tos_kaniaaa
20.03.23, 19:28
Pamiętacie mój wątek?
forum.gazeta.pl/forum/w,567,175029604,175029604,Nowe_zycie_pierwsza_randka.html
,
No więc zadziałałam. Wspólnie z prawnik piszemy wniosek do sądu o ustanowienie opieki, bo właśnie mój ex tak mi utrudnia życie że już nie widuje się z moim synem. Jest dokładnie tak jak któraś z Was napiala.
Mamy z ex wspólne mieszkanie, które jest w zadłużone kredytem w CHF. W tym mieszkaniu ja mieszkam, bo ja wiecie mój ex mieszka z kochanka w wynajętym, luksusowym domu.
Mój ex przeszedł sam siebie ostatnio. Chyba jednak myśli coś sobie kupić do mieszkania i zaproponiwal mi, że skoro ja mieszkam w naszym wspólnym mieszkaniu to powinnam mu płacić za wynajem jego części.
Nue dość że całe życie stosował przemoc ekonomiczna. Wydawał do 0 nasza wspólną kasę, teraz co miesiąc z kochanka wyjezdza za granicę I znowu szaleje z kasą i mi każe płacić za wynajem.
Dawajcie porady jak pozbyć się gada i jego szalonych pomysłów.
Mój ex mówi "wspólnie ze swoim prawnikiem zaproponuj zapisy ugody i ile będziesz mi płacić za wynajem".
Ja ledwo wiąże koniec z końcem. Po prostu oszczędzam dla siebie idziecka skoro muszę już liczyć tylko na siebie a ten gad wydaje kupę kasy na luksusowe życie i jeszcze chce ode mnie za wynajem.
Co zrobić Drogie Brawo?