Dodaj do ulubionych

Jak spać z długimi włosami?

22.03.23, 21:51
Bo mnie krew zalewa. Odkąd mam dłuższe włosy przy układaniu się do spania mam ochotę je obciąć. Włażą na twarz, smyrają, łaskoczą, przeszkadzają. Tylko ja jestem taka dziwna czy wszystkie długowłose tak mają?
Wiem, głupie pytanie 😁😁
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 21:53
      zwiazac? zaplesc warkocz?
    • gulcia77 Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 21:54
      Jak mam fazę na długie włosy, to zawsze się sprawdza warkocz. Też mi cierpię, jak mi włosy dotykają twarzy.
    • mika_p Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 21:54
      Warkocz. Przy dlugich, ale nie dość długich, może być dobierany
    • woman_in_love Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 21:57
      Jedwabny czepek na włosy
    • extereso Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 21:59
      Mnie zasadniczo nie przeszkadzają, ale jak fazę na nie dotykanie to robię węzeł i już
    • simply_z Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 22:00
      splatam w warkocz.
    • liliawodna222 Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 22:03
      Bardzo luźny kucyk związany jedwabną "frotką".
    • mamaafg Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 22:03
      Nie wszystkiesmile mi nic nie przeszkadza. Od zawsze mam poldlugie, takie do ramion (czasem troche krotsze, czasem dluzsze). Do niedawna spalam z wlosami zwiazanymi na czubku glowy w tzw messy bun, w ogole to byla moja najczestsza fryzura. Niestety od kilku lat meczyly mnie straszne bole glowy, zaczelam spac z rozpuszczonymi wlosami i bole zniknely. Denerwuja mnie tylko podczas upalow, wtedy nie ma zmiluj, zwiazuje luzny kok na czubku. Moze tez sprobuj je jakos luzno zwiazywac jesli sa na tyle dlugie?
      • virtualnie Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 22:09
        Kucyk i japoński porcelanowy wałeczek pod kark wink
    • ga-ti Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 22:18
      Ha, włosy rosną powoli i po prostu zdążasz się przyzwyczaić smile
      Zwykle zaplątuję w luźny koczek (owijam i związuję gumką), rano mam falowane włosy wink można w luźny warkocz, czy związać w luźny kucyk. Albo zanim się położę to wszystkie włosy unoszę do góry i układam na górze.
      • mika_p Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 23:17
        I tak się kładziesz i leżysz aż do zasnięcia, nie zmieniając pozycji? Czy po każdym przewróceniu się z boku na bok od nowa układasz na górze?
        • kk345 Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 23:47
          No ale co to za układanie potrzebne, sugerujesz, ze to robota na tydzień? Odgarniasz do tyłu te, co leżą między twarzą a poduszką, potem zgarniasz te z drugiej strony i koniec pracy-dwa gesty zajęły po sekundzie każdy . Mozna spać dalej.
        • memphis90 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 17:31
          No oczywiście, ze bez ruchu, przecież kotecek leży między nogami i nie można go budzić!

A poza tym to sama nie wiem, jak to robię, ale nigdy nie mam włosów na twarzy. A zawsze mam rozpuszczone do snu, bo w spiętych mnie ciągnie za czaszkę i irytuje.
      • szarmszejk123 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 06:27
        Kurde, tyle razy slyszałam/czytałam " zwiń włosy na noc w luźny koczek, rano będziesz mieć piękne fale" a ja przy każdej próbie po rozwinięciu tego koczka miałam mega szopę bagiennej wiedźmy i włosy powywijane w jakieś kosmiczne esy-floresy :p co robię źle?:p
      • azalee Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 19:07
        ga-ti napisała:

> Albo zanim się położę to wszystkie włosy unoszę do góry i układam na górze.

O, ja robie tak samo, zawsze po myciu spie z wlosami ulozonymi do gory. Fajnie sa potem podniesione i lepiej sie ukladaja.
    • mae224 Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 23:07
      mam dlugie od zawsze. spinam/związuję na noc.
    • z_lasu Re: Jak spać z długimi włosami? 22.03.23, 23:25
      Mam długie od zawsze, nigdy mi nie przeszkadzały, nic z nimi nie robię, tzn. zbieram razem (ręką, nie związuję), zresztą nie wiem co z nimi robię, nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
    • mikams75 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 00:03
      nic mi nie przeszkadza, w ogole nie rejestruje, ze mam wlosy.
    • georgia.guidestones Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 01:16
      Jedwabne scrunchie może pomóc, jeśli zwiazesz nim wlosy w kucyk. Nie odgniata się
    • misterni Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 02:00
      Ja związuję. Też nie potrafię spać w rozpuszczonych. 🙂
    • nangaparbat3 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 06:37
      Moja mama zaplątała warkocz, miała naprawdę długie włosy, jakoś do talii albo i dłuższe.
      Mnie nigdy nie przeszkadzały, chociaż parę lat temu obcięłam na zupełnie krótkie, przyśniło mi się, że mam długie i obudziłam się przerażona, pamiętam jak macalam się ręką po karku i ulgę, że tam żadnych włosów nie ma. Włosy to jednak pewne obciążenie 😞
    • triss_merigold6 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 06:54
      Normalnie, zwijam i odsuwam przez ramię na plecy. Gdzieś od VIII klasy mam długie włosy, nie rozważałam jak z nimi spać.
    • szmytka1 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 07:00
      Luźny warkocz albo odrzucone wysoko nad głowę w takiego irokeza
    • zaczarowanyogrod Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 08:26
      Zaplatam w warkocz, ale nie dlatego że przeszkadzają, tylko rano bym się nie uczesała, bo poplątane
    • tol8 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 08:50
      Lekki warkocz i turban do spania
    • 18lipcowa3 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 09:16
      jestes dziwna
    • zona_mi Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 09:39
      Gdy miałam do pasa, robiłam warkocz i odrzucałam "w górę".
      Teraz (do łopatek mam mniej więcej) rzadko mi się zdarza spać z rozpuszczonymi, wiążę węzeł na czubku głowy i to mi się idealnie sprawdza, lepiej, niż warkocz, który jednak też trochę mi przeszkadzał.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 10:15
      A odgarnąć do tyłu się nie da?
    • aqua48 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 13:00
      Wiążę na noc dość luźno frotką z jedwabiu.
    • kozica111 Re: Jak spać z długimi włosami? 23.03.23, 18:16
      Masz dziwna nadwrażliwość , długie włosy nie duszą, mam długie, gęste dość, choć cienkie, nie wchodzą i nigdzie smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka