Dodaj do ulubionych

Najgłupsze pomysły waszych teściowych

11.04.23, 18:10
Nie wiem, jak się rozwiodłam, ale nie wyszłam za mąż ponownie, to jest to moja teściowa, czy jednak już eks-teściowa?
Ale do rzeczy. Wiadomość całkiem świeża od mojego eks-męża, który w święta odwiedził swoją matkę. Kobiecina się popłakała, bo ona by zapłaciła, by się dowiedzieć, czy dziecko jej drugiego syna jest faktycznie dzieckiem jej drugiego syna. Ona by chciała zlecić badania genetyczne na ojcowstwo. Syn mojego szwagra to skóra zdjęta z ojca, nie ma bata, by mój szwagier mógł się wyprzeć. Teściowej nie pasuje, że jej wnuk jest niski, stąd podejrzenie, że to nie dziecko szwagra. Cóż, szwagier jest niski, ma poniżej metr siedemdziesiąt, jego była partnerka jest niska, ma na pewno poniżej metr sześćdziesiąt. I tu wkraczają na scenę moje córki, wysokie panny, które nagle dla teściowej są wysokie, piękne i w ogóle wzorce z Servres, więc jak to, że wnuk taki niski? Najlepsze, że wnuka się spytała, dlaczego on jest taki niski. Słońc w składzie porcelany byłby delikatniejszy.
A i jeszcze dodam, że ten bratanek eks-męża ma prawie 11 lat i teściowa nigdy takich rozkmin nie miała.
Drugi durny pomysł mojej teściowej to było zaproszenie na wigilię mojego wówczas jeszcze męża i naszej małej córki, beze mnie, kiedyś o tym pisałam. Mój eks nie skorzystał, ale co to w ogóle było?
Obserwuj wątek
    • clk Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:15
      Już byłej - „pomożesz krzysiowi kurcze ma jakiś problem u ciebie tam gdzie mieszkasz (kraj)”.
      Okazało się że Krzyś i kolega (krzys - rodzina teściowej) siedzieli w ….. więzieniu w kraju w którym mieszkam. Pojechali „na roboty” i coś nie pyklo. Ponieważ nie był to pierwszy raz, nie chcieli ich wypuścić - ewentualnie ze stałym miejscem zamieszkania do wyjaśnienia sprawy.
      EX Teściowa wymarzyła sobie ze to będzie….. moje mieszkanie 😂
      • lisciasty_pl Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:20
        No jak to nie chciałaś pomóc Krzysiowi, jak mogłaś :}
        • clk Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:31
          To już były ostatnie miesiące związku ale na początku również bym nie zakwaterowała 2 może kryminalistów u mnie 😂
          • alpepe Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:52
            Jacy tam kryminaliści, to krewniak teściowej przecież był, swój człowiek.
            • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:38
              Niewinny przecież jak ta lelija smile
        • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:33
          Moja mama chciała, byśmy ugościli i znaleźli pracę dla syna jej znajomej. Później okazało się, że ten syn o niczym nie wiedział, do UK przyjechać i tak nie chciał, a my wynajmowaliśmy wtedy małe mieszkanie z dwójką małych dzieci 🤣.
    • anorektycznazdzira Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:16
      Moja teściowa kiedyś usiłowała wyprawić urodziny mojej córki beze mnie, o ile pamiętam chyba drugie albo trzecie. Mąż zachował trzeźwość umysłu i zadzwonił do mnie, żebym przyjeżdżała, bo jest akcja, zaproszeni goście i tort.
      Byłam wtedy łagodniejszego charakteru, niż dzisiaj, a i tak jak na nią spojrzałam, to się prawie rozpłaszczyła i zaczęła jąkać, że "ona tylko chciała żeby wnusia zdmuchnęła sobie świeczki", czyli że to nie tam żadne wyprawianie urodzin, o co mi chodzi.

A nie jest to zła teściowa tak globalnie, na dziś mamy całkiem spoko układy.
      • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:22
        Pamiętam, że któraś ematka skarżyła się iż jej teściowa planowała potajemnie ochrzcić jej dziecko a swojego wnuka tongue_out
        • wkswks Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 23:13
          Teściowa mojej koleżanki buddystki ochrzciła jej córkę. Księdzu cos naklamala, ogólnie poszła skarga do miejscowego biskupa ale chrztu kk nie unieważnił.
          • ayelen40 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 15.04.23, 15:53
            Bo chrzest wtedy ważny, ale niegodny. Jak co drugie małżeństwo, bo kto tak naprawdę nie uznaje rozwodów i antykoncepcji.
      • krypteia Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:07
        Oj tam urodziny córki.
        Ja w dniu ślubu cywilnego na który zaproszeni jedynie rodzice i świadkowie dowiedziałam się że po ślubie odbywa się wesele i są już zaproszeni goście. Żadnego przyjęcia ani wesela po ślubie cywilnym miało nie być bo ustaliliśmy że odbędzie się po ślubie kościelnym kilka miesięcy później (to był jeszcze czasy przed ślubami konkordatowymi). Teść sobie wymyślił że wyprawi nam wesele po tym cywilnym zaprosił za moimi plecami kupę gości ze swojej strony o wszystkim my czyli Państwo młodzi dowiedzieliśmy się w dniu ślubu. Oczywiście myślałam że mnie szlag trafi, ale mąż mnie błagał żeby mnie robiła scen, więc przez całe te pseudo wesele siedziałam z grupową miną przy stole w restauracji. W ramach ciekawostki dodam że na tym prawdziwym w cudzysłowie weselu po ślubie kościelnym kilka miesięcy później ani teść ani jego rodzina się nie pojawili mimo zaproszenia.
        Teść już nie żyje a mąż jest już exem 🙂
        • krypteia Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:08
          Mina była grobowa a nie grupowa
          • mallard Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 08:47
            krypteia napisała:

> Mina była grobowa a nie grupowa

No i po co poprawiasz?! Grupowa mina była super! 🙃
        • anorektycznazdzira Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:22
          No niezłe, to fakt, a pod jakim pretekstem się nie pojawili???
          • gama2003 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:42
            Pewnie się obrazili, że synowa się obraziła.
        • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:43
          O rety, moi byli teściowie zrobili to samo.
          Miał być ślub cywilny, z tym, że goscie na nim byli, głównie pełno naszych znajomych, ale rodziny też. I potem obiad: rodzice, świadkowie, nasze rodzeństwo (młodsze i jeszcze bez par), w sumie 10 osób. I pod koniec tego wczesnego obiadu (ślub był prze południem) teściowa przyznała, że się śpieszy, bo zorganizowali wesele na kilkadziesiąt osób i goście czekają.
          Ale my byliśmy twardzi, chcieli się bawić to się bawili, ale bez nas.
          • smoczy_plomien Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 00:37
            A to moi odwrotnie. Ogromnie przeżywali, że bierzemy "tylko ślub cywilny", w zasadzie nie przyjmowali tego do wiadomości. Cześć rodziny z ich strony się nie pojawiła, bo powiedzieli im, że za jakiś czas będzie ślub kościelny i wtedy będzie "prawdziwa" okazja.
            • znowu.to.samo Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 15.04.23, 12:45
              Nie tesciowa co prawda, ale mojego męża babcia powiedziała że cywilny ślub to nie ślub i nie przyjedzie
              • ayelen40 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 15.04.23, 15:52
                A to klasyka.
              • rosapulchra-0 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 18.04.23, 21:13
                Nas teściowa chciała zmusić do kościelnego. W ogóle nie wierzyła, że my ślub wzięliśmy. Bo cywilny to nie ślub. A sama, gdy była młoda, to z jednym kolegą wyjechała na łykend za Warszawę i wróciła z mężem.
        • smoczy_plomien Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 00:35
          Ale zaprosił tylko swoją rodzinę, czy Twoją też?
    • magdallenac Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:17
      Jakichś wybitne głupich pomysłów kalibru Twojej teściowej to nie ma. Ostatnio kupiła sobie małego psa z jakiejś tam hodowli i planuje z nim podróżować, spoko. Tyle, że planuje z tym pieskiem przyjeżdżać do nas, a ja mam takiego kota, który ostatnio blabladora pogonił tak, że biedna psina już nawet nie chce przechodzić koło naszego domu. Nie wiem jak taka kilkutygodniowa wizyta z tym pieskiem będzie przebiegać, przecież mój kot rozszarpie go na strzępy! Teściowa zna i mojego kota i jego charakter - kot toleruje tylko ludzi.🤷🏻‍♀️
      • kadfael Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:29
        Ale jak pies mały może wzbudzi w kociambrze instynkta opiekuńcze 😉
        • anorektycznazdzira Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:39
          lub zostanie pomylony z myszą suspicious
        • backup_lady Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 13:10
          Kociamber smile Moj ś.p. wujek tak mówił na koty, do tej pory nie słyszałam tego określenie od nikogo innego smile
          • babcia47 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 05:22
            Mój tata tak mówił pieszczotliwie o kotach... i do mnie. Tata był z kieleckiego
            • z_lasu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 15.04.23, 16:51
              W Wielkopolsce jest powszechnie używane.
              • backup_lady Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 18.04.23, 19:57
                Wujek z podkarpackiego smile
      • berdebul Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:38
        Zaoszczędzisz na karmie dla kota. suspicious
        • magdallenac Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:42
          Żarty, żartami, ale ja na poważnie tego nie widzę i czułabym się okropnie, gdyby mój kot coś temu psiakowi zrobił.
          • berdebul Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:17
            Oddzielne piętra? Teściowa w piwnicy z psem? Szkoda psa, koty często atakują oczy sad
            • magdallenac Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:23
              Teraz mi tylko powiedz jak kotu wytłumaczyć, aby nie schodził na dół😀. Nie mamy drzwi pomiędzy poziomami, musiałabym kota trzymać w osobnym pomieszczeniu, co mogłabym zrobić przez dzień, czy dwa, ale nie powyżej tygodnia. Zobaczymy co będzie, kiedy już dojdzie do konkretnych planów i jak ona to rzeczywiście widzi.🤷🏻‍♀️
              • berdebul Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:23
                Catio z wyjściem z jakiegoś pokoju? Albo banicja teściowej i psa w miejscu z drzwiami. Ogólnie masakra.
              • laokoon Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 19.04.23, 11:24
                magdallenac napisała:

> Teraz mi tylko powiedz jak kotu wytłumaczyć, aby nie schodził na dół😀. Nie mam
                > y drzwi pomiędzy poziomami, musiałabym kota trzymać w osobnym pomieszczeniu, co
                > mogłabym zrobić przez dzień, czy dwa, ale nie powyżej tygodnia. Zobaczymy co b
                > ędzie, kiedy już dojdzie do konkretnych planów i jak ona to rzeczywiście widzi.
                > 🤷🏻‍♀️
                Wy, kociarze, jesteście niewolnikami własnych zwierząt.
                • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 19.04.23, 12:54
                  laokoon napisała:

> magdallenac napisała:
                  >
                  > > Teraz mi tylko powiedz jak kotu wytłumaczyć, aby nie schodził na dół😀. N
                  > ie mam
                  > > y drzwi pomiędzy poziomami, musiałabym kota trzymać w osobnym pomieszczen
                  ście
                  > widzi.
                  > > 🤷🏻‍♀️
                  > Wy, kociarze, jesteście niewolnikami własnych zwierząt.

Oczywiście, nie wiedziałaś o tym? Dla kota człowiek jest mniej lub bardziej profesjonalnym personelem tongue_out
      • eriu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 22:44
        Będzie mówić do kota, że to psiaczek dobry i żeby go zostawić. Moja tak robiła. Kot prawie strzelił psu mojemu po oczach. Nijak się nie dało wytłumaczyć, że to nie jest dobry pomysł żeby zaprzyjaźniać zwierzęta.
        • babcia47 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 05:28
          I nie ma się co czarować, kot nie pęka nawet przed dużym psem, szczególnie gdy jest na własnych śmieciach. U mnie od 20 lat rządzi mała kotka A zawsze mam też psy w tym wilczury. Coś nie gra? To w mordę, ewentualnie w pysk, ogon pod siebie i w nogi . Choć zazwyczaj była wręcz sielska zgodzą koty opiekowaly się szczeniakami gdy mama wychodziła na siku
    • ichi51e Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:36
      moja potrafiła o córce powiedzieć "no tak, ma świetna prace, wychowała dziecko, domu kupiła... żeby jeszcze męża miała sad"
    • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:45
      Moja takich strasznych jak wymieniałyscie to może nie, ale ze średnio mądrych to wzięła pieska (całkiem sporego) na ślub i wesele syna swojego brata. W trakcie ślubu teść z nim spacerował wokół kościoła, podczas wesela na szczęście zostawili go w pokoju, ale już na śniadanie na poprawiny wparowala z nim do sali weselnej.
      • alpepe Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:55
        No, mnie jako psiarze to średnio by przeszkadzało, tym bardziej, że moja psina przy stole siedzi zawsze, jak jest posiadówka, ale na czyjeś wesele bym faktycznie psa nie wzięła.
        • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:18
          No więc właśniewink
    • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:57
      Moja jedynie miała śmieszny pomysł. Pojechała z sąsiadką na targowisko i przywiozła dla mnie... koszulę nocną z milanezu big_grin Taką z dekoltem, prześwitującą. Na szerokich ramiączkach z falbanami i ozdobnym gorsem. Koszula do kostek. Ja byłam wtedy w ciąży i postanowiłam się mężowi zaprezentować. Mało nie spadł z łóżka big_grin
      • mikams75 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:41
        moja kupowala mi kiedys pizamy - w misie, kaczuszki itp. Za ktoryms razem maz powiedzial, ze jak bedzie mi takie pizamy kupowac, to sie wnukow nie doczeka wink
        • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:51
          Też miałam frotową piżamę w kaczuszki! Mąż do dziś wspomina z przerażeniem wink
        • niemcyy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:51
          Moze wlasnie nie chciala, zeby synus bezecenstwa uprawial smile
        • hanusinamama Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 11:01
          MOja mi kupiła taką babciową w rozmiarze XL....ja rozumiem, ze pizama ma być wygodna ale ja wtedy rozmiar s nosiłam
          • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 11:52
            Moja teściowa na szczęście już przestała kupować mi ciuchy, bo nie umiała ocenić mojego rozmiaru. Fakt mam nadwagę i jestem duża tu i ówdzie (np. w biuście), ale majtki noszę rozmiar 14 i topy 18. Teściowa kupiła mi majtki 22 i koszulę nocną nawet większą 🤣. Jak zobaczyła mój wzrok i popatrzyła na mnie, sama uznała, że za duże i oddała 😃.
            • alpepe Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 12:31
              Kobieta może myślała przyszłościowo.
              • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 01:48
                Nigdy nie miałam rozmiaru 22, nawet chyba w ciążach.
                A duża jestem w znaczeniu wysoka i dobrze zbudowana (niekoniecznie gruba).
      • long_week Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:50
        Pewnie we dwie z koleżanką wybrały, a ty nie docenilasbig_grin
        • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:51
          Ej noo, przecież założyłam wink

Raz...
      • anilorak174 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:03
        Ja kiedyś dostalam satynową sexi koszulkę o trzy rozmiary za dużą...
      • mayaalex Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:45
        o, moja tesciowa (generalnie aniol i wspaniala kobieta) kupila kiedys dla mnie oczojebny rozowy satynowy komplecik (spodnie, koszulka i szlafroczek) z koroneczkami - mysle, ze wg niej samej naprawde piekny (i lekko fikusny przez te koroneczki wink wiec nie czulam sie obrazona (trafil gdzies na dno szafki, potem do caritasu).
        Pierworodnemu nakupila ciuchow na bazarze, naprawde strasznych i dla niemowlaka niepraktycznych (typu ogrodniczki ze sztywnego jeansu dla szesciomiesieczniaka, ktory nie bylby w stanie sie w nich ruszyc). Ja dlugo sie naczekalam na moje dzieciatka wiec mialam przygotowana cala wyprawke w blekitach, granatach, bielach i bezach, wszystko och i ach, a tu nagle jakies wsciekle kolory i dzikie fasony… No chciala dobrze smile
        Moi rodzice byli znacznie gorsi, kupowali wyjaco-brzeczace zabawki na baterie (straz pozarna/smieciarka), mimo, ze bardzo prosilam, zeby nie kupowali niczego glosnego. Te goovna potrafily zaczac wyc w srodku nocy, niczym niesprowokowane (potem wymontowalismy baterie).
        • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:58
          Moi rodzice byli znacznie gorsi, kupowali wyjaco-brzeczace zabawki na baterie (straz pozarna/smieciarka), 

Moi też to kupowali. Mój mąż zawsze mówił: ale będzie miał to u was do zabawy, ok?
          😆
          • chatgris01 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:12
            Bo takie rzeczy to sie chowa, i wyciaga tylko wtedy, kiedy dawca prezentu przychodzi z wizyta cool
        • princy-mincy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:25
          U nas tez teściowa przywozila te wyjce, zwlaszcza wnukowi, ktory jako male dziecko nie znosil glosnych dźwięków i tych moxnych świateł, wiec od razu wyjmowalismy baterie
        • anilorak174 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:48
          U nas dziadkowie z obu stron kupowali zabawki w duzych rozmiarach - czyli wielkie wywrotki, wozy strazackie czy inne pojazdy. Przestali kiedy zawizilismy to do nich-przecież macie ogrodek to wnuki będą mialy o wiele więcej miejsca do zabawy niz w mieszkaniu w bloku.
        • autumna Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 09:08
          > Moi rodzice byli znacznie gorsi, kupowali wyjaco-brzeczace zabawki na baterie (
          > straz pozarna/smieciarka),

Moja teściowa to samo - mąż wyperswadował na szczęście, przerzuciła się na ciuchy dla wnusi, więc miałam z głowy zakupy odzieżowe. Ale rozumiem te tendencje - jak pomyśleć, jakie zabawki mieli oni sami, a potem ich dzieci, to wcale się nie dziwię, że obecni dziadkowie zachłysnęli się dostępnymi obecnie "cudownościami". Zabawki w żywych kolorach i na baterie to kiedyś raczej tylko w Peweksie.
          Pamiętam, jak w dzieciństwie wielokrotnie oglądałam przywieziony przez kogoś katalog Neckermana - jakie to wszystko było wtedy dla mnie piękne!
          • chatgris01 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 12:29
            autumna napisała:

> Zabawki w żywych kolorach i na baterie to kiedyś raczej tylko w Peweksie.

Nie tylko, byly tez takie z Sojuza (przynajmniej w latach 70). Tylko fakt, w sklepach raczej nie, trzeba bylo samemu przywiezc (albo kupic od kogos, kto pojechal i przywiozl).
        • koset Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 10:32
          nigdy nie zapomnę jak porzucona przez córkę, gadająca lala odezwała się znienacka w środku nocy w naszej sypialni - Hej Jestem Patrycja - pobawimy się ???!
          • milva24 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 22:04
            koset napisała:

> nigdy nie zapomnę jak porzucona przez córkę, gadająca lala odezwała się zniena
            > cka w środku nocy w naszej sypialni - Hej Jestem Patrycja - pobawimy się ???!

big_grin chyba dostałabym ataku serca big_grin
            • eliszka25 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 00:36
              No ja o mały włos nie zeszłam na zawał przez gadającą lalkę siostrzenicy. Spałam u siostry, wstałam w nocy do ubikacji i po cichutku, bez zapalania głównego światła idę przez pokój żeby nikogo nie obudzić, a tu nagle siedząca na fotelu lalka otwiera oczy i śpiewnym głosikiem pyta „a pobawisz się ze mną?”. Jak się wydarlam, to obudziłam nie tylko całą rodzinę, ale pewnie i pół osiedla 😄
          • katecat1 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 00:51
            A szczeniaczek uczniaczek niespodziewanie darł ryja "Widzę Cię!" To dopiero było creepy!
            • eliszka25 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 01:14
              To faktycznie 😄
        • hanusinamama Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 11:03
          Moja kupiła mi 3 bodziaki rozmiar 56...z golfem. Młoda dostała te ubranka dla babyborna jak podrosła (mało lalce łba nie ukręciła jak chciała mu to założyć)
    • reinadelafiesta Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 18:57
      Moja teściowa wyprawiła przyjęcie weselne z okazji naszego ślubu dla swoich znajomych, na które mnie nie zaprosiła. Przebije któraś?
      • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:05
        Chyba teściowa Arweny zrobiła to samo big_grin
      • magdallenac Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:10
        A mąż był zaproszony? Co on na to?😀
        • reinadelafiesta Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:36
          To przyjęcie miało się odbyć między ślubem cywilnym (w południe), a kościelnym (wieczorem), w czasie kiedy ja wróciłam do swojego domu szykować się do drugiej uroczystości. Mąż i tak miał wtedy jechać do siebie, więc w tej sytuacji pojechał do matki na to przyjęcie, posiedział godzinę i zmył się. Usprawiedliwiał ją, że właśnie kilka tygodni wcześniej zmarł jej mąż i nie do końca logicznie wtedy myślała. Najlepsze, że teściowa była naprawdę w porządku w stosunku do mnie, zawsze stawała po mojej stronie, nie wtrącała się itd. W ciągu dwudziestu lat naszego małżeństwa miała właśnie ze dwie takiej akcje, które nadają się do wątku "najgłupsze pomysły waszych teściowych".
      • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:47
        Moja zorganizowała całe wesele bez naszej wiedzy
        • reinadelafiesta Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:50
          Ale zaprosiła Was chyba?
          • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 23:18
            Nie. Wstając po ślubnym obiedzie na 10 osób powiedziała, że się śpieszy, bo wesele zorganizowała i goście czekają i spytała w stronę mojego męża czy świadkowie też idą. Zaniemówili wszyscy.
            Nie poszli ani świadkowie, ani my.
            • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 23:27
              W sumie to wygrywacie chyba obie, bo to jest tak creepy, że nie wiadomo, co napisać.
              Moim zdaniem gorszy kaliber niż potajemne chrzciny.
              • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 01:22
                Dla mnie osobiście gorszy byłyby chyba jednak ten chrzest, bo na wesele zwyczajnie nie poszliśmy a dziecka z ksiąg kościelnych wykreślić się już nie da.
            • hanusinamama Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 11:04
              Myslalam ze wam sie wstracała w wasze wesele...a nie ze konkurencyjną impreze zrobiła
              • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 21:54
                Nie tyle konkurencyją do własną, my nie mieliśmy wesela.
      • bulzemba Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 07:26
        Moja była teściowa zrobiła "poprawiny" - zwinęła resztki ze stołu po ślubie i jak wróciła na swoją wiochę to zaprosiła swoich znajomych.

Z byłym mężem dowiedzieliśmy się jak rok później odwiedziliśmy jego rodzinne okolice.

Z tego wątku wynika że taka impreza okołoślubna robiona za plecami młodych bardzo źle wróży długości małżeństwa.
      • kwietny_kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 14:35
        reinadelafiesta napisała:

> Moja teściowa wyprawiła przyjęcie weselne z okazji naszego ślubu dla swoich zna
        > jomych, na które mnie nie zaprosiła. Przebije któraś?
        >
        Moja matka wyprawiła urodziny dla mojej nieletniej wtedy córki i mnie nie zaprosiła. Załapał się natomiast mój ex.
        Przebiłam?
        • reinadelafiesta Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 17:12
          Przynajmniej zaprosiła główną zaineresowaną, ale oczywiście współczuję, nieciekawa sytuacja.
    • anilorak174 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:05
      Foch, bo nie skonsultowaliśmy z nią drugiej ciąży, i termin porodu też "bez sensu" jej zdaniem był.
      • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:06
        Trzeba było jej powiedzieć, że właśnie tak jakoś bez sensu jej syn dokonał zapłodnienia i do niego niech ma pretensje tongue_out
      • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:28
        No jak mogłaś 🤣
      • kaki11 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:29
        Yyyyyy co? 😲😲😲
        • anilorak174 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:59
          No powinnismy z nią skonsultować starania o kolejne dziecko.
          A jak rodzilam pierwsze dziecko to przyjechała do szpitala i zrobiła awanturę lekarzowi, że jej zdaniem porod za dlugo trwa i ogólnie źle jest prowadzony (nie posiada medycznego wykształcenia). Na szczęście dowiedziałam się tego po jakimś czasie.
      • eriu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 22:48
        A konsultowaliście jak robione? Wiecie pozycje i te sprawy? 😂
      • chicarica Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 20:07
        Termin i metoda poczęcia chociaż konsultowane były, czy też tak samowolnie? tongue_out
    • eukaliptusy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:10
      Ja będąc w odwiedzinach u teściowej wkrótce po zakończeniu karmienia piersią mojego bombelka nieopatrznie poskarżyłam się na lekki dyskomfort. Na co moja teściowa natychmiast chciała wysyłać mnie do lekarza a jak grzecznie odmówiłam, to za moimi plecami posłała teścia (!) do ich lekarza rodzinnego. Nasz klient nasz pan. Wrócił z jakimiś kosmicznymi lekami hormonalnymi podawanymi w dawnych czasach na zahamowanie laktacji. Skutki uboczne możliwe wg wyguglanej ulotki psychoza, bezsenność, udar i takie tam 🤦🏻‍♀️
      Ale najlepsze było ze lekarz je wypisał na teściową nikogo na oczy nie widząc. I czemu ja wziąć nie chce, taka niewdzięczna 🤣
      • kafana Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:26
        W sumie to dość słodkie smile
      • banicazarbuzem Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:27
        Byłam w zsgroz na nej ciąży, w 5 miascu zrobić buki się bardzo poważnie, teściowa rzuciła tekst: oglądałam taki program dokumentalny wygląd tam było, że kiedy kobieta poroni to znaczy, że jej organizm wie, że ona nie potrzebuje tego dziecka.
        Więc jak poronisz to nie płacz.
        Zajdziesz w ciążę z następnym.
        Ciąża się utrzymała a potem teściowa pytała dlaczego to wnuczka, ona czekała na wnuka 🤦
        • banicazarbuzem Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:30
          Masakra, telefon mi się psuje..
          W zagrożonej ciąży i w 5 miesiącu zaczęło się robić bardzo poważnie.
          W filmie dokumentalnym było że...

I druga historia.
          Miałam podejrzenie raka szyjki macicy, czekała mnie operacja (kilka lat wcześniej przesłań jeden nowotwór).
          Przeżywałam bardzo, żeby nie było powtórki a teściowa rzucila: tysiące kobiet żyje bez macicy więc o co się martwisz?
        • hanusinamama Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 11:07
          Koleżance bardzo taktownie teściowa powiedziała "widocznie miało polecieć, macie już dwójke po co wiecej".
    • pepsi.only Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:21
      Próbuję sobie przypomnieć, ale raczej nie przypominam sobie nic spektakularnego.
      Może to, że nas nie odwiedziła przez 5 lat. Ale byliśmy w kontakcie, dużo rozmawialiśmy tel, no i do niej jeździliśmy niezbyt często, ale jednak. A ona do nas nie, focha zrobiła, przyjechać nie chciała. Przyjechała dopiero do brata męża, a tam okazało się, że nocować nie może, i chcąc nie chcąc wylądowała i tak u nas. (miałam ociupinkę satysfakcję)
      Generalnie lubiłam ją.
      • novembre Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:04
        Teściowa marzyła o siostrze, miała braci, marzyła o córce, miała synów, dopiero wnuczka się trafiła, no pełnia szczęścia.
        ...po czym przyleciała ją odwiedzić po trzech latach, bo ona ma psa i ten pies jest chory i nikt mu nie będzie potrafił dać tabletki, tylko ona. Pies zdechł, dopiero przyleciała.
        A gdy w drugą stronę, my poleciałyśmy do PL i pojechałam do niej, wnuczkę jej pokazać, minęłyśmy się w drzwiach, bo ona musi jechać na działkę zebrać ogórki, bo już przedwczoraj powinna, ale nie miał jej kto zawieźć i dopiero dzisiaj Michałek (szwagier) ma czas, no a ogórki nie poczekają, więc zostawiła mnie z rozdziawioną japą pod blokiem.
        Oraz, jak kiedyś sąsiadka zahaczyła ją, że a jaka ładna wnusia, a jak ma na imię?
        - Ida.
        - O jakie ładne imię!
        - Iiiiiiiitam. Takie... takie ŻYDOWSKIE.

Zabijcie mnie, dlaczego żydowskie? W ciąży byłam, a ona do mojej matki dzwoniła, żeby ta na mnie wpłynęła, żeby nie dawać dziecku żydowskiego imienia. Na szczęście moja przytomnie odpowiedziała, że ona swoje dzieci nazwała jak chciała i do nikogo się nie będzie wtrącać.

Pierworodny gdy się urodził, miał ze dwa miesiące, wezwała do niego prywatnie doktora do domu, bo on jest odwodniony, bo to po piersi trzeba przepajać, a ja zagłodzę dziecko i to trzeba do szpitala, natychmiast!!
        Przyjechała znajoma pediatra alergolog, zobaczyła zadowolonego z siebie pączusia w maśle i rzekła: a, to to jest to zagłodzone dziecko...!

Dużo tego, generalnie dobra kobieta, ale wie lepiej, mając najświeższe wiadomości o dzieciach sprzed 40 lat.
        Przez te dwadzieścia parę lat małżeństwa nigdy nie przyznała mi racji, nigdy. "No chyba żartujesz!" "No co ty opowiadasz!!"
        No, chyba, że powiem, że usłyszałam w CNN albo przeczytałam na stronie BBC, to wtedy jest "a wiesz, a może rzeczywiście coś w tym jest racji..."
        Cyrk wink
        Ale dużego kalibru typu osobne wesele nam nie odstawiła smile.
        • princy-mincy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:18
          Ooo, moja tez chciala przepajac dziecko wodą, sama piers to za malo, pic sie dziecku chce.
          • madame_edith Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:33
            Moja wodę z cukrem kazała dawać dziecku do picia. Wiadomo, że się przecież mlekiem nie napije!
            • princy-mincy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 23:02
              Moja mowila, ze kiedys z cukren kazali przepajac a ja nawet samej wody dziecku sax nie chce.
              • princy-mincy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 23:02
                I jeszcze namawiala mnie na oicie mleka żebym miala pokarm i ew pila karmi.
        • bananananas Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 09:23
          novembre napisała:
          a, to to jest to zagłodzone dziecko...!

Wyobraziłam sobie tłumaczenie cudzoziemcowi sensowności użycia trzech "to" w sześciowyrazowym zdaniu smile
          • novembre Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 11:32
            A wielokrotne zaprzeczenia takiemu przetłumacz! big_grin
        • q_fla Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 13:35
          Moja też twierdziła, że dziecku trzeba wszystko dosładzać, bo - uwaga - cukier jest zdrowy, wzmacnia kości i zęby. 😂
          • ayelen40 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 17:59
            No krzepi przecież!
    • paola.brunetti Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:30
      Moja teściowa uważała, że alergia naszego syna na mleko to wymysły, i kiedy nie było mnie w domu,.nakarmiła młodego kaszką na krowim mleku. Z efektami bujałam się przez dobre pół roku, a teściowa już nigdy z żadnym moim dzieckiem nie została sama.
      • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:51
        Moja teścioqa suszyła pampersy na balkonie, a córkę (niecały rok) poiła soczkami owocowymi, bo zdrowe (choć prosiłam ją, że maksymalnie 1 soczek na dzień i rozcieńczony z wodą 50/50). Na szczęście była tylko tydzień. Z poważnie odparzoną pupą córy walczyłam kolejny miesiąc, a skutkami kolejny rok dopóki nie odpieluchowała się. Najlepsze że nasza córka nie była jej pierwszym wnukiem, więc widziała i słyszała co nieco nt. pielęgnacji niemowląt współcześnie.
      • daniela34 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:02
        Ja nie mogę czytać takich rzeczy, bo mi ciśnienie skacze. Weszłam w wątek, bo sądziłam, że będzie zabawnie, a IKE razy czytam, że ktoś alergikowi wiedząc o alergii podał alergen to mi się agresja włącza.
        • paola.brunetti Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:07
          To było prawie 20 lat temu, a moja teściowa już dawno nie żyje, ale jak sobie przypomnę tę sytuację, to jeszcze mnie telepie.
        • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:18
          Bo my młode g. wiemy. Specjalistą w takich przekazach był teściu, ale i teściowa (w wieku mojego starszego brata btw.) uważała i nadal sądzi, że my młodzi niewiele wiemy. Mam 55 lat 😃, teściowa jest starsza ode mnie 17, nie ma żadnego wykształcenia, książek nie czyta, nigdzie nie jeździ, a wiedzę czerpie z tygodników, tv i zasłyszanych informacji 🤷‍♂️.
          Tacy ludzie często są przekonani, że wiedzą lepiej, "bo za ich czasów" i "ja wychowałam" i "u nas w domu".
          Moja mama uważała wprawdzie, że niektóre moje poglądy są głupie i niektóre zachowania bez sensu, ale mi o tym mówiła wprost i po wyjaśnieniu powodów po prostu, i zwłaszcza w stosunku do wnuków, to robiła. Bo jednak ja jestem matką, zięć ojcem i widocznie mamy swoje powody. Moja mama jest starsza od teściowej o prawie 20 lat. I też nie ma wykształcenia (tylko jest bardziej otwarta na różne poglądy i kiedyś dużo jeździła po Polsce i spotykała wiele osób).
          • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:27
            Ps. Z teściami stoczyliśmy niemal wojnę o zdrowie córy, bo nie chcieli zaakceptować moich metod. Ich syn stanął za mną murem, córce się poprawiło 🤷‍♀️. A i tak w oczach teściów byłam lepszą i bardziej szanowaną stroną niż ich własny syn. Bo mnie przynajmniej wysłuchują, z synem zgadzają się rzadziej. Podobnie zresztą mają z pozostałymi dziećmi - własne dzieci poważają mniej niż ich partnerów/małżonków.
            • eriu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 22:52
              A to bardzo przykre, że partnerzy mają więcej uznania niż własne dzieci.
        • heca7 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:29
          Moja własna matka co prawda nie miała pretensji o alergię ale za to uważała, że kupuję dzieciom za duże buty. I pewnego dnia zapakowała już prawie dorosłą wnuczkę w moje trampki rozmiar 38 gdzie córka nosi 40. Bo wg babci dziecko ma rozleniwioną, rozdeptaną stopę i 38 jest dla niej idealne tongue_out Moja matka w ogóle uznaje istnienie wyłącznie rozmiaru 38 big_grin
          • z_lasu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:33
            😀 Zawsze jak czytam takie wątki to się zastanawiam, co nasze dzieci o nas napiszą 🙈
            • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:29
              Moje dzieci uważają, że jestem za bardzo postępowa, otwarta i cool 🤷‍♀️.
              • z_lasu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:36
                Ale jesteś już babcią albo chociaż treściową? Bo jak rozumiem to dopiero wtedy się rozum traci.
                • yuka12 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 02:00
                  Nie jestem ani jedną ani i drugą i prawdopodobnie jeszcze dobrych parę tak będzie. Ale opinie o mnie dzieci i tak wyraziły. Solidarnie 🤣.
      • autumna Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 18.04.23, 10:50
        Jak o teściowych watek, to o teściowej swojego męża też można?
        Otóż moje dziecko jako około dwulatek było strasznie żarłoczne. Jak coś jej smakowało, to łykała jak gęś, nawet bez gryzienia i tyle, ile było dostępne. Ja sama byłam w dzieciństwie "niejadkiem" i było to święto, jak zjadłam czegoś więcej. Mimo moich tłumaczeń mojej mamie nie mieściło się zatem w głowie, że swojej wnuczce ma dawać wydzielone niewielkie porcje. Postawiła przed dzieckiem spory talerzyk odpestkowanych czereśni. Został wchłonięty w okamgnieniu. Po czym w równie ekspresowym tempie wszystko tak jak weszło, tak wystrzeliło w prawie niezmienionej postaci (całe czereśnie) do pampersa, w kilku seriach. Skutek był taki, że przez kolejnych parę tygodni organizm dziecka nie tolerował żadnych surowych owoców, nawet mały kawałek banana natychmiast wylatywał dołem.
    • aqua48 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 19:38
      Dawno to było, na stanie dwójka małych dzieci i finanse pod kreską. Nie stać nas było na wyjazd latem. Teściowie jechali na wakacje i wiedząc że my nie jedziemy nigdzie teściowa zaproponowała abyśmy ten czas ich nieobecności spędzili w.. ich mieszkaniu. Takie wakacje w sąsiedniej dzielnicy mieliśmy mieć. Bardzo byli zdziwieni że nie skorzystaliśmy z tej łaskawości...
      • katie3001 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:30
        Zawsze to zmiana otoczenia....
      • niemcyy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:14
        Prekursorka couchsurfingu smile
      • eriu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 22:54
        A to akurat bardzo miłe.
        • starczy_tego Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 23:05
          Chyba żartujesz. Miło by było jakby chociaż dzieci gdzieś wzięli czy cos
        • aqua48 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 21:56
          eriu napisała:

> A to akurat bardzo miłe.

Żartujesz? Miła to była moja Mama która potem jeździła ze mną i z dziećmi i pomagała przy dzieciach, tak żebym i ja miała chwilę oddechu.
        • inny.kwiatek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 22:58
          W czym miłe? Aqua nadal bylaby z dziećmi w mieście, bez oddechu, tylko byłoby jej znacznie mniej wygodnie niż u siebie w mieszkaniu.
      • stasi1 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 12.04.23, 23:14
        Znajomy sąsiad wyprowadził się z domu rodzinnego nie cały kilometr. Dał swoje dziecko do rodziców na wakacje, niestety całego pobytu nie odbyło bo dziadkowie zjedli sami to co przygotował dla dziecka
        • rosapulchra-0 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 13.04.23, 00:20
          Ale że co??
          • stasi1 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 15.04.23, 18:32
            Przygotował jedzenia na tydzień a dziadkowie mając jedzenie w lodówce skorzystali z tego. Kiedyś z innym synem umówili się na obiad żeby przyjechał z rodziną. Przyjechali do nich na 12, niestety dziadkowie już po obiedzie, więc obiadu nie było dla syna
            • ayelen40 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 15.04.23, 19:18
              To jacyś aspołeczni?! 🤯
              • stasi1 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 18.04.23, 00:33
                Czasami tacy się zdarzają. Oni ogólnie mieli 6 synów więc trochę biednie było, czasami wpadli do moich rodziców na święta to jak szarańcza
        • ayelen40 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 18:02
          Umarłam ze śmiechu, sorry 🤓
          • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 20:48
            I ja
            Aż nie wierzę
    • gr.ruuu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:08
      Teściową miałam super, bez głupich pomysłów, bardzo ja lubiłam. Teścia mnie, choć może stwierdzenie, że syn dobrze wybrał bo kobieta musi być mądra a nie ładna było komplementem 🙄
      Obecna konteściowa czyli matka konkubenta nie ma głupich pomysłów co najwyżej głupie teksty, ale na to już dawno mam wywalone
    • z_lasu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:29
      W kwestii formalnej: teściowa nigdy nie jest była i jest na to orzecznictwo. Otóż Wysoki Sąd był łaskaw dojść do wniosku, że rozwód rozwiązuje małżeństwo, ale nie powinowactwo. Ergo: na pogrzeb każdej kolejnej teściowej należy się urlop okolicznościowy. Nie znajdę tego teraz bom w szpitalu, ale jak wyjdę to spróbuję poszukać.
      • alpepe Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:09
        super, czyli opłaca się mieć teściowe, jak się jest zatrudnionym.
      • niemcyy Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:17
        Kiedys bylo w ktoryms watku o dziedziczeniu, ematka uczy.

Zdrowka w tym szpitalu!
        • z_lasu Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:59
          Dzięki, przyda się na pewno.
      • ayelen40 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 18:03
        No to ja mam dwie 😀
        • sol_13 Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 14.04.23, 20:50
          Tylko żeby Cię o zgonach poinformowali, żeby urlop nie przepadł 😆
    • swinka-morska Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:32
      Moja teściowa oznajmiła nam pod koniec po-ślubnego obiadu, że na jutro zaprosiła do naszego domu gości.
      I jak to będzie miło posiedzieć z ciocią Franią i dawno niewidzianym wujkiem Mareczkiem, prawda?
      Oznajmiłam, że jutro zamierzamy spać i drzwi nie otworzymy wcale albo w piżamach.
      Teściowa nie zdecydowała się sprawdzać czy mówię prawdę, nie wiem co zrobiła z gośmi wink
    • borsuczyca.klusek Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 20:37
      Czy ktoś spacyfikował walniętą babunie za wpędzanie dzieciaka w kompleksy?
      • alpepe Re: Najgłupsze pomysły waszych teściowych 11.04.23, 21:11
        Opieprzyłam byłego męża, bo mu się kuźwa jakiś durny mediator włączył i zamiast matce prosto powiedzieć, że dzieciak jest ewidentnie mojego szwagra i że mamuśka ma zamknąć się, zanim będzie dziecko wpędzać niepotrzebnie w kompleksy, to tylko powiedział, że to nie matki sprawa. Ja nie utrzymuję kontaktów ze szwagrem i szwagierką za bardzo, a do teściowej się nie odzywam.