Dodaj do ulubionych

Sytuacja towarzyska - do oceny

11.03.23, 19:07
Dzień dobry smile wiele lat temu udzielałam się trochę na forum kobieta, teraz podczytuję emamę.

Potrzebowałabym spojrzenia z zewnątrz na taką sytuację: jestem singielką, mam bliską koleżankę, która jest w związku, z nią i jej partnerem spotykamy się przy różnych okazjach, ale ostatnio spotkaliśmy się we trojkę tzn ja, ona i jej partner. Od tego spotkania jej facet zaczął wysyłać mi wiadomości, w zasadzie niewinne, ale dla mnie trochę od czapy, tzn wysyła zdjęcia widoku z okna, z trasy, informując mnie, że gdzieś jedzie, z kontekstu wynika, że jedzie sam, tzn bez swojej partnerki, itp. Z częstotliwością mniej więcej co dwa dni.

Staram się odpowiadać zdawkowo, nie przedłużać rozmowy. I teraz nie wiem, czy jestem nietowarzyskim dzikusem, a człowiek jest po prostu miły, czy jednak taki kontakt niejako za plecami mojej koleżanki jest jakąś nielojalnością? Jak reagować? Nie chcę być dla niego niemiła, bo w sumie nie ma powodu... ale z drugiej mam poczucie, że jednak jest coś nie tak, nie w porządku wobec koleżanki... co sądzicie? Jak byście zareagowały?
Obserwuj wątek
    • danka88 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:09
      Na razie bada teren
      • kokokoko_euro_spoko Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:56
        Tak
        • znowu.to.samo Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 22:05
          Odpowiadaj jak do teraz zdawkowo albo najlepiej wcale, licz sie z tym że odrzucony ochłodzi stosunki albo obrazi sie
          Też miałam niezręczną sytuację z mężem przyjaciółki, gdy olałam gościa przestał sie do mnie odzywać nawet na wspólnych spotkaniach
      • princy-mincy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 10:31
        Tak dokladnie.
        Na miejscu autorki nie odpisywalabym wcale lub ew- piekny widok, pozdrow ode mnie (imie kolezanki)
    • marzeka11 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:10
      Jeżeli czujesz, że coś nie tak, nie odpisuj. Trudno, pomyśli, że jesteś nietowarzyska.
    • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:23
      Jeszcze jedno pytanie - czy powiedzieć o tym koleżance? Na niej zależy mi bardzo, koleś jest mi obojętny
    • lucadimontezemolo Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:24
      Ja bym nie odpowiadała na wiadomości.
      • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:30
        A powiedziałabyś o tych wiadomościach koleżance?
        • simply_z Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:30
          Nie, chyba, że zacznie przeginać.
    • noname2021 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:29
      Wyglada na to, ze twoja bliska kolezanka jest z partnerem od dluzszego czasu? I teraz ten jej partner zaczal cie nagabywac?
      Wyraznie ma ochote na blizsza znajomosc.
      Jezeli to jest twoja bliska kolezanka - to faceta zablokuj, nie odpowiadaj i nie reaguj nawet bardzo uprzejmie.

• maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:31
        To świeża znajomość, znają się jakieś pół roku, zastanawiam się czy jej o tym powiedzieć?
        • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:33
          Nie mówiłabym, stracisz koleżankę.
          • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:37
            Tego się obawiam właśnie sad
            • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:57
              Zacznie się zastanawiać co z nią nie tak, że facet leci na ciebie, być może przestanie ci ufać i czuć się źle w twoim towarzystwie. Zostawiłabym te smsy od niego, w razie gdyby kiedyś naopowiadał jej bzdur o tobie. Typ pewnie przestanie cię lubić. Ignorowalabym go i unikała.
              • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:58
                " I zacznie czuć się..."
        • chicarica Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 15:09
          Tylko jeśli te fotki to dikpiki.
    • extereso Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:30
      Raz bym zareagowała potem już nie.
      • extereso Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:32
        Ale mąż mojej przyjaciółki pisuje do mnie i wtedy odpowiadam często obojgu, wrzucam na wspólną grupę odpowiedź do niego i jakieś pozdrowienia do niej. I niech sami to rozkminiają.
        • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:52
          Jesteśmy na grupie, ale on pisze indywidualnie tylko do mnie... pozdrowienia dla niej za kazdym razem to dobry pomysł smile
          • extereso Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:54
            Ten też pisze do mnie, ja zmieniam kanał na ten bardziej komfortowy dla mnie jak mu odpowiadam.
            • kokokoko_euro_spoko Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:59
              Robisz Screenshota i wrzucasz na grupę z jego żoną?
              • extereso Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:19
                Nie, zadaje np pytanie to zaczynam na tej grupie pisać odpowiedź i tyle.
    • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:32
      Ignorowalabym wiadomości, nie lubię cwaniaczków skaczących z kwiatka na kwiatek. Facet testuje czy ma szansę. Jeśli czujesz się z tym niekomfortowo to masz rację, facet stawia cię w niezręcznej sytuacji. To toksyczna zagrywka.
      • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:38
        No właśnie tak to odbieram, koleś próbuje mnie wmanewrować w jakąś nieczystą sytuację
        • agdzieztam Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 19:55
          Nie odpowiadaj wcale. Bardzo niefajnie cię koleś stawia w niejasnej sytuacji. Nie pozwól na to zwyczajnie nie reaguj a jak już macie kontakt w 3 to zachowuj się jakby nigdy nic. Miałam / mam nadal takiego przyjaciela czy raczej kolegę. Zero reakcji na takie zagrywki i sam odpuścił. Do dziś mam fajne stosunki i z nim i z jego żona. Obawiam się jednak, że jakaś inna kobieta mogła się dać wkręcić. Ale to już nie moja działka.
          • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:00
            Dzięki, tak zrobię, chociaż to kosmos dla mnie, mam poczucie, że powinnam jednak jakoś uświadomić koleżankę z kim się spotyka... ale może przewrażliwiona jestem
            • angazetka Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:38
              Na razie nie wiesz tak naprawdę, z kim się spotyka, wysyłanie ci zdjęć widoku z okna to nie zdrada.
    • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:04
      Dlaczego robisz coś wbrew sobie żeby nie okazać się niemiłą w stosunku do faceta który ewidentne bada granice?
      • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:11
        Zostałam wytresowana do bycia miłą; wink pracuję nad sobą aby to zmienić, ale to trwa... czułam że cos jest nie halo i wszystkie odpowiedzi w wątku to potwierdzają, to dla mnie ważne, bo sama czuję się jak dziecko we mgle w relacjach międzyludzkich
        • mallard Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 12:01
          maszyna_trurla_08 napisała:

> sama czuję się jak dziecko we mgle w relacjach międzyludzkich

Nie obraź się, ale ta informacja o Tobie, bardzo mi koreluje z Twoim nickiem (trochę żart, ale nie do końca).
          Reasumując - dziewczyny mądrze Ci piszą.
          • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 14:43
            Haha, nie obrażam się, zawsze miałam dużo sympatii i zrozumienia dla tego nieudanego dziela wielkiego konstruktora wink
    • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:40
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi, sytuacja jest dla mnie jasna teraz, koleś bada teren... moje pytanie brzmi teraz, czy powinnam uświadomić koleżankę? Jak już wspominałam, na niej zależy mi bardzo, trudno mi pogodzić się z tym, że spotyka się z cwaniaczkiem, który skacze z kwiatka na kwiatek...
      Ryzyko jest takie, że przy próbie uświadomienia, stracę koleżankę, pytanie czy w takiej sytuacji wolałybyście wiedzieć czy żyć w nieświadomości?
      • kokokoko_euro_spoko Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:02
        Pogoń go a i tak jego znajomość z twoją przyjaciółką niebawem się zakończy
        • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:07
          sad
      • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:21
        Zapytaj koleżankę co powinnaś zrobić nie mówiąc, ze chodzi o nią. Bo w takim wypadku każdy mówi za siebie.
        • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:23
          Dobry pomysł
      • angazetka Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:39
        Nie uświadamiać. Zwłaszcza że technicznie nic się nie wydarzyło. Stracisz tylko koleżankę.
        • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:51
          W sumie racja, lepiej chyba nic nie mówić
      • alessa28 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 07:47

> Dzięki za wszystkie odpowiedzi, sytuacja jest dla mnie jasna teraz, koleś bada
        > teren... moje pytanie brzmi teraz, czy powinnam uświadomić koleżankę? Jak już w
        > spominałam, na niej zależy mi bardzo, trudno mi pogodzić się z tym, że spotyka
        > się z cwaniaczkiem, który skacze z kwiatka na kwiatek...
        > Ryzyko jest takie, że przy próbie uświadomienia, stracę koleżankę, pytanie czy
        > w takiej sytuacji wolałybyście wiedzieć czy żyć w nieświadomości?

niech sie sama przekona jaki koles jest-jesli faktycznie koorwiarz to nawet jesli ty nie wejdziesz z nim w interakcje,znajdzie sobie inna.
        jak powiesz kolezance to skonczysz jako jedyna winna sytuacji -ona ci powie ze go podrywasz a on ochoczo potwierdzi ze mu sie narzucalas albo jakakolwiek bzdure.
      • anorektycznazdzira Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 16:38
        Tylko bardzo, bardzo, BARDZO bliskiej przyjaciółce, z którą bym się znała od lat i przeszła razem niejedno, coś bym może napomknęła. W każdym innym przypadku to się obróci przeciwko Tobie.
        Kobiety źle znoszą takie rewelacje, tym bardziej, że będzie musiała skonfrontować z problemem faceta. Facet zrobi z Ciebie w najlepszym wypadku histeryczkę z manią wielkości, której się przywidział adorator, a w gorszym nieszczerą sookę, która sama usiłowała go wyrwać na 100 sposobów za jej plecami.
    • kachaa17 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 20:53
      Myślę, że wolałabym wiedzieć ale niestety może tak być, że zostaniesz obwiniona o to, że on do Ciebie pisze. Niestety tak część ludzi działa w takiej sytuacji, że woli obwinić tę drugą osobę a nie nielojalnego partnera.
      Jeśli to jest wieloletnia przyjaciółka to możesz spróbować szczerze porozmawiać bo z drugiej strony jak kiedyś zobaczy Waszą korespondencję to może Ci zarzucać, że jej nie powiedziałaś.
      Ja np. miałam ostatnio taką sytuację, że zobaczyłam na Tinderze profil koleżanki męża. Ale nie jest to moja bardzo dobra koleżanka, taka średnia powiedziałabym, w sensie, że nie jesteśmy bardzo blisko. I stwierdziłam, że jej o tym nie powiem, nie moja sprawa. Ale gdyby to była przyjaciółka to bym jej powiedziała, bo bez powodu ktoś sobie nie zakłada konta na portalu randkowym.
      • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:00
        No właśnie mam dylemat sad nie chcę im burzyć sielanki ale z drugiej strony nie chce być później obwiniona, że wiedziałam, ale nie powiedziałam...
    • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:13
      Wyłamię się trochę, ale wasze odpowiedzi są jak pisane przez dziewiętnastowieczne piczki-zasadniczki...
      A może gość się w niej zakochał? I chce ją trochę bliżej poznać? I od razu jest "cwaniaczek, co skacze z kwiatka na kwiatek"? Przecież jej fiutofotek nie wysyła ani nieprzystojnych propozycji. Na razie nikt nic złego nie zrobił.
      Więcej luzu, jak rany. Nie trzeba być do śmierci z pierwszą dziewczyną, zdarza się, że ludzie poznają kogoś fajnego, będąc w związku, i próbują to sobie jakoś poukładać.
      "Tristana i Izoldy" w szkole nie przerabiałyście, czy co?
      • kachaa17 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:16
        No tak zakochał się. I wydaje Ci się to właściwe, że gość spotyka się z dziewczyną a chce bliżej poznać jej przyjaciółkę?
        • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:20
          No właśnie, trochę naciągane smile zwłaszcza że wszyscy bohaterowie tego 'dramatu' mają ok. 50 lat, a nie 15 😀
          • aandzia43 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:54
            Niestety wiek nie chroni przed emocjami. Jak również przed głupotą, niedojrzałością i całą resztą. Przed niczym nie chroni, tylko sił mniej na realizację wink
        • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:38
          Ja nie wiem, czy jest sens oceniać takie sytuacje pod kątem "właściwości". Dopóki facet nie zachowuje się niewłaściwie, to chyba zdrowiej jest domniemywać niewinność, mniej zawracania głowy.
      • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:19
        No to co z tego ze się zakochał? Ją to do czegoś zobowiązuje? Napisała, ze na koleżance jej zależy bardziej.
        • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:34
          Dlaczego miałoby ją cokolwiek zobowiązywać? Niech robi co chce. Odpowiada albo nie, albo w ogóle zablokuje faceta. Jego pobudki to jego sprawa.
          Mnie tylko zdziwiły te moralnie wzmożone komentarze. Na razie autorka nie ma specjalnie powodu, by czuć się obleganą przez rozpustnego bon vivanta, któremu należy dać stanowczy odpór w imię cnót niewieścich.
          • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:47
            daisy napisała:

> Na razie autorka nie ma sp
            > ecjalnie powodu, by czuć się obleganą przez rozpustnego bon vivanta, któremu na
            > leży dać stanowczy odpór w imię cnót niewieścich.

😀

• figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:09
            A gdzie tu widzisz cnoty niewieście? Może kogoś nie kręcą kłamcy i krętacze. Mam takie zboczenie, lubię dopracowane i dobre gatunkowo ubrania, buty i z mężczyznami mam podobnie.
            • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:14
              A on coś nakłamał i nakręcił, czy na razie tylko forum mu wmawia dziecko w brzuch? Zaraz dziewczyna uwierzy, że już w ogóle po zdradzie i przy najbliższym spotkaniu spoliczkuje gościa, jak on śmiał, łajdak, pijak i złodziej. Siostry, kamienie w dłoń.
              • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:29
                Masz 15 lat daisy? Jak idziesz do klubu i obcy koleś stawia ci drinka, wypijesz go? Kiedyś gdy byłam dużo młodsza wypiłam i ledwie dotarłam do domu, w drinku były narkotyki. Z doświadczenia też wiem, że facet koleżanki, który zaczyna do mnie pisać bada grunt, czy byłabym chętna na coś więcej. Każda kobieta postąpi inaczej w danej sytuacji, jej sprawa, ale śmieszy mnie niewiedza paniusi koło 40tki i domniemanie niewinności, jak tu ktoś napisał.
                • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:41
                  Hm, że tak powiem, nie widzę, co ma drink do wiatraka.
                  Mnie za to śmieszą moralne wzmożenia i różne fantazyjne scenariusze. Powiedzmy, że facet rzeczywiście "bada grunt", jak to fachowo nazywacie. Czy autorka musi sobie tym w ogóle zawracać głowę? Wystawiać mu na podstawie domysłów cenzurki z moralności? Jego sprawa, jeśli ma ochotę być młodym Werterem. "Wiekiem niewinności" wszyscy się wzruszają, ale w życiu najchętniej zwyzywają od łajdaków i fląder.
                  • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:52
                    Piernik do wiatraka ma się tak samo, jak Werter do flądry. Gdybyś przeczytała wątek startowy ze zrozumieniem, wiedziałabyś, że kobieta czuje się zażenowana niechcianym kontaktem i zależy jej bardziej na przyjaźni, niż na chapaniu tyki.
                    • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:57
                      A ty spróbuj przeczytać moje posty i zastanowić się, czego dotyczą.
                      • figa_z_makiem99 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:01
                        Przeczytaj swoje, bo nijak się mają do uczuć wątkodajki. Za to mówią wiele o tobie.
                    • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:57
                      Dokładnie, cokolwiek bym nie zrobiła i tak czuję się wmanewrowana w niefajna sytuację 😞
                      • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:02
                        W życiu tak bywa. Im mniej się będziesz nakręcać, tym łatwiej będzie ci zachować się normalnie, bez histerii i obaw.
                      • ritual2019 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 08:03

> Dokładnie, cokolwiek bym nie zrobiła i tak czuję się wmanewrowana w niefajna s
                        > ytuację 😞

Nie zostalas w zadna sytuacje wmanewrowana. Facet nie robi ci zadnych propozycji, zdjecia krajobrazow i informacja to zadna sytuacja. Nawet nie musisz odpowiadac, wystarczy ze wrzucisz jakas 👍 albo 😃 pod zdjeciem. Koleznace nie ma o czym mowic. Forum za chwile przekona cie ze juz z nim seks uprawialas kilka razy w hoteiu
                        Jesli jestes ok 50-tki to powinnas wiedziec jak sie zachowywac w takich sytuacjach, a ty myslisz jak 16-latka.
                  • claudel6 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 02:34
                    zgadzam się z daisy. to, że facet jest z jedną laską, nie zobowiązuje go dożywotnio do bycia tylko z nią. tylko w idealnym świcie ematki ludzie kończą związki, żeby wybadać teren, czy ktoś inny w ogóle jest zainteresowany ich osobą. w realnym świecie ludzie ciągną stare związki do samego końca, nie tylko dlatego, że są tchórzami, ale dlatego, że czują ciężar odpowiedzialności i nie chcą rozwalać czegoś bez przekonania się, czy w ogóle warto. jakby powiedziała biscotti: life.
                    • vivi86 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 07:39
                      To jest tzw. metoda małpy. Puszczę jedną lianę jak się chwycę drugiej.
              • vivi86 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:02
                Nikt nie mówi, że po zdradzie. Ale takie pisanie za plecami partnerki to trochę dziwne i dwuznaczne. Sytuacja w stylu czy jest coś złego w tym, że na przeciwko klasztoru żeńskiego jest klasztor męski. Nie. Ale może być smile
                • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:08
                  Yin i yang smile
      • eriu Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:37
        Zrobił coś złego. Jest w związku z inna kobietą i zdradza ją emocjonalnie jeśli się zakochał w innej. Więc dlaczego się nie rozstaje z partnerką?
        • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:48
          Przede wszystkim w ogóle nie wiadomo, co nim powoduje. Zabawne jest takie ustawianie się w roli oblężonej cnoty na zapas.
          A poza tym ludzie są ludźmi. Czasem po prostu nie wiadomo, co zrobić, bo człowiek ma mętlik w głowie. Nie zdarzyło ci się?
          • kadfael Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 21:56
            Nie żadne oblężone twierdze, tylko po prostu lojalność względem długoletniej przyjaciółki.
            • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:05
              Ale czy ktoś jej każe postępować nielojalnie? Przecież sama wie najlepiej, co byłoby nielojalnością, i niech wg tego postępuje. Po co od razu dopisywać historie jak z dydaktycznych powieści dla pensjonarek.
              • kadfael Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:34
                Przeciez sama ma wątpliwości i pisze o nich
          • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:33
            Zastanawiam się co by tobą musiało powodować, żeby kumplowi męża znienacka zacząć cyklicznie wysyłać jakieś randomowe zdjęcia.
            • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:45
              Po co się nade mną zastanawiać? Ja nie jestem przedmiotem dyskusji i w ogóle nie warto.
              • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:12
                Ponieważ to ty sugerujesz, że przecież facet nie musi mieć żadnych społecznie złe widzianych intencji na myśli, No to chyba masz na myśli jakąś możliwą alternatywę?
                • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:25
                  Przecież jedną już przedstawiłam? Oraz zasugerowałam, że najzdrowiej nie zajmować się motywacją faceta, bo to strata czasu i atłasu.
                  Może powtórzę - zdziwiły mnie trochę takie jednoznaczne osądy z punktu widzenia drobnomieszczańskiej moralności. Że na pewno dziwkarz i zdrajca, czyhający na dobre imię autorki. No cóż, być może, ale może nie? A przede wszystkim po co go koniecznie oceniać? Ludzie potrafią postawić innych ludzi w niekomfortowej sytuacji z najróżniejszych powodów.
                  (Oprócz tego przyznaję, że męczę się przy pracy i wywołanie małej inby na emamie wydało mi się pociągającą perspektywą).
                • m_incubo Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 00:19
                  Mnie jeden bardzo dobry kumpel męża, którego prywatnie spotkałam kilka razy w życiu, ale mieliśmy kiedyś częsty kontakt zawodowo, wysyła memy z kotami.
                  Nie pamiętam czy mu o tym kiedykolwiek mówiłam, ale właśnie pomyślałam, że dawno żadnego nie wysłał big_grin
                  • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 00:25
                    A to świnia!!
                  • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 14:07
                    E, po pierwsze znasz go z innych sytuacji, po drugie memy z kotkami to zupełnie inna kategoria contentu, jest neutralna i są ludzie którzy się tym dzielą z kim mogą i tyle. A tu rozumiem facet wysyła zdjęcia z własnego życia. Spróbuj temu od kotków zacząć wysyłać swoje zdjęcia typu „pakuje się właśnie na fitnes”, „robię sobie pyszną kawusię”, „składam pranie” itd i zobacz jak zareaguje.
                    • pani_tau Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 14:31
                      jednoraz0w0 napisał(a):

A tu rozumiem facet wysyła zdjęcia z własnego życia. Spróbuj tem
                      > u od kotków zacząć wysyłać swoje zdjęcia typu „pakuje się właśnie na fitnes”, „
                      > robię sobie pyszną kawusię”, „składam pranie” itd i zobacz jak zareaguje.

Najciekawsza byłaby reakcja jego żony 😄.
                      Jestem w stu procentach przekonana, że każda z tych, które nie widzą niczego szczególnego w tych jakże neutralnych wiadomościach, ruszyłaby z kopyta do akcji gdyby takie wiadomości jej mąż wysyłał do innej kobiety.
                      Na marginesie to nie wyobrażam sobie nic nudniejszego niż taki podryw na "jadę do Grudziądza".
                      Nawet gdyby mi się facet podobał to by mi chęć do współpracy wink rabnela o ziemię.
                      Jak się na takie dictum odpowiada?
                      "No patrz, a ja tam nie jadę," "Przedziwnie ciepło jak luty, czy Słońce aby nie przejawia nadmiernej aktywności?" "No to jedź, przecież ci nie zabraniam". "Naprawdę??? Nie uwierzysz, ale moja ciocia Helenka była kiedyś w Grudziądzu. Kupiła sobie tam parę pończoch, nawet ładnych, ale szybko się zniszczyły". "Chłopie, jak już się zdecyduję na samobójstwo to nie poprzez zanudzenie się na śmierć od czytania twoich wiadomości".
                      No naprawdę nie wiem.
                      • ritual2019 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 14:40
                        ruszyłaby z kopyta do akcji

Jakiej akcji? Choc po watkach na tym forum, szczegolnie jednym o tych godzinnych kawowych sesjach to faktycznie wiekszosc ematek zorbilaby co w jej mocy w obronie zachowania portek w domu.
                        😂
                      • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 15:05
                        „Ojej, fascynujące, napisz coś więcej!” 🥱
                    • m_incubo Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 15:24
                      Ale ja nigdzie nie twierdzę, że jest drugie dno memow z kotami, bo nie ma.
                      • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 17:16
                        No nie ma, właśnie o to chodzi ze w wysyłaniu memów nie ma. W wysyłaniu prywatnych zdjęć to już trochę inaczej. Jak nie rozumiesz to zacznij mu wysyłać prywatne zdjęcia i zobaczysz.
                        • m_incubo Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 10:52
                          Ale w czym problem?
                          Nie planuję wysyłać mu prywatnych zdjęć.
                          To nie był koronny przykład na to, że wysyłanie zdjęć żonom kolegów zawsze jest zwykłą rzeczą, tylko luźna odpowiedź na wpis powyżej, nawet nie twój, więc nie wiem z czym polemika.
                          • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 14:22
                            Luźna odpowiedz, ale skołowana autorka z tej luźnej odpowiedzi może wysnuć wniosek, ze skoro wysyłanie memów jest normalne to może i wysyłanie takich zdjęć z dupy tez i z jej postrzeganiem jest coś nie tak.
                            • m_incubo Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 19:15
                              Wnioskując po jej postach, myślę, że autorka ma jednak IQ przynajmniej w normie wink
        • lumeria Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 14:57
          >Zrobił coś złego. Jest w związku z inna kobietą i zdradza ją emocjonalnie jeśli się zakochał w innej.

A nawet jeśli by się zakochał w innej kobiecie, to to samo w sobie jeszcze nie jest zdradą (emocjonalną czy inną). Jeśli zaczęli by się z tą kobietą często komunikować, zwierzać, przyjaźnić i robić to za plecami partnerki - to owszem, wtedy byłaby zdrada emocjonalna.
      • awf-33 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 18:15
        daisy napisała:

> Wyłamię się trochę, ale wasze odpowiedzi są jak pisane przez dziewiętnastowiecz
        > ne piczki-zasadniczki...
        > A może gość się w niej zakochał? I chce ją trochę bliżej poznać? I od razu jest
        > "cwaniaczek, co skacze z kwiatka na kwiatek"? Przecież jej fiutofotek nie wysy
        > ła ani nieprzystojnych propozycji. Na razie nikt nic złego nie zrobił.

Jeśli się zakochał, to kończy się jeden związek, a zaczyna drugi. A nie jak małpa wisi na dwóch linach. Dla mnie to jest śliskie zachowanie.
    • vivi86 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:45
      Wciągnąć w to koleżankę.
      • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 22:54
        Tzn? Powiedzieć jednak o tych wiadomościach?
        • vivi86 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:08
          Albo to co ktoś tu proponował? Odpisać na wiadomość na grupie, do obydwojga. Choć nie odpisywanie to też dobry pomysł.
          • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:16
            Albo olewać, a jeśli czasem odpowiadać, to za każdym razem wspominając o przyjaciółce.
            • pani_tau Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 00:01
              Tym sposobem wejdzie w niezdrową grę.
              • daisy Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 00:40
                Niekoniecznie. Może bez dramy przekazać mu komunikat: nie interesujesz mnie stary, dla mnie jesteś tylko facetem koleżanki.
    • po_godzinach_11 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 11.03.23, 23:12
      Spytaj go w jakim celu wysyła ci te wiadomości.
      • jednoraz0w0 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 20:26
        Jestem fanką tego typu pytania, zazwyczaj ucina głupie zachowania wprost.
    • pani_tau Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 00:00
      Jeśli mu odpowiadasz, obojętnie czy zdawkowo czy nie, to dajesz znak, że jesteś zainteresowana.
      Czystych intencji to on nie ma, a wystawiam tę ocenę według zasady "jeśli słyszę za oknem tętent kopyt oraz rżenie to zakładam, że biegnie koń a nie zebra".
      Tak jak radzą dziewczyny, odpisz mu dodając koleżankę, powinno to ostudzić don juana a koleżanka zostanie poinformowana o tym, że weszła w układ a nie związek.

• szmytka1 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 08:47
      To to nic, jakiś czas temu facet mojej przyjaciółki, wiedząc, że moj mąż przebywa za granicą od dłuższego czasu, zaczal mi wysyłać propozycje wykonania masażu. Snuć wizję jak tonie odwiedzi o porządnie wymasuje itd. Tak, są tacy debile. Zaczynał zawsze od co robisz, na co ja odpisywałam a co robi Ewa, czyli jta moja przyjaciółka. Ucielam to ostro, że nie życzę sobie takich zartow. Koleżance nie powiedziałam. Powiedziałam za to mojemu mężowi. Teraz ten gość w naszych rozmowach ma ksywę masażysta.
      • anorektycznazdzira Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 16:43
        Mi takie propozycje robił najlepszy przyjaciel mojego wtedy narzeczonego (obecnie męża).
        Tyle w temacie legendaaaarnej jedynie prawdziwej męskiej przyjaźni.
    • demono2004 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 09:39
      Wrzucam do spamu/blokuję, zabezpieczam wiadomosci, robie screeny i od razu ucinam pogawędki. Mnie takie pogaduszki nie są do niczego potrzebne.
      • danka88 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 09:46
        Dlaczego piszecie że straci koleżankę ? Jak jest mądra to doceni i będzie miała na oku cwaniaczka. Gdyby mój facet tak się zachowywał byłabym bardzo wdzięczna że ktoś mnie uświadomił i poinformował o tym
        • ritual2019 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 09:55
          Przede wszystkim to tu nie ma zadnej sytuacji ani niczego o czym nalezaloby informowac kolezanke.
    • imponderabilia22 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 10:35
      Odpowiedz sobie co jest ważniejsze

Lojalność wobec koleżanki

Czy to ze prawie obcy typ się obrazi.

• demono2004 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 12:08
        imponderabilia22 napisała:

> Odpowiedz sobie co jest ważniejsze
        >
        > Lojalność wobec koleżanki
        >
        > Czy to ze prawie obcy typ się obrazi.
        >

Kolezanka moze myslec, ze autorka watku na chrapke na jej partnera i niekoniedcznie musi wierzyć w to, co ona jej powie.
        • pani_tau Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 14:13
          Przecież chodzi o wiadomości tekstowe, których trudno się wyprzeć.
    • primula.alpicola Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 16:38
      Próbuje wyczuć Twoje nastawienie.
      Przestań odpisywać, to odpuści.
      • maszyna_trurla_08 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 12.03.23, 16:52
        Taki mam plan, będę też unikać wspólnych wyjść z nimi, tzn tylko babskie wypady z koleżanką, ewentualnie wyjścia w większym gronie znajomych
    • alpepe Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 10:50
      Szczerze mówiąc, to bym po prostu usunęła jego kontakt i zablokowała. Jakby co, to powiedziałabym, że przez pomyłkę i jakby co, to przecież jak on ma coś do mnie, to może przez swoją dziewczynę.
    • jkl13 Re: Sytuacja towarzyska - do oceny 13.03.23, 14:38
      Kiedyś może byłabym zakłopotana taką formą kontaktu i próbowałbym go przeczekać.. Teraz bez problemu potrafię powiedzieć. "Mietek, nie wiem jakie masz intencje, ale nie mam potrzeby otrzymywać od ciebie tego typu zdjęć. Nie interesuje mnie, gdzie jedziesz i jaki masz widok z okna. Nie wysyłaj mi więcej tego typu wiadomości".

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka