ichi51e 25.03.23, 20:38 I Saramonowiczowi witki opadaja febumed.pl/alergolog/?gclid=Cj0KCQjwt_qgBhDFARIsABcDjOfZWfEWDL-_2n3M8L2VvAsdMRN_P9Z19ll18CzTuQ1V4ZDkxWH690YaAkXCEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 25.03.23, 20:39 Cholera zły link www.plotek.pl/plotek/7,154063,29597930,rezyser-atakuje-corke-kaczmarskiego-nastoletnia-histeria-zrobilas.html#s=BoxOpImg2 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:42 Nie lubie nieodmieniania nazwisk odprzymiotnikowych. A Jacka lubiłem słuchać choć cos słyszałem ze bard pił i bił…. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 25.03.23, 21:18 No rzygać się chcę. Co tu więcej można powiedzieć? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 00:17 W koncu Bol Samsonowicza i jego depresja ma prawo być większy niż Volny - neprawdaż?. Kolejny dziaders wykorzystujący wówczas (2007) młodziutką, naiwną, odrzucona, ufną, straumatyzowaną kobietę. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 00:18 *ból Samsonowicza Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 00:36 **Saramonowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 07:59 A co to za insynuacja, że dziecko porzuciła? 🧐 Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:14 Może tata wychowuje na co dzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:17 Jak im tak pasuje, to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:09 Oczywiście. Wyciąganie tego jest bez sensu. Może dziecku lepiej z ojcem niż straumatyzowaną matką. Jeśli pani jest dysfunkcyjnym rodzicem, to samo z siebie to się nie wzięło, tylko właśnie z doświadczenia przemocy i alkoholizmu rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 20:27 A SKĄD wiadomości takie rzeczy? Bo jakiś dziad ją o to oskarżył, bo śmiała powiedzieć głośno że znany tatuś nie był ideałem? Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnokres Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 10:17 m.facebook.com/story.php/?story_fbid=6458063090891446&id=100000634566548 Stankiewicz prostuje "wyciągnięte z kontekstu" wypowiedzi i upublicznia wypowiedzi Volny sprzed lat, na końcu zarzucając jej, że jest ch.wą matką. Szczerze mówiąc, zagotowałam się dopiero teraz. Co za mendziarz. Szanowałam go, nie wiedziałam, że ma w głowie takie gówno. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnokres Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 10:17 Saramonowicz 🙆 co ten telefon wyprawia Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 10:31 Może dzieciństwo zafundowane przez tatusia alkoholika i przemocowca spowodowało, że sama nie umie być dobrym rodzicem? Chyba lepiej, że dziecko mieszka z ojcem niż miałaby je krzywdzić.Obleśny dziad. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 10:59 Co go to obchodzi przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnokres Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:12 No nie? Jaki to ma związek? Chciał doje.ać poniżej pasa i tak zrobił, dla mnie te wyjaśnienia to tylko gwóźdź do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:24 Cóż, Saramonowicz osiągnął tylko tyle, że Kaczmarski będzie teraz nazywany Wojtyłą polskiej piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:27 lella_two napisała: > Cóż, Saramonowicz osiągnął tylko tyle, że Kaczmarski będzie teraz nazywany Wojt > yłą polskiej piosenki. > Ale przez kogo będzie tak nazywany? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:43 Przez ludzi na fb. Widziałam już gdzieś takie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:51 zona_glusia napisał(a): > Przez ludzi na fb. Widziałam już gdzieś takie komentarze. Aha. Głupich nie sieją. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:25 >Aha. Głupich nie sieją. Nie będę się kłócić z takim określeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:21 po_godzinach_11 napisała: > zona_glusia napisał(a): > > > Przez ludzi na fb. Widziałam już gdzieś takie komentarze. > > Aha. Głupich nie sieją. A mnie się to podoba i jestem jak najbardziej za przypominaniem zjebom ze są zjebami. To samo się dzieje z np Robertem Smoktunowiczem, gdy napisze cos na twitterze czy gdzie tam to zawsze są komentarze typu "żonobijca się odezwał" Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:05 Przez tych, którzy widzą analogię😎 W tym kraju prawda jest szarganiem świętości, nie można mieć zasług i jednocześnie być człowiekiem, który jest daleki od ideału. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:49 Pewna analogia jest. Ale czy ja wiem? Wygląda raczej na jednoosobową (?) akcję oburzania się szarganiem pamięci artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:22 Nie, no jasne, że proporcje są inne, ale mechanizm wydaje się jednak ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:18 A Kaczmarski to co to za świętość? taki Wladimir Wysocki wannabe Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:22 Dodajmy, że jego największy hit to cover. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnokres Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 19:15 Do tego dołóżmy fakt, że autor oryginału był lewakiem 😁 Swoją drogą - pamiętacie, jak PiS wykorzystał ją na swojej konwencji, dopisując dodatkową zwrotkę? Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 19:45 Faktycznie! "Nie, nie umarł dla nas świat,/ Jest tyle piękna wokół nas./ Bo trzeba wierzyć, wierzyć, wierzyć,/ By gdzieś dojść, by żyć, by trwać" I z brzegiem zetknie drugi brzeg Na którym twój ojciec legł! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 20:32 On sam tez przerabiał i dopisywał „współczesne wersje” czy zwrotki. Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 10:13 Mury to nie jest jego największy hit, tylko największa porażka. Sam tak twierdził. Ludzie zrobili z tego hit. Ma genialne piosenki, Mury i Nasza klasa akurat nie. Ale był przy tym podłym człowiekiem . Czytałam kilka biografii . Nadal słucham piosenek bo są naprawdę głębokie . Nie pierwsza i nie ostatnia taka sytuacja : genialny artysta i sukinkot prywatnie . Słuchanie jego piosenek teraz akurat przynosi wymierne korzyści jego potomkom więc słucham , podziwiam warsztat i mam wstręt dla zachowań tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 10:21 Marsz intelektualistów źródło zbroja encore czerwony autobus… Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 13:13 Ja tak samo. Ale jednak od kilku lat mam poczucie dyskomfortu podczas słuchania. Teksty genialne, wspaniałe pisał o naturze człowieka, o wartościach, a jednocześnie... Chociaż..." W nas jest Raj, Piekło -i do obu- szlaki" oraz " jestem egzemplarz człowieka - diabli , czyścowy i boski!". Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:41 lella_two napisała: > Cóż, Saramonowicz osiągnął tylko tyle, że Kaczmarski będzie teraz nazywany Wojt > yłą polskiej piosenki. > > Dawno nie czytalam tak dobrego tekstu 😃😘 Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 17:03 Nie mój, wczoraj latał po fb Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 17:05 A dlaczego niby, bo nie kumam (pewnie przez tę zmianę czasu)? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:45 Mnie osobiście mało obchodzi, jakim ojcem i mężem był Kaczmarski. Jest ważną postacią polskiej kultury i w obiegu publicznym tak powinien być traktowany. Czy był przemocowcem, czy kobieciarzem, czy gejem, to teraz po tych latach dla mnie nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:51 Bo to wszak znak równości między orientacją seksualną a bycie przestępcą- przemocowcem. art 207.kk.. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 11:57 > Bo to wszak znak równości między orientacją seksualną a bycie przestępcą- przemocowcem. art 207.kk.. Dla mnie, jako odbiorczyni sztuki, tak. Swoją drogą dziwię się pani Patrycji. Chyba lepiej być córką Artysty niż pijaka i przemocowca. Można przecinać wstęgi w szkołach i być matką chrzestną rudowęglowców. A traumy leczyć na terapiach. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:06 Odbiorczyni sztuki 🤣🤣🤣.. Wszystko tak rozszczepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:12 Można być jednocześnie córką artysty, pijaka i przemocowca. Poza tym zapewne córka Kaczmarskiego pewnie wie o nim więcej niż dziadek Saramonowicz, którego sława jakoś tak przebrzmiała, a nadal uważa się za znawcę wszelkich sztuk i z wysiedzianego fotela poucza młodszych, co im wolno myśleć o swojej rodzinie. Słowacki wielkim poetą był i ciszej nad tą trumną. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:17 Nie śledzę tematu, ale czy za życia J.Kaczmarskiego rodzina go oskarżała o przemoc? Czy dopiero córce się po latach przypomniało? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:28 On zmarł w 2004 ona urodzona w 1988 - trudno żeby gadała za jego życia… Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:38 demodee napisała: > Nie śledzę tematu, ale czy za życia J.Kaczmarskiego rodzina go oskarżała o prze > moc? Czy dopiero córce się po latach przypomniało? Owszem, sytuacje były zgłaszane na policję, aż w końcu p. Ewa z córka wylądowały w domu samotnej matki. Córka ma zreszta dużo ciekawych wspomnień o ojcu, ot na przykład to, jak spotkała się z nim jako piętnastolatka, podczas spotkania usłyszała m.in. ze jest gruba i głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 17:02 Demodee rozumiem, chce obarczyć winą dziecko...jeżeli matka nie zgłasza na policję przemocy? Paradne Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:13 demodee napisała: > Nie śledzę tematu, ale czy za życia J.Kaczmarskiego rodzina go oskarżała o prze > moc? Czy dopiero córce się po latach przypomniało? Zamilknuj już ok? Zamknij twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 19:07 > Zamilknuj już ok? Zamknij twarz. Jak będę chciała, kochany paskudku... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:13 ...wstydu sobie oszczędź. Chociaż żaden z ciebie Kmicic Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:49 demodee napisała: > Swoją drogą dziwię się pani Patrycji. Chyba lepiej być córką Artysty niż pijaka > i przemocowca. Myślę, ba jestem przekonana, że ona też by wolała nie być córką pijaka i przemocowca, nawet gdyby jej ojciec miał być zwykłym księgowym w PSS Społem, zamiast być bardem, jednakże nie miała na to absolutnie żadnego wpływu.. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:57 aqua48 napisała: > Myślę, ba jestem przekonana, że ona też by wolała nie być córką pijaka i przemo > cowca, nawet gdyby jej ojciec miał być zwykłym księgowym w PSS Społem, zamiast > być bardem, jednakże nie miała na to absolutnie żadnego wpływu.. Dzięki temu, że nie jest córka księgowego z PSS wiemy o jej istnieniu, nie mówiąc już o tym, że wowczas nie czerpałaby zysków z tantiem po tacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:04 Ach, te tantiemy, niebywałe kwoty. Zwłaszcza w przypadku Kaczmarskiego, który raczej codziennie w radiu grany nie jest. Ani nawet raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:09 pursuedbyabear napisała: > Ach, te tantiemy, niebywałe kwoty. Zwłaszcza w przypadku Kaczmarskiego, który r > aczej codziennie w radiu grany nie jest. Ani nawet raz w tygodniu. Jeśli takie niewielkie to niech się ich zrzeknie, to byłoby honorowe Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:13 A czemu miałaby? Jeśli tatuś jej i żonie urządzał piekiełko, to tym bardziej powinna je pobierać. No ale tak, wiadomo, tu jest Polska, kobieta wobec krzywdzącego ją faceta powinna zachowywać się HONOROWO. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:21 pursuedbyabear napisała: > A czemu miałaby? Jeśli tatuś jej i żonie urządzał piekiełko, to tym bardziej po > winna je pobierać. Bo czerpie realne korzyści z tego, że jest córką Jacka Kaczmarskiego takiego,jaki był - i wielkiego artysty, i alkoholika. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:22 Szkoda ze nie czerpała za jego życia kiedy nie płacił alimentów a robił dlugi Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:33 ichi51e napisała: > Szkoda ze nie czerpała za jego życia kiedy nie płacił alimentów a robił dlugi > Mogę tylko współczuć. Ale dzieci anonimowych alkoholików są w trudniejszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:43 Owszem. A dzieci alkoholików w Afryce to już w ogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:34 > Ale dzieci anonimowych alkoholików są w trudniejszej sytuacji. No i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 09:30 Znam dzieci alkoholików, które jednakowoż nie musiały uciekać z matką do domu samotnej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:09 I bardzo dobrze, że korzysta. I bardzo dobrze, że nie ukrywa traumy. Ma myśleć o sobie a przy okazji temat ważny ma wybrzmieć. Przemocowcy karmią się milczeniem ofiar. Kaczmarski zasłużył, jak każdy taki typ, na zdemaskowanie. Żal, że pośmiertnie. Jest córką i dziedziczy. Ojca sobie sprytnie według ciebie wybrała. Dzieciństwo szybko mija a całą dorosłość kaska leci. Realna korzyść, spryciara ! Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 00:13 Czerpie realne korzyści z tego, że był alkoholikiem? Grubo Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 00:17 Piłaś? W jaki sposób pijactwo Kaczmarskiego miałoby komukolwiek (z nim włącznie) dac cokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 12:12 Honorowe jest, by Kaczmarski-artysta płacił za to, co zje…l Kaczmarski- damski bokser… Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 00:12 Co? Gdyby on kradł, to zrzeczenie się spadku byłoby honorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 09:49 po_godzinach_11 napisała: > pursuedbyabear napisała: > > > Ach, te tantiemy, niebywałe kwoty. Zwłaszcza w przypadku Kaczmarskiego, k > tóry r > > aczej codziennie w radiu grany nie jest. Ani nawet raz w tygodniu. > > Jeśli takie niewielkie to niech się ich zrzeknie, to byłoby honorowe Bije ci na dekiel? Pan płodzimierz zniszczył swoje dziecko, ale przynajmniej honoraria mogą poprawiać tej kobiecie sytuację życiową. Nie, nie są rekompensatą, są czymś, co się dziecku należy. Nie, zrzeczenie się nie byłoby honorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 10:01 Tym bardziej ze koleś był zarejestrowany jako bezrobotny żeby nienplacic alimentow Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:24 >Dzięki temu, że nie jest córka księgowego z PSS wiemy o jej istnieniu, To żadne dobro, że obcy ludzie wiedzą o twoim istnieniu. Szczęśliwe dzieciństwo jakoś wydaje mi się ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:30 zona_glusia napisał(a): > >Dzięki temu, że nie jest córka księgowego z PSS wiemy o jej istnieniu, > To żadne dobro, że obcy ludzie wiedzą o twoim istnieniu. Szczęśliwe dzieciństwo > jakoś wydaje mi się ważniejsze. Ja tylko mówię, że wiemy kim jest ta pani dzięki jej ojcu Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:39 po_godzinach_11 napisała: > Ja tylko mówię, że wiemy kim jest ta pani dzięki jej ojcu I co z tą wiedzą robisz? Hejtujesz ją na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:52 aqua48 napisała: > > Ja tylko mówię, że wiemy kim jest ta pani dzięki jej ojcu > > I co z tą wiedzą robisz? Nic. Hejtujesz ją na forum. I podstawiam jej nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:16 E tam, nie przeceniaj swoich, ekhem, dokonań. Po prostu opowiadasz o sobie, chociaż wydaje ci się, ze mówisz o kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:52 I dlatego że ZGODNIE Z PRAWEM korzysta z tantiem ma zapomnieć jakim człowiekiem był tatuś? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:01 paskudek1 napisała: > I dlatego że ZGODNIE Z PRAWEM korzysta z tantiem ma zapomnieć jakim człowiekiem > był tatuś? > Przeciwnie. Ma pamiętać, że korzysta z tantiem właśnie dlatego, że jej tato był tym kim był, w dobrym i w złym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:03 Znowu, jak sądzisz, ile tych tantiem jest w przypadku Kaczmarskiego? I nie bojaj się, z pewnością pamięta, ale to nie znaczy, że musi milczeć na jego temat, żeby jego starych koleżków od kielicha nie urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:16 Dokładnie z tymi tantiemami. Przecież jego piosenki non stop gra RMF i zet, telewizja też, a płyty są na na szczytach list sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 13:23 Napisał też kilka książek, jego wiersze są wydawane w antologiach, płyty w Empiku się sprzedają za wcale nie grosze. Jeżeli chodzi o teksty piosenek facet był geniuszem, książki dużo słabsze, raczej wpadające w grafomanię, dużo wątków autobiograficznych. Przy czym nie wybielał się - kiedy przeczytałam "autoportret z kanalią" byłam zdziwiona, bardzo niekorzystnie przedstawiał siebie. A potem przeżyłam szok, kiedy dowiedziałam się ile tam było wątków autobiograficznych. A dotyczyło to życia jeszcze przed Australią i Patrycją. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:23 po_godzinach_11 napisała: > paskudek1 napisała: > > > I dlatego że ZGODNIE Z PRAWEM korzysta z tantiem ma zapomnieć jakim człow > iekiem > > był tatuś? > > > > Przeciwnie. Ma pamiętać, że korzysta z tantiem właśnie dlatego, że jej tato był > tym kim był, w dobrym i w złym sensie. I dlatego ma ZAPOMNIEĆ że był również pijakiwm i przemocowcem tak? Zamknąć mordę i nie "szargać świętości"? Pukni tu się może w czerep co? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:32 Przestaje mnie dziwić wrzask w obronie JPII. Co tam, że ofiary gwałcicieli cierpiały a on nic dla nich nie zrobił. Ważne, że ładnie w białym wyglądał i ziemię polską całował. A Kaczmarski tak ładnie grał i śpiewał ! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:53 Kaczmarski sam przyznawał, że miał poważne kłopoty z alkoholem i dlatego, jak mówił w jednym z wywiadów, zdecydował się na wyjazd do Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:37 po_godzinach_11 napisała: > Ma pamiętać, że korzysta z tantiem właśnie dlatego, że jej tato był > tym kim był, w dobrym i w złym sensie. Halo halo! Artysta nie musi być podłą świnią wobec bezbronnych ani wyżywać się na rodzinie. Z tantiem korzystają też spadkobiercy porządnych i dobrych ludzi, a nie tylko przemocowców i alkoholików. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 21:17 >właśnie dlatego, że jej tato był tym kim >był, w dobrym i w złym sensie. W sensie gdyby nie tłukł żony i 9latki pasem, to by tantiem z piosenek nie dostawał? Bycie damskim bokserem jest absolutnie niezbędne by być Wielkim Wrażliwym Artystą…? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 15:05 > Dzięki temu, że nie jest córka księgowego z PSS wiemy o jej istnieniu, nie mówiąc już o tym, że wowczas nie czerpałaby zysków z tantiem po tacie. A jak oceniasz to, że Saramonowicz chciał ogrzać się w blasku Kaczmarskiego, robiąc o nim film? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:19 maslova napisała: > > Dzięki temu, że nie jest córka księgowego z PSS wiemy o jej istnieniu, ni > e mówiąc już o tym, że wowczas nie czerpałaby zysków z tantiem po tacie. > > A jak oceniasz to, że Saramonowicz chciał ogrzać się w blasku Kaczmarskiego, ro > biąc o nim film? Myślę, ze trafiłaś w sedno. Był pomysł na film, kasa w obecnych czasach by się przecież znalazła i to niemała pewnie, publiczność też (choćby młodzież z niektórych szkół, wożona na seanse). A tu skucha, Patrycja obsikała pomnik i z biznesu nici. To się brodacz wściekł. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:06 A te traumy najlepiej leczyć na antypodach, żeby nic nie wyciekło👍 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:34 Mi tam zawsze z twórczości wygladal na przemocowca w sumie. ostre brutalne w pijackim widzie napisane. No sztuka. Rodziny szkoda oczywiście - I szkoda tez ze żyjemy ciagle w swiecie w którym rodzina ciagle nie może tak po prostu powiedzieć dość spakować sie i zerwać kontakt tylko siedzi i siedzi bez żadnego wsparcia - uwikłana w sieć zależności ekonomicznych (umrzemy z głodu) i społecznych (wstyd) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 09:34 Dokładnie, wystarczy posłuchać "Encore". Co do reszty - byłam pełna podziwu, jak sprawnie otrzymała tę choćby minimalną pomoc bohaterka "Sprzątaczki", u nas chyba nie ma takich rozwiązań? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 11:01 Mówisz o domu tymczasowym dla kobiet zagrożonych przemocą? To w serialu przeszło szybko, ale miałam wrażenie, ze sporo tam było pomocy „oddolnej” - ubrania, zabawki dla dzieci. To chyba nie szło od państwa, przynajmniej tak mi sie wydaje. Ale później ta pomoc się skończyła, ona w sumie ciagle odbijała sie od ścian - żeby posłać dziecko do przedszkola musisz być zameldowana, żaby być zameldowana musisz wynająć mieszkanie, żeby wynająć - musisz miec prace, żeby miec prace - musisz miec dziecko w przedszkolu… Czyli - mam wrażenie - tak jak u nas, ogólnie nie najlepiej, może lepiej w kontekście pilnej interwencji. Byłam ostatnio na jednej konferencji i tam akurat strasznie pluli na rozwiązania u nas, ze np młodą bezdomną kobietę, wyrzuconą przez rodzine z domu,, chorą, z gorączką, bez grosza w kieszeni - wyhaczoną przez wolontariuszy społecznych na dworcu w Szczecinie czy gdzieś tam - urzędnicy odesłali po pomoc w Podlaskie skąd pochodziła… Bo rzekomo „rejonizacja”. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 16:19 Tak, miała dokąd uciec przed przemocowcem i dostała propozycję pracy, syfnej strasznie, ale pracy. U nas wsparcie rozmywa się w biurokracji, wiem w odniesieniu do konkretnie znanych mi sytuacji, ile się czeka na pewne niezbędne działania i postanowienia dosłownie ratujące życie członka rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 21:19 Wydaje mi się, ze kryzysowo i interwencyjnie u nas tez można uciec do domu samotnej matki - rzecz jasna o ile jesteś „w rejonie”… Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 16:52 Wygląda na przemocowca z twórczości bo pisze RÓWNIEŻ o tym że ludzie stosują przemoc? Nie poniosło was czasem? Nie, mnie z jego twórczości przemocowość nie wynika Encore bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 16:58 aandzia43 napisała: > Wygląda na przemocowca z twórczości bo pisze RÓWNIEŻ o tym że ludzie stosują pr > zemoc? Nie poniosło was czasem? Nie, mnie z jego twórczości przemocowość nie wy > nika Encore bardzo lubię. > Encore to genialny komentarz do obrazu Fiedotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 17:12 Wiem Umiejętność przekładania obrazu na słowo miał fantastyczną. Może dlatego że z rodziny plastyków? Dobrze też czuł słowiańszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 18:20 Wiemy, Sherlocku. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 17:35 Ja tez lubię - myśle ze nie chodzi o samo pisanie o stosowaniu przemocy tylko ten bardzo bolesny autentyzm tego co pisze… Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 18:15 Bolesny autentyzm tak, dotyczący różnych zjawisk, bólu, rozpaczy i przemocy, ale tych pozytywnych też. Taki odbiór świata. I umiejętność przełożenia tych różnych uczuć na słowa. Nie mogę sobie jednak połączyć na sztywno: przekonująco i przejmująco pisze o przemocy - ani chybi przemocowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 29.03.23, 05:01 Jestem z tego pokolenia co Kaczmarski i jakas nigdy nie moglam sie do niego przekonac chociz wiely moich znajomu go uwielbialo. . Miewal dobre teksty ale ta aura poety - potepienca mnie zawsze wkurzala. Dla mnie bardem Solidarnosci byl Kelus ktorego kasety ludzie przekazywali sobie z reki do reki w stanie wojennym. Kaczmarski wtedy ( bedac we Francji ) napisal piosenke Swiadectwo ktora wydala mi sie okropnie wredna Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 20:57 Pierwszej małżonce mojej Ince Nim się wyrazi o mnie szpetnie Zostawiam nasze wspólne sińce Pamiątki wojny wieloletniej Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 13:45 A dla mnie owszem, ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:11 i co z tym znaczeniem zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:43 Ach ten polski etos z pierza, gliny, słomy i mchu. Załamuje się pod wpływem wypływania na światło dzienne prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 12:59 pani chce zaistnieć, jakoś w 2017 roku podała to do wiadomości, świat nikomu się od tego nie zawalił, pani kariery nie przybyło, wiec próbuje odgrzać temat. po co? żeby mi jej było żal? no jest, ale z tego powodu mam co zrobić, albo czego nie zrobić? bo nie wiem. może pani będzie lżej jak się dowie, że nie była jedyną taką, co ojciec lał matkę, a i do niej z pasem wyskoczył? no ale to jest wiedza powszechna, całe pokolenia tak żyły (dziś to chyba już jest uznane za patologię, ale w latach 70 czy 80? - smutna polska norma i tyle) no ale jak już tak epatuje swoimi prywatnymi sprawami, to faktycznie, niech się pochwali jaką sama jest matką i jak jej się układa z mężem, w pracy, bo czemu nie? skąd oburz na saromonowicza? dziada nie cierpię, ale doceniam testosteron i ciało za odkrycie rafała k. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 14:12 Nie, ona nie odgrzewa. Była rocznica i znowu te teksty przypomniano. Odgrzał pan reżyser. Żałosny typek. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:06 kto sieje wiatr... kto przypomniał teksty że pan pił i bił? saramonowicz jako żałosny typek? acha Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:08 Co ty piszs Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:10 Co ty piszesz w ogóle? Ona jest ofiarą, zachowujesz się jak klasyczny martwiak. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:17 z tej historii wychodzi ze tak. Postanowil wyslac wiadomosc kobiecie piszac w obrazliwy sposob co o niej sadzi, jak powinna sie jego zdaniem zachowywac i co jej mowic wolno lub nie wolno. Polewajac to opinia o jej rodzicielstwie. Gdyby nie ta urocza wiadomosc, nie byloby zadnego newsa. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:19 To było tak ze ob wyskoczył na 66 rocznice urodzin ze swoim ambitnym pomysłem o filmie i ludzie zaczęli narzekać ze będzie przemocowca gloryfikował i on wtedy postanowił jej ponarzekać ze trzeba było pamięci nie brukać bo zrobiła przykrość polskiej kulturze Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:21 ona może na ojca narzekać publicznie a on nie może na nią? a co to za podwójne standardy? Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:28 Że jak? Ona "narzeka" na ojca, a jakiś reżyser może ją obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:41 a gdzie ci ją on obraził? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:42 Alez moze, powiem szczerze ze nawet ciesze sie ze obecnie w sm ludzie otwarcie dziela sie swoimi pogladami. Od razu wiadomo - kto jest kto. Zachecalabym jeszcze wieksza ilosc jego kolegow i kolezanek podzielajacych poglady rezysera do zmieszczania opinii i wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 17:00 NIe kulturze...tylko dziadkowi zabrała materiał. A chciał się przypomnieć publiczności... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:20 no skoro nagle opinia o rodzicielstwie kaczmarskiego jest ważna, to czemu o jego córce nie? wyszło ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 19:18 volta2 napisała: > no skoro nagle opinia o rodzicielstwie kaczmarskiego jest ważna, to czemu o jeg > o córce nie? wyszło ciekawie... Ty masz dobrze w czerepie? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 20:25 volta2 napisała: > a ty? No ja nie oskarżam o nic ofiary ojca przemocowca. Ty najwyraźniej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 [...] 26.03.23, 21:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 08:15 Volta dużo chleje, nawet dzieciom własnym wmuszała alkohol (z dumą pisała, jak zuszała syna do picia grzanego wina na nartach), to czego się po niej spodziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 10:20 Serio? Ile lat miał ten syn? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 22:26 U volty to ogólnie mają problem z alkoholem. Jakiś kuzyn po pijaku spowodował wypadek, w którym zginął inny kuzyn, to cała rodzina się dogadała i zgodnie twierdzili, że kierowcą był ten, który zginął, żeby ten drugi nie poniósł konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 23:48 nie, zapewniam cię, że u nas nikt nie ma problemu z alkoholem, chyba że masz na myśli forum. to tak, forum ma jakiś z tym problem, że gdzieś na urodzinach/sylwestrach pijemy alkohol. jak wiadomo na forum już po pierwszym kieliszku na urodzinach nieletniego - ogłaszane jest oficjalnie głębokie uzależnienie. a historia, którą tu chcesz przyklepać, zdarzyła się tylko w twojej wyobraźni, owszem, mamy paru truposzy którym zeszło się na skutek wypadków drogowych, ale rodzina się nie musiała dogadywać. tak tragicznej sytuacji nie było, swoją drogą, ciekawe, czy by się dogadali? Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 28.03.23, 13:28 Ludzie w komentarzach u Saramonowicza. A on się zgrzał, że taki jest teraz odbiór Kaczmara w społeczeństwie i napisał z pretensjami do Patrycji. A potem to już się zrobiła inba w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:03 po co? żeby mi jej było żal? Bo nic tak nie potęguje żalu i nie sypie soli na rany, jak społeczny podziw dla twojego oprawcy. Dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:07 ale nikt go nie podziwia z tytułu tego, co robił prywatnie, oceniamy twórczość. pani córka nikogo nie obchodzi, chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:11 Mnie obchodzi bardziej niż JK. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:22 A mnie obchodzi co robił prywatnie, ze był przemocowcem i znęcał się nad rodziną, gardzę takimi typami i sprawia mi przyjemność jak się publicznie eksponuje I napietnuje takie zachowania. A jego tworczosc mnie nie obchodzi bo dla mnie to pretensjonalny nudziarz Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:23 jak gardzisz i masz z tej pogardy jeszcze przyjemność to chyba też jesteś przemocowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:25 Najpierw słownik, potem użycie trudnego słowa, nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:41 tu nie ma trudnych słów, sorki, ale niepotrzebnie się silisz Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 14:49 Widzę, że dla ciebie wszystko tu jest trudne. Stan umysłu, syndrom sztokholmski czy tam coś. Bardzo mi ciebie szkoda, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 [...] 27.03.23, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 27.03.23, 21:36 Przecież Volta już w 3 wątku z rzędu udowadnia, ze to, ze jakiś Wielki Artysta gwałci dzieci, to nie ma dla niej żadnego znaczenia; w drugim wątku uściśliła, ze jak ofiara jest pełnoletnia to w ogole o gwałcie nie ma mowy - sama chciała i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 [...] 27.03.23, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:34 Pani córka- nie. Ofiara przestepstwa-obchodzi bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:39 to ona jest już ofiarą przestępstwa? jakiego? kto skazał i kiedy kaczmarskiego i za co? prawdę mówiąc nigdy nie słyszłam by był ogłoszony przestępcą? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Volny zrobiła przykrość polskiej kulturze! 26.03.23, 16:40 Ofiarą przestępstwa się jest dopiero po skazaniu? W takim.razie maddie mc cann nie jest ofiarą przestepstwa Odpowiedz Link