Dodaj do ulubionych

wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT

11.04.23, 01:45
Napiszcie o swoich ulubionych miejscach w internecie z wartościową treścią. Tematyka dowolna: hobby, podróże, sztuka, popularno-naukowe, ciekawostki, np. historyczne

Może być też lifestyle, kosmetyki i moda, ale naprawdę wartościowe wg. Was.
Obserwuj wątek
    • felis.viridis Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 14:57
      Zwłaszcza sztuka, kultura i historia by mnie interesowała, ale może znacie jakieś inne perełki?
      • magda.z.bagien Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 21:06
        Lubię history_alice na ig, głównie o Londynie, ale nie tylko.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 21:13
      Good idea- pollski kanał, prowadzi go para młodych architektów, o architekturze i urbanistyce.
    • princesswhitewolf Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 21:20
      Po polsku?

Pierogi z Kimchi.
      AnitaWu ale ja lubie takie.kamperem przez swiat.
      EcoBosacka
      RobertMaklowicz

Po angielsku podac? Tych mam.sporo.
      • virtualnie Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 22:02
        Andromeda na youtube o ruZkim mirze i ich sposobie myślenia.

Makłowicz, ale ten o Chorwacji i Polsce, reszta to wyjazdy sponsorowane.
      • felis.viridis Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 23:03
        Dzięki. Może być po angielsku.
      • sueellen Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 23:06
        Jakie śledzisz po angielsku?
        Ostatnio zakochałam się w silent vlogs, ale puszczam zazwyczaj wieczorem jako background kiedy sobie gadamy z chłopem. Siedzimy i rozmawiamy a tam ktoś parzy herbatę albo coś gotuje.
        • princesswhitewolf Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 12:56
          RealLifeLore. Naprawde genialne i mase sie dowiedzialam z tego kanalu

Epicourious . Te porownania jak gotuje kucharz, dobra kucharka domowa i amator. Od strony chemii. Super

CountryLifeVlog . Bardzo uspokajajacy.. chciałabym.tam na agroturystyke pojechac.

LivingBigInATinyHouse
          Exploring Alternatives
          Farah Merhi bo ma cudny dom

The Pasta Queen widze wiele podobienstw do siebie

Enfes Yemek Talifreri

Boulangerie pas a pas

60 Minutes topowe wywiady. Wersja z US i Australii

Her 86m2

Abroad in Japan

Oszczedze wszystkich geopolitycznych i preperrowskich czy " idzie wojna" kanalow jakis ogladam lol

• felis.viridis Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 22:54
            Dzięki wink
    • gdanskamarylka Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 11.04.23, 22:08
      Na ig: makelifeharder i michalmarszal - absurdalna Polska w dużej dawce, ale przynajmniej strawnej.
      • smoczy_plomien Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 23:54
        O tak, bez Marszała nie zaczynam dnia i nie kończę.
    • ariathedevil Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 09:35
      Raczej nie o sztuce i kulturze, ale polecam popularnonaukowe: Astronarium, Astrofazę ( mniej ), wykłady prof. Dragana, Wszechnice, np. Tyborowskiego, ogólnie są tam ciekawe wykłady z różnych dziedzin, Racjonalista TV, Sekielscy, Lamża "czytamy naturę", "Nauka to lubię" Rożka. Z podróżniczych oglądamy czasem "Planetę abstrakcje", Makłowicza. Z satyrycznych oglądałam kiedyś Zmywaka, ale przestałam po wywiadzie z Ziemkiewieczem i " Ruch Oporu" Gostek z ruchu oporu ma piękny głos, radiowy taki. Z motoryzacyjnych: " Złomnik" i " motobieda " ten drugi gada głownie po łaciniewink historycznych " historia bez cenzury"
      • hanusinamama Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 13.04.23, 00:09
        To ja dorzuce do tego worka: EDU-ARCTIC
        Filmy ale też webinaria o Arktyce
    • homohominilupus Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 09:52
      Profil Mariusza Szczygła, jednodniówki z Warszawy, polszczyzna, zespół myślenia ironicznego, muzeum thyssen, totalgipuzkoa, awkwardfamilyphotos, i parę innych. Wszystko na IG.
    • unikotka Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 10:31
      IG - Kilka kont NASA, New Scientist, Nature, wildwomansisterhoodofficial, strony słynnych muzeów, punkjoginka, inyoursecretlife (fotograf), natsbookclub, kazuaki_osaka (rysunki czy grafiki), comunevenezia, forrestyoga, nogasnastronie, fly.zolo, gratefully_sarah_, insectguru, oxherdboy, knut.danielsen.73, iris.apfel, lauragraziano.writer, seffis, natgeowild, alaska_daily, pompeii_parco_archeologico
    • felis.viridis Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 22:55
      Dzięki wszystkim za polecenia smile
    • lodomeria Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 12.04.23, 23:58
      SciShow - krótkie filmiki prezentujące różne fakty naukowe
      Hysteria - amerykański podcast o polityce i wydarzeniach popkulturowych z kobiecej perspektywy
      Strong Towns - amerykański kanał o urbanistyce
      Future Proof - kanał o różnych pułapkach kapitalizmu/marketingu, na które dajemy się nabrać
      Climate Town - kryzys klimatyczny od strony społecznej/filozoficznej
      Not Just Bikes - kanał o różnych rozwiązaniach z całego swiata dla rowerów w miescie. Bardzo fajny, ale często, jak oglądam, to mam ochotę rzucić w diabły to, gdzie jestem i się przeprowadzić wink

My Analog Journal - polski (chyba) DJ prezentujący innych DJ, super ciekawe sety, dobre do puszczania w tle

Kontynuować? wink
      • magia Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 13.04.23, 01:05
        to na ig?
      • princesswhitewolf Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 13.04.23, 09:31
        Future Proof czasami totalne bzdury plecie jak np o Brita filters. Zalozenie ich jest takie ze współczesnie woda jest czysta w wodociagach wiec po co czyscic i ze to scam. Ale zupelnie nie rozumieja se celem filtrow jest oczyszczenie wody z chloru uzywanego w odkazaniu wody jak rowniez metali ktore woda gromadzi plynac starymi rurami do odbiorcy. Totalnie nie rozumieja o co chodzi.
    • hanusinamama Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 13.04.23, 00:06
      Kasia Gandor - dziewczyna robi dobrze dopracowane filmy, prosto wyjasnia rózne naukowe problemy (plus fajne ksiazki poleca)
      ORB - co w polityce i na świecie i w PL. Ja zaczynam dzien z ORBem (koleś nie jest ani pro-PIS ani ProPO ani pro inne partie)
      Globstory - podróżnicze
      Mao powiedziane
      Mateusz Chrobok - cyberbezpieczeństwo
    • smoczy_plomien Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 13.04.23, 00:25
      IG:
      - michalmarszal - absurdalnie celny komentarz do naszej codziennej polskiej rzeczywistości
      - powarszawsku - ciekawostki o starej Warszawie
      - jestem_zydowka - codzienne życie ortodoksyjnych Żydów we współczesnej Polsce
      - thegirlwhofellonearth - grafiki Matyldy Damięckiej - tyleż trafne, co przygnębiające
      - dobrymokiem - o dzikiej przyrodzie, trochę fotki, trochę filozofowanie
    • enigma81 Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 13.04.23, 12:59
      Dalekowschodnie refleksje - Twitter i YT. Bardzo dobry kontent o historii, zwyczajach, o codziennym życiu w Korei i Japonii. Dużo ciekawostek, na TT dużo zdjęć.
    • krwawy.lolo Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 15.04.23, 11:59
      www.facebook.com/groups/271105714926711
    • alba27 Re: wartościowe blogi, konta na FB, IG i YT 15.04.23, 22:45
      Bardzo lubię na YouTube podcast historyczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka