Dodaj do ulubionych

Bo to złe kobiety są

09.04.23, 16:00
Przykład nr 1: po rozwodzie prawa do opieki nad kilkulatkiem otrzymuje ojciec. Z nową żoną ma kolejną dwójkę dzieci. Pierworodny jako nastolatek wyprowadza się do matki. Nie znamy motywów wyprowadzki. Ocena kobiety, którą mi to opowiedziała: to macocha go wywaliła, bo dba tylko o swoją rodzinę.

Przykład nr 2: w 1 domy mieszka senior, jego syn z żoną i trójką nastolatków. Senior po zasłabnięciu wraca ze szpitala. Ocena osoby opowiadającej: leniwa klępa synowa to mu ani razu herbaty nie zrobiła! Na moje pytanie czy syn i wnukowie nie mogli zrobić bo im ręce nie przyrosły do dvpy - cisza.

Przykład nr 3: Nexia nie lubi pasierbicy, nie chce by pojawiała się w mieszkaniu, mówi, że przynosi zarazki i przez to choruje wspólne dziecko jej i ojca pasierbicy. Pasierbica na czas odwiedzin z ojcem jest przez niego wieziona do jego rodziców. Ocena: ta svka nexia rozbija rodzinę, dba tylko o swoje dziecko. Mówię moment, a ojciec dziewczynki to niewinna lelija? Swojego rozumu nie ma, że odstawia własne dziecko na boczny tor? Odpowiedz: ta svka dobrze nim rządzi i manipuluje (czyli lelija).

Przykład nr 4: Nexia po pojawieniu się wspólnego dziecka likwiduje pokój pierworodnego syna swojego męża. Znikają zabawki, łóżko, gadżety bo trzeba zrobić miejsce na zabawki nowego bejbika. Pierworodny nie chce odwiedzać ojca i nowej rodziny, mówi, że czuje się tam niechciany (ma 11lat). Ojciec nie reaguje, karci, że syn nie kocha ani jego ani bejbika. Ocena: Svka nexia chce rozdzielić ojca z synem, robi wszystko, żeby syn tam nie przychodził. Moje pytanie: a czy ten ojciec taki święty? Ślepy jest? Dlaczego nie walczy o miejsce dla syna w tym domu? Języka w gębie zapomniał? Nie otrzymuję odpowiedzi.

To tak z grubsza czego się nasłuchałam w ostatnich dniach z okazji nasiadowek świątecznych, a co roku mówię sobie, że pojadę w cieple kraje...
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:04
      Wcześnie zaczęłaś świętowaćsmile
    • dreg13 Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:07
      U mnie: opowieść o synowej (koleżanka mojej matki, przy mnie) - pracuje i to dużo, fizycznie. W czasie wolnym społecznica i poświęcająca się matka. Syn „no on zawsze taki niesportowy i woli telewizję”, a ta synowa ciągle rowery, kajaki, samotne wyjazdy z dziećmi. I puenta - „i mówię ci, taki mają bałagan w tym domu…”
      Na moje, że bałagan, bo wychowała syna lenia i niemotę wzrok osłupienia, że można czegokolwiek od księcia wymagać.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:18
        Haaaaaaa...
        ona wychowala ....
        To ONA jest winna

Heeee heee heeee
        • mgla_jedwabna Re: Bo to złe kobiety są 10.04.23, 06:59
          Wiele s opisanych w tym wątku układów to takie, gdzie to kobieta uznaje drugą kobietę za podłą sucz.

Tylko inaczej rozkłada się odpowiedzialność, gdy porównujemy męża i żonę, a inaczej - matkę i syna, gdzie to nie był równorzędny układ przez pierwsze 18 lat jego życia i to naprawdę ona zrobiła z niego dwie lewe ręce.
          • chatgris01 Re: Bo to złe kobiety są 10.04.23, 10:31
            mgla_jedwabna napisała:

> i to naprawdę ona zrobiła z niego dwie lewe ręce.

Tylko ona? A gdzie byl przez te 18 lat ojciec? Ojcowie sa zwolnieni z zadbania o to, zeby ich dzieci nie mialy dwoch lewych rak?
      • babcia47 Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:25
        Najsmutniejsze jest to że mężczyzn którzy uważa ją się za lepszych od kobiet choć często nie dorastają im do pięt wychowały.. kobiety
        • abidja Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:40
          babcia47 napisała:

> Najsmutniejsze jest to że mężczyzn którzy uważa ją się za lepszych od kobiet ch
          > oć często nie dorastają im do pięt wychowały.. kobiety
          >

Tylko?
          Dzieci wychowuja rodzice, babcie,dziadkowie, koledzy z podworka, przedszkole,szkola, spoleczenstwo, media. To wszystko wplywa na wychowanie. Co z tego wezmie dziecko?
          No, ale to matki wychowuja,no nie ....
    • danaide2.0 Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:13
      Jak zwierzęta...
    • daniela34 Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:16
      Ja najbardziej lubię te głosy na forum, które zbiorczo nazywam "ugotuj wielki gar rosołu." Otóż ile razy pojawia się wątek wyżalny na temat tego, że kobieta jest przeciążona obowiązkami domowymi i nie wyrabia czasowo/organizacyjnie a reszta domowników ma to gdzieś, pojawiają się wpisy jak ma się lepiej zorganizować - właśnie te "ugotuj wielki gar rosołu, do pupy przyczep sobie miotłę, a do pantofli filc do polerowania podłóg." Inaczej mówiąc - twoja wina, zirganizuj się lepiej, nie śmiej wymagać od domowników.
    • taniarada Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 16:20
      Wybierać taką kobietę ,która nawet po rozwodzie będzie lubiana i kochana i ta co wychowa ci dzieci .Najlepiej nie mieć związku stałego bo jak czytam to problemy i to nie wąskie .
      • gr.ruuu Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 17:14
        A samemu nie łaska wychowywać dzieci tylko kobieta ma to robić?
    • gr.ruuu Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 17:08
      Przecież na forum to samo. Dziecko jest grube/nie uczy się/źle się zachowuje, czyli matka nie zadbała. Ojcowie jakby nie istnieli. A przecież to niby liberalne miejsce
    • mala_truskawka Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 21:38
      No dobra, ale mam pytanie do przykładu nr 4: czy w tym domu były jeszcze jakieś inne wolne pokoje, żeby zorganizować pokój dla dziecka? Jeśli nie ma niczego innego i pasierb z nimi na codzień nie mieszka, to zrobiła jedyną sensowną rzecz, żeby zorganizować optymalnie powierzchnię mieszkalną.
      • mgla_jedwabna Re: Bo to złe kobiety są 10.04.23, 07:06
        Co nie zmienia tezy wątku - gdyby nawet mieszkanie składało się z 2 pokoi, gdzie jeden jest sypialnią i pracownią rodziców, a jednocześnie salonem i jadalnią całej rodziny, a drugi pokoikiem bejbika, to OJCA obowiązkiem jest przyjąć taką postawę wobec syna i otoczenia, żeby nikt nie wieszał psów na jego żonie.
    • princesswhitewolf Re: Bo to złe kobiety są 09.04.23, 23:05
      www.instagram.com/reel/CqxkANpvaAl/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Tak w związku z tematem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka