jasnoklarowna 20.03.23, 18:03 To młoda kobieta, niedawno urodziła drugie dziecko. Dawid wczoraj nagle wycofał się z zawodów, dziś napisał że żona walczy o życie w szpitalu, przyczyny kardiologiczne. Trzymam kciuki żeby szybko było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:08 Czytam to przecież młoda kobieta, malutkie dzieci. Ciężkie dla całej rodziny doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:11 Opuścił ostatnie zawody .Przykre . Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:24 Furda zawody. Zdrowie najważniejsze na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:33 Stwierdziłem tylko fakt , chyba normalne że pojechał do domu .Ludzie wspierają ,modlą się . Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:37 Czego oczekujesz od "katolika" taniejrady? Współczucia? Przecież on nie widzi nic poza swoim - no, będę delikatna i napiszę "nosem". Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:10 Tak, słyszałam. Trzymam kciuki za zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:12 Ojej☹️ trzymam kciuki oby wszystko było dobrze. Wycofal nie wycofał to nie ma żadnego znaczenia teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:22 Najpierw sport, potem ciąże jedna za drugą. Serce nie wytrzymało. Trochę jak u Dydek. Oby finał był szczęśliwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:36 Oby się dobrze skończyło! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:37 Między dziećmi są trzy lata różnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:40 Dwa, tylko starsza jest z grudnia, a młodsza ze stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:03 Ponad dwa lata między porodami to nie jest "ciąża jedna po drugiej". To jest odstęp między porodem a zapłodnieniem 16-17 miesięcy, dużo więcej niż uważany za bezpieczne minimum rok, a bardzo bliski "idealnym" 18 miesiącom. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:11 Ta różnica nie jest idealna nawet w „”. To różnica, która pozwala ledwo co dojść organizmowi do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:36 Bez przesady… to nie jest różnica przy której „serce nie wytrzymuje” 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:40 Normalnie nie jest, bo inaczej ludzkość już by nie istaniała. Ale też nie ma się co oszukiwać, że każda kobieta w rok z małym haczykiem to się tak super regeneruje po ciąży albo że ciąża nie obciąża. A tu w sumie nie wiadomo co jej dolega, czy to faktycznie jakieś powikłania po ciąży, czy może miała wcześniej jakąś wadę, czy po prostu pech i coś wyszło znienacka. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:54 Nigdzie nie powiedziano, ze to powikłanie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 07:11 No jasne, ze nie - nigdzie tego nie napisałam. To po prostu turbo obciążenie dla organizmu i wzrost zagrożeń w tej drugiej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:56 To fakt, starszą córkę urodziłam niemal dokładnie dwa lata po synku i czułam, że mój organizm nie radzi sobie najlepiej. Ja też uprawiam sporty i od zawsze mam bardzo dobrą kondycję, a wtedy naprawdę czułam, że jest inaczej tak, że było to dla mnie aż zaskakujące. Aczkolwiek nie wiemy co takiego miało miejsce w przypadku Pani Marty, może jakieś powikłania po chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:38 Trenowała szermierkę . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://natemat.pl/476267,kim-jest-zona-dawida-kubackiego-marta-kubacka-sylwetka&ved=2ahUKEwjXk57Dhev9AhUIzIsKHXRLBMsQFnoECE4QAQ&usg=AOvVaw3LZpgRZGOLLxb6ZaNr7BSa Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:04 Bez przesady z tą ciąża za ciąża. Nie wiesz jakie na problemy więc po co spekulować. Najważniejsze by z tego wyszła Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:36 Zestresowałam się bardziej, niż logika by wskazywała, przez to chyba, że tę córeczkę urodziła niedługo przede mną. I mała się nazywa tak samo jak nasza. Oby się to dobrze skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:37 A moja jedna z córek jak ta zabita dziewczynka w Nadrenii. Przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:45 Ja też się zestresowałam. Przez totalnego świra syna na punkcie skoczków, czuję, jakby byli oni co najmniej znajomymi (Wiem, że to w drugą stronę nie działa.) Tak, naprawdę nic nie wiemy. Może być zapalenie mięśnia sercowego czy zawał, z czego są duże szanse wyjść. Ale może też zatrzymanie krążenia i jest nieprzytomna - wtedy gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:51 Zawał czy NZK to sa stany nagle - szybko postepują ale i efekty widac dosc szybko wiec albo sie udaje albo nie. to nie wielodniwoa batalia o zycie, wiec to cos innego. Chyba ze niedotlenienie bylo tak dlugie ze sa zmiany w mozgu - ale to wtedy to jest juz koszmar Oby sie udalo. Taka mloda dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:05 No właśnie mam nadzieję, że nie jest nieprzytomna i że niedługo sama wrzuci coś dowcipnego, w swoim stylu, na insta. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 10:51 aguar napisała: > > Tak, naprawdę nic nie wiemy. To po co wyżej wypisujesz swoje z tyłka wzięte tezy? Może być zapalenie mięśnia sercowego czy zawał, z > czego są duże szanse wyjść. Ale może też zatrzymanie krążenia i jest nieprzyto > mna - wtedy gorzej. > Skoro nic nie wiemy- jak sama o dziwo słusznie - zauważyłaś to po co wyglądasz swoje tezy? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 14:28 Zboczenie zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:47 Niech się skończy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:49 O kurczę, nie wiedziałam. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Taka młoda dziewczyna, malutkie dzieci - trzymam kciuki żeby wyzdrowiała. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:55 Widziałam. Życzę wygranej w tej nierównej walce. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 18:58 Bardzo przykre, ale jest młoda, miejmy nadzieję, że wyjdzie z tego. Straszne, jak bardzo życie jest kruche. Z tego co wiem, nie podano szczegółów, ale niektóre komentarze na WP są obrzydliwe, nie wiem czy czytałyście. Nawet Braun się uaktywnił. Moralne dno Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:06 A ja mam wrażenie, że w internecie duuużo wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:43 Oczywiście, że normalni ludzie wspierają. Ale niestety, nienormalnych też jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:06 Serio? Ktoś ich hejtuje w takiej sytuacji? Niewiarygodne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za dzielna, młoda kobietę. To sportowiec, będzie walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:11 Antyszczepy się uaktywniły ze swoimi teoriami z dupy. Poza tym ludzie obwiniają męża za jej stan. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:17 To rzeczywiście nie chce czytać... Ach, kwestie covidowe, no tak. Z mężem ona jest od 15 lat, w Faktach mówili, więc wiadomo bylo jaki ma rodzaj pracy. Poza tym, mam pewność, że nie była sama z dwójką dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:06 Nie wydaje, żeby on ją zmuszał do rodzenia Ona nawet jeszcze teraz chciała drugiego psa! (Dawid wykazywał tu rozsądek). Nie czuła się chyba więc zajechana. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:29 Co nierozsàdnego jest chceniu drugiego psa? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:28 No zająć się trzeba 🤔. Nie, że to nierozsądne, ale czas jednak zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:39 No Dawid jakoś tak się wyraził, że przy dwulatce, niemowlęciu, jednym dużym psie i jego robocie, ktoś musi być rozsądny. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:01 aguar napisała: > No Dawid jakoś tak się wyraził, że przy dwulatce, niemowlęciu, jednym dużym psi > e i jego robocie, ktoś musi być rozsądny 🙄 Walizki 🧳🧳 Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 22:25 Ja pierdzielę. Antyszczepy to każda chorobę czy smierć przypisują szczepionce. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 08:28 Ale tak na serio, to mogły Covid czy grypa osłabić jej serce. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 09:35 Wszystko być mogło, ale to ani miejsce, ani moment, ani nie upoważnione osoby do stawiania diagnoz i snucia swoich niepodpartych niczym teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:10 Nie czytałam tych komentarzy i chyba nie zamierzam jeśli piszesz że są obrzydliwe. Ale paradoksalnie zastanawiam się jakim cudem można w sposób obrzydliwy skomentować rodzinną tragedię innej - a szczególnie tak lubianej i pozytywnej osoby jaką jest Dawid? No nie mieści mi się w głowie. Jego żona też raczej nie pchała się na afisz i nie była kontrowersyjna. No więc co takim komentującym ludziom siedzi w głowach? Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:41 Tak jak Lauren napisała wyżej. Więc tak, można nawet coś takiego wykorzystać do swoich celów. Nie czytaj, nie warto. Napisałam o tym, nie żeby kogoś zachęcać, tylko dlatego, że mnie strasznie to ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:42 Ludzie to idioci... Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:11 A to się w głowie nie mieści... takie straszne wydarzenie, a ludzie sobie używają i to jeszcze Kubaccy przecież nie są jakoś kontrowersyjni, nielubiani (nie, żebym uważała, że wtedy można, ale różne rzeczy już widywałam niestety) tylko sympatyczni ludzie- ona dość anonimowa, on odnoszący sukcesy sportowiec... kur*w dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:00 Oby się dobrze skończyło. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:07 Ja także. To młoda kobieta, wiele lat jeszcze przed nią. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury [...] 20.03.23, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:55 Poważne oskarżenie. Z moich obserwacji wynika, że paradoksalnie przy naprawdę ciężkich chorobach łatwiej jest otrzymać profesjonalną, optymalną opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:39 ladymercury napisał(a): (...) Pierdolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:50 Chciałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:46 ladymercury napisał(a): > Mma, szczęście w nieszczęściu. > O życie zwykłych Kowalskich lekarze walczą jakby mniej... > Puknij się w głowę. Gdy ciężko zachorowałam parę lat temu, bez znajomości spotkałam super lekarzy, którzy mnie uratowali. Znam kilka takich przypadków z najbliższego otoczenia w pracy, w rodzinie, gdzie także tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:49 No a ja mam inne doświadczenia. Fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:57 Ty podajesz fakty, ja podałam fakty, tyle powiedz, JAKI sens przywołać coś takiego wobec tragedii żony Kubackiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:01 Wielu ludzi taka tragedia spotyka. Każdego dnia. I ja nikogo nie obrażam, mówiąc mu, że pierdoli. Nie doświadczyłaś, ciesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:29 Trzeba bylo zostac slawna, skoro jestes taka madra (inaczej), zeby uwazac, ze jesli wyjdzie bez wiekszego szwanku to dzieki znanemu mezowi. Ach, troche ciezko spedzajac tyle czasu na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:32 Masz rację. Może gdybym była sławna, mój mąż wyszedłby bez szwanku. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:45 Wspólczuję. Tyle że chyba odreagowujesz nie w tym kierunku, w którym powinnaś. Kubacki i jego żona z pewnoscią nie są winni śmierci twojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:52 Stwierdziłam tylko, że są większe możliwości niż dla Kowalskiego. Chyba nie da się zaprzeczyc. Do rodziny Kubackich nic nie mam i życzę jego żonie zdrowia. Chociaż nie miałabym głowy do kibiców, instagramow i wszystkiego innego w takiej sytuacji. Siedzi się dupą przy łóżku i tyle. I myśli tylko o jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:17 O ile można siedzieć przy łóżku. A jak nie można to może trzeba czymś zająć ręce i głowę na szpitalnym korytarzu. Mało to ematek w analogicznych sytuacjach pisała posty na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:32 Pisałam na forach, pisałam do znajomych, dzwoniłam do ludzi. Tak, ze szpitalnego korytarza. Pewnie pisałabym na fb i Ig, gdybym wtedy miała. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 22:11 Stałam przed oiomem, na którym leżał mój tata i gadałam ze znajomą o zabiegu mojego psa. Mózg tak potrzebował. Nie dopuścić faktów do siebie. Przeszłam na tryb - nie czuję, nie rozumiem. I nigdy już nie będę oceniać, co robią ludzie w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:23 szeptucha.z.malucha napisała: > Pisałam na forach, pisałam do znajomych, dzwoniłam do ludzi. Tak, ze szpitalneg > o korytarza. Pewnie pisałabym na fb i Ig, gdybym wtedy miała. O to to to! Średnią ledwo kojarzącą zawieźliśmy do szpitala, a tam się okazało, że dziecko 6letnie ma zapalenie opon mózgowych, zapalenie mózgu i sepsę. Miesiąc była w szpitalu i to nie w Warszawie, ale w Olsztynie, gdzie potraktowano nas z góry i dopiero po interwencji naszego pediatry, który okazał się wykładowcą ordynatorki oddziału, zajęto się uczciwym leczeniem mojej córki. Nie było wtedy SM, mogłam tylko rozmawiać przez komórkę z najbliższymi i znajomymi. A byłam w szpitalu codziennie od świtu do nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:41 To po co siedzisz teraz na ematce zamiast myslec tylko o jednym? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:47 Zawsze możesz napisać skargę na lekarzy, że leczyli ponizej swoich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:49 ladymercury napisał(a): > Masz rację. > Może gdybym była sławna, mój mąż wyszedłby bez szwanku. > no patrz pani a Kulczykowi też się jakoś nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:54 To była odpowiedź na czyjś durny argument, że powinnam zostać sławna. Ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:57 no ale sama przecież twierdzisz, że o zwykłych Kowalskich lekarze mniej walczą. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:07 No, zwykły Kowalski do tej pory czekałby na karetkę albo by mu kazali przyjechać samemu. A w najlepszym razie byłby już w kolejce na SOR-ze. Taka prawda, przynajmniej w Krakowie. U nas np teraz kardiologia obłożona, (Jana Pawła) w ogóle nie przyjmuje, odsyłają. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:53 Mam znajoma na kardio w janie pawle jakby co mozesz zawsze dac znac. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:49 > Nie doświadczyłaś, ciesz się. Doświadczyłam. Nie cieszę się. Ale NIE uważam, że gdybym była sławna, skonczyloby się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:59 Pewnie tak bo znamy się trochę .Moja znajoma każdego dnia się cieszy życiem ,mało tego takie geny ma jej dziecko .Każdy dźwiga swój ciężar na garbie .Myślę że będzie dobrze .Siema iwles. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:38 marzeka11 napisała: > Ty podajesz fakty, ja podałam fakty, tyle powiedz, JAKI sens przywołać coś taki > ego wobec tragedii żony Kubackiego? Jakiej tragedii? Przecież póki co wszyscy żyją, czy coś mnie ominęło? Jednak proponuje trzymać się jakiejś skali przy relacjonowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:42 Tragedia - dotykające kogoś nieszczęście. No to jak twoja żona trafia do szpitala i lekarze walczą o jej życie, to to chyba kwalifikuje się jako tragedia. nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 14:31 E? Przegrana walka o życie owszem, ale dopóki jest szansa? Odpowiedz Link Zgłoś
long_week Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:11 A ja inne. Robiłam prywatnie operację kolana. Na sali była ze mną kobieta, która miała operację na NFZ. Byłyśmy traktowane identycznie, lekarz profesjonalista wobec nas obu a ja nie miałam specjalnych oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
long_week Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:14 Nie odnoszę się do kardiologii, z tym problemem szczęśliwie nie miałam w swoim otoczeniu styczności. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:04 A dlaczegóż to miałaś prywatną o operacje kolana w państwowym szpitalu na państwowym sprzecie? Patologiczny system Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:15 A może w prywatnym, który miał też kontrakt z NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:36 Tak widziałam na instagramie Dawida. Bardzo przykre mam nadzieję, że z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury [...] 20.03.23, 19:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:00 Jadowicie komentujesz. Może wrzucił posta bo czuł się źle z tym, że wyjechał bez słowa z zawodów? Taki wyraź szacunku dla kibiców ale i kadry, która zapewne doskonale wiedziała co się stało ale niezręcznie im było upubliczniać takie osobiste informacje. Naprawdę nawet to ludziom przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:03 Stwierdziłam fakt, że nie zapomniał wrzucić posta. Też tsk robicie? Wiadomo, że musiało stać się coś poważnego, że nagle się wycofał. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:08 Jak nie wywiązuję się z jakiegoś powodu ze zobowiązań, to owszem, wyjaśniam zainteresowanym przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:09 Na instagramie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:14 ladymercury napisał(a): > Na instagramie? > Nie kurŁa, na Pudelku Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:48 ladymercury napisał(a): > Na instagramie? > Złośliwa jestes. Takie czasy. Chciał, to wrzucił na Ig. Jedni płaczą, inni tkwią w stuporze, idą się upić czy muszą o tym gadać. Ja w najgorszym momencie swojego życia wymalowałam i wysprzątałam na glanc swój dom. I każdemu, kto chciał słuchać mowilam co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:41 ladymercury napisał(a): > Na instagramie? > Całkiem niewykluczone. Po pierwsze gdzie miał pisać do fanów? Po drugie domyslam się, ze wracał samolotem. Ostatnio jak leciałam to podczas lotu było tak, ze można było wysłać maila albo korzystać z serwisów ale tylko tych Zuckerberga. Czyli messenger czy whatsapp tak, ale już Signal nie. Może akurat Instagram był najdostępniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:06 Dla niego Instagram czy inne SM są narzędziem pracy. On ma kontrakty reklamowe, pewne rzeczy zobowiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:15 ladymercury napisał(a): > Stwierdziłam fakt, że nie zapomniał wrzucić posta. Też tsk robicie? > Wiadomo, że musiało stać się coś poważnego, że nagle się wycofał. > > Tu masz m.in. objaśnienie, dlaczego to zrobił. sport.dziennik.pl/sporty-zimowe/artykuly/8685298,dawid-kubacki-norwegowie-zona.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:48 A poza tym czy on naprawdę osobiście je pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:52 Sądzę, że przy takim wpisie to jednak przynajmniej miał wplyw na to, co zostanie powiedziane. To nie relacja z zajęcia trzeciego miejsca w Planicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:06 Nie rozumiem takiej złośliwości... Kubacki wstawił post, bo może chciał wyjaśnić kibicom dlaczego tak nagle zrezygnował. Wstawił więc krótki, wyważony komentarz w momencie w którym miał chwilę aby o tym pomyśleć (zwróć uwagę, że nie od razu po wylocie z zawodów tylko dzień później, może akurat udało mu się ogarnąć najważniejsze sprawy ze zdrowiem żony i opieką nad dziećmi). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:09 Akurat fakt,ze wstawil nie uwazam za cos nagannego. To nie durna cichopek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:14 Ja też nie uważam, wręcz przeciwnie, rozumiem. Nie rozumiem czemu ladymercury jakoś złośliwie (przynajmniej tak odebrałam) się do tego odniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:14 Aha, czyli gdyby Cichopek, Janda czy Pani Nowak z Pccimia wstawiła, że musiała odwołać coś tam, bo mąż w szpitalu, to byłaby durna? A Kubacki nie jest? (abstrahując od rzeczywiście durnego zwyczaju relacjonowania każdego oddechu). Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:18 Zamknęłabyś się naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:21 Bo????? Nikogo nie obrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:33 Ale się pogrążasz. W obliczu tragedii wyciągasz rzeczy, które nie mają żadnego znaczenia i to nie najlepiej o tobie świadczy. Po co ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:37 To znaczy co wyciągam? Tragedii jeszcze nie ma, dziewczyna żyje i życzę jej jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:33 ladymercury napisał(a): > Nikogo nie obrażam. W pewnym sensie obrazasz. Jest wybitnie passive agressive z niezrozumialym negatywnym nastawieniem do DK, ktory to zrobil dokladnie to, co powinien zrobic - opuscil zawody, poinformowal wszystkich (kibice etc.) dlaczego, jest u boku zony. Ci, ktorzy interesuja sie sportem otrzymali info tak jak nalezy. DK zachowal sie elegancko i profesjonalnie wobec swoich fans i w ogole tzw. publiki. I tyle. A Ty plujesz jakims jadem who knows why. To jest takie de facto obrazanie calego swiata just because & dlatego, ze mozesz bezkarnie ... Bleee! Shame. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:20 A co miał zrobić? Konferencję prasową zwołać? Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:28 Przekazać oświadczenie sztabowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:30 Po prostu media społecznościowe nie są moim zdaniem właściwym kanałem w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:35 Biorąc pod uwagę ile ludzi na nich siedzi to są właściwym kanałem. Zresztą wypominanie człowiekowi, który nie wiadomo czy za chwilę nie zostanie z dwójką malutkich dzieci, że źle wybrał miejsce "oświadczenia" jest czepianiem się Tyle o sobie wiemy ile nas sprawdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:37 Są. Takie mamy czasy. Zresztą gdzie myslisz, że ten sztab by to opublikował. Też w social mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:49 Poza tym Kubacki jest bardzo wywazony. Nie lubie sosziali, ekshibicjonizmu ale w tej sytuacji naprawde nie ma sie do czego przyczepic. Serio Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:30 Są najwłaściwszym kanałem szybkiego dotarcia z oficjalnym komunikatem do zainteresowanych. Poza tym są kanałem szybkim w obsłudze. Idealnym. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 07:24 ladymercury napisał(a): > Po prostu media społecznościowe nie są moim zdaniem właściwym kanałem w takiej sytuacji. Skąd pomysł, że twoje zdanie ma w tej sprawie jakiekolwiek znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 07:37 ladymercury napisał(a): > Po prostu media społecznościowe nie są moim zdaniem właściwym kanałem w takiej > sytuacji. > Media spolecznosciowe i obowiazek korzystania z nich ma w umowie kazdy profesjonalny sportowiec, ktory ma za soba sponsora, ktory placi mu pensje i to niemala. Podobnie ma w umowie obowiazek wystartowania w zawodach X, Y i Z. I jak sportowiec znika z zawodow, to sponsor podnosi sluchawke i domaga sie wyjasnien, oraz tego, by sportowiec powiadomil swoich followersow. Gdyz poniewaz w gre wchodzi wizerunek firmy. Tak to sie odbywa, sad but true, biznes is biznes, lajf i czirs. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 24.03.23, 13:00 A moim zdaniem są. To jest jego kanał komunikacji z kibicami i adekwatnie go wykorzystał. Co miał innego zrobić? Napisać ogłoszenie na płocie swojego domu? Udzielić wywiadu dla Vivy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:31 A w jaki sposób przekazanie oświadczenia sztabowi miałby być właściwsze niż post na jego insta? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:36 A dlaczego nie mógł napisać? Mógł czuć że ludzie go wspierają i szukać poczucia wspólnoty. Może wrócił ze szpitala wypełniony emocjami i chciał się nimi podzielić. Ocenianie kogoś w takim momencie mnie akurat złości. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:28 Nie, bo Kubacki jest sportowcem i nagle wycofanie sie z zawodow, wymagalo mimo wszystko zlozenia jakiegos oswiadczenia. Cichop czy trzeba czy nie trzeba wstawia te swoje ekshubicjonistyczne fotki i filmiki. 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:25 Tak, kibice czekali niecierpliwie na jakieś wieści. Starali się uszanować, ale jednak czekali... Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 20:14 Wrzucił wpis z wyjaśnieniem, bo zaczął się hejt, że taktuje sport i kibiców niepoważnie, że co to ma być, że tak sobie zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 21:37 ladymercury napisał(a): > No tak, nie zapomniał wrzucić posta. > > Ty normalna jesteś? To jest jego praca! Jak mój mąż miał wypadek, to też zanim dotarłam do szpitala zdążyłam dać znać w pracy, odebrać ze szkoły młodszego syna i zorganizować opiekę dla dzieci. Do męża jechałam pociągiem i w tym czasie gadałam na whatsapp. Gdyby nie ta pisanina, to bym wyła w tym pociągu. Może on też musiał zając czymś głowę na lotnisku, w poczekalni, na korytarzu szpitalnym, a całkiem możliwe, że to wcale nie on osobiście tego posta wrzucił, tylko ktoś z ekipy o to zadbał, żeby ludzie nie myśleli, że Kubacki nagle zniknął. Rodzina przeżywa tragedię, a hieny już w pogotowiu 🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 07:20 Ja też pisałam na forum czekając na wyniki badań córki (podejrzenie pekniecia czaszki), jak mąż pojechał do szpitala z bardzo silnymi bólami brzucha, a zostałam z niemowlakiem w domu. Nie oceniam nikogo w sytuacji stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 08:07 To jedno, a drugie - w dzisiejszych czasach taki sport wygląda inaczej niż kiedyś. To są sponsorzy, reklamy i właśnie media społecznościowe, do obsługi których najzwyczajniej w świecie Kubacki może być nawet zobowiązany jakąś umową. Jak dla mnie zachował się bardzo profesjonalnie. Nie relacjonuje każdego pierdnięcia. Dał znać fanom, sponsorom i komu tam jeszcze, co się dzieje i jest z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 08:31 Oczywiście, że tak. Mam nadzieję, że szybko będzie następny post z dobrymi wiadomościami. Co więcej także uważam, że niekoniecznie musi je umieszczać sam Kubacki. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 08:11 Ja pisałam kiedy ponad dwa lata temu miałam wypadek. Babka mi samochód skasowała. I też mi się dostało, że piszę na forum No sorry, stałam na mrozie i śniegu kilka godzin, auto cały bok rozwalony, babka z Rumunii po angielsku bardzo kulawo. Nerwy gdzieś chciałam rozładować. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:13 Babka mi samochód skasowała. I też mi się dostało, że piszę na forum tongue_out Ja dostałam opierdol za to, że pisalam.utknieta w spadającej windzie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 14:36 lilia.z.doliny napisała: > Babka mi samochód skasowała. I też mi się dostało, że piszę na forum tongue_out > > Ja dostałam opierdol za to, że pisalam.utknieta w spadającej windzie > Pamiętam! Bo prawdziwa ematka wykorzystałaby ten czas na zrobienie sobie eleganckiego selfika w lustrze i wrzucenie na Instagram Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 14:44 Bo prawdziwa ematka wykorzystałaby ten czas na zrobienie sobie eleganckiego selfika w lustrze i wrzucenie na Instagram smile Aha No, była jazda wtedy, nomen omen Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:20 To akurat nie przyszloby mi do glowy....dla mnie to po prostu jakas tam rozrywka ale zadni bliscy ludzie. Racej zbieranina roznych bab . Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:27 Ale właśnie czasem człowiek woli napisać coś obcym ludziom - niż powiedzieć znajomym. Po prostu aby dać ujście emocjom, uspokoić się, zobaczyć jak obcy to widzą. Często takie spojrzenie z innej perspektywy, bez zaangażowania - sprawia, że sama zaczynasz inaczej patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 19:40 Tak, widziałam wcześniej informację. Kurczę, przecież ona 2 miesiące temu urodziła, masakra. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, to przecież młoda kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 20.03.23, 23:36 Trochę trudno nie słyszeć… do wczoraj nie miałam pojęcia o istnieniu pani, życzę jej szybkiego wyzdrowienia bez dramatycznych zwrotów akcji żeby tabloidy z niej zeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
greatbarrierreef Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 09:25 Nie słyszałam, ale kciuki trzymam. Niech dzioucha zdrowieje! Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 09:31 Gdy jesteśmy przy chorym w szpitalu, to mamy całe godziny czekania i do dyspozycji tylko gapienie się w telefon. Odezwanie się do bliskich, fanów czy współpracowników przez sm jest moim zdaniem w tej sytuacji naturalne. I dobre dla osoby piszącej, bo może czerpać mnóstwo wsparcia, nie tylko w formie „serduszek”, ale też daje szansę na realną pomoc od osób, które inaczej by się nie dowiedziały że coś mogą zrobić dla chorego czy rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 21.03.23, 11:06 Pewnie zawał miała Odpowiedz Link Zgłoś
milku90 Re: Zona dawida Kubackiego - słyszałyście? 24.03.23, 11:38 Słyszałam, straszne... mam nadzieję, że będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś