heca7 21.03.23, 10:38 Kalendarzowej 😉 Bo nam miłą niespodzianką. Oto po pół roku wróciła do nas cała i zdrowa nasza wychowanka. I przyprowadziła kaczora 🙂 Kiedy wyszłam na taras przybiegła kwaczac i machając skrzydłami 😃 co za pamięć ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi.only Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:42 Od kilku dni ciągnie mnie pod łopatką, a dzisiejszy poranek zaczął się bólem. Nie wiem jak mam siedzieć. czy zrobić jogę, czy iść kopać w ogródku, czy na leżąco na laptopie klepać..... Odechciało mi się wszystkiego SKS 😔 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:44 Na zwolnieniu, chora, brak węchu Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:26 To samo ,płuca na agrafkach. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:29 To tak jak ja, nie grypa, nie covid bo testy negatywne. Jutro idę do lekarza bo od niedzieli stan podgorączkowy. Plecy mnie tak bolą od kaszlu, że już nie mam sił kaszleć. Strasznie osłabiona jestem. I albo się pocę bardzo mocno albo mam dreszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:52 Kup sobie syrop i theraflu oraz do nosa krople .Też zrobiłem test i negatywny .Jeśli jesteś rozrzutna to aspiryna musująca .Miód ,imbir i będziesz źyła .Nie ma co czekać na lekarza . Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 19:55 karotka_plus napisała: Strasznie osłabiona jestem. I albo się pocę bardzo mocno albo mam dreszcze I ja dołączam do chorych. Właśnie na teleporadzie dostałam antybiotyk. A od 13 marca jestem na L4, bo chodzę na zabiegi na kręgosłup. Miało być takie fajne L4, a tu doopa, bo od wczoraj mam infekcję i dzisiaj już nie poszłam na zabiegi. ☹️ Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:45 Jak bóg da będę mieć wolną chatę na trzy dni 😃 Lepiej być nie może 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:01 Stary niespodziewanie i potajemnie kupił bilet na koncert? 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 15:13 Za wcześnie się ucieszyłam 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:14 A ja od miesiąca mam wolną chatę i będę mieć jesCze że 2 tyg. Stary na przemian szkolenia i delegacje. Teraz wróci w poniedziałek i zaraz za kilka dni znowu wyjedzie. Jestem taka wypoczęta, wyspana jak już dawno się nie wyspałam On mi normalnie zabiera tlen, wybudzM się o 3 z uczuciem, że brak mi powietrza. No i chrapie, nie mogę spać jak chrapie. A jak go nie ma, usypiam jak dziecko o 22 i budzę się wypoczęta po 6. Jest cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:19 Walizki mu wystaw! 😉😉 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:20 Borsuczyco, jak długo jesteście razem? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 05.04.23, 02:35 Po ślubie 7 🙄 A w ogóle to jakieś 13 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 14:48 borsuczyca.klusek napisała: > Jak bóg da będę mieć wolną chatę na trzy dni 😃 > > Lepiej być nie może 😎 Zboczeństwo Żal mi Starego Borsuka, bo Ty się zawsze cieszysz, kiedy go nie ma w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 05.04.23, 02:39 primula.alpicola napisała: > Żal mi Starego Borsuka, bo Ty się zawsze cieszysz, kiedy go nie ma w domu. To prawda, ale wynika to po części z faktu, że nie miałam prawdziwego okresu singlostwa. Nigdy nie byłam sama ze sobą tylko przeszłam płynnie z domu rodzinnego pod skrzydła Starego Borsuka. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:49 Wstałam rano, bardzo wcześnie i ciągle byłam jak we śnie. Za oknem niestety dość pochmurno i momentami pada. Udałam się na zakupy do Lidla, gdzie okazało się, że promocja nie obejmuje tego, co sądziłam że obejmuje. Klienci nie współpracują i od wczoraj nie mogę się doprosić o materiały, które są mi potrzebne do zrobienia tego, czego ode mnie chcą. A w perspektywie mam sprzątanie kuchni i łazienki bo w sobotę impreza. Oraz powinnam ułożyć menu, ale nie mam weny. Weno, przybądź! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:23 Zawsze o propozycję menu możesz poprosić ematkę Wiesz, że my tu potrafimy zrobić pyszną sałatkę z ogórka i pomidora dla sześćdziesięciu osób ,po przebiegnięciu maratonu. Jak Jezus rozmnażamy pożywienie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:26 Taaa...ja skromnie. Maratonu przed imprezą nie przebiegnę, muszę tylko dzień wcześniej przejechać 300 km i odbyć rozprawę wyjazdową. Pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:49 Mój adwokat dziś mi zadzwonił w pewnej sprawie i powiedział, że ja to mam szczęście, bo jego lokatorka obsługuje prawnie mojego zarządcę i może da się bardzo sprawnie pewne rzeczy przyklepać tak, jakbym chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:52 Heca, uwielbiam te Twoje kacze opowieści! Moze im się wyklują maluchy? Małe kaczuszki to najsłodsze stworzenia na świecie 😍 Moj pierwszy dzień wiosny rozpoczęłam10 km przebieżka ale u nas od jakiegoś czasu już dosyć wiosennie. Zaraz wyciągam krótkie spodenki. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:59 Ja też poproszę o dalszą relację. Kocham kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:11 Dzięki Jak się zadomowią to na pewno zdam relację czy są kaczątka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:56 U mnie żółto Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:58 A jak tam padalec w kompoście? 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:45 Idę sprawdzić. Mam nadzieję, że już się obudziły ze snu zimowego, bo muszę porozrzucać kompost. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 15:10 magda.z.bagien napisała: > Idę sprawdzić. Mam nadzieję, że już się obudziły ze snu zimowego, bo muszę poro > zrzucać kompost. Wrzuc zdjęcie padalca! Ciekawe jak wygląda... 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 21:46 Nie dokopałam się do nich dzisiaj, więc wrzucam zdjęcia z zeszłego roku. Na tym niewyraźnym zdjęciu widać jak śpią pozawijane jak węże ogrodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 21:55 Jakiś horror mi.tu.pokazujesz. będę się bla w.komposxie grzebać. A zeszłego roku poszłam u matki.do.piwnicy. cce wyleźć a tam na.schodach leży taka bestia i zostałam uwieziona. Na szczęście piesek poczciwina poszedł za mną i w paszczy potwora zaczal mietolic, więc.moglam uciec. Znalazłam.widly i na widłach wyniosłam.potwora het za drogę. Mam nadzieję, że go bocian złapał i.zjadl Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 22:26 Szmytka, sama jesteś horror. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 22:25 No piękne są, a jak się błyszczą! Czy jest wśród nich nasz forumowy ulubieniec? Nie myslalam, że taki jest ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:13 ale masz bosko! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:24 U nas kilka dni temu jeszcze tak było: Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:59 Deszczowo. I bólem kolan (wywaliłam się w piątek na chodniku i zdarlam oba kolana). Boli mnie jak chodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:07 Dziecko nakarmione o 7 nadal śpi Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:17 Macie chyba promocyjny egzemplarz 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 18:22 Promocyjne 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:19 Szaro, deszczowo, ugotowałam obiad, zamówiłam sobie kolejne (!) perfumy aby nieco rozjaśnić ten ponurawy dzień, czekam na moje dziecko, potem jedziemy po wnuczki do przedszkola, robiąc jak prawdziwe pokolenie kanapkowe po drodze zakupy teściowej, w weekend piekę tort dla koleżanki a może też będę myła okna bo ma być ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:20 Chłopcy zażądali krokietów, więc zaczynam wiosnę od subtelnego zapachu gotowanej, kiszonej kapusty. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:26 Młyn mam, ale Twój wpis jakoś mnie uśmiechnął ! Dzięki ! Kaczki zrobią nowe kaczki i będzie na forumie ? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:14 Dziś kaczka przyleciała ewidentnie pokazać kaczorowi miejsce do wychowywania piskląt. Chyba tam gdzie przebywały nikt ich nie dokarmiał bo głodne bardzo były. Teraz czekamy na decyzję Stosunki partnerskie u kaczek przypominają ludzkie. A jak się bić potrafią! W parach! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:18 Na miejscówkę go podrywa ! Co za czasy ! Mają imiona ? On wygląda na Czesława. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:25 Nie mają imion, jeszcze nie zdecydowali się na 100% Ale masz rację, one (kaczki) naprawdę podrywają na miejscówkę. Bo kaczek jest tyle, że mają problemy z miejscem do gniazdowania. Ukryte gdzieś w ogrodach oczko, bezpieczne, gdzie psy i koty nie atakują ( bo znają) jest wymarzonym lokum. I dodatkowo karmią! Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:31 Ale miło! 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:38 Deszczem się zaczął. Ale ja lubię deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:45 Kaczki super, może pojawi się cała kacza rodzinka? U mnie fantastyczną okazała się wiadomość, że za dwa dni otwiera się po remoncie "moja" Biedronka. Jest tak bardzo po drodze z pracy / do pracy, że to mój najlepszy sklep, mega wygodne rozwiązanie. A poza tym szaro, buro i ponuro, z opadami deszczu. Na szczęście ciepło więc szybko robi się zielono bo liście już od dawna w blokach startowych Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka5 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 19:42 Nie jesteśmy sąsiadkami przypadkiem? Moja Biedronka też za dwa dni otwiera się po remoncie. Odliczam godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:52 Akurat ja będę musiała ten pierwszy dzień wiosny poświętować w jakiejś dogodniejszej dacie. Dzisiaj 8-14:30 drzwi otwarte w szkole, 16:30-18:00 zebrania z rodzicami i konsultacje. W te dwie godziny pomiędzy piszemy na gwałt dokumentację do Erasmusa+, bo wczoraj odezwał się stary partner i zaproponował zastąpienie szkoły, która odpadła tuż przed złożeniem wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:54 Będą kacze opowieści odcinek 2 Leje, na szczęście nigdzie nie muszę wychodzić, bo siedze na zwolnieniu (trzeci tydzień leczenia i nic!). Podglądam ptaki w ogrodzie, wiewiórka przyszła z awanturą bo skończyły się orzechy (dobija się do okna jak serwis się opóźnia) i już widać, ze będziemy mieli małe wiewiórki w tym roku. Czekam na kuriera z roślinami zamówionymi wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:58 W łóżku z robotą i kotem. Za oknem niezbyt zachęcająco, ale trzeba psa wywietrzyć gdzieś za godzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnokres Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:25 Śliczny kot, ale Jeżu!!! Myślałam, że krwawi, co za straszny wzór! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:20 Jaki skupiony. Powinnaś mu płacić za pracę ! Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:40 Asystent ! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 14:02 Ta, jeszcze płacić darmozjadowi.. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 15:04 Trochę natury :p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:00 O 5:30 i caly czas w dzikim pędzie. Teraz mam 20 minut przerwy. Po południu jadę zrobić mały remont twarzy a potrm pochodzę z 7 km po biezni czytając. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnokres Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:12 Zazdroszczę. Ja się jeszcze nie ubrałam, mamy wirusową karuzelę w domu. Dziecku już przechodzi infekcja, za to mnie wjechała na pełnej k... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:16 12.15 - powiało optymizmem: klienci zaczęli dawać oznaki życia i jest nadzieja, że materiały jednak do wieczora prześlą. Chyba że jednak nie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:20 Dobrze. Oby tak dalej. Wygrzewałam sobie gnaty jedząc śniadanie na dzielni. Teraz zrobię zapiekanki. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:27 Ach jakie słońce! A u nas pada Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:52 Miałam wizytę u lekarza rodzinnego, spacerkiem wróciłam do domu i właśnie skończyłam śniadanie. Teraz kawka na ogrodzie i ćwiczenia na kręgosłup, bo po spacerze bardzo mnie boli. Potem trochę pracy online. Może coś posieję, bo piękny dzień dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:55 Deszczem Odpowiedz Link Zgłoś