Dodaj do ulubionych

Czy śni się wam czasem Diabel?

09.03.23, 21:06
Mam od dzieciństwa paskudne, powtarzające się sny o czymś w rodzaju Diabła, który mnie nęka. Domyślam się, że to Diabeł, albo jakaś inna bardzo zła siła, z reguły jej nie widać, ale czuć bardzo złą energię.
Jak byłam małym dzieckiem, to czasem mi się śniło, ze chodzi za mną czarny cień, który miał kształt gotyckiego okna. Uciekałam przed nim i się strasznie bałam.
A potem te sny się przekształciły w nieco inne, ze np. jestem w domu, i czuję że w danym miejscu się czai jakby bardzo zła siła, nigdy nie było jej widać, ale czasem słychać, takie jęki, jak przy bardzo silnym wietrze. Raz to już było skrajnie makabryczne, że śniłam ze to mnie czymś poraziło jak prądem, i leżałam jak sparaliżowana na podłodze, chciałam uciekać ale nie mogłam się ruszyć.
Tez tak macie czy jak może jem za dużo kiszonych ogórków na noc??
Obserwuj wątek
    • zaczarowanyogrod Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:13
      Diabeł chyba nigdy, ale dużo razy śmierć z kosą. Albo jakaś wysoka ciemna postać, która się nie ruszała tylko na mnie patrzyła. Wysoka kobieta w brązowej sukience przypominajacej habit zakonnika otoczona wilkami i te wilki mnie atakowały.
      No i dużo razy miałam paraliż senny raz to widziałam wtedy cień i miałam uczucie że siedzi na mnie coś i rozrywa gorącymi pazurami, a wcześniej bieglo do mojego pokoju i tak mocno na mnie skoczyło że mnie dusiło. Wtedy myślałam że to opętanie. Puki nie przeczytałam że to normalne.
      • zaczarowanyogrod Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:52
        A i ogórków nie jem. Samo się śni.
        • teodor-k Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 22:22
          Ale Ty masz sny ja nie mogę .Faktycznie diabeł czyha na Twoją duszę .
    • szara.myszka.555 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:18
      "Tez tak macie czy jak może jem za dużo kiszonych ogórków na noc??"

To raczej nie ogórki, konsumuję ich mnóstwo tuż przed kimaniem i nie mam takich doświadczeń.
    • ludborka Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:24
      Nie, mnie się kiedyś śniły goniące mnie wilki (wpływ Akademii pana Kleksa), ale minęło.
    • teodor-k Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:28
      Mnie tak .Taki z dużymi rogami i ogonem .I bodzie mnie i mówi :Teodorze za twe zbytki pójdziesz do piekła boś ty brzydki .Smuteczek .
      • abidja Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 10:55
        teodor-k napisał:

> Mnie tak .Taki z dużymi rogami i ogonem .I bodzie mnie i mówi :Teodorze za twe
        > zbytki pójdziesz do piekła boś ty brzydki .Smuteczek .

Po co Diablicy brzydki Teodor? Wiec albo jej sie podobasz i wiecznosc spedzisz w milosci albo bedziesz cierpial w katolickim niebie.
    • mysiulek08 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:41
      mam osobista, dluga historie 'z czyms' co mnie latami meczylo w snach i nie tylko...

a diabel, no coz, zawsze powtarzam, ze musi byc cholernie przystojny skoro tyle rodzaju zenskiego zbalamucil, wiec chyba sny nie bylyby takie straszne 😋
      • simply_z Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 22:25
        Brzmi tajemniczo....
        • mysiulek08 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 23:30
          nawet hipnoza byla, u psychiatry zreszta, jedna z ciotek egzorcyzmy wymyslila ale mamuska jej ten pomysl szybko z glowy wybila

odpuscilo po smierci mojej mamuski, coz pewnie tam po drugiej stronie pogonila 'to cos' co mnie przez lata dlugie 'meczylo'

chyba kiedys o tym pisalam
          • simply_z Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 23:56
            nie czytałam ale nie pisz jeśli nie chcesz.
    • smoczy_plomien Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:50
      Jako ex-niedoszła-satanistka zazdroszczę takich pięknych snów big_grin Chyba muszę jeść ogórki na noc!
    • panipoczterdziestce Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 21:58
      Jung pewnie powiedziałby - rozpraw się ze swoim cieniem.
    • arthwen Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 22:18
      Nie, nie mam tak. W ogóle to już od lat nie śnią mi się żadne koszmary, chociaż jakieś dziwne sny się zdarzają, ale to raczej dziwne w sensie, że nielogiczne.
    • zosia_1 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 09.03.23, 22:31
      Ja miałam takie straszne sny, jakieś potwory gdy miałam depresję. Poza tym w " normalnym" czasie praktycznie nie śnie w ogóle lub nie pamiętam. Ale te okropne sne pamiętam, choć minęło wiele lat
      • waleria_bb Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 15:08
        Oj tak, te sny potrafią być tak makabryczne. U mnie przebijają wszystkie oglądane horrory itd.
    • en10 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 00:22
      Myślalam, że chodzi o tego pięknego od Chmielewskiej
    • la_mujer75 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 08:30
      Jedyne koszmary jakie miewam dotyczą moich dzieci. A mianowicie, że ktoś/coś chce im krzywdę zrobić.
    • birch70 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 09:13
      Taaa, jakiś czas temu przyśnił mi się Kaczyński z Terleckim 👹
      To był bardzo traumatyczny sen (serio) 🙄
    • 35wcieniu Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 09:26
      To Ty jesteś ta forumka, na którą uwzięła się cała okolica i którą pokazują w telewizji żeby ludzie się bali i o którą przyjezdni ludzie wypytują sąsiadów, no nie?
      Naprawdę posłuchaj porad i udaj się do specjalisty. Serio.
    • memphis90 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 09:35
      Diabeł nie istnieje.
      • arthwen Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 17:50
        Ej no, jednorożce też nie, a śnić się mogą wink
      • asia_i_p Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 19:56
        Wróżki też podobno nie, a jednak mi się śniły. We śnie także latałam, widziałam duchy i skutecznie prowadziłam samochód.
    • lauren6 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 09:58
      Nie będę rozmawiać na forum o fantazjach seksualnych ☺️
      • cichadziewuszka Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 10:33
        😄
    • babsee Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 10:09
      Czasem się śnią i są to naprawdę mega hiper realistyczne sny razem z absolutnie realnym odczuciem oddechu na mojej szyji, albo ciepla na nodze-ze ktoś ją łapie, ale mowi mi coś prosto do ucha-straszne to jest i nie cierpie tego.
      Jednak zdecydowanie częściej jest koło mnie-nie wiem jak, ale wyczuwam, stoi w kącie, albo w tramwaju, stoi i patrzy na ludzi.Albo stoi nad kimś.Masakra.
      ps.zdecydowanie najbardziej hard corowe było jak moj tesc byl baaardzo chory, weszłam do niego do pokoju a tam stała postać za firanką i już wiedziałam, ze to po niego.Umarl w nocy.

Czasem zapale białą szałwie smileserio...pomaga.
      • headonshouldersbaby Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 18:39
        Nie baw się w żadne szałwie bo to jest tez demoniczne i podchodzi pod magię. Dlatego tez jestes w stanie więcej ‚czuc’ bądź widzieć rzeczy ktorych inni nie maja ‚poznania’. Niestety im więcej człowiek o takich ‚zdolnosciach’ bawi się w szalwie , kryształy, wszelkie okultystyczne rzeczy tym więcej syfu do siebie zaprasza. Miałam w rodzinie przypadek skończyło się bardzo złe.
        Pomódl się psalm 91 , prawdziwych wierzących Chrześcijan diabeł w taki sposób nie nęka .
        • arthwen Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 18:48
          😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
          • headonshouldersbaby Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 17:40
            Ale horoskopy to czytasz wink
            • arthwen Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 20:20
              Ja? Na głowę chyba upadłaś. Po co miałabym czytać horoskopy?
              • arthwen Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 20:23
                I co więcej, gdzie? Ktoś jeszcze gdzieś publikuje te głupoty?
        • panna.nasturcja Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 19:03
          Rety!!! XXI wiek!
          • headonshouldersbaby Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 17:44
            … ze ślepym o kolorach
            Nie neguj czegoś tylko dlatego ze nie było ci dane poznać
        • abidja Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 19:04
          headonshouldersbaby napisała:

> Nie baw się w żadne szałwie bo to jest tez demoniczne i podchodzi pod magię. Dl
          >
          >
          > Pomódl się psalm 91 , prawdziwych wierzących Chrześcijan diabeł w taki sposób n
          > ie nęka .

Jedna magia zastepuje druga....boskie 😃😄😀
          • headonshouldersbaby Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 17:52
            Okultyzm i jego formy są zakazane w Piśmie.
        • pupu111 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 21:51
          Tzn. jak sie to skonczylo?
          • headonshouldersbaby Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 17:49
            Dopóki osoba w swojej ignorancji bawiła się w okultyzm było wszystko Ok, ‚manifestowała’ , ‚biała’ magia się bawiła , bioenergoterapia, itp dopóki w to brnęła było Ok właśnie z takimi nieczystymi epizodami strachu bądź poczucia czyjejś obecności, w momencie kiedy pojawiły się wątpliwości czy te jej nadprzyrodzone zdolnosci napewno pochodzą od Boga zaczęła się jazda z piekła i horroru. No było bardzo zle jakiś czas .
            • arthwen Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 20:22
              No ale konkretnie napisz. Jaka niby jazda z piekła i horroru? Co faktycznie się działo, a nie co ci się wydawało, że się dzieje.
            • pupu111 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 11.03.23, 21:06
              Ale żeby palic szałwię to nie trzeba wierzyc, ze się ma nadprzyrodzone zdolnosci. Może ta osoba miała jakąś chorobę?
    • szmytka1 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 10:36
      Przeczytaj Stara Slaboniiwa i z piekła duchy, może jesteś przypadkiem Anetki 😅
      • szmytka1 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 10:36
        Spiekladuchy
    • abidja Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 10:52
      Mam tak, przeczucie zla. U mnie to odreagowanie lekow dnia codziennego, niepokojow,jakis rodzinnych konfliktow. Lub jesli przerabiam terapeutycznie dziecinstwo to mam takie sny.
    • tt-tka Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 15:05
      Jem kiszone ogorki, takze na noc.
      Diabel mnie nie nawiedza.
      Mieszkanie oswojone i nic sie nigdzie nie czai, czasem w rurach wyje, ale wiem, ze to gumiasty Golum, niekiedy halasuje, ale zasadniczo jest nieszkodliwy
    • headonshouldersbaby Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 18:35
      Czytaj psalm 91 przed snem
      • birch70 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 22:02
        😂🙈🤦‍♀️
    • woman_in_love Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 18:46
      Mi się śni że jestem Diablicą i że na końcu jak przejmuję władzę w Piekle... zwanym Ziemią.
    • wapaha Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 18:48
      Raz śnił mi się diabeł i raz śniło m się piekło
      Fajne wiersze wtedy powstały
    • chatgris01 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 20:35
      Nie, nigdy.
      Za to pamietam, jak w dziecinstwie panicznie sie balam tej okladki:
      https://static3.tezeusz.pl/recommended_big/images/ef/97/47//jestes-tylko-diablem-9.jpeg
    • nenia1 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 22:22
      Nie, za to czasem śni im się czasem duży brązowy pluszowy miś, z którym idę przez łąkę, po kolana w kwiatach, i prowadzimy różne rozmowy.
      • danka88 Re: Czy śni się wam czasem Diabel? 10.03.23, 22:35
        Myślę że coś ci siedzi w podświadomości . Ja bym poszła na hipnozę

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka