza tylko utozsamianie sie z deprawacja moralna, która rozsadza to srodowisko. A że akurat pis przyczepił sie do koscioła, cynicznie wykorzystujac to srodowisko = bezmyslnych ich wyznawców, to niestety, chodzenie do koscioła jak najbardziej zrównuje cie z pisem.
            • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 09.03.23, 21:38
              Ale to wszystko są tylko twoje poglądy. A raczej niebywale chamskie uwagi, działające przeciwskutecznie.

A raczej bezmyslne powtarzanie poglądów ematki.

I nie ty będziesz mnie rozliczać z tego, gdzie chodzę.

Natomiast tego, po co się chodzi do koscioła, mozesz się w kazdej chwili dowiedzieć z internetu.
    • dyzurny_troll_forum Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:33
      71tosia napisała:

> A teraz proszę zwolenniczki pis o komentarz.

Wersję krótszą czy dłuższą Szanowna Pani życzy?
      • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:42
        Jakąkolwiek, bo trudno mi sobie wyobrazić argumenty by usprawiedliwiać takie draństwo.
        • dyzurny_troll_forum [...] 07.03.23, 21:35
          • martini_n Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:52
            Jakie pytania? Ty myślisz, że możliwa jest jakakolwiek normalna dyskusja? I o czym, o tym, ze gej i dzialacz LGBT moze byc pedofilem? No może, tak jak ojciec dzieciom zasuwajacy do pracy w fabryce.

Koleś jest skazany i siedzi, środowisko zareagowało błyskawicznie. Inaczej niż np. środowisko byłego marszałka w sprawie jego lotów do Rzeszowa.
      • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:46
        Dawaj, dawaj, nie mogę sie doczekac, do czego się posuniesz.
        • joana012 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:55
          Nie należy się do tego odnosić tylko z politowaniem ominąć szambo szerokim łukiem. Osoby publiczne, prowadzące to dochodzenie nie powinny się wydawać w dyskusje z tym co będą pitolić w TVP info tylko pisługiwać się faktami. Kto i o której zrobił audycję, kto komentował na tik tokach..
          Wiado było że będą kłamać i manipulować
        • georgia.guidestones Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:00
          la_mujer75 napisała:

> Dawaj, dawaj, nie mogę sie doczekac, do czego się posuniesz.
          >
          Dobrze, ze niedawno zablokowałam polityczne trolle chyba że ktoś wyskoczy z nowego konta.
          • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:19
            Ja też. Nie bedzie widowni nie bedą sie karmić
    • pepsi.only Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:57
      Widziałam zdjęcia z paskami w TVP i rzygam oczami
      JEBAĆ PIS !!!

https://st.depositphotos.com/1001911/3021/v/950/depositphotos_30214223-stock-illustration-vomiting-emoticon.jpg
    • szorstkawelna Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 20:59
      Obrzydliwe.
      • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:34
        Jw; ad rem - zadnymi.

• taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:36
          O fuj, doczytałam, ze to akcja TVP, a nie oddolna zwolenników.

Jeszcze gorzej.
    • leosia-wspaniala Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:02
      Arwena, Nutella, Kozica, wołają waaaaas!
      • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:54
        Jak miło, ze do forum wreszcie dotarło, ze mnie nie.
        • martini_n Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 06:23
          Bo malo kto zwraca na ciebie uwagę
    • kropkacom Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:02
      Odechciewa mi się jechać do Polski.
    • shellyanna Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:25
      wpolityce.pl/polityka/637245-to-borys-wskazal-ze-ofiarami-pedofila-sa-dzieci-poslanki-po
      • semihora Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:30
        Nie ma lepszych źródeł niż wpotylice i niezależnaodrozumu?
        • antyideal Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:45
          Dla niektórych pewnie nie.
          • shellyanna Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:50
            Ja to linkuje, żeby pokazać jaka jest narracja.
            • semihora Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:15
              A po co im nabijać kliki? Można skopiować tekst, jeśli się chce pokazać tę kloaczną narrację.
      • antyideal Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:50
        konkret24.tvn24.pl/polska/kalendarium-systemowego-zla-od-publikacji-mediow-rzadowych-do-smierci-dziecka-6806504
    • magda.z.bagien Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:28
      Nie mogę uwierzyć, że naprawdę wrzucili takie paski, szczyt cynizmu
    • memphis90 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:38
      „ Nie będzie żadnych stowarzyszeń LGBT, które robią wodę z mózgu dzieciom i prowadzą do samobójstw wśród młodzieży - powiedział w czwartek w Telewizji Republika minister edukacji i nauki Przemysław Czarnek.”

Proszę bardzo. Samobójstwa nie biorą sie z zaszczucia dzieci, ale przez lgbt.
      • memphis90 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 21:51
        I będzie więcej, bo Czarnek wprowadza nauczanie terapii konwersyjnych dla LGBT.
        poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,29526820,ministerstwo-czarnka-wspolfinansuje-konferencje-internistow.html
        • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:08
          memphis90 napisała:

> I będzie więcej, bo Czarnek wprowadza nauczanie terapii konwersyjnych dla LGBT.

Uuuuui dramatik się zes...ra ze szczęścia.

• memphis90 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:15
            Myślisz, ze zobaczy analogię…? <wrodzony sceptycyzm>
    • dramatika [...] 07.03.23, 21:49
      • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 01:43
        Jest tu jakaś symetria, naprawdę? Chłopiec popełnił samobójstwo gdyz jego personalia ujawnili politycy PO? Czy nie to sugerują paski w TVP?
    • taki-sobie-nick Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 07.03.23, 22:57
      Dodam, ze nie od tego roku mam ochotę wyjechać do innego kraju na okres całej kampanii wyborczej.
      • teodor-k Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 02:43
        Wyskocz gdzieś ,wrócisz do wolnej Polski .
    • skumbrie Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 06:31
      Zwolenniczki PIS będą pisały tu w dniu wyborów: nie dotarłam do urny, bo pies, kot, dziecko, teściowa, wakacje, ale to była WYJĄTKOWA sytuacja.
      A potem będą narzekać, że glupi suweren wybrał PIS 🤦‍♀️
      • mallard Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:05
        skumbrie napisała:

> Zwolenniczki PIS będą pisały tu w dniu wyborów: nie dotarłam do urny, bo pies,
        > kot, dziecko, teściowa, wakacje, ale to była WYJĄTKOWA sytuacja.
        > A potem będą narzekać, że glupi suweren wybrał PIS 🤦‍♀️

Jesteś pewna, że to chciałaś napisać? 🤔
        • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:21
          mallard napisał:

> Jesteś pewna, że to chciałaś napisać? 🤔

🤣🤣🤣

• skumbrie Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:48
          Niestety, szczekające na PiS ematki, które oficjalnie tak go potępiają, w rzeczywistości robią rządowi bardzo dobrze. Przecież pójście na wybory to taaaaki wysiłek.
          • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:54

Czyżby to brak szczepionki zaćmił ci mózg, że nie wiesz, co piszesz?
            • sumire [...] 08.03.23, 09:10
            • skumbrie Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 11:54
              Spoko, poczekajmy do wyborów, skoro nie pamiętasz wczesniejszych wątków zakładanych przez ematki (zagorzałe przeciwniczki PiSu), które, ach, jak żałują, mi dotarły do urn, a potem załamywanie rąk, że PiS znów zwyciężył, a suweren jest głupi.
              Ematki są przewidywalne, aż do bólu 🤦‍♀️
              • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 11:58

Jprdle.
                Czy ty przeczytałaś swój post, który skomentował Mallard?

Zastanawiam się, czy to nie twoja podświadomość ci podyktowała 😆
                • skumbrie Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 18:21
                  Dalej ci się w główce nie mieści, że te bojowniczek ematki, tak tu opluwające PiS, nie są w stanie WYJĄTKOWO dotrzeć do urn. Potem za to równie bojowo piszą, jaki to suweren głupi, i nie widzą zależności między swoim niezaglosowaniem a zdyscyplinowaniem suwerena.
                  Dlatego poczekaj do wyborów, skoro pamięć już ci niedomaga, albo poszukaj wątków z czasów ostatnich wyborów. Nie wiem, co będzie dla ciebie trudniejsze 😂😂😂
                  • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 19:15

A teraz wróć do swojego pierwszego postu i przeczytaj jeszcze raz. Ze zrozumieniem. P.o.w.o.l.i.
                    Bo serio uznam, że to brak grafenu nie pozwala ci zrozumieć tego, co skomentował mallard.
      • anorektycznazdzira Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 10:24
        Piłaś- nie pisz. Już kilka razy prosiłyśmy.
    • zabojczaopona [...] 08.03.23, 07:43
      • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:14
        Dziwnym trafem biedne dziecko zabiło się, jak piździelcze sq%#ysyny niby ujawniły, że jeden z członków opozycyjnego środowiska jest pedofilem, podając tak informacje, że bez problemu można było namierzyć ofiarę?
        Nie widzisz (nie napisze kim jesteś*) powiązania?
        Ten pedofi siedział w więzieniu, nie był przeniesiony na "inna plebanię". Afery z ukrywaniem pedofila nie było, to piździelcze sq34ysyny ją sztucznie rozpętały.
        To ujawnienie danych ofiary, spowodowało, że chłopiec targnął się na życie.

* wpisz sobie inwektywy
        • zabojczaopona Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:25
          uwazaj, bo do jutra zadlawisz sie wlasna nienawiscia. idz na jakis pochod z twoja psiapsiola kinia rusin
          • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:46
            Tak, to prawda. Nienawidzę gnid morlanych, wszelakich sq$%ysynów, co to krzywdzą innych, a już zwłaszcza tych słabszych od siebie. Jest was strasznie dużo, niestety.
            I "dziekuję" za "dobre rady". Cmoknij się - ode mnie na miły początek dnia życia w tym bagnie, w jakim zapewne sie obracasz.
      • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:23
        Wygasić zbiorowo. Niech zdycha z głodu trol
        • zabojczaopona Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:26
          hanusinamama dokladnie- nie odpisuj mi, bo twoje podejscie do swiata jest 180 stopni inne od mojego co sie juz zdarzylam zorientowac, takze adios, sayonara
          • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:49
            Co za ulga ze wielu ma ciagle inne podejście do świata niż ty
      • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:27

Dzięki pisowi została mu przypięta latka "to ten chłopiec, ofiarą pedofila". NIKT nie chciałby być tak postrzegany przez wszystkich wokół. Terapia polega na powrocie do normalnego życia, nie na ciągłym przypominaniu mu, co się stało.
        Jednym zdaniem pyerd...nietych ludzi musiało wszystko do niego wrócić.
        Tak, macie k...a krew na rękach.
      • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:37
        Fakt molestowania miał miejsce 2 lata temu, chłopiec był pod opieka psychiatry i psychologa i dobrze sobie radził, o molestowaniu wiedziało tylko kilka najbliższych mu osob, sąd i prokurator. . Publikacja o tym ze był ofiara molestowania pojawiła się 29 grudnia i to równocześnie w kilku pisowskich mediach i wtedy o fakcie molestowania dowiedziała się cała Polska. Chłopiec zabił się w lutym.
        To tak by przypomnieć ci fakty i pokazać jakim podłym człowiekiem jesteś.
        • zabojczaopona [...] 08.03.23, 12:52
          • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:11
            Myślisz o wszystkich księżach, którzy na przestrzeni wieków skrzywdzili tyle niewinnych istot? Nie myślę.
            I zacznij próbowac mysleć- kto tu zawinił. Skoro nie wiesz, to się nie wypowiadaj i nie broń tych, którzy ujawniając dane ofiary ppedofila, przyczynili się do tego, że chłopak wolał się zabic, niż żyć z piętnem ofiary.
          • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:13
            To może zanim zaczniesz pisać sprawdź o czym piszesz? Sprawca molestowania siedzi w więzieniu, akurat tu i prokurator i sąd zadziałali szybko i prawidłowo. Chłopiec popełnił samobójstwo gdy fakt molestowania ujawniły media.
            Ps rozumiem ze piszesz sobie ot tak co ci przyjdzie do głowy w sprawie wakacji, zakupów etc ale może jednak w sprawie tak poważnej jak samobójstwa dziecko warto jednak mieć trochę bardziej wyważony komentarz a przede wszystkim cos wiedzieć zanim się skomentuje?
            • dramatika Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:29
              71tosia napisała:

> warto jednak mieć trochę bardziej wyważony komentarz a przede wszystkim cos wiedzieć zanim się skomentuje?

Te rady zastosuj do siebie - nie wiadomo, czy fakt ujawnienia miał cokolwiek wspólnego z samobójstwem.

• iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:33

Nieeeee, absolutnie!
                Sama slodycz i radość, kiedy cały świat komentuje ten fakt z życia, który chciałoby się wymazać na zawsze.
              • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:55
                Dramatika, ja wiem, żes ty została pokarana głupota i brakiem moralności, ale czasami - weź się puknij.
                ja wiem, że trudno jest ci to ogarnąć swoim rozumkiem.
                Uwaga: chłopiec żył sobie po traumie, jaka go spotkała ze strony pedofila, który siedział w więzieniu.
                W grudniu 2022 piździelce zaczynają w swoich mediach trąbić o "aferze" w ten sposób, że ich najgłupszy odbiorca jest wstanie ustalić dane ofiary. Chłopiec w lutym 2023 roku się zabija.
                I jak? Pomogłam?
              • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 15:13
                Czy ty naprawdę w to wierzysz co piszesz? Wcześniej twierdziłeś ze „to jednorazowa wrzutka” w lokalnym radiu, której nie zauważyl, ze wpisów w mediach społecznościowych nikt nie czytał i ze wiele nastoletnich ofiar nie ma nic przeciwko ujawnieniu ze byli ofiarami przestępstw seksualnych. Gdy pokazuje ci się ze to nie jest prawda wracasz do „to nie miało zwiazku” ….
                • dramatika Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 19:04
                  Ale gdzie mi pokazujesz, że to nie jest prawda?
                  Fakty są takie, że owszem, parę mediów o tym napisało (w tym "wolne" media), ale ta sprawa się zwyczajnie nie rozniosła i żadnej afery z tego nie było. Na ematce nawet pół wątku nie było. Teraz wielce oburzone, a w grudniu żadna moralistka nie naskakiwała na PiS z tego powodu - powód był prosty - prawie nikt o tym nie wiedział.
                  Nie napisałam, że "wiele ofiar" nie miałoby nic przeciwko. Nie piszę, że "to nie miało związku", tylko że nie wiemy czy to miało związek, a to już w zupełności wystarczy do tego, aby powstrzymać się z oskarżeniami.
                  • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 20:22
                    Ty po prostu bardzo nie chcesz zobaczyć związku. Wyciekające dane ofiary przestępstwa z prokuratury, zorganizowana nagonka w mediach, wtórna wiktymizacja ofiary nie maja wpływu na los ofiary? No to niech sobie PiS lamie prawe - nie ma w końcu nic w tym szkodliwego!
                    • dramatika Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 20:26
                      Ale że nagonka w mediach na ofiarę? Kiedy? Gdzie? "Wtórna wiktymizacja" - czyli że PiS obarczał winą ofiarę?
                      Koleżanko, peron ci odjeżdża.
                      • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 20:33
                        Czyli nic na temat nie wiesz ale się wypowiesz? Poczytaj co pisano/mówiono o rodzinie chłopca w mediach pisowskich.
                        • semihora Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 09.03.23, 09:49
                          71tosia napisała:

> Czyli nic na temat nie wiesz ale się wypowiesz? Poczytaj co pisano/mówiono o r
                          > odzinie chłopca w mediach pisowskich.

Wiesz, gnoje pokasowały swoje pierdolety, a czego nie usunęli, to grzebali przy zmianie dat...

Ściek pisowski kombinuje, jak przerzucić odpowiedzialność na wszystkich innych. Klasyczna katolska strategia, którą KK realizuje pod hasłem: "dziecko lgnie i drugiego wciąga", a pisiory czerpią od najlepszych.
    • zabojczaopona [...] 08.03.23, 08:28
      • evening.vibes Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:43
        zabojczaopona napisała:
        > ty tak samo jestes przesiaknieta nienawisci i podsycasz do niej innych.

Napisz do oficera prowadzącego żeby dołożył ci lekcji języka i dal polską klawiaturę. Na razie zbyt łatwo cię zdekonspirować po 'jakości'.

• 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:47
        Doprawdy „opono” sprawiedliwa? Tu nie ma symetrii fakt ujawnienia danych ofiary przestępstwa, który doprowadził do samobójstwa, to jednak robota pisowskich mediów. Wyciek danych nastąpił z prokuratury kierowanej przez PiS. „ Paski” w dniu pogrzebu dziecka sugerujące ze było inaczej ukazały się w pisowskiej TVP.
        Biedna, chora z głupoty Opono.
    • gaskama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:42
      Cóż, według sondaży nadal 35% poparcia. Głupi naród.
      • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 08:47
        Potwornie durne społeczeństwo. Potwornie.
      • runny.babbit Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:05
        Sondaże to też narzędzie manipulacji i nie należy wierzyć im bezkrytycznie. Możesz mobilizować swoich wyborców lub zniechęcić cudzych publikując odpowiednie wyniki.
        • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:15
          Jak działaja sondaże i jak można nimi manipulować lub je wykorzystać do manipulacji, to wiem.
          Mnie przeraża, że znam kilkoro osób, które na PiS głosowały. Nic do nich nie trafia, są wstanie "usprawiedliwic" każde przwinienie, każdy kolejny przekręt, każde kolejne łamanie prawa, etc w wykonaniu PiS'u . Ślepi jak byli, tak są.
          Podejrzewam, że to m.in. racjonalizacja własnego wyboru. I nawet jak im podajesz konkretne fakty, to oni idą w zaparte.
          I jestem wstanie uwierzyć, że większośc elektoratu PiS'u z poprzednich wyborów, teraz tak samo zagłosuje.
          • dramatika Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:33
            la_mujer75 napisała:

> Mnie przeraża, że znam kilkoro osób, które na PiS głosowały.

Mnie przeraża, że ktoś może głosować na PiS, ale też, że ktoś może głosować na PO. Osobiście mi się to w głowie nie mieści, to jest przerażające. Zwłaszcza w świetle tej sprawy, gdzie obie partie ich ich funkcjonariusze medialni wykorzystują śmierć dziecka do celów politycznych.
            • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:36
              dramatika napisał(a):

> obie partie ich ich funkcjonariusze medialni w
              > ykorzystują śmierć dziecka do celów politycznych

I wtedy na scenę wkracza krUl, cały na biało, a jego imię czterdzieści i cztery!
            • la_mujer75 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 13:45
              Przypomnij mi, kto mówił o ofierze? W publicznych mediach? Mówił tak, że nawet głupi odbiorca (a oni dobrze znają poziom swoich odbiorców) łatwo sobie zidentyfikował ofiarę ?
              Przypomnij mi!
        • gaskama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 15:41
          Cóż, ja jestem pewna, że bez względu na sondaże, bez względu na wyniki ... wygra PiS. Niestety jesteśmy na takim etapie demokracji. Tylko suweren za głupi by to zauważyć a reszta ... albo zbyt zmęczona, albo bezradna, albo ma to w doopie.
    • milin94 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 09:13
      A ja się o to pokłóciłam niedawno z moją 90 letnią teściową. To, co ona wygaduje w głowie się nie mieści. Nawet nie będę przytaczać, bo na samo wspomnienie się we mnie gotuje. Dopóki nie wymrze to cholerne pokolenie moherowych beretów i im podobnych nie będzie w naszym kraju dobrze. Z jednej strony modlitwa, posty, Bóg a z drugiej wylewanie pomyj na bliźniego swego. Ja wiem, można mieć wyprany mózg, też przez ponad 10 lat miałam, kiedy należałam do sekty świadkowskiej, ale w pewnym momencie człowiek jednak trzeźwieje. Czy na tych ludzi naprawdę nie ma kary? Jak można w obliczu tragedii, jaką jest zaszczucie na śmierć chłopca, myśleć tylko o tym, jak dowalić politycznej konkurencji? Mam syna dokładnie w tym samym wieku, nie wiem, co zrobiłabym w takiej sytuacji, na pewno nie zachowywałabym się racjonalnie.
      • alicia033 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 09:53
        milin94 napisała:

> Dopóki nie wymrze to cholerne pokolenie moherowych beretów i im podobnych nie będzie w naszym kraju dobrze.

czyli nigdy.
      • hanusinamama Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 09.03.23, 10:28
        Nie nie tak łatwo. Mój 62letni ojciec to tez beton PISowy. On czerpie wiedzę z TVPis. Przy czym wykształcony facet, prowadzi firmę ( uwaga: firma duzo sprawciła na pomysłach PISu).
        "Jakby matka tego chłopaka nie bawiła sie w politykę, tylko się dzieckiem zajeła to by chłopak zył" Koniec cytatu.
    • thank_you Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 09:45
      „Każda władza przejmowała telewizje”
      • 71tosia Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 10:49
        Ale ja pamietam jeszcze czasy TVP gdy prezesowali tacy ludzie jak Andrzej Drawicz czy Janusz Zaorski czy nawet Maciej Lopinski i gdy dziennikarzy wywalono za niesprawdzenie informacji czy stronniczość.
    • mamawojtuska79 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 19:25
      Ten program w info leciał dzień przed sylwestrem, oglądałam go wyjątkowo. Mój mąż musiał wtedy iść do pracy mimo urlopu i przyjechał do mnie tata, który pomaga mi w opiece nad Wojtkiem. U mnie w domu telewizji się nie ogląda, ewentualnie bajki a wtedy tata wyjątkowo przeglądając kanały zatrzymał się na info. No i obejrzałam ten program i rzeczywiście poseł z PO podał szczegóły po których można było skojarzyć czyje to były dzieci. Mnie to wtedy zszokowało, Ogórek nawet po nim wtedy pojechała ostro. Tak szczerze mówiąc obserwując teraz co się dzieje w tej sprawie to stwierdzam że wszyscy są winni, politycy od prawa do lewa, wszyscy chcą na tym ugrać, i ci z PO i ci z PIS, o takich popierdółkach typu Kukiz lub Hołownia nawet nie wspomnę. Szkoda tylko tego biednego dziecka, reszta to dno totalne
      • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 19:44

Artykuł Duklanowskiego ukazał się wcześniej, 29 grudnia.
        • mamawojtuska79 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 20:13
          iwles napisała:

>
          > Artykuł Duklanowskiego ukazał się wcześniej, 29 grudnia.
          >
          Jestem pewna że w info było w piątek, miałam wtedy bardzo wkurzający dzień bo męża ściągnęli mi z urlopu do roboty a mieliśmy inne plany i nie lubię takich niespodzianek. Ja akurat o tej sprawie usłyszałam wtedy w info, trochę mnie to zszokowało że koleś z tej samej partii robi takie świństwo swojej koleżance. Podejrzewam że zasięg ma info większy niż prasa z artykułami Duklanowskiego (czy jak mu tam). To było zupełnie niepotrzebne i teraz zamiast wykręcać kota ogonem to ten poseł też powinien przeprosić.
          • evening.vibes Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 20:21
            mamawojtuska79 napisała:
            > iwles napisała: > >
            > > Artykuł Duklanowskiego ukazał się wcześniej, 29 grudnia.
            > >
            > Jestem pewna że w info było w piątek,

Piątek to był 30 grudnia.
          • iwles Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 20:37
            "Jestem pewna że w info było w piątek"

W piątek był 30 grudnia.
          • paszczakowna1 Re: PO odpowiedzialni za smierć …. 08.03.23, 23:45
            Magda Filiks:

"„[Słowa Piotra Borysa padły] dwa dni po tym, jak mój syn dostał na tablet straszne treści po publikacji Duklanowskiego i po tym, jak poseł zorganizował mojemu synowi psychologa, który próbował ratować moje dziecko przed hejtem. Bo to ten poseł właśnie pomógł mojej rodzinie po tym, jak cała Polska o nas pisała."

"Nie czytam – dostałam informacje, że hieny atakują Piotra, a to właśnie Piotr nam pomógł natychmiast całym sercem. Piotr ma czworo dzieci, nie mogę zostać obojętna na hejt na niego i jego rodzinę. On dał nam wsparcie i dziś sam jest ofiarą. Właśnie on najmocniej mnie wsparł wtedy".

Nie bądź hieną.
            • dramatika Re: PO odpowiedzialni za smierć …. <