Dodaj do ulubionych

Konfederacja z 10 % poparciem.

16.03.23, 16:11
W Polsce może być jeszcze gorzej niż jest, choć wydaje się to niemożliwe. Konfiarze rosną w siłę, bo ludzie szukają alternatywy . O zgrozo!!! Takiej alternatywy?!?. Strach się bać :
"W najnowszej sondzie na zlecenie "Super Expressu" przeprowadzonym przez Instytut Badań Pollster zapytano Polaków, na kogo dzisiaj oddaliby swój głos.

Pierwsze miejsce zajęła Zjednoczona Prawica z wynikiem 33,81 proc., a drugą pozycję Koalicja Obywatelska - 28,36 proc. Trzecie miejsce na podium przypadło Polsce 2050 Szymona Hołowni z wynikiem nieco ponad 11 procent.

Czwarta siła w Polsce to Konfederacja Wolność i Niepodległość. "Ugrupowanie Krzysztofa Bosaka zdobyło niemal 10 proc. poparcia i depcze po piętach Hołowni. To jak do tej pory najlepszy wynik tej partii" - czytamy.
Z sondy wynika, że do Sejmu nowej kadencji dostałaby się także Lewica. Polskie Stronnictwo Ludowe osiągnęłoby wynik - 4,5 proc. poniżej progu wyborczego."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29565799,sonda-zaskakujacy-wynik-konfederacji-czesc-wyborcow-zaczyna.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1017&do_a=1017&s=BoxNewsImg8&do_upid=723_ti&do_utid=29565799&do_uvid=1678961778605
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 16.03.23, 16:18
      A co to za Instytut Badań Pollster?
    • kasandra33 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 16.03.23, 17:10
      czyli szykuje się koalicja PiS- Konfederacja - będzie ciekawie
    • chococaffe Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 16.03.23, 17:37
      Parę tygodni temu na stronie Konfederacji nie było programu, wszystko zniknęło. Będą teraz udawać kogoś kim nie są, a naiwniacy się nabiorą.
    • bene_gesserit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 16.03.23, 17:42
      Ależ to nie jest badanie na próbie reprezentatywnej, ale na tych, którzy weszli na stronę z ankieta i ja wypełnili. ,Czyli wynik oznacza dokładnie nic
      • black.imak Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 16.03.23, 23:29
        W TVN podali drugi sondaż, przeprowadzony przez Kantar. W nim konfiarze na 3 miejscu z 9 % poparciem, tyle samo ma Hołownia, PSL jedyne 2 %. No niestety, nie chce być inaczej. Gorzej jak jeszcze będą piąć się w górę, do wyborów jeszcze daleko...
    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 16.03.23, 23:59
      Nie jestem ani trochę zdziwiona. Oni w przeciwieństwie do KO naprawdę chcą rządzić.
      • dyzurny_troll_forum Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 01:18
        jednoraz0w0 napisał(a):

> Nie jestem ani trochę zdziwiona. Oni w przeciwieństwie do KO naprawdę chcą rząd
        > zić.

Oni w przeciwieństwie do PO mają jakiś program i są konsekwentni.
        • chococaffe Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 05:45
          Taki maja program, ze go usuneli ze stronywink
        • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 06:16
          KO ma program. Problem jest gdzie indziej. Większość wyborców nie potrafi przeczytać rozkładu jazdy ze zrozumieniem. I wybierając populizm. Bo populizm to proste odpowiedzi na skomplikowane pytania. A KO nie serwuje nam populistycznych haseł.
          • hugo43 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 07:13
            Dla wielu konfederacja to Mentzen,a on jest bardzo medialny.
            • bywalec.hoteli Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:20
              O właśnie, ja tez szukam na kogo głosować i Mentzen mi pasuje.
              • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:30
                Ciągnie swój do swego.
                • bywalec.hoteli Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:50
                  no ale poza Mentzenem jest stado wariatów o poglądach Mikkego? - chyba jednak nie zdecyduję się
                  Poza tym Mentzen to chyba został szefem partii Korwin a nie całej Konfederacji?
                  • dreg13 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 08:00
                    Partia Korwin, której nazwa nie ma nic wspólnego z osobą Korwina, to taki przypadek tylko. A Korwina już nie ma. I partia Korwin, która nazywa się Korwin, ale nie nazywa się Korwin. Ale jednak sie chyba nazywa, bo sam bywalec o tym pisze i chce na nią głosować. Chociaż to już nie ta partia. I Korwin jest albo go nie ma.
                    • iwles Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 08:18

Dlatego dla uproszczenia teraz jest NN
                    • bywalec.hoteli Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 10:11
                      Masz trochę racji. Ale ja chyba nie zagłosuje na konfe. Dla mnie postulat zwiększenia dostępu do broni skreśla partie.
                      • snajper55 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 25.03.23, 15:18
                        bywalec.hoteli napisał:

> Masz trochę racji. Ale ja chyba nie zagłosuje na konfe. Dla mnie postulat zwięk
                        > szenia dostępu do broni skreśla partie.

Ale za to chcą się pozbyć z Polski Żydów i homoseksualistów. Postulat łatwiejszego dostępu do broni może być z tym związany. W końcu Żydzi czy homoseksualiści mogą nie chcieć opuścić Polski dobrowolnie i trzeba będzie ich do tego przekonać.

S.
          • hanusinamama Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 08:08
            Coż za program ma KO. NO proszę streść nam. od lat program KO (wczesniej PO) to było jedynie "zwycieżyc z PISem".
            Aktualnie KO rzuca kiełbasą wyborczą, na zasadzie "damy więcej". patrz kredyty na mieszkania zero procent
            • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 08:16
              1 wolne sądy
              2 wolne media
              3 prawo do in vitro
              4 równe płace kobiet i mężczyzn
              5 głosowanie przez internet
              6 surowe kary za przemoc
              7 zwiększenie ściągalności alimentów
              8 urlopy ojcowskie
              9 związki partnerskie
              10 wsparcie niepełnosprawnych
              11 pit i cit dla samorządów, likwidacja urzędów wojewódzkich
              12 darmowy internet dla młodych
              platforma.org/upload/document/86/attachments/121/KO%20Program.pdf
              • misterni Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 00:39
                Jeszcze prawo do aborcji bez wskazań do 12 tygodnia, a także powyżej z powodów medycznych i gwałtów.
              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 04:31
                Surowe kary za przemoc to i zero miał na celu 😁
              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 04:40
                Na poprawienie ściągalności alimentów mieli wchuj czasu i nic nie zrobili (za to zamrozili progi ubóstwa).
                Na wsparcie niepełnosprawnych również. Związki partnerskie nie powinny się znaleźć w programie, jeśli już to małżeństwa jednopłciowe.
                Zanim się zajmą in vitro niech się zajmą diagnostyka i leczeniem endometriozy, to może cześć in vitro nie będzie potrzebna.
                Co z rozdziałem kościoła i państwa?
              • bywalec.hoteli Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 10:13
                To za mało
                • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 11:30
                  To co jeszcze chcesz?
                  • paniusiapobuleczki Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 13:22
                    Program antypis jest bardzo dobrym programem bo trzeba sprzątać po nich praktycznie w każdej dziedzinie.
                    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:48
                      paniusiapobuleczki napisała:

> Program antypis jest bardzo dobrym programem bo trzeba sprzątać po nich praktyc
                      > znie w każdej dziedzinie.

Pod warunkiem, że się będzie konsekwentnie i zrozumiale pokazywać palcem co spiwrdilili i co jest do naprawy. I ten materiał PiS regularnie podaje KO na złotej tacy a KO regularnie nic z tym nie robi.
          • szare_kolory Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 06:31
            Wg mnie KO ma jeden program: anty-pis, przy zachowaniu szalonego socjalu pisowskiego. A Konf ma swoje, bardzo konkretne postulaty. Byłoby bardzo ciekawe dowiedzieć się kto głosował w tych sondażach, w sensie jak rozkłada się poparcie wg wieku ankietowanych.
            • bywalec.hoteli Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:37
              szare_kolory napisała:

> Wg mnie KO ma jeden program: anty-PIS

Tez tak uważam
              • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:41
                I to źle?
                • szare_kolory Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 09:34
                  tanebo001 napisał:

> I to źle?

A ile wyborów już pokazało, że to nietrafna strategia? Nietrafna, oczywiście pod warunkiem, że chce się rządzić. Ale mnie się wydaje że jest tak, jak to ktoś już w tym wątku napisał: KO nie chce rządzić. Oni są aktualnie w bardzo miłym położeniu: nie muszą za nic brać odpowiedzialności, a kasa wpada sama. Żyć nie umierać, moim zdaniem.
                  • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 11:32
                    Ale czego wy qurwa chcecie? Programu który zapewni wam że za 2 lata będziemy bogaci jak Niemcy czy USA? Taki program nie istnieje. Bo to są mozolne dzięsięciolecia pracy u podstaw. Ale tego nie chcecie usłyszeć.
                    • el.czupakabra Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 11:41
                      tanebo001 napisał:

> Ale czego wy qurwa chcecie? Programu który zapewni wam że za 2 lata będziemy bo
                      > gaci jak Niemcy czy USA? Taki program nie istnieje. Bo to są mozolne dzięsięcio
                      > lecia pracy u podstaw. Ale tego nie chcecie usłyszeć.

Kampania wyborcza to nie jest konkurs na to, kto ma najbardziej realistyczny program, tylko zawody w rozstrzyganiu, co ludzie chcą usłyszeć i dostarczeniu im tego. No i otóż nie, nie chcą słyszeć o aborcji, elgiebetach i kolejnych programach rozdawniczych. To znaczy generalnie nadal chcą, skoro PO i PiS nadal są w czołówce, ale coraz więcej jest ludzi, którzy mają tego dość i ci właśnie zasilają nowy elektorat Konfederacji.
                      • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 11:56
                        Czyli idziemy na pełen populizm. OK. Więc póki nie pierdolnie tak jak w 89' nic się nie zmieni...
                        • el.czupakabra Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 12:01
                          tanebo001 napisał:

> Czyli idziemy na pełen populizm.

Jest też skala populizmu. W tej kwestii (kredyty, waloryzacja 500, powrót do węgla) to Tusk zdeklasował nie tylko Konfederacje, co nie było trudne, ale nawet PiS.
                          • iwles Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 12:09

No dopszszsz,
                            popuśćmy wodze fantazji, że NN wygrywa wybory.
                            Z kim wchodzicie w koalicję? big_grin
              • snajper55 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 10:57
                bywalec.hoteli napisał:

> szare_kolory napisała:
                >
                > > Wg mnie KO ma jeden program: anty-PIS
                >
                > Tez tak uważam

A jaki program mieli Alianci w czasie II WŚ? Teraz mamy analogiczną sytuację.

S.
          • irma223 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 06:34
            Och, mają program? A możesz łaskawie nam tu w kilku punktach?
        • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 07:17
          dyzurny_troll_forum napisała:
          > Oni w przeciwieństwie do PO mają jakiś program i są konsekwentni.

Program 'miska ryżu dla każdego Polaka' wink
        • ariathedevil Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 07:40
          Nie umiesz czytać ? Masz 136 stron programu.Tekst linku Rany, jakie pie..lenie. Ruska konfa ma program SZCZUCIE + na: kobiety, niepełnosprawnych, egiebety, Ukraińców, muzułmanów, ateistów etc... coś jak u wujcia Władimira, nieprawdaż? WYJAZD Z UNII, ZAKAZ ROZWODÓW, ODEBRANIE PRAW WYBORCZYCH KOBIETOM, POWRÓT DO RUSKICH, DORWAĆ SIĘ DO ŻŁOBA I ŻREĆ. Uj mi po najlepszym programie wyborczym (( konfy taki nie jest ) Jak oglądałeś Breaking Bad, to wiesz czym się taka ekonomia kończy. ))skoro będę musiała pytać męża o to czy mogę zrobić prawko, otworzyć konto w banku itd. Szczują na tych mahometan, a poglądy identyko smile
          • ariathedevil Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 07:56
            Zapomniałam o aborcji, za aborcje ciupa jak na Salwadorze. Mi ten pryszczaty bosak z żoncią przypominają tych dwoje :
            • paniusiapobuleczki Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 13:24
              No dokładnie.
          • chococaffe Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 17.03.23, 08:09
            nie dotrze, za małe kompetencje poznawcze
          • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 01:20
            Wybacz, ale ktoś kto startuje z hasłem „mamy program, całe 136 stron, jak wam się nie chce czytać t9 wasza wina”, w zasadzie ma program streszczający się w zdaniu „wolelibysmy nie wygrać, ale tak, żeby to wyglądało na to, ze to wina głupiego narodu”.
            • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 05:58
              A jaki program ma PiS i Konfederacja poza "dać kasę, j...ać elity, więcej religii"?
              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 06:15
                A jakie to ma znaczenie dla potencjalnych wyborców nie-PiS i nie-konfy?
        • misterni Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 00:42
          dyzurny_troll_forum napisała:

"Oni w przeciwieństwie do PO mają jakiś program i są konsekwentni."

Już nie trolluj. Znajdź sobie stronę PO, jest tam link do programu, klikasz i jedziesz.
          • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 04:29
            Klikasz, ściągasz 136stronicowego pdfa… ja w takim momencie dziękuje za współpracę. Gdyby państwo mieli cis wartościowego do przekazania o chcieli to przekazać to znaleźliby na to sposób.
            • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 05:58
              Mają. Program cela+
            • conena Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 06:41
              jednoraz0w0 napisał(a):

> Klikasz, ściągasz 136stronicowego pdfa… ja w takim momencie dziękuje za współpr
              > acę.

Haha, no i mamy na żywo prezentację suwerena.

Program wyborczy na 136 stron dotyczący jednego z większych państw europejskich, sąsiada ruskich, po ośmiu latach rządów szaleńców to zbyt długi dokument, dajcie mie mencena, on powie jednym zdaniem co jest gites a co hoojowe. Gdzie mam krzyżyk postawić?
              • ariathedevil Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:27
                Popieram moim zdaniem cela + to super program, jeszcze odblokowanie KPO, ogólnie demokracja to super program. Może ma swoje wady, ale nie ma lepszego.
              • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 08:04
                > Haha, no i mamy na żywo prezentację suwerena.
                >
                > Program wyborczy na 136 stron dotyczący jednego z większych państw europejskich
                > , sąsiada ruskich, po ośmiu latach rządów szaleńców to zbyt długi dokument, daj
                > cie mie mencena, on powie jednym zdaniem co jest gites a co hoojowe.

I jednocześnie takie niemoty będą marudzić, że demokratyczna opozycja nie ma programu.
                • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 12:24
                  Jeśli nie potrafi z nim dotrzeć to tak, jakby go nie miała. Jeszcze raz, idź zapytać ludzi z ulicy co wiedza o programie i celach PO.
                  • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 13:33
                    Tak samo nic nie wiedzą o programie i celach PIS. Mało kogo to w ogóle obchodzi.
                    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:00
                      A co ma znajomość programu PiS do rzeczy?
                      • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:02
                        A co ma znajomość programu PO do rzeczy?
                        • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:44
                          Co ma znajomość [przez target PO] programu PiS do rzeczy? Teraz jasne?
                      • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:08
                        Bo widzisz PiS też ma program. Tylko że ludzi wybierają go nie ze względu na jego program. Tylko na hasła typu: "bić pedła", "kobiety mordują dzieci", "zabiorą nam papieża", "Tusk ma wilcze oczy"
                      • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 09:02
                        Miałam na myśli znajomość programu PIS przez ludzi na ulicy. Tak samo nic o nim nie wiedzą, jak o programach innych partii.
                    • runny.babbit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:11
                      Śmieszą mnie te zarzuty o program. To ostatnia rzecz jaką zainteresowani są wyborcy i partie o tym wiedzą. Fakty nikogo nie interesują, chodzi o emocje jakie wzbudza dana partia, czy mamy do niej zaufanie czy nie.
                      • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 14:51
                        Zadadniczo program to nie fakty. Ale tak, chodzi o emocje, niemniej program jest potrzebny do racjonalizowania tych emocji.
                        • runny.babbit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 15:51
                          Ale obydwie partie już rządziły i ich realne osiągnięcia to są fakty. Jak to piszą #nikogo. Liczą się hasła typu ośmiorniczki, zegarek, papież, dajo, patriotyzm, dziadek z wermachtu etc.
                          • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 17:29
                            runny.babbit napisał(a):

> Ale obydwie partie już rządziły i ich realne osiągnięcia to są fakty. Jak to pi
                            > szą #nikogo. Liczą się hasła typu ośmiorniczki, zegarek, papież, dajo, patrioty
                            > zm, dziadek z wermachtu etc.

Część wyborców pamiętających PO umarła, część ich rządów nie pamięta bo byli wtedy dziećmi, część pamięta i pamięta, że ministrem sprawiedliwości był słyszący krzyk zamrażanych zarodków Gowin, statystykom zielonej wyspy pomogło zamrożenie progu ubóstwa w czasie inflacji dzięki czemu magicznie część ubogich została przeniesiona do klasy niemalże średniej, część pamięta OFE, część pamięta głosowania w sprawie aborcji, część pamięta protesty rodziców dzieci niepełnosprawnych, część (wszyscy moi znajomi, którzy mieli jakiekolwiek sprawy w sądach w tamtych czasach) ma pianę na ustach jak słyszy PO (nie żeby się sądom polepszyło po reformach za PiS) lub podnosiła się długo po tym, jak na skutek prawa nieruchomościowego tracili grubą kasę, prawie wszyscy pamiętają "zmień pracę, weź kredyt". Na ogół pamięta się to, co boli.
                            • runny.babbit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:24
                              Oczywiście, bo jak ciepła woda w kranie jest to się przecież tego nie docenia. Ja na przykład pamiętam wynegocjowanie rekordowego budżetu unijnego dla Polski, bardzo dużo inwestycji w tym czasie, nie tylko drogi i autostrady ale i mniejsze projekty. W ogóle mieliśmy dobre stosunki dyplomatyczne. Socjal też był, kosiniakowe, przedłużone urlopy macierzyńskie i ojcowskie, ulgi podatkowe na dzieci, obowiązkowy angielski w szkole od pierwszej klasy, darmowe podręczniki, programy typu radosna szkoła, o orlikach już nawet nie wspomnę. W szkole moich dzieci było mnóstwo kółek zainteresowań, teraz można sobie tylko pomarzyć. A przede wszystkim zostawili kraj w takim stanie że PiS osiem lat miał z czego rozkradać. Dziwię się, że się tym nie chwalą.
                              A tak przy okazji, co znajomi zapamiętają z rządów PiS?😏 Polepszyło im się w sądach? W sprawie aborcji? ON są lepiej traktowani? Polski ład pomógł klasie średniej? Ja chętnie poczytam o jakichkolwiek sukcesach PiS....
                              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:37
                                Tak, właśnie tak, jest, złe rzeczy pamięta się bardziej czy ci się to podoba czy nie. Jak ktoś oberwał po kieszeni osobiście bo nagle stracił prawa do zasiłku to to zapamięta dużo lepiej, niż jakieś tam rekordowe dofinansowanie, z którego gówno miał. czego nie rozumiesz? Ty możesz sobie to wypierać, ale politycy z doświadczeniem naprawdę nie powinni.
                                Znajoma osoba którą sądy i deweloper przeorały tak, że miał PTSD, właśnie ma jakieś przedziwne wyparcie i na każde pytanie "czy nadal popierasz PiS?" odpowiada że oczywiście i za każdym razem potrafi znaleźć jakąś statystykę na poparcie jej opinii, że jest świetnie. No a teraz jak jest wojna i Duda to pierwszy kumpel Zelenskiego to w ogóle. A to jest osoba z doktoratami na międzynarodowych uczelniach.
                                • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:57
                                  Tutaj masz rację. Nie wiem, dlaczego opozycja nie podjęła, w kontrze do robaków, tematu młodzików z ZP chwalących się jedzeniem stekow w drogich knajpach, czemu nie powtarzają do znudzenia, że Matołusz był bankowcem i doradcą Złego Tuska, itp.
                                  • triss_merigold6 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 19:01
                                    Może dlatego, że wyborca prędzej będzie aspirowal do steków niż do konsumpcji robactwa. Stek w restauracji jest atrakcyjn, larwy niespecjalnie.
                                    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 19:37
                                      triss_merigold6 napisała:

> Może dlatego, że wyborca prędzej będzie aspirowal do steków niż do konsumpcji r
                                      > obactwa. Stek w restauracji jest atrakcyjn, larwy niespecjalnie.

Wiesz, ośmiorniczki zadziałały.
                                      • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 07:56
                                        Przecież zupełnie nie chodzi o aspirowanie do czegoś (swoją drogą nie wiem, czy tutaj twoja przemówczyni znowu udaje, że nie rozumie, czy rzeczywiście nie rozumie, bo ten typ tak ma).
                                        Pieniądze, które się po prostu należały, też zadzialały.
                                    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 19:39
                                      poza tym robakom powinno się przeciwstawiać Morawieckiego i zapierdalanie za miskę ryżu. Na każdym billboardzie przydrożnym to powinno być.
                                      • triss_merigold6 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 20:35
                                        Zayebisty wybór
                                      • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 21:05
                                        jednoraz0w0 napisał(a):

> poza tym robakom powinno się przeciwstawiać Morawieckiego i zapierdalanie za mi
                                        > skę ryżu. Na każdym billboardzie przydrożnym to powinno być.

Billbordy też były. I co mądrlo? #NIKOGO#NIKOGO#NIKOGO
                                        • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:28
                                          evening.vibes napisała:

>
                                          > Billbordy też były. I co mądrlo? #NIKOGO#NIKOGO#NIKOGO

Jakie?
                                          • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:34
                                            jednoraz0w0 napisał(a):
                                            > > Billbordy też były. I co mądrlo? #NIKOGO#NIKOGO[b]#NIKOGO[/
                                            > b]
                                            >
                                            > Jakie?

Na przykład takie:
                                            https://esanok.pl/wp-content/uploads/wp-post-thumbnail/B0yWO.jpg

#NIKOGO#NIKOGO #NIKOGO
                                            • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:57
                                              evening.vibes napisała:

Żabciu, ja pytam o kampanię a nie o oddolne inicjatywy.
                                              • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:00
                                                jednoraz0w0 napisał(a):
                                                > Żabciu, ja pytam o kampanię a nie o oddolne inicjatywy.

To był przykład - po uja złamanego wydawać dziesiątki milionów na coś co #NIKOGO?
                                                • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:29
                                                  Po pierwsze nie miliony, po drugie No właśnie skoro ludzie wpłacili kilkaset tysięcy na to, to jednak #kogoś a nie #nikogo. Tyle, że zrobili to na przedwiośniu, do wyborów trochę czasu minęło. A zwłaszcza jak się ma mało kasy to trzeba strategicznie wybrać czas i miejsce.
                                                  • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:33
                                                    jednoraz0w0 napisał(a):
                                                    > Po pierwsze nie miliony,

Jasne - 'billboardy na każdym rogu' są przecież darmowe smile

> po drugie No właśnie skoro ludzie wpłacili kilkaset ty
                                                    > sięcy na to, to jednak #kogoś a nie #nikogo.

Jak to leciało - nie trzeba przekonywać przekonanych? Rozumiesz, że wpłacali przekonani?

A oglądających nie obeszło bo "kradną ale się dzielą", "do lekarzy zawsze były kolejki"?
                                  • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 19:07
                                    martini_n napisała:
                                    > Tutaj masz rację. Nie wiem, dlaczego opozycja nie podjęła, w kontrze do robaków
                                    > , tematu młodzików z ZP chwalących się jedzeniem stekow w drogich knajpach, cze
                                    > mu nie powtarzają do znudzenia, że Matołusz był bankowcem i doradcą Złego Tuska
                                    > , itp.

Mówią i powtarzają tylko, że #NIKOGO.
                                  • runny.babbit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 21:12
                                    Bo PiS jest teflonowy. Przecież premier jest sądowo uznanym kłamcą, zarabia na inflacji do której podwyższania przykłada rękę, kolesie rozkradają państwo i nawet się nie kryją, a ich wyborcy mają to gdzieś. Dalej będziemy się spierać, że to kwestia programu opozycji, że ludzie nie wiedzą etc.?
                                    • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 21:39
                                      runny.babbit napisał(a):
                                      > Bo PiS jest teflonowy. Przecież premier jest sądowo uznanym kłamcą, zarabia na
                                      > inflacji do której podwyższania przykłada rękę, kolesie rozkradają państwo i na
                                      > wet się nie kryją, a ich wyborcy mają to gdzieś.

'Kradną ale się dzielą'. Game over.
                                    • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 07:25
                                      Teflonowość PiS to zasługa podejścia ich wyborców - część to półnalfabeci lub ludzie co najmniej mało swiadomi do których niewiele dociera, części podejścia "kradną, ale się dziela" nic nie zaburzy, a część stosuje wyparcie, bo jak się przyznać przed samym sobą, że od lat głosuje się na złodziei, mendy i idiotów.
                                • runny.babbit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 21:02
                                  jednoraz0w0 napisał(a):

> Tak, właśnie tak, jest, złe rzeczy pamięta się bardziej czy ci się to podoba cz
                                  > y nie. Jak ktoś oberwał po kieszeni osobiście bo nagle stracił prawa do zasiłku
                                  > to to zapamięta dużo lepiej, niż jakieś tam rekordowe dofinansowanie, z któreg
                                  > o gówno miał. czego nie rozumiesz?
                                  Nie rozumiem jak można mieć z rządów PiS dobre wspomnienia. To dopiero jest wyparcie. Wszystko drogie, gospodarka pada na nos, co prawda ciągle są podwyżki podatków, ale za to edukacja, zdrowie i inne usługi publiczne zupełnie na łopatkach. Inwestycje leżą. A rekordowe finansowanie - pewnie, co tam, nie z takich sum teraz rezygnujemy i nie takie kary płacimy.
                                  • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 22:00
                                    Najgorsze wspomnienia mieli ludzie (oczywiście nie wszyscy, niektórym się udało) z czasu zaciskania pasa, ograniczania popytu, zamykania zakładów, marszów glodowych i reform Balcerowicza. Jednak po niedługim czasie ugrupowanie tegoż Balcerowicza rządziło krajem, bo wybierali już inni, młodsi.
                                    • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 07:29
                                      Nie tylko młodsi. Że osoby o twojej mentalności mają najgorsze wspomnienia z czasu transformacji, to wierzę, ale nie rób z tego jakiejś dominującej podgrupy. Sieroty po PRL to nawet nie są wszyscy wyborczy PiS i lewicy.
                                      • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:55
                                        O mojej mentalności? Jaka mentalność trzeba mieć, żeby dobrze wspominać zamykanie zakładów pracy, bezrobocie, niedożywienie? Ale, ludzie mają krótka pamięć, więc po kilku latach wybrali tych, którzy im te "przyjemność" zafundowali.
                                        • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 14:41
                                          > O mojej mentalności? Jaka mentalność trzeba mieć, żeby dobrze wspominać zamykan
                                          > ie zakładów pracy, bezrobocie, niedożywienie?

Ło matko, że też kraj taki upadek wytrzymał. I jeszcze się rozwinął, kraj. A naród (tzn. ci nieliczni którzy nie umarli z głodu, ale za to pewnie masowo chodzili do wychodkow na podwórkach) wybrał tych którzy ich tak unieszczęśliwili. No taaak, bo to sami młodzi byli, młodzi nie pamiętajo.
                                          • angazetka Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:18
                                            No ja bym jednak nie lekceważyła tego, co się wtedy działo, zwłaszcza w tzw. interiorze.
                                            • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:46
                                              Ok, ale to jest jedna stroną medalu, a dla Kokosowego to cały świat i tak to przedstawia. Jak zwykle.
                                              • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:50
                                                Przecież napisałem - niektórym się udało. Zobacz, jaką jest mediana plac połowy pracujących, i pomysł czy chcieli byś być w tej dolnej części.
                                                • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:57
                                                  Każdy CHCIAŁBY być w górnej części, też mi odkrycie.
                                          • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:29
                                            Kraj wytrzymał czasy Rzeczpospolitej Szlacheckiej, II RP, wojnę, ludzie odbudowali Polskę po wojnie i to tak, że przez kolejne kilkadziesiąt lat wolności było co sprzedawać i prywatyzować, więc i Balcerowicza, liberałów i PIS wytrzymają. Co najwyżej trzeba będzie niektórych wsadzić do więzienia.
                                  • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 07:45
                                    Co z tego, "oni dajo". Zejdźmy z tej poprawnej politycznie retoryki jak to nieładnie i szkodliwie obrażać wyborców PiS (diagnoza, nawet niezbyt miła, to nie jest od razu obrażanie) i przyznajmy z kim, intelektualnie i mentalnie, mamy do czynienia.
                                    • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 07:50
                                      martini_n napisała:
                                      > Co z tego, "oni dajo". Zejdźmy z tej poprawnej politycznie retoryki jak to nieł
                                      > adnie i szkodliwie obrażać wyborców PiS (diagnoza, nawet niezbyt miła, to nie j
                                      > est od razu obrażanie) i przyznajmy z kim, intelektualnie i mentalnie, mamy do
                                      > czynienia.

Nie no bez przesady. KAŻDY głosuje za tym, żeby mu było dobrze - dlaczego wyborcy PiS mieliby robić inaczej? Libki TEŻ chcą sobie zrobić dobrze kosztem innych (głównie biedniejszych) ale intelektualnie czują się paniskami.
                                      • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 07:57
                                        Już dobrze, oddychaj, zły libek nie istnieje i nie może cię skrzywdzić.
                                        • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:04
                                          martini_n napisała:
                                          > Już dobrze, oddychaj, zły libek nie istnieje i nie może cię skrzywdzić.

No właśnie - ta piękna narracja pełuszek 'nie ma nic złego w zatrudnianiu na śmieciówkę za 5zł/h' wink
                                          • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:06
                                            Lepsze jest bezrobocie bez zasiłku?
                                            • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:59
                                              Mateuszek trafił ci do przekonania? Lepsza miska ryżu niż głód, prawda? Jedyna alternatywa to kapitalista, który płaci mało ale daje przeżyć! Bez niego, jak bez właściciela chłopów panszczyznianych naród skazany jest na wymarcie!
                                          • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:19
                                            Wdech-wydech, wdech-wydech.
                                            • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:25
                                              martini_n napisała:
                                              > Wdech-wydech, wdech-wydech.

Zamiast skupiać się na mnie ogarnij co piszesz. Wiem, atak najlepszą formą obrony ale świadczy o kompletnym braku reflakcji.
                                      • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:18
                                        Naprawdę uważasz, że jest im dobrze, bo dostali kilka stówek ekstra, podczas gdy wszystko podrożało o kilkadziesiąt procent?
                                        • tanebo001 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:21
                                          Tak. Tak mówią. Zacytuję: PiS daje kasę a ceny podnoszą ci wstrętni sklepikarze.
                              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:38
                                > A przede wszystkim zostawili kraj w takim stanie że PiS osiem lat miał z czego rozkradać. Dziwię się, że się tym nie chwalą.

NO PRZECIEŻ CAŁY CZAS O TYM MÓWIĘ. Ci idioci zamiast się chwalić wsadzili dokument o objętości książki w postaci PDF na swoją stronę i wala.
                                • iwles Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 19:03

To znaczy, mają się chwalić przeszłością, zamiast patrzeć w przyszłość?
                              • irma223 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 19:32
                                Na drogi i internet kasę dała Unia.
                                Budowa dróg i stadionów na Euro2012 były z dotacji.
                                Ale:
                                właściciele działek przejmowanych pod te budowy dostawali zapłatę po wielu miesiącach, a nawet po latach, po utracie swoich nieruchomości. I to w cenie, jak za działkę pod drogę, a nie jak za działkę z domem czy zakładem lub firmą, jak bywały one przez dotychczasowych właścicieli użytkowane zgodnie zresztą z prawem.
                                Firmy budowlane, które uczestniczyły w tych budowach masowo plajtowały, bo im zleceniodawcy nie płacili (samorządy, generalni wykonawcy podwykonawcom, GDDKiA itd.)
                                Wszyscy uwielbiali zlecać i zamawiać, ale nie płacić lub nawet i z kilkuletnim opóźnieniem.
                                No naprawdę, jak można tego nie pamiętać?
                                • runny.babbit Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 21:06
                                  Teraz za to nie ma inwestycji, pomijając misie typu lotnisko baranów, które co prawda są cholernie kosztowne i niepotrzebne, ale za to chociaż ludzie są uczciwie wywlaszczani i obywa się bez protestów...a nie, czekaj 😂
                          • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 17:53
                            Poza tym - tak, takie hasła się liczą, i PiS je podaje opozycji na talerzu, a opozycja nie robi z tym NIC.
                            • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:39
                              jednoraz0w0 napisał(a):
                              > Poza tym - tak, takie hasła się liczą, i PiS je podaje opozycji na talerzu, a o
                              > pozycja nie robi z tym NIC.

Och jakichże to hasłach JESZCZE piszesz? Bo memy i hasełka śmigają CODZIENNIE i wiesz co? #NIKOGO
                              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:41
                                memy mają to do siebie że krążą w danych kręgach i na ogół są to kręgi o zbliżonych przekonaniach.
                                • evening.vibes Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 18:43
                                  jednoraz0w0 napisał(a):
                                  > memy mają to do siebie że krążą w danych kręgach i na ogół są to kręgi o zbliżo
                                  > nych przekonaniach.4

No więc napisz KONKRETNIE a nie pitu pitu sritu sritu. CO i GDZIE.

• jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:05
                      Ale PiS dobrze zagospodarowało emocje i to wystarczy. Poza tym ma flagowe punkty typu 500+, 13, 14, reforma sądów, wstawanie z kolan.
              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 12:18
                conena napisała:

> jednoraz0w0 napisał(a):
                >
                > > Klikasz, ściągasz 136stronicowego pdfa… ja w takim momencie dziękuje za w
                > spółpr
                > > acę.
                >
                > Haha, no i mamy na żywo prezentację suwerena.
                >

Nie kochana, nie prezentację suwerena tylko prezentację kogoś kto siedzi od lat w marketingu i komunikacji i kojarzy, że jak się chce z jakimś info dotrzeć do ludzi to trzeba się o to postarać i bynajmniej nie w ten sposób. Oni się nie starają, więc im nie zależy. Tyle.
            • iwles Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 07:57
              jednoraz0w0 napisał(a):

> Klikasz, ściągasz 136stronicowego pdfa… ja w takim momencie dziękuje za współpr
              > acę. Gdyby państwo mieli cis wartościowego do przekazania o chcieli to przekaza
              > ć to znaleźliby na to sposób.

Żadnych warunków umów też nie czytasz? Kredytowych, ubezpieczeniowych itp.?
              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 12:22
                iwles napisała:

> Żadnych warunków umów też nie czytasz? Kredytowych, ubezpieczeniowych itp.?

Ale ty naprawdę nie widzisz różnicy między warunkami umowy, gdzie to tobie zależy na tym, żeby nie podpisać shitu, a kampanią, gdzie to partia chce do się ie przekonać? Zauważ, ze zanim dojdzie do podpisania jakichkolwiek warunków, to najpierw do ciebie dociera masa dobrze skrojonych materiałów reklamowych ze skondensowana informacja na temat korzyści jakie ci ta umowa da. Czyli kampania. No więc jeśli w ramach kampanii PO ma 136stronicowy PDF do ściągnięcia dla zainteresowanych, to znaczy, ze nie chcą wzbudzić zainteresowania. I to w zasadzie podsumowuje ich program i cele.
                • iwles Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 13:28
                  jednoraz0w0 napisał(a):

> Ale ty naprawdę nie widzisz różnicy między warunkami umowy, gdzie to tobie zale
                  > ży na tym, żeby nie podpisać shitu,

czyli nie zależy ci, żeby państwem, w którym zyjesz, nie rządził shit?

• conena Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 13:46
                    iwles napisała:

>
                    >
                    >
                    > > Ale ty naprawdę nie widzisz różnicy między warunkami umowy, gdzie to tobi
                    > e zale
                    > > ży na tym, żeby nie podpisać shitu,
                    >
                    >
                    > czyli nie zależy ci, żeby państwem, w którym zyjesz, nie rządził shit?
                    >

Jeśli ten szit będzie w ładnym marketingowym papierku, to wtedy DOTRZE PRZEKAZ i pani będzie zadowolona.

Fuck merytoryka, where marketing?
                    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 22.03.23, 13:57
                      A ja napisałam fuck merytoryka? Wy w ogóle nie rozumiecie o czym piszecie. To żadna sztuka stworzyć wchuj długi dokument. Sztuka to jest skondensować go w krótkiej i zrozumiałej formie. Właśnie przez takie podejście jak wasze oni nie maja szans dopóki go nie zmienią. Zrozum ze wreszcie, ze to partia ma kasę i zasoby na to żeby ze swoim programem dotrzeć i dostają na to kasę z podatków, wiec niech zrobią swoją robotę a nie narzekają, ze przeciętny wyborca nie będzie ścągał randomowuch długich PDFów. Jeśli partii wydaje się ze to wystarczy, to nie przekonają wystarczającej ilości osób, niezależnie od tego co wy sobie na mój temat myślicie.
                      • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:19
                        Akurat w naszym kraju chyba nikt nie wierzy w wyborcze obiecanki.
                        • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:10
                          marta.graca napisała:

> Akurat w naszym kraju chyba nikt nie wierzy w wyborcze obiecanki.
                          >
                          No i? Po pierwsze widzę se tu wśród wykształconych elit panuje przekonanie, ze jak jest długie i schowane to jest dobre i rzeczowe a jak to specjalista skondensuje w łatwo przyswajalnà formę i sprawi, że będzie widoczne i czytelne to WTEM! Robi się z tego obiecanka.
                          Po drugie, podobnie jak każdy deklaruje że nie wierzy w reklamy ani ściemy typu ceny 49.99
                          Tylko, ze jakoś i reklamy i te ceny działają.
                          • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:17
                            Dla mnie osobiście wszelkie deklaracje partii przed wyborami to obiecanki, a od rządzących nie oczekuję dla siebie żadnej pomocy, tylko nie przeszkadzania.
                            Co do reklam, to kupuję to, co jest mi potrzebne i przed zakupem sprawdzam parametry i stosunek ceny do jakości, a nie oglądam reklamy i promki, a na to, czym kierują się inni, nie mam wpływu.
                            • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:19
                              Jasne 😃
                              Wiesz, ale wyborów się nie wygrywa celując do wąskiej grupy przekonanych.
                              • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:01
                                PIS właśnie tak wygrywa.
                                • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 12:10
                                  Nie. Przekonanych nie trzeba przekonywać, oni i tak zagłosują. Tych to wystarczy umacniać w wyborze. Poza tym wyborcy pos to nie jest wąska grupa. A oglądanie programu przez wrzucenie ponad stu stron jako PDF (już przynajmniej by to zrobili jako zwykła stronę!) to nie jest kampania, to jest odziewanie wyborców metodą na nigeryjskiego księcia a rebours.
                            • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 14:51
                              Ależ wiadomo, każdy uważa, że akurat na niego reklamy nie działają.
                              • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:06
                                Nie wykluczam, że na kogoś mogą działać, na mnie niezbyt, bo praktycznie w ogóle ich nie oglądam.
                                • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:31
                                  Ciekawe, dla kogo są więc przeznaczone te wszystkie reklamy, spoty, dla kogo pracują instagramerzy i im podobni? Nawet ten, na kogo reklama nie działa, za te reklamę płaci.
                                • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:49
                                  Ale wiesz, że "reklama" to nie tylko pasmo reklamowe w tv? 😀
                                  • kokosowy15 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:51
                                    Masz trudności z czytaniem? Przecież wymieniłem inne formy reklamy.
                                    • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:59
                                      A ty masz problemy z drzewkiem? Odpisywałam Marcie.
                                  • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:52
                                    Jasne, że wiem. Jednak do reklam nie przywiązuję w ogóle uwagi.
                                    • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 15:54
                                      marta.graca napisała:

> Jasne, że wiem. Jednak do reklam nie przywiązuję w ogóle uwagi.
                                      >
                                      Nie musisz. Właśnie o to chodzi, żebyś nie przywiązywała tylko żebyś myslala, ze sama, kierując się wyłącznie swoimi kryteriami, wybierasz to a nie coś innego. 😈
                                      • martini_n Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 16:02
                                        No właśnie, że niektorzy jeszcze tego nie ogarniają. 😏
                                        • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 16:22
                                          Super, że jesteście tak świetnie poinformowane, że wiecie, co kupuję i czy te rzeczy w ogóle są reklamowane.
                                          • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 16:27
                                            Zaprawdę, musiałabyś się bardzo natrudzić żeby uniknąć kupowania jakichkolwiek reklamowanych rzeczy.
                                            Na ogół się wyraźniej widzi te reklamy które cię zupełnie nie obchodzą.
                                            • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 17:10
                                              Nie wykluczam, że w jakimś kraju np. reklamują daną markę ubrań, ale jeśli kupuję ją na Vinted, widząc nazwę marki po raz pierwszy w życiu, to trudno uznać, że kierowałam się reklamą przy zakupie.
                                              • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 17:17
                                                Ale kupujesz na Vinted a nie wygrzebujesz w śmietniku.
                                                Jakbyś mi powiedziała, że nie jadasz gotowców i marki żywnościowe i ich reklama w ogóle cie nie biorą, pokiwalabym głową ze zrozumieniem i zareklamowalabym ci nasiona i kopaczkę a ty byś była przekonana, że ja ci po prostu na drodze stanęłam z gotową odpowiedzią na twoje potrzeby.
                                                • marta.graca Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 24.03.23, 08:01
                                                  A ja gdzieś pisałam, że wygrzebuję w śmietniku zamiast kupować? Gotowce jadam może kilka razy w roku i nawet trudno mi powiedzieć, czy akurat to, co jem, jest reklamowane. Zwykle gotuję w domu od podstaw, a jakoś jabłka, marchewki i filety z kurczaka nie są specjalnie reklamowane. Nie kupuję natomiast alkoholu, słodkich napojów, dżemów, soków, chipsów, supli, gotowych fixów i dużej części kosmetyków, które zazwyczaj zdarza mi się widywać w reklamach.
                                              • nanuk24.0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 25.03.23, 16:22
                                                marta.graca napisała:

> Nie wykluczam, że w jakimś kraju np. reklamują daną markę ubrań, ale jeśli kupu
                                                > ję ją na Vinted, widząc nazwę marki po raz pierwszy w życiu, to trudno uznać, ż
                                                > e kierowałam się reklamą przy zakupie.

A zastanowiłaś się jak trafiłaś na Vinted? Przecież Vinted tez zarabia na tym, ze ty tam wchodzisz
                                                >
                      • conena Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 08:56
                        jednoraz0w0 napisał(a):

skondensuj proszę w krótkiej i zrozumiałej formie cofnięcie procesu pisioryzacji sądów i trybunału konstytucyjnego. tak, aby było merytorycznie i marketingowo.

zrozum ty, wreszcie, że nie da się zrobić kampanii jak w 2002 roku, bo sytuacja w naszym królestwie chrystusowym jest tak poplątana, że ciężko to ogarnąć.

i tak - jak sięo ludziach myśli jak o idiotach, to się ich tak traktuje. a ludzie się przyzwyczajają. jak się celuje w ciut mądrzejszego wyborcę, to trzeba skonstruować bardziej skomplikowany program wyborczy, bo odkręcanie pisioryzacji naszego królestwa chrystusowego zajmie lata!
                        nikt normalny nie zagłosuje idąc za prostym, populistycznym hasłem. bo za tym hasłem nie idzie żaden konkret.
                        • jednoraz0w0 Re: Konfederacja z 10 % poparciem. 23.03.23, 11:18
                          conena napisała:

>
                          >
                          > skondensuj proszę w krótkiej i zrozumiałej formie cofnięcie procesu pisioryzacj
                          > i sądów i trybunału konstytucyjnego. tak, aby było merytorycznie i marketingowo

Z pewnych powodow nie odpowiem na to na publicznym forum a prywatnie nie muszę się przed tobą tłumaczyć.

> .
                          >
                          >
                          > zrozum ty, wreszcie, że nie da się zrobić kampanii jak w 2002 roku, bo sytuacja
                          > w naszym królestwie chrystusowym jest tak poplątana, że ciężko to ogarnąć.
                          >
                          Ale ja nie mów