Dodaj do ulubionych

Skad niechec do poznawania przez internet?

21.03.23, 11:45
Czy to kwestia wieku emam, inne pokolenie.
Juz ktorys raz czytam niedowierzanie w mozliwosc poznania fajnego partnera w necie.
Przeciez w dzisiejszym swiecie to norma.
Gdzie indziej? Zakladajac, ze ma sie stale grono znajomych.
Na ulicy? Ktos w jakims watku juz dobrze napisal, ze teraz to jest cringe I molestowanie.
W klubie? To samo.
Wdawanie sie w glupie romanse w pracy?
Zaczynianie nowego hobby to tylko by kogos poznac? Ile trzeba miec czasu na to.
Internet pozwala dotrzec do nowych srodowisk, poznawac facetow z innych baniek.
Obserwuj wątek
    • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:48
      Z rozsądku.
    • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:51
      Poznalam, bardzo szybko, w ciagu tygodnia, jestesmy razem kilka lat, mieszkamy razem itd.
      • woman_in_love Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 22:27
        Poznalam, bardzo szybko, w ciagu tygodnia, jestesmy razem kilka lat, mieszkamy razem itd.

To wynik desperacji - moja kolezanka po przyjezdzie do IRL tez w ciagu tygodnia od razu poznała Irlandczyka, zaraz wprowadziła sie do niego i rok nie minał a urodziła mu małego Seana. Wprawdzie smierdzi prostytucja (malzenska), ale trzeba przyznac, ze przynajmniej nie musiala sprzatac kibli w pubach czy przekladac towaru w polskiej hurtowni na Finglasie, ani patroszyc ryb o 4 rano na Howth, jak to musiały robić inne.

Oczywiście nie oceniam, lepiej byc sex workerka niż pracownica fizyczna, a najlepiej być bogata z domu jak ja.
        • marion.marion Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 21:57
          10/10
    • iwoniaw Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:52
      Faceci "z innych baniek" to najgorszy pomysł na szukanie kogoś do związku. Jeśli to ma mieć jakikolwiek sens, to facet musi być z tej samej półki - mentalnej, środowiskowej, mieć podobne upodobania i wartości. Czyli znajdziesz go tam, gdzie sama się czujesz dobrze i pewnie, jesteś świadoma różnych niuansów i nie pakujesz sie na miny.
      • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:54
        Czyli znajdziesz go tam, gdzie sama się czujesz dobrze i pewnie

Czyli gdzie?
        • shellyanna Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:00
          W bibliotece
          • szeptucha.z.malucha Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:21
            Serial "You" mi się przypomniał😂
            • homohominilupus Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:17
              szeptucha.z.malucha napisała:

> Serial "You" mi się przypomniał😂

O, właśnie oglądam.
            • sol_13 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 19:07
              Mi się przypomniały "Psy".
              " Bo Ty źle szukasz, Franz. A ja swoją Mariolkę to zapoznałem w bibliotece"
              😆
          • iwoniaw Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:32
            shellyanna napisała:

> W bibliotece

Na pewno zdarzają się i takie przypadki, które wlasnie tam się poznaly i nic lepszego z ich punktu widzenia stać się nie mogło 😉
        • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:05
          ritual2019 napisał(a):

>
          > Czyli gdzie?

W łóżku 🙄
          • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:38
            borsuczyca.klusek napisała:

> ritual2019 napisał(a):
            >
            > >
            > > Czyli gdzie?
            >
            > W łóżku 🙄

Czyim? Twoim?
            • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:25
              No ja osobiście czuję się najlepiej w swoim własnym łóżku, więc zgodnie z radą tam powinnam szukać faceta 🙄
              • iwoniaw Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:30

> No ja osobiście czuję się najlepiej w swoim własnym łóżku, więc zgodnie z radą
                > tam powinnam szukać faceta 🙄

No tylko czytać nie umiesz, bo nie napisalam "najlepiej". 🙄
              • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:58

> No ja osobiście czuję się najlepiej w swoim własnym łóżku, więc zgodnie z radą
                > tam powinnam szukać faceta 🙄

Czyli inne tez powinny szukac w twoim lozku?
          • mama-ola Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:03

> W łóżku 🙄

Zboczeństwo! Bor... a nie, czekaj...
            • znowu.to.samo Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 17:43
              A co ci tu wykropkowało???

Ja w łóżku znajduję cały czas tego samego faceta xD
        • ewka.n Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:06
          ritual2019 napisał(a):

> Czyli znajdziesz go tam, gdzie sama się czujesz dobrze i pewnie
          >
          > Czyli gdzie?

Wśród psiapsiółek (nie bądźmy LGTB-fobiczne) lub... ich mężów (rozpad małżeństw/związków powszechny, warto być niczym "przyczajony tygrys") wink
      • triismegistos Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:47
        iwoniaw napisała:

> Czyli znajdziesz go tam, gd
        > zie sama się czujesz dobrze i pewnie

U mnie w domu. Niestety, rzadko plączą się tam obcy faceci 🙄
      • danaide2.0 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:15
        Bez balu debiutantek się nie obejdzie...
    • laura.palmer Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:53
      Możliwe, że wiek i inne pokolenie. Ja jestem młodsza niż przeciętna ematka, miałam konto na portalu randkowym i poznałam tam fajnego, wartościowego męża. W mojej grupie wiekowej to norma, mnóstwo koleżanek poznało partnerów w necie.
      • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:56
        Oczywiscie ze tak. Moja corka w wieku lat 19 poznala swojego chlopaka na portalu randkowym. On starszy od niej o 3 lata, sa ze soba ponad rok. Tak sie obecnie poznaje bez wzgledu na wiek.
        • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:22
          Dobra, ale żeby 19 latka musiała szukać faceta w necie - to coś jest nie tak. Mogę zrozumieć panie po przejściach/z odzysku, które mają stałe grono znajomych i nie mają gdzie poznać wolnego faceta. Ale młoda dziewczyna?

Mój syn lat 22 - nie poznaje dziewczyn na portalach randkowych. Od tego ma uczelnie. Podobnie jak moja 20 latka. Uczelnia, koledzy koleżanek itd. Czyli tak jak zawsze się to w tym wieku odbywało.
          • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:23
            Tez tak uwazam, jakies dziwne.....
            • zapomnialosiehehe1 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:33
              Ee tam dziwaczne.
              Dla mlodych ludzi, posiadanie appki z profilem to chleb powszedni.
              Plus dochodzi mozliwosc poznania kogos nowego, spoza szkoly grona znajomych.
              Mlodzi ludzie inaczej podchodza do internetu I social mediow, wychowali sie na tym, wyrosli.
              Dla ematki to moze byc szok umowienie sie z kims spoza grona znajomych/znajomych znajomych, starsze osoby sa mniej otwarte na nieznane.
              • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:35
                „starsze osoby sa mniej otwarte na nieznane”

Powiedz to kuracjuszom w Ciechocinku wink
                • zapomnialosiehehe1 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:37
                  Heh, jednak w Ciechocinku te znajomosci zaczynaja sie oldskulowo, na dancingu czy na wspolnych zabiegach.
                  Nie przez neta.
                  • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:43
                    Odniosłam się do twojego przekonania, że starsze osoby są mniej otwarte na nowe znajomości.

Otóż nieprawda, co w sanatoriach obserwuje się pokoleń. To, co mocno zaawansowani wiekiem potrafią wyczyniać, jak szybko się otwierają i często, to młodym wyobrazić sobie trudno że ich mamcie i babcie i dziadeczkowie poczciwi bywają aż tak otwarci… wink
                    • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:02
                      Ale nie piszemy specyficznej, sanatoryjnej grupie.
                      • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:06
                        Jeżu złoty, nie upominaj mnie. Odniosłam się krótko do wypowiedzi Forumki, że starsi ludzie nie są otwarci na nowe znajomości. Są. Mogę tu napisać parę zdań, czy muszę prosić o pozwolenie?
                        • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:13
                          Nie napisalam niczego takiego , po prostu ci z sanatorium to troche inna grupa i tyle.
              • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:39
                Raczej sa bardziej doswiadczone. W ich kategorii wiekowej ryzyko poznania popranca jest wieksze, mlodsi to inny temat, zreszta jak to mowia krew nie woda i czesto ludzie mimo wszystko zakochuja sie w kims z kim maja bliski kontakt na codzien.
                • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:44
                  Uważasz że ludzie się paprają z wiekiem?
                  • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:54
                    Nie „ paprają”, a wyzwalają z konwenansów, bo czasu coraz mniej, a potrzeba bliskości i czułości nie wygasa wraz z siwymi włosami. Często żyją samotnie. Tak więc jeśli zdarza się okazja na poznanie kogoś to choć odrobina, choć kilka, kilkanaście dni tej namiastki ciepła i związku jest cenna. Turnusy są dość krótkie, konkurencja silna, to się dzieje smile
                    Bynajmniej nie potępiam, rozumiem.
                  • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:01
                    czasem tak, nabywaja zachowan, traum itd. mlodzi to czesto tabula rasa z racji wieku.
                    • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:17
                      Można mieć niezłe traumy już w młodości. Biorąc do tego liczbę ludzi młodych zaburzonych, na lekach, uzależnionych to wcale nie jest tak różowo
                      • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:40
                        Tak, tylko, ze z wiekiem nabywamy coraz wiecej okreslonych nawykow, przyzwyczajen, bagazu doswiadczen. Zwiazek w wieku 40 lat i poznawanie ludzi w tym wieku, rozni sie znaczaco.
              • smoczy_plomien Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:53
                Serio szok? Mam prawie 40-tkę i miałam 3 facetów z sieci, 20 lat temu. No, wtedy to faktycznie było dla wielu osób dziwne, ale dziś?
          • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:29
            Dla tego pokolenia portale randkowe są czymś normalnym. Nie widzą powodu, żeby ograniczać się do grona znajomych, jak mogą łatwo poznać nowych ludzi. I mają w nosie co myślą o tym stare ciotki smile
            • laura.palmer Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:37
              No dokładnie. Stara ciotka przeżywa, że 19-latka poznała chlopaka przez internet, zamiast na uczelni jak za jej czasów. Lol. Kogo to obchodzi, gdzie kto poznał drugą połówkę?
              • smoczy_plomien Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 14:58
                Nie jest dziwne, że poznała chłopaka w internecie, tylko że w portalu randkowym. W tym wieku wchodzisz w dowolne środowisko i praktycznie wszyscy rówieśnicy są potencjalnie do wzięcia. W pewnym wieku ta dostępność mocno spada i portale randkowe stają się koniecznoscią. Sama miałam w tym wieku facetów z sieci, ale zawsze z grup hobbystycznych, nigdy z randkowych.
                • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:05
                  Nie rozumiesz funkcjonowania tego pokolenia. Wchodząc na portal randkowy sygnalizujesz chęć znajomości o okrelosnum charakterze - romantycznym, erotycznym, trwałym czy nie. To po prostu ułatwia znalezienie osoby, która szuka tego samego. Zamiast się zastanawiać, czy Zyzio poznany w sali wykładowej chce ons czy szuka dziewczyny, możesz na Tinderze znaleźć 10 którzy chcą tego co ty. Finder jest traktowany jak kiedyś wypad do baru na podryw - jako coś zupełnie zwyczajnego. Co nie znaczy że ludzie się nie poznają inaczej
                  • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:15
                    A no wiadomo, za naszych czasow nie bylo nawet smarfonowbig_grin, wszystko inaczej funkcjonuje. Oni juz wyrosli z internetem, my jestesmy jeszcze pokoleniem analogowym.
                  • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:29
                    I masz pewność, że jak Zdzisiek w apce zaznaczył, że chce romantycznej czy trwałej znajomości - to tak jest rzeczywiście? Czy może wyszło mu z zimnych kalkulacji, że kobiety prędzej się nim zainteresują jak to zrobi?
                    • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:35
                      Zainteresują się te co chcą takiej relacji,o te co chcą ons go odrzucą. Więc po co kombinować
                    • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:41
                      Tak samo nie masz tej pewności, że jak facet na spotkaniu w realu ci powie, że interesują go tylko stałe relacje, a ons się brzydzi.
                      • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:46
                        No pewnie, że nie masz. Ale gruu pisała, że zaznaczasz opcję i łatwiej spotkać kogoś, kto ma takie samo podejście. No nie - bo właśnie nie wiesz czy ktoś zaznaczył prawdę czy nie.
                        • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:53
                          To jak się spotkacie, to się dowiesz. Rozumiem, że na wszystkie randki chodziłaś z założeniem, że ktoś może cię okłamać?
                          • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:58
                            Nie, ale nie wierzyłam, jak nowo poznany chłopak twierdził, że on chce stałego związku, romantyzmu itd. Po prostu działała zasada ograniczonego zaufania.
                            • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:35
                              Czyli przyjmowałaś, że z zasady faceci chcą tylko pouprawiać seks bez zobowiązań?
                              • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 17:51
                                Nic nie przyjmowałam. W sumie to nie pamiętam nawet czy w ogóle bywały jakieś deklaracje - po prostu się wszystko samo toczyło.
                                • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 18:10
                                  No to tak samo się może toczyć przy poznawaniu przez internet.
                        • ewka.n Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:02
                          arwena_111 napisała:

> No pewnie, że nie masz. Ale gruu pisała, że zaznaczasz opcję i łatwiej spotkać
                          > kogoś, kto ma takie samo podejście. No nie - bo właśnie nie wiesz czy ktoś zazn
                          > aczył prawdę czy nie.

A w apce/portalu randkowym masz 100% pewność, że ten ktoś kogoś szuka (bo jest w tej apce/portalu). "Zyzio poznany w sali wykładowej" w większości przypadków nikogo nie szuka. No, chociaż jeśli to sala wykładowa na studiach licencjackich, to jeszcze można by z tym polemizować, ale na kursie, warsztatach, podyplomówce to już raczej nie smile
                          • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 17:52
                            Na magisterskich też jeszcze szukają. Ale później rzeczywiście coraz ciężej.
                • zapomnialosiehehe1 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:46
                  To tylko potwierdza to zamkniete myslenie starszych ludzi.
                  Appki randkowe na sa zadna koniecznoscia, a mozliwoscia dla mlodych, mozliwoscia na poznanie kogos do wybranych celow.
                  • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:49
                    Wybranych celow hm...slodko to brzmi
                    • ewka.n Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:21
                      simply_z napisała:

> Wybranych celow hm...slodko to brzmi

A jeśli tym wybranym celem jest, jak sama piszesz, "zaistnienie porozumienia" to też niedobrze? Tak jakby faceci poznani poza siecią automagicznie i przez samo to nie byli zyebami, a wszyscy z obu stron mieli tylko szlachetne i romantyczne zamiary. A tych odpadów atomowych w sieci paradoksalnie nawet łatwiej odsiewać, bo najczęściej tylko jednym kliknieciem.

To chyba trochę tak jak kupno w Polsce używanego samochodu wink Jak się w sieci poczyta o tych wszystkich wałkach, przekrętach i czyhających pułapkach, to właściwie absolutnie nikt nie powinien tego robić smile
                      • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:23
                        Po prostu zastanawiam sie czy dawniej tez tak sie dzielilo obiekty na te do seksu, te na kawe, te do zwiazku? pewnie tak ...
                        • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:36
                          Tak jak by nie można było się po prostu spotkać i zobaczyć, co z tego wyjdzie.
                          • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:44
                            Kto mowi, ze nie.
                        • pocieszka Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 20:24
                          simply_z napisała:

> Po prostu zastanawiam sie czy dawniej tez tak sie dzielilo obiekty na te do sek
                          > su, te na kawe, te do zwiazku? pewnie tak ...

Jak najbardziej smile Do przejrzenia parę ogłoszen z lat trzydziestych:
                          • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 21:25
                            haha fajne!
          • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 17:02
            arwena_111 napisała:

> Dobra, ale żeby 19 latka musiała szukać faceta w necie - to coś jest nie tak. M
            > ogę zrozumieć panie po przejściach/z odzysku, które mają stałe grono znajomych
            > i nie mają gdzie poznać wolnego faceta. Ale młoda dziewczyna?
            >
            Co w tym dziwnego? Pierwszego chlopaka poznala w wieku 16 lat w autobusie na wycieczce laczaonej z kilku szkol. Bylo ze soba 3 lata. Po rozstaniu poznala obecnego na portalu, fajny facet z niego. Poznala wg kryteriow ktore jej odpowiadaly. Studiuje, pracuje itd. ale wolala przez portal. Dyzo mlodych ludzi obecnie tak wlasnie poznaje partnerow/ki.
          • majenkirr Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:21
            arwena_111 napisała:
            > Dobra, ale żeby 19 latka musiała szukać faceta w necie

Wszyscy znani mi młodzi ludzie płci obojga byli/są na rating apps.
            • majenkirr Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:21
              dating
              • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 20:39
                Rating tam tez jest🤣
    • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 11:57
      Mam męża z "głupiego" romansu w pracy, więc dlaczego nie przez głupi internet?
    • shellyanna Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:03
      Ja tylko nie bardzo wierzę w miłość z tindera. To znaczy mam dwa przykłady w otoczeniu, ze się da, ale chyba jednak tinder służy innym celom. Portale typowo randkowe - jestem za. Zwłaszcza, ze jest ich sporo i można znaleźć taki, który powiedzmy przeciąga ludzi z określonych środowisk.
      • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:27
        Tinder służy wszelkim możliwym celom smile znam tinderowe małżeństwa, są ludzie szukający tylko ons, co kto chce
      • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:29
        Nic nie stoi na przeszkodzie, by szukając seksu poznać kogoś fajnego. Jeśli seks będzie fajny, to chyba dobrze rokuje dla związku?
        • shellyanna Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:55
          No nie wiem… czytałam wojnę plemników…
        • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:08
          Byle poczekać do czwartej randki 🙄
          • chlodne_dlonie Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:14
            Czyli dalej 'odliczamy'..? tongue_out
          • shellyanna Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:32
            Za moich czasów było, ze do trzeciej
            • marta.graca Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:35
              Za moich też. Z mężem ledwo dotrwaliśmy wink
    • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:54
      Jest ciężko. Mam 48 lat, wyglądam i czuję się na 30. Mieszkam w Tychach więc nie jest jakaś pipidówa. W pracy nikogo nie poznam. Panie albo zamężne albo/i niezainteresowane. Poza tym ilość ich jest ograniczona. Przez lata widzę te same twarze. Znajomi? Też mają stałych znajomych których już poznałem i nic nie drgnęło. Hobby? Jakie? Może w Warszawie w każdej dzielnicy są kluby miłośników ważek ale tu oferta jest ograniczona. W necie nie jest lepiej. Jestem na Tiderze, Sympatii Edarling. Wg tych dwóch ostatnich pań spełniających kryteria (39-49 lat, bezdzietne, mieszkające w Tychach) jest ze 20...
      • triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 12:57
        Miałeś oceany czasu na wyjazd z Tychów na stałe lub wakacyjnie, na rajdy, obozy tematyczne dla dorosłych, szukanie na fb grup turystycznych, kursy, podyplomowki etc. Nie jest winą miejsca zamieszkania Twój brak kompetencji społecznych.
        • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:02
          Ale ja nie chcę szukać sobie kogoś po drugiej stronie Polski.
          • triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:09
            Oczekiwania mogą mieć ci, co mają wybór.
          • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:09
            Mieszkasz na obrzeżach wielkiej aglomeracji, nie trzeba szukać bardzo daleko, by znaleźć kogoś do związku
            w kilkumilionowej społeczności, ani towarzystwa do uprawiania hobby. Lenistwo i wymówki proszę pana smile

• triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:12
              Brak kompetencji społecznych i brak autentycznej potrzeby poznania kogoś i stworzenia związku.
              Opowiadanie o chceniu jest bez znaczenia w zestawieniu z brakiem jakiejkolwiek inicjatywy i działania.
              • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:29
                Na jakiej podstawie oceniasz moje "kompetencje społeczne"?
                • triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:32
                  Danych, ktore sam podałeś- 48 lat, zero doświadczeń związkowych, zero zakochania się, zero doświadczeń seksualnych.
          • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:16
            Dlaczego? Ludzie się przeprowadzają
        • ewka.n Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:09
          Forumowe rady z cyklu: "Czemuś biedny - boś głupi. Czemuś głupi - boś biedny" smile
          • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:28
            ewka.n napisał(a):

> Forumowe rady z cyklu: "Czemuś biedny - boś głupi. Czemuś głupi - boś biedny" :

A co, nieprawda? Trzeba w tym kole jaką dziurę wygryźć, samo się nie zrobi.
        • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:11
          Pomijając osobiste doświadczenia Tanebo to on ma rację, że w pewnych miejscach ciężej o partnera. Przykładowo w moim Lublinie by znaleźć normalnego faceta trzeba się nieźle napocić i kilka żab pocałować a przecież nie wszyscy możemy przeprowadzić się do Warszawy 🤷‍♀️
          • triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:13
            Lublin to również miasto studenckie i nie wierzę, że na etapie studiów nie ma wyboru.
            Jeśli ktoś budzi się w wieku zaawansowanie średnim i oznajmia, że oto marzy o związku, to sorry, ale trochę późno.
            • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:27
              Moje poszukiwania przypadły właśnie na okres studencki i wcale malinowo nie było. Ostateczny sukces zawdzięczam głównie dużej determinacji i nakładom czasowym poświęconym na starania 🙄
              • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:28
                Wow, to Ty wyrwałaś Borsuka?
                • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:34
                  Wyrwaliśmy się wzajemnie na imprezie, gdzie oboje byliśmy otwarci na nowe znajomości 🙄
                  • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:40
                    swingersów?
                    • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:41
                      Nawet nie wiem czy u nas na wschodzie są takie wynalazki 🙄
                  • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:49
                    25 lat temu?big_grin
                • ewka.n Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:40
                  gr.ruuu napisała:

> Wow, to Ty wyrwałaś Borsuka?

Też się zainteresowałam zwyczajami godowymi borsuków. Z tego co mi znalazł googiel, to oj, działo się smile

"W pary łączą się dopiero w okresie godowym, zawsze z tym samym partnerem. Spędzają ze sobą kilka upojnych dni i nocy. Borsuki hojnie zostały obdarzone przez naturę, w trakcie godów z borsuczej nory można usłyszeć głośne piski samicy i pomrukiwania samca."

www.schronisko.net/art/natura/zwierzeta/borsuk-w-gorach/a9lnojkx
                  To rzuca też nieco światła na te forumowe bosuczycy zgorszenia ("zboczeństwo"). Po prostu to wtedy akurat nie ten czas, który gdy jednak nadejdzie, to... uff... pozazdrościć wink
            • black_magic_women Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 20:20
              triss_merigold6 napisała:

> Lublin to również miasto studenckie i nie wierzę, że na etapie studiów nie ma w
              > yboru.
              >

Podpisuję się pod Borsuczycą. Jestem rocznik 80, czyli trochę chyba od niej starsza, ale i ja i moje przyjaciółki mamy mężów poznanych poza Lublinem. Miasto fajne, tylko faceci jacyś nie tacy, parafrazując Marszałka.
              • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 20:32
                Wschód, czego się spodziewać🤣
          • ewka.n Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:21

> Przykładowo w moim Lublinie by znaleźć normalnego faceta trz
            > eba się nieźle napocić i kilka żab pocałować a przecież nie wszyscy możemy prze
            > prowadzić się do Warszawy 🤷‍♀️

A nawet jeśli już, to jakie miałaby szanse prosta dziewka z interioru w konkurencji z np. stołecznymi, a więc światowymi, urzędniczkami? wink
            • borsuczyca.klusek Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 13:27
              ewka.n napisał(a):

> borsuczyca.klusek napisała:
              >
              > A nawet jeśli już, to jakie miałaby szanse prosta dziewka z interioru w konkure
              > ncji z np. stołecznymi, a więc światowymi, urzędniczkami? wink

No mowa 🙄
          • homohominilupus Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 15:23

> Pomijając osobiste doświadczenia Tanebo to on ma rację, że w pewnych miejscach
            > ciężej o partnera. Przykładowo w moim Lublinie by znaleźć normalnego faceta trz
            > eba się nieźle napocić i kilka żab pocałować a przecież nie wszyscy możemy prze
            > prowadzić się do Warszawy 🤷‍♀️

Oj tam, myślisz że w Wawie dużo łatwiej? Ile ja się musialam żab nacalowac zeby na księcia z dzikiego kraju trafić 😊
            Chociaż jak teraz myślę, to większe jest prawdopodobieństwo że książę z dzikiego kraju przyjedzie do stolicy niż do Lublina czy innych Tych(ów)
            • danaide2.0 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:13
              W Wawie w ogóle jest niełatwo, bo ciągnie tu urodowy lub intelektualny kwiat interioru.
          • m_incubo Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 16:23
            Jasne. W Tychach ciężko o partnera.
            Nie w Tychach problem, tylko w szukającym. On i w Warszawie by nie znalazł.
            Z Tychów miałam chyba sześciu chłopaków - mieszkając w Zabrzu, Bielsku, Katowicach. No ale jeśli ktoś szuka tylko na swoim osiedlu... 🤷🏻‍♀️
            • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 17:39
              Powiem ci że biorąc pod uwagę cały Śląsk nie jest lepiej. Dopiero w Krakowie jest w czym wybierać.
              • iwoniaw Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 18:12
                tanebo001 napisał:

> Powiem ci że biorąc pod uwagę cały Śląsk nie jest lepiej. Dopiero w Krakowie je
                > st w czym wybierać.
                >

Wiesz, to co napisales bardzo źle świadczy o tobie, nie o tym, jakie kobiety na Śląsku chcialyby wejść w związek. 🤦‍♀️
                • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 19:53
                  Jezu. Czepiasz się wszystkiego. Czyli nie mam prawa mieć żadnych preferencji. Zresztą nie o to mi chodzi. Chodzi o to że jak masz 20 osób w danym miejscu to prawdopodobieństwo że zaiskrzy choć jedną jest znikome.
                  • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 21:04
                    Masz prawo. Ale w sumie dlaczego z góry odrzucasz kobiety, które mają dzieci? Gdybym miała takie kryterium nie stworzyłabym mojego całkiem udanego związku. To dla Ciebie tak bardzo istotne?
                    • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 21:18
                      No akurat ja ten warunek rozumiem. Nie związałabym się z facetem mającym dziecko.
                      • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 21:23
                        ja też nie.
                      • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 21.03.23, 22:55
                        I zapewne masz swoje powody. Mnie ciekawi, jakie powodu ma Tanebo, że to jest dla niego tak istotny punkt.
                        • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 12:51
                          Podejrzewam, że nie chciałby związku z kobietą a nie kobietą i jej dziećmi. Facet z odzysku, nawet mający dzieci - w 99% nie ma dzieci na co dzień. Kobiety odwrotnie.

Do tego kobiety z dziećmi jak się zwiążą z innym - oczekują jego zaangażowania w opiekę/finansowanie jej dzieci. Macochy często są mniej kontaktowe.
                          • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 13:12
                            To też. Wśród znajomych mam same złe doświadczenia. Koledzy się na takich związkach mocno przejechali.
                            • azalee Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 13:19
                              tanebo001 napisał:

> To też. Wśród znajomych mam same złe doświadczenia. Koledzy się na takich związ
                              > kach mocno przejechali.

Ale te zwiazki MIELI. Nie licz na to ze Twoj pierwszy zwiazek, w wieku 48 lat bedzie tym na cale zycie.
                              Ty potrzebujesz obycia sie z kobietami, nawet jesli kilka razy sie zawiedziesz to beda to cenne lekcje.
                            • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 13:56
                              Co to znaczy "złe"? Uważasz ze albo związek trwa do końca życia albo jest złym doświadczeniem? Wiesz że mało kto jest w pierwszym związku przez całe życie? Boisz się żyć i dlatego wegetujesz
                              • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:00
                                To dlaczego ematki tak gardłują o byłych mężach?
                                • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:11
                                  Które? Mój były jest świetnym facetem smile Nie każde rozstanie to jest trauma, walka i nienawiść. A nawet jeśli, to lepiej zaryzykować. Wiesz, teoretycznie przejściach z żoną to mój partner powinien się na wieki zrazić do kobiet. A jednak zaryzykował i zaprosił mnie na randkę, zamiast analizować dziesiątki kryteriów i rozmyślać nie wiadomo o czym.
                          • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:20
                            Czyli multum założeń z sufitu wziętych, które mogą się nijak mieć do konkretnej kobiety...przede wszystkim kobieta z zakresu widłowego, w którym on szuka może mieć dziecko dorosłe albo prawie dorosłe, którego nie trzeba niańczyć. Może to dziecko mieć zaangażowanego ojca - ja wiem, że na forum normalne relacje to coś niewyobrażalnego, ale w życiu istnieje. I co się może żonom przy mężu w głowie nie mieścić, są kobiety, które zarabiają dobrze i nie szukają sponsora dla siebie o dziecka.
                            • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:33
                              Taa. Czyli urodziły zaraz po 20-tce. Dziś kobiety rodzą raczej w okolicy 30-tki. Te dzieciaki mają po 10 lat. Wiem bo sprawdzałem.
                              • angazetka Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:35
                                Ty masz 48, więc twoje rówieśnice, co rodziły koło trzydziestki, mają dzieci koło dwudziestki...
                              • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:36
                                Acha, zaczynamy grę w tak ale... Średnia wieku urodzenia pierwszego dziecka to niespełna 28 lat. Wyjaśnić, czym jest średnia i co to oznacza, czy ogarniasz?
                                • iwoniaw Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:43
                                  gr.ruuu napisała:

> Acha, zaczynamy grę w tak ale... Średnia wieku urodzenia pierwszego dziecka to
                                  > niespełna 28 lat. Wyjaśnić, czym jest średnia i co to oznacza, czy ogarniasz?

Dodajmy - teraz. Gdy rówieśnice tanebo rodzily swoje pierwsze dzieci, to mialy mniej niż 25 lat. Czyli dziś te dzieci są już raczej mocno 20+
                              • szara.myszka.555 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 15:21
                                "Taa. Czyli urodziły zaraz po 20-tce. Dziś kobiety rodzą raczej w okolicy 30-tki. Te dzieciaki mają po 10 lat. Wiem bo sprawdzałem."

To szukaj równolatki, będzie miała pełnoletnie dzieci tongue_out
                                • simply_z Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 20:41
                                  Ale on chce miec dziecko (swoje).
                            • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:35
                              Możesz zaklinać rzeczywistość, ale tak jest - masz faceta z dziećmi na co dzień, podobno. Trudno mieszkać z obcymi dziećmi i nie kiwnąć palcem w opiece nad nimi czy nie finansować ich. Nie każdy chce angażować się w cudze dzieci. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma i się to racjonalizuje.
                              • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:39
                                Sugerujesz, że lubię bez dzieci a z rządowego programu "singielka plus" dostałam przydział na faceta z dziećmi i muszę racjonalizować? big_grin
                                Pójście na randkę nie oznacza konieczności zamieszkania od razu i zajmowania się dziećmi. Może gdyby nie miał takiego kryterium to miałby za sobą jakoś fajny romans - nie każda relacja musi dążyć do założenia rodziny, ale facet nie byłby dziwakiem bez doświadczenia z relacjach z kobietami. Różnych relacjach.
                                • tanebo001 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:42
                                  Ale ja nie chcę spędzić następnych 40 lat na romansach.
                                  • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:43
                                    Nie grozi Ci... Następne 40 spędzisz w samotności jak dotychczas. Ale gdybyś 15 lat temu miał inne podejście to w najgorszym wypadku byłbyś teraz sam ale z doświadczeniem w relacjach
                                  • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:37
                                    tanebo001 napisał:

> Ale ja nie chcę spędzić następnych 40 lat na romansach.
                                    >
                                    Nawet jesli masz przed soba 40 lat to 20 lub 30 spedzisz je w lozku na zmiane z fotelem z dogladajacymi cie opiekunkami. Badzmy szczerzy, nie jestes atrakcyjny pod zadnym wzgledem. Twoje oczekiwanie miajaja sie z mozliwosciami.
                              • martishia7 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:40
                                > Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma i się to racjonalizuje.

To dokładnie to, co robi Tabnebo - jak Ferdek Kiepski, który doszedł do wniosku, że nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem. lepiej dojść do wniosku, że "nie ma" niż nie daj borze wystawić się na strzał odrzucenia.
                                • gr.ruuu Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 14:42
                                  Nawet nie odrzucenia tylko normalnego przeżycia rozpadu relacji. Czegoś, czego ludzie doświadczają w życiu naturalnie
                                  • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:13
                                    Tylko taki etap on powinien przejść jakieś 15 lat temu max. Przypuszczam, że w wieku 48 lat jednak wolałby coś co daje perspektywy. Ale ponieważ nie ma doświadczenia w związkach - to ciężko mu będzie znaleźć kobietę, chcącą zaryzykować związek z osobą nie mającą doświadczenia.

Mnie zastanawia, co Tanebo robił15-20 lat temu, kiedy jego rówieśnicy zakładali rodziny ( on ma tyle lat co ja ), że nie był do tej pory w żadnym związku.
                                    • triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:25
                                      Bardzo Cię proszę...
                                      taki etap tj. poznawania się, pierwszych związków, pierwszych doznań, rozczarowań, tęsknot, rywalizacji etc. powinien przejść circa about 30 lat temu, pod koniec szkoły lub w okolicach studiów.
                                      Przecież typ ma mniejsze doświadczenie niż 16-latek zapraszający rówieśnice do kina/,gdziekolwiek.
                                      • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:40
                                        No więc właśnie się zastanawiam o co chodzi. W czym jest problem. Bo dziewczyny piszą, że widziały jego zdjęcia - i fizycznie nic mu nie brakuje.
                                        Większość moich kumpli z podstawówki, liceum czy studiów miało dziewczyny, potem żony. I wcale nie byli to wielkie ciacha. Na wielu byś nawet nie spojrzała. A jednak znaleźli.
                                        Różnie potem bywało, część dalej w małżeństwach, część po rozwodach i w kolejnych związkach.
                                        Dlatego to dla mnie jest zagadką, dlaczego on cały czas samotny.
                                        • triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 18:51
                                          Jest wyprany z emocji, co daje efekt bycia przezroczystym.
                                          • ta Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 19:57
                                            triss_merigold6 napisała:

> Jest wyprany z emocji, co daje efekt bycia przezroczystym.

Znakomite!
                                            Dokładnie tak myślę, czytając tanebo.
                                            Cyborgowatość zimna.

• triss_merigold6 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 20:02
                                              Więcej życia ma robot Kerfuś.
                                        • ritual2019 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 19:26
                                          arwena_111 napisała:

> No więc właśnie się zastanawiam o co chodzi. W czym jest problem. Bo dziewczyny
                                          > piszą, że widziały jego zdjęcia - i fizycznie nic mu nie brakuje.

A skad wiesz ze to zjecia jego osoby? Poza tym wyglad to nie wszystko, licza sie inne rzeczy tez, nawet bardziej.
                                          • arwena_111 Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 19:33
                                            No nie wiem, dziewczyny tak założyły. Co do reszty - często od wyglądu się zaczyna. Poznawać i odkrywać wnętrze zaczynasz później. Ale coś cię musi przyciągnąć na początek.
                                            • iwoniaw Re: Skad niechec do poznawania przez internet? 22.03.23, 19:40
                                              arwena_111 napisała:

> No nie wiem, dziewczyny tak założyły. Co do reszty - często od wyglądu się zacz
                                              > yna. Poznawać i odkrywać wnętrze zaczynasz później. Ale coś cię musi przyciągną
                                              > ć na początek.

I na pewno nie są to obraźliwe teksty na temat kobiet oraz utyskiwanie na podłość świata 🤷‍♀️
                                              • gr.ruuu