Dodaj do ulubionych

Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny?

21.03.23, 10:38
Kalendarzowej 😉
Bo nam miłą niespodzianką. Oto po pół roku wróciła do nas cała i zdrowa nasza wychowanka. I przyprowadziła kaczora 🙂
Kiedy wyszłam na taras przybiegła kwaczac i machając skrzydłami 😃 co za pamięć ❤️
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:42
      Od kilku dni ciągnie mnie pod łopatką, a dzisiejszy poranek zaczął się bólem. Nie wiem jak mam siedzieć. czy zrobić jogę, czy iść kopać w ogródku, czy na leżąco na laptopie klepać..... Odechciało mi się wszystkiego

SKS 😔
    • marzeka11 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:44
      Na zwolnieniu, chora, brak węchu sad
      • teodor-k Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:26
        To samo ,płuca na agrafkach.
        • karotka_plus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:29
          To tak jak ja, nie grypa, nie covid bo testy negatywne. Jutro idę do lekarza bo od niedzieli stan podgorączkowy. Plecy mnie tak bolą od kaszlu, że już nie mam sił kaszleć. Strasznie osłabiona jestem. I albo się pocę bardzo mocno albo mam dreszcze.
          • teodor-k Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:52
            Kup sobie syrop i theraflu oraz do nosa krople .Też zrobiłem test i negatywny .Jeśli jesteś rozrzutna to aspiryna musująca .Miód ,imbir i będziesz źyła .Nie ma co czekać na lekarza .
          • s12345s Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 19:55
            karotka_plus napisała:

Strasznie osłabiona jestem. I albo się pocę bardzo mocno albo mam dreszcze

I ja dołączam do chorych. Właśnie na teleporadzie dostałam antybiotyk.
            A od 13 marca jestem na L4, bo chodzę na zabiegi na kręgosłup. Miało być takie fajne L4, a tu doopa, bo od wczoraj mam infekcję i dzisiaj już nie poszłam na zabiegi. ☹️
    • borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:45
      Jak bóg da będę mieć wolną chatę na trzy dni 😃

Lepiej być nie może 😎
      • szmytka1 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:01
        Stary niespodziewanie i potajemnie kupił bilet na koncert? 😅
        • borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 15:13
          Za wcześnie się ucieszyłam 😭
          • szmytka1 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:14
            A ja od miesiąca mam wolną chatę i będę mieć jesCze że 2 tyg. Stary na przemian szkolenia i delegacje. Teraz wróci w poniedziałek i zaraz za kilka dni znowu wyjedzie. Jestem taka wypoczęta, wyspana jak już dawno się nie wyspałam
            On mi normalnie zabiera tlen, wybudzM się o 3 z uczuciem, że brak mi powietrza. No i chrapie, nie mogę spać jak chrapie. A jak go nie ma, usypiam jak dziecko o 22 i budzę się wypoczęta po 6. Jest cudownie.
            • rosapulchra-0 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:19
              Walizki mu wystaw!
              😉😉
          • rosapulchra-0 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:20
            Borsuczyco, jak długo jesteście razem?
            • borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 05.04.23, 02:35
              Po ślubie 7 🙄
              A w ogóle to jakieś 13
      • primula.alpicola Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 14:48
        borsuczyca.klusek napisała:

> Jak bóg da będę mieć wolną chatę na trzy dni 😃
        >
        > Lepiej być nie może 😎

Zboczeństwosad
        Żal mi Starego Borsuka, bo Ty się zawsze cieszysz, kiedy go nie ma w domu.
        • borsuczyca.klusek Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 05.04.23, 02:39
          primula.alpicola napisała:

> Żal mi Starego Borsuka, bo Ty się zawsze cieszysz, kiedy go nie ma w domu.

To prawda, ale wynika to po części z faktu, że nie miałam prawdziwego okresu singlostwa. Nigdy nie byłam sama ze sobą tylko przeszłam płynnie z domu rodzinnego pod skrzydła Starego Borsuka.
    • daniela34 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:49
      Wstałam rano, bardzo wcześnie i ciągle byłam jak we śnie. Za oknem niestety dość pochmurno i momentami pada. Udałam się na zakupy do Lidla, gdzie okazało się, że promocja nie obejmuje tego, co sądziłam że obejmuje.
      Klienci nie współpracują i od wczoraj nie mogę się doprosić o materiały, które są mi potrzebne do zrobienia tego, czego ode mnie chcą. A w perspektywie mam sprzątanie kuchni i łazienki bo w sobotę impreza. Oraz powinnam ułożyć menu, ale nie mam weny. Weno, przybądź!
      • heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:23
        Zawsze o propozycję menu możesz poprosić ematkę wink Wiesz, że my tu potrafimy zrobić pyszną sałatkę z ogórka i pomidora dla sześćdziesięciu osób ,po przebiegnięciu maratonu. Jak Jezus rozmnażamy pożywienie suspicious
        • daniela34 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:26
          Taaa...ja skromnie. Maratonu przed imprezą nie przebiegnę, muszę tylko dzień wcześniej przejechać 300 km i odbyć rozprawę wyjazdową. Pikuś smile
    • alpepe Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:49
      Mój adwokat dziś mi zadzwonił w pewnej sprawie i powiedział, że ja to mam szczęście, bo jego lokatorka obsługuje prawnie mojego zarządcę i może da się bardzo sprawnie pewne rzeczy przyklepać tak, jakbym chciała.
    • homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:52
      Heca, uwielbiam te Twoje kacze opowieści!

Moze im się wyklują maluchy? Małe kaczuszki to najsłodsze stworzenia na świecie 😍

Moj pierwszy dzień wiosny rozpoczęłam10 km przebieżka ale u nas od jakiegoś czasu już dosyć wiosennie. Zaraz wyciągam krótkie spodenki.
      • atoness Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:59
        Ja też poproszę o dalszą relację. Kocham kaczki.
      • heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:11
        Dzięki wink Jak się zadomowią to na pewno zdam relację czy są kaczątka.
    • magda.z.bagien Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:56
      U mnie żółto
      • homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:58
        A jak tam padalec w kompoście? 😄
        • magda.z.bagien Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:45
          Idę sprawdzić. Mam nadzieję, że już się obudziły ze snu zimowego, bo muszę porozrzucać kompost.
          • homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 15:10
            magda.z.bagien napisała:

> Idę sprawdzić. Mam nadzieję, że już się obudziły ze snu zimowego, bo muszę poro
            > zrzucać kompost.

Wrzuc zdjęcie padalca! Ciekawe jak wygląda... 🤔
            • magda.z.bagien Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 21:46
              Nie dokopałam się do nich dzisiaj, więc wrzucam zdjęcia z zeszłego roku. Na tym niewyraźnym zdjęciu widać jak śpią pozawijane jak węże ogrodowe.
              • szmytka1 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 21:55
                Jakiś horror mi.tu.pokazujesz. będę się bla w.komposxie grzebać. A zeszłego roku poszłam u matki.do.piwnicy. cce wyleźć a tam na.schodach leży taka bestia i zostałam uwieziona. Na szczęście piesek poczciwina poszedł za mną i w paszczy potwora zaczal mietolic, więc.moglam uciec. Znalazłam.widly i na widłach wyniosłam.potwora het za drogę. Mam nadzieję, że go bocian złapał i.zjadl
                • homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 22:26
                  Szmytka, sama jesteś horror.
              • homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 22:25
                No piękne są, a jak się błyszczą!
                Czy jest wśród nich nasz forumowy ulubieniec? Nie myslalam, że taki jest ładny.
      • stephanie.plum Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:13
        ale masz bosko!
      • rosapulchra-0 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 22.03.23, 15:24
        U nas kilka dni temu jeszcze tak było:
    • anilorak174 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 10:59
      Deszczowo. I bólem kolan (wywaliłam się w piątek na chodniku i zdarlam oba kolana). Boli mnie jak chodzę...
    • angazetka Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:07
      Dziecko nakarmione o 7 nadal śpi big_grin
      • homohominilupus Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:17
        Macie chyba promocyjny egzemplarz 😉
      • 7katipo Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 18:22
        Promocyjne 😍
    • aqua48 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:19
      Szaro, deszczowo, ugotowałam obiad, zamówiłam sobie kolejne (!) perfumy aby nieco rozjaśnić ten ponurawy dzień, czekam na moje dziecko, potem jedziemy po wnuczki do przedszkola, robiąc jak prawdziwe pokolenie kanapkowe po drodze zakupy teściowej, w weekend piekę tort dla koleżanki a może też będę myła okna bo ma być ładnie.
    • gulcia77 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:20
      Chłopcy zażądali krokietów, więc zaczynam wiosnę od subtelnego zapachu gotowanej, kiszonej kapusty. 😉
    • gama2003 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:26
      Młyn mam, ale Twój wpis jakoś mnie uśmiechnął ! Dzięki !
      Kaczki zrobią nowe kaczki i będzie na forumie ? wink
      • heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:14
        Dziś kaczka przyleciała ewidentnie pokazać kaczorowi miejsce do wychowywania piskląt. Chyba tam gdzie przebywały nikt ich nie dokarmiał bo głodne bardzo były. Teraz czekamy na decyzję wink Stosunki partnerskie u kaczek przypominają ludzkie. A jak się bić potrafią! W parach!
        • gama2003 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:18
          Na miejscówkę go podrywa !
          Co za czasy !
          Mają imiona ? On wygląda na Czesława.
          • heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:25
            Nie mają imion, jeszcze nie zdecydowali się na 100% wink Ale masz rację, one (kaczki) naprawdę podrywają na miejscówkę. Bo kaczek jest tyle, że mają problemy z miejscem do gniazdowania. Ukryte gdzieś w ogrodach oczko, bezpieczne, gdzie psy i koty nie atakują ( bo znają) jest wymarzonym lokum. I dodatkowo karmią!
    • unikotka Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:31
      Ale miło! 😊
    • chococaffe Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:38
      Deszczem się zaczął. Ale ja lubię deszcz. smile
    • feniks_z_popiolu Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:45
      Kaczki supersmile, może pojawi się cała kacza rodzinka?

U mnie fantastyczną okazała się wiadomość, że za dwa dni otwiera się po remoncie "moja" Biedronka.
      Jest tak bardzo po drodze z pracy / do pracy, że to mój najlepszy sklep, mega wygodne rozwiązanie.

A poza tym szaro, buro i ponuro, z opadami deszczu. Na szczęście ciepło więc szybko robi się zielono bo liście już od dawna w blokach startowych
      • lemonka5 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 19:42
        Nie jesteśmy sąsiadkami przypadkiem? Moja Biedronka też za dwa dni otwiera się po remoncie. Odliczam godziny.
    • asia_i_p Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:52
      Akurat ja będę musiała ten pierwszy dzień wiosny poświętować w jakiejś dogodniejszej dacie. Dzisiaj 8-14:30 drzwi otwarte w szkole, 16:30-18:00 zebrania z rodzicami i konsultacje. W te dwie godziny pomiędzy piszemy na gwałt dokumentację do Erasmusa+, bo wczoraj odezwał się stary partner i zaproponował zastąpienie szkoły, która odpadła tuż przed złożeniem wniosku.
    • berdebul Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:54
      Będą kacze opowieści odcinek 2 suspicious

Leje, na szczęście nigdzie nie muszę wychodzić, bo siedze na zwolnieniu (trzeci tydzień leczenia i nic!). Podglądam ptaki w ogrodzie, wiewiórka przyszła z awanturą bo skończyły się orzechy (dobija się do okna jak serwis się opóźnia) i już widać, ze będziemy mieli małe wiewiórki w tym roku.
      Czekam na kuriera z roślinami zamówionymi wczoraj. smile
    • szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 11:58
      W łóżku z robotą i kotem. Za oknem niezbyt zachęcająco, ale trzeba psa wywietrzyć gdzieś za godzinkę.
      • ciemnokres Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:25
        Śliczny kot, ale Jeżu!!! Myślałam, że krwawi, co za straszny wzór!
        • szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:38
          🤣
      • gama2003 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:20
        Jaki skupiony.
        Powinnaś mu płacić za pracę !
        • feniks_4 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:40
          Asystent !
        • szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 14:02
          Ta, jeszcze płacić darmozjadowi..
      • szarmszejk123 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 15:04
        Trochę natury :p
    • primula.alpicola Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:00
      O 5:30 i caly czas w dzikim pędzie. Teraz mam 20 minut przerwy.
      Po południu jadę zrobić mały remont twarzy a potrm pochodzę z 7 km po biezni czytając.
    • ciemnokres Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:12
      Zazdroszczę. Ja się jeszcze nie ubrałam, mamy wirusową karuzelę w domu. Dziecku już przechodzi infekcja, za to mnie wjechała na pełnej k...
    • daniela34 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:16
      12.15 - powiało optymizmem: klienci zaczęli dawać oznaki życia i jest nadzieja, że materiały jednak do wieczora prześlą. Chyba że jednak nie wink
    • kropkacom Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:20
      Dobrze. Oby tak dalej. Wygrzewałam sobie gnaty jedząc śniadanie na dzielni. Teraz zrobię zapiekanki.
      • heca7 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 13:27
        Ach jakie słońce! A u nas pada sad
    • yuka12 Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:52
      Miałam wizytę u lekarza rodzinnego, spacerkiem wróciłam do domu i właśnie skończyłam śniadanie. Teraz kawka na ogrodzie i ćwiczenia na kręgosłup, bo po spacerze bardzo mnie boli.
      Potem trochę pracy online. Może coś posieję, bo piękny dzień dzisiaj.
    • zaczarowanyogrod Re: Jak się Wam zaczął pierwszy dzień wiosny? 21.03.23, 12:55
      Deszczem

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka