Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc - rekrutacja, lista szkół

15.03.23, 13:13
Ponieważ wielokrotnie pisaliście, jak ważne jest odpowiednie ułożenie listy, to proszę Was o ocenę i rady.
Spodziewam się ok. 140 punktów. No ale wiadomo,że to egzamin i fart też ma znaczenie. Nasz lista wygląda tak:
1-2 oddziały LO do którego dziecko bardzo chce się dostać i wydaje się, że szanse ma duże, ale nie jestem w stanie ustalić progów. Z drugiej strony - nieoficjalnie od koleżanki słyszałam, że ktoś tam nawet z mniej niż 100 się dostał.
Potem mamy 6 szkół/oddziałów z progami 150-160, sześć z 135-115, i ostatnia deska ratunku, 4 oddziały w technikach , próg 95-65.
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Proszę o pomoc - rekrutacja, lista szkół 15.03.23, 13:17
      Wyglada dobrze. Zasada jest taka, ze klasy układasz w takiej kolejności, w jakiej się chcesz dostać (czyli od najbardziej upragnionych przez te mniej aż do no ostatecznie też może być) i masz na liście też oddziały z progami dotąd znacznie niższymi niż przewidywane punkty własne
      Czyli jak napisałaś.
    • malaperspektywa Re: Proszę o pomoc - rekrutacja, lista szkół 15.03.23, 13:19
      Że będzie dobrze. Kolejność powinna być od tego co najbardziej chcę do tego co najmniej.
      I taka jest. Powodzenia.
      • unikotka Re: Proszę o pomoc - rekrutacja, lista szkół 15.03.23, 13:41
        Nie dziękujemy 😉
    • extereso Re: Proszę o pomoc - rekrutacja, lista szkół 15.03.23, 14:06
      Dla mnie też ok. Ale posłuchaj dokąd córka chce się dostać i niech to będzie priorytetem. Ja się spodziewałam 140 p a było ok 170 i syn dostał się tam gdzie b chciał, na styk, owszem ale tak. I radzi sobie tam bdb, więc nie byłabym zachowawcza. Więc jeśli masz klasę marzeń z wyższymi punktami to dawaj.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka