Dodaj do ulubionych

Pudelek aż wyłączył komentarze :)

11.04.23, 23:29
Tak, podczytuję rekreacyjnie.
Dziś 2 posty były o dalszej części dubajskich klimatów.
Pierwszy o sutenerce będącej gwiazdą playboya.
I drugi dotyczył rozkmin nad inną usługodawczynią nazwijmy, niejaką GWIAZDĄ, której personaliów nie podano, a która obecnie jest ponoć znaną celebrytką i osobowością telewizyjną. Podano za to sporo okoliczności naprowadzajacych. Ja i tak nie zgadłam, bo nie jestem aż tak zorientowana, nie wiem kto wernisaże w znanej galerii warszawskiej prowadzi.
Było trochę komentarzy, generalnie szkalujących sutenerstwa, ale sporo wskazujących na nazwiska. Powtarzało się jedno.
I nagle w trakcie czytania komentarze wyparowały, wyłączono możliwość dodawania nowych.
coś jest na rzeczy?

Generalnie w komentarzach pod oboma postami powtarzało się, że nad sutenerkami parasol jakiś rozpięty, skoro wiadomo kto zacz a nic się z tym nie zrobiło.

www.pudelek.pl/dziewczyny-z-dubaju-2-przedpremierowe-fragmenty-oto-kariera-gwiazdy-o-ktorej-powiedziano-z-dzi-ka-przy-stole-nie-usiade-6886351257975712a
Obserwuj wątek
    • semihora Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 11.04.23, 23:46
      Tak piszą pudelkowicze w komentarzach. Podobno za każdym razem, gdy w podobnych artykułach pada jej nazwisko, komentarze pod tekstami są błyskawicznie wyłączane.
      • jasnoklarowna Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 00:07
        A ona jakieś wernisaże robi? Jakąś galerie sztuki w Hali Koszyki ma?
        Pytam bo nie wiem, ja nie ze stolicy.
    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 00:36
      Nie wiem czym tak ludzie się podniecają, może jest w tym ziarno prawdy a może nie. A nawet jak jest, to co to kogo obchodzi?
    • kaktusowepole Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 07:32
      No właśnie chciałam poczytać a tu skucha. Nawet w tym drugim artykule ejst że Gwiazda wszystko blokuje prawnikiem więc i tu tak zrobiła.
      • antyideal Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 08:00
        Dyskutujacy przenieśli się pod artykuł o Szpaku😃
        • kaktusowepole Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 08:39
          Dzięki za cynk idę tam smile
          • elenelda Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 13.04.23, 15:27
            Ale normalnie nie widzę artykułu o Szpaku
            • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 13.04.23, 15:35
              www.pudelek.pl/michal-szpak-w-polyskujacym-topie-i-kosmicznych-okularach-promuje-nowy-program-komediowy-zdjecia-6886364791454624a
              • antyideal Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 13.04.23, 16:27
                Uu, widzę, że i tu komentarze mocno się przerzedziły.
        • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:30
          Bogu ducha winny Szpak
          • sol_13 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 18:12
            🤣🤣
    • princy-mincy Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 07:36
      Nie wiem kim ta gwuazda ale co kogo obchodzi, z kim ona sypia? Jej duda jej sprawa.
      • ichi51e Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:30
        No właśnie…
    • tonik777 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 07:58
      Nie bardzo rozumiem dlaczego czepili się tych dziewczyn (z Dubaju). Mam na myśli usługodawczynie, a nie sutenerów. Jeśli przyjmują takie propozycje dobrowolnie i wszystko im odpowiada to w czym właściwie jest problem?
      • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 08:17
        Żeby były wejścia na pudełka czy inny tam portal?
        Taki temat przyciąga uwagę.
        Jak dla mnie, celebryci w stylu życia bardzo się ogólnie zbliżają do zapijaczonej i zaćpanej "osiedlowej" patologii, więc zero zdziwienia.
      • princy-mincy Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 08:37
        Wlasnei, to samo napisałam wyzej.
        Mnie by bardziej interesowali politycy, ktkrzy korzystali (zwlaszcza nieliberalni), ale wiadomo, kobiecie siw dostanie, mezczyznie nie.
      • karmello29 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:21
        tonik777 napisał:

> Nie bardzo rozumiem dlaczego czepili się tych dziewczyn (z Dubaju). Mam na myśl
        > i usługodawczynie, a nie sutenerów. Jeśli przyjmują takie propozycje dobrowolni
        > e i wszystko im odpowiada to w czym właściwie jest problem?

narod glupi az glowa boli.
        otoz dlatego sie czepiaja bo proste tutki zazwyczaj nie lubia chwalic sie tym,ze za garsc monet mozna zrobic z ich cialem wszystko-dorabiaja wiec doopie uszy i przedstawiaja miraże w mediach spolecznosciowych ,jakie to kokosy i kariery robia jako modelki,prezenterki ,influencerki etc
        Glownym odbiorca mediow spolecznosciowych sa zaś nie starsze panie z emamusi tylko mlode kobiety i dziewczyny,czasem baaardzo mlode-i one tę chora narracje kupuja bo sa naiwne i niedoswiadczone.
        potem dochodzi do dramatow jak taka dziewczynka zrozumie ze nie pojedzie na wycieczke do Dubaju za garsc ladnych fotek tylko za anala bez gumki z arabskim napaleńcem.
        w gratisie co poniektore skoncza z Hivem a inne z depresją .
        nie dziękuj.

• aagnes Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 08:25
      Przecież od dawna wiadomo o kogo chodzi. zreszta takich "karier" nie wiadomo skąd znienacka jest całkiem sporo w polskim pseudo szołbiznesie.
      • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 09:55
        Jakaś zapuszczona jestem w tych tematach. Bo do dzisiaj nie wiedziałam o kogo chodzi
    • lu_na_be Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 08:48
      Taak, córka mojej byłej szefowej (jakaś modelka i swego czasu pogodynka telewizji mniejszego kalibru niż TVN) też jeździła, a matka taka dumna zawsze nam opowiadała, że na sesje zdjęciowe do Dubaju jeździ. Bardzo dużo pieniędzy z tych sesji, jako początkująca średnio wyglądająca niby-modelka, przywoziła.
      • jasnoklarowna Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 09:26
        I ok. Kto chce jeździ i zarabia w ten sposób. Tylko razi trochę jak później udaje świętego i uczy innych jak żyć. Tu mam wrażenie że trochę tak jest, jeżeli to faktycznie ta pogodynka.

Chyba chodzi o kreowanie się na osobę moralną po takiej przeszłości.

A sutenerki to już grubsza sprawa i też powinno to być jasno napiętnowane. Bo część dziewczyn jest werbowanych poprzez wykorzystanie ich trudnej sytuacji, płacone mają grosze a spora kasa zostaje u takiej pośredniczki. No jestem na nie.
        • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 09:47
          Co to kogo obchodzi, że jesteś na nie i jakim prawem oceniasz co komu wolno a czego nie? Zupełnie jak z aborcją prawda? Baby z magla, które muszą poczuć się lepiej w swoim nudnym życiu i oceniają moralność innych. O Cichopek też piszą w komentarzach, że zdradzała i jest złą matką, natomiast Hakiel to wręcz cudowny mąż. Nikt nie rozlicza polityków, mężczyzn tylko kobiety.
          • jasnoklarowna Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:22
            Jestem na nie odnosiłam do sutenerstwa, to chyba jasno wynika z wpisu. Pochwalasz?

A co do reszty nie piętnuję, ale mam zdanie, że jak się samemu ma za kołnierzem to nie poucza się publicznie innych. Tyle.
            • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:26
              Pamietam jak ona mówiła, ze w młodych ludziach nie ma tej chęci do ciężkiej pracy. Wszystko chcą mieć łatwo...
              • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:38
                Nie uważam, że prostytucja to łatwa praca, chyba, że ktoś jest pustakiem i niedorozwojem emocjonalnym, dlatego między innymi razi mnie reklama tej pracy przez wyborczą.
                • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:53
                  No i właśnie, żeby się tym zajmować, trzeba być pustakiem i niedorozwojem. Z biedy i żeby utrzymać gromadkę dzieci do tego Dubaju nie latały na kakaowe oczko. A w mediach przedstawiają się, że bo ho, jakiej to kariery w modelingu nie zrobiły.
                  • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:07
                    Bo prostytuować można się tylko z biedy prawda? Jakby urodziła 10 dzieci i nie miała co do gara włożyć, to można. Aborcję też wtedy można, ale jak jedna artystka powiedziała, że dokonała aborcji, bo miała za małe mieszkanie na 2 dziecko, to suka paskudna. Największym przestępstwem w naszym kraju jest to, gdy kobieta chce mieć po prostu lepiej w życiu, nie chce być męczennicą, cierpiętnicą i śmie używać inteligencji.
                    • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:18
                      Ależ nie, dlaczego tylko z biedy? Można z pazerności, cwaniactwa, wygody, lenistwa, głupoty utrudniającej zatrudnienie w bardziej wymagającej branży.
                      • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:32
                        W jakiejkolwiek innej branży.
                    • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:32
                      Zejdź już z tej aborcji, bo to nudne. Nie ma żadnego związku między tymi dwiema rzeczami.
                      Bandyci też chcą mieć lepiej w życiu, nie pracując dlatego kradną i robią różne inne rzeczy. Qrwa też chce mieć lepiej nie pracując i nic nie umiejąc sensownego, więc dają dupy
                      • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:44
                        Nie jesteś ambitna, co robisz dla siebie? Dałabyś dupy Arabowi to byś mogla powiedzieć,z e coś dla siebie zrobiłaś.... a tak? Nuda pani
                        • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:45
                          No nuuuuda big_grin.
                    • conena Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:12
                      figa_z_makiem99 napisała:

> to suka paskudna. Największym przestępstwem w naszym kraju jest to, gdy kobiet
                      > a chce mieć po prostu lepiej w życiu, nie chce być męczennicą, cierpiętnicą i ś
                      > mie używać inteligencji.

Co ty bredzisz?
                      Dubajki nie używają inteligencji, tylko czegoś zupełnie innego.
                • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:03
                  Najłatwiejsza. Można mieć ujemne IQ i zero jakichkolwiek kompetencji, wystarczy być odpowiednio zdemoralizowanym i pazernym.
            • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:28
              A kogo ona poucza i w czym ? Masz ból dudy z jakiegoś powodu? Jeśli dwoje dorosłych ludzi umawia się na biznes, nikt nikogo do niczego nie zmusza, a tu tak najwyraźniej było, to mnie to nie obchodzi. Niech ścigają patologie, zmuszanie do nierządu, werbowanie nieletnich. To podobnie jak z aborcją i wezwanie na policję koleżanki bo pomagała. Nie widzisz w tym absurdu ? Ja widzę.
            • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:43
              Wg ciebie powinna się spalić ze wstydu i już nigdy nie pojawić się w przestrzeni publicznej? Najwyraźniej kłamał ten kto powiedział, że pieniądze szczęścia nie dają. Dla mnie sutenerstwo nie jest przestępstwem, przestępstwem jest natomiast zmuszanie do nierządu i współpraca z nieletnimi, chorymi psychicznie. Tak jak przestępstwem nie jest dokonanie aborcji, pomoc w jej przeprowadzeniu, przestępstwem jest za to zmuszanie do aborcji.
              • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:47
                Nie ważne co dla ciebie jest przestępstwem, ale co w tym zakresie stanowi prawo. Pytanie też czy możliwe jest sutenerstwo bez nadużyć. Osobiście w to wątpię.
                • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:50
                  Czy możliwa jest aborcja bez nadużyć? Najgorszym przestępstwem jest robienie z kobiet idiotek niezdolnych do podjęcia samodzielnych decyzji. Tak, możliwe jest sutenerstwo bez nadużyć.
                  • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:56
                    Toż panny podejmowały samodzielne decyzje, bo trudno je nazwać ofiarami handlu ludźmi. A że ich decyzje to prostytucja i brzydko się nazywa, trudno, ich wybór.
                  • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:57
                    Tak jest możliwa legalna aborcja w czystej klinice w cywilizowanych warunkach. Poza tym aborcja to najczęściej jednorazowa sprawa nie sposób na życie, więc nie ma tu pola do porównań.
                  • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:30
                    Serio porównujesz bycie urwą z aborcją?
                • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:56
                  Często lepiej jest, kiedy ktoś wie gdzie dziewczyna jedzie i co będzie robiła, bo jest bezpieczna. Jadąc sama, bez niczyjej wiedzy i ochrony, może już nie wrócić i nikt nie będzie wiedział gdzie zaginęła i dlaczego.
                  • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:58
                    Z pewnością. Niemniej łatwo można uniknąć takich ryzyk po prostu nie kur...ąc się za hajsy.
                  • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:08
                    I może właśnie dlatego o prostytucji należy mówić wprost bez ogródek, jak wygląda i jakie niesie zagrożenia zamiast owijać gówno w złoty papierek modelingu.
                  • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:32
                    Serio bezpieczna jadąc pracować ciałem do Dubaju? Masz ty córkę?
          • gr.ruuu Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:34
            Pewnie takim samym prawem jak ty wypisujesz że mam każde dziecko z innym facetem i starego konkubenta obcokrajowca big_grin Figunia wielką obrończyni kobiecej wolności, paradne
            • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:58
              No też mi to właśnie zgrzyta...
        • waleria_bb Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:03
          Przeszłość to jest przeszłość, nikogo nie zabiła, nie okradła i nie skrzywdziła. Epizod prostytucji nie czyni z kobiety od razu upadłej, ktoś mógł tak zarabiać dawno temu i po X latach wiedzie całkowicie normalne życie.
          • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:10
            Dokładnie, przecież ona o tym nie opowiada, bo gdyby reklamowała to jako cudowne życie jak wyborcza, uważałabym to za żenadę. A tak, jeśli nawet miała taki epizod, to żyje normalnie i g....no innym do tego.
          • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:25
            Tylko, że ona za każdym razem podkreślała ile to ciężkiej pracy w modelingu ma za sobą aby być kim jest. Mi to lotto jak do tego doszła. Ja mam 40 lat. Natomiast o takiej karierze marzą tysiące młodych dziewczyn, przekonane że to wszystko z modelingu.
            I dla jasności- modeling to jest cięzka praca, tylko mało kto się na tym wybije.
            • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:32
              Jeden epizod przekreśla jej ciężką pracę? Niedługo zaczną piętnować kobiety jak w Iranie, bo może miała kiedyś aborcję, epizod prostytucji albo się rozwiodła i nie ma prawa żyć normalnie w przestrzeni publicznej, bo nie jest moralna?
              • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:39
                >Jeden epizod przekreśla jej ciężką pracę?

A skanta pewnosc ze to jeden epizod?
                • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:44
                  Ja nie mam żadnej pewności, że był jakikolwiek epizod. Bardzo łatwo można zniszczyć komuś opinię prawda?
                  • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:47
                    Jeszcze za czasow komuny wiele Pan dostawalo sie tym sposobem ma ekrany. To samo tylko element egzotyki w Dubaju odpadal.
                    Malo tego, w Fox News nawet Meghyn przyznala ze bez tego by nie przetrwala. To taki biznes.
              • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:55
                Dlaczego porównujesz aborcję z qrestwem?
                • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:58
                  Dla niektórych aborcja nierozerwalnie wiąże się z kurew....stwem smile Pytanie czym jest kure...wstwo ?
                  • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:59
                    Tym, czego z niepojętych powodów tak gorliwie tu bronisz big_grin.
                    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:13
                      Dla mnie kurewstwo jest czymś zupełnie innym, niż prostytucja. A najbardziej nie znoszę głupoty innych ludzi, może skrzywdzić bardziej człowieka, niż epizod domniemanej prostytucji.
                      • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:42
                        NO ..inaczej się nazywa. łatwiej się to robi jak nazwiesz bardziej...ambitnie?
                      • geez_louise Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:52
                        figa_z_makiem99 napisała:

> Dla mnie kurewstwo jest czymś zupełnie innym, niż prostytucja. A najbardziej ni
                        > e znoszę głupoty innych ludzi, może skrzywdzić bardziej człowieka, niż epizod d
                        > omniemanej prostytucji.

Dla mnie prostytucja, czyli zarabianie usługami seksualnymi bez nacisków z zewnątrz i przemysłu sutenerskiego jest ok. Wybór danej kobiety, jej ryzyko, jej zyski, nikomu nic do tego. Pierwsza będę rzucać się do bronienia jej, jak ktoś będzie piętnować, podawać jej dane, robić z niej kobietę gorszej kategorii.

Natomiast prostytucja z powiązaniami mafijnymi, sutenerskimi, zdobywanie w ten sposób posad i wygrywanie castingów, a do tego napędzanie do tego biznesu kłamstwami nastolatek to kurestwo i kilka pan z naszego show-biznesu niestety to kurestwo uprawia.
                        • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:55
                          Tylko ze trudno o prostytucje bez powiazan sutenerskich, a te z kolei jakos ida z mafia. Taki real
                          • black_magic_women Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 14.04.23, 23:21
                            princesswhitewolf napisała:

> Tylko ze trudno o prostytucje bez powiazan sutenerskich, a te z kolei jakos ida
                            > z mafia.

Niestety teraz panuje narracja rozłączności. Każda jedna pracuje sama na siebie i nie ma ze "światkiem" nic wspólnego, zna go jedynie z kina.
                  • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:59
                    Fobie religijne się leczy.
          • jacqueline.derriere Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:15
            waleria_bb napisał(a):

> Przeszłość to jest przeszłość, nikogo nie zabiła, nie okradła i nie skrzywdziła
            > . Epizod prostytucji nie czyni z kobiety od razu upadłej, ktoś mógł tak zarabia
            > ć dawno temu i po X latach wiedzie całkowicie normalne życie.

Normalna kobieta nawet na taki epizod nie pójdzie, to trzeba mieć kurewski charakter i mentalność dziwki, aby kupczyć ciałem.
            • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:18
              Jak kupczy za darmo a potem w panice usuwa ciąże, już nie ma mentalności dziwki i kurewki? Albo robi 10 dzieci z kolejnymi tatusiami i pobiera 500 plus na każde dziecko nie pracując nigdy?
              • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:22
                >Jak kupczy za darmo a potem w panice usuwa ciąże, już nie ma mentalności dziwki i kurewki?

Nie. Za darmo to nie kupczenie. A aborcja nie ma nic do nierzadu.
              • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:34
                Za darmo to zwykły seks, kupczenie to transakcja, co ty pierd ..lisz?
              • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:34
                Nie. Mylisz co to dziwka
            • waleria_bb Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:18
              Dotyka Cię bezpośrednio kupczenie ciałem?
              • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:29
                Dotyka męczennice, które nigdy niczego dla siebie nie chciały ( a jakby mogły, nie wiedziałyby czego mogą chcieć ), będą rodzić kolejne dzieciątko dumnie bez znieczulenia i tolerować zdrady swoich mężczyzn, bo przecież z kimś te kure...wki muszą uprawiać seks, jak za darmo jeszcze ujdzie bo nie będą miały lepiej od nich, ale nie daj boże jak zrobią na tym karierę, poprawią urodę i znajdą fajnego faceta...Jak te męczennice będą się wtedy czuły? Jak kretynki i pomaga im poczucie wyższość moralnej, tylko to im zostało.
                • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:34
                  Figa z makiem
                  Wlaczasz w temat zupelnie niezwiazane zmienne: religie, aborcje, zdrady facetow... Co to ma wszystko do rzeczy?

Coraz bardziej malujesz obraz w ktorym odnosi sie wrazenie ze cos uslilnie chcesz sobie zracjonalizowac.
                  • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:38
                    Dla ciebie myślenie abstrakcyjne princess jest zbyt trudne, pamiętam naszą wymianę poglądów na temat alergii, więc czep się z łaski swojej kogoś innego tym razem.
                    • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:42
                      Przedstawiasz bycie urwą jak coś wyjatkowego, dla wybranych, ambitnych ...no coś tu jest nie halo dziewczyno.
                      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:48
                        >no coś tu jest nie halo dziewczyno.

No mowie ze tak jakby sobie cos racjonalizowala... Ale tak otwarc
                        • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:48
                          * otwarcie?
                    • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:43
                      Figa, a ja odnosze wrazenie ze logiczne myslenie dla ciebie jest trudne. Co to jest " kupczenie za darmo" ? Jaka logike ma taka wypowiedz? Co ma religijnosc kogos tam do tematu albo aborcja? To co wypisujesz to nonsense.
                      Ale zastanawiajaca jest ta zarliwa obrona rzekomo " jednorazowego epizodu". Tak jakbys wiedziala ze to byl jednorazowy epizod. Cos chaotycznie racjonalizujesz sobie i nazywasz to " abstrakcyjnym mysleniem"..lol
                      • riki_i Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:15
                        "Jednorazowy epizod" Figuni nie wyszedł, za to siedzi w psyche do dzisiaj? wink
                        • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:25
                          Nie trafieś riki, szkoda, że w moich czasach nie można było mieć takich jednorazowych epizodów dzięki którym można się ustawić na całe życie i być wolnym.
                          • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:27
                            Taka to pozorna wolność gdzie nawet po latach musisz się chować za armią prawników 🙄
                          • riki_i Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:30
                            Jeśli 99 to rok urodzenia, to nadal masz szansę.
                          • gr.ruuu Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:43
                            Zawsze były kobiety ustawiające się w życiu dupą a nie głową
                            • jasnoklarowna Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 20:15
                              gr.ruuu napisała:

> Zawsze były kobiety ustawiające się w życiu dupą a nie głową

I na dodatek było im łatwiej, bo nie było telefonów robiących zdjęcia czy nagrania i internetu w którym nic nie ginęło.
                              Po latach mogły się wypierać bez konsekwencji. Dziś to wyparcie trochę trudniejsze jakby.
                        • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 16:12
                          >"Jednorazowy epizod" Figuni nie wyszedł, za to siedzi w psyche do dzisiaj?

No nazwales po.imieniu to co my oglednie poruszamy bo jej zarliwos obrony najstarszego zawodu na swiecie jest zaiste zastanawiająca
                  • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:39
                    NO też właśnie się zastanawiam, czemu ona chce przekoać nas tu ze taka droga to droga ambitna i tylko dla najlepszych???
                • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:36
                  Ale można chcieć wielu rzeczy i mieć dobrą pracę oraz urodę nie kupcząc dupą i pipą, przychodzi ci do głowy w ogóle taka możliwość? Czy też twoje doświadczenie jest ograniczone tylko do tej wąskiej działalności?
                  • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:41
                    Można mieć fajne i spełnione życie, wtedy nie ma się problemu z kupczeniem innych, mało tego, nie postrzega się wyborów innych w kategorii kupczenia.
                    • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:44
                      OJP big_grin. Jesteś pusta jak beczka po ogórkach kiszonych. Nie da się, no nie da się big_grin.
                      Ależ racjonalizuj sobie swoje życie zawodowe, jeśli ci to do czegoś potrzebne.
                      • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:52
                        Pusta to jesteś ty i wyrażasz się prostacko. A ja lubię być czasem adwokatem diabła i włożyć kij w mrowisko.
                        • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:00
                          Wydaje ci się.
                        • better.call.kim Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:13
                          Jest takie powiedzenie: "migrenę to ma królowa brytyjska, panią to łeb napierd*la".

Ty nie jesteś kontrowersyjna ani szokująca, Tobie się pierd*lą rzeczy kompletnie ze sobą niepowiązane (jak aborcja i prostytucja) i widzisz wynikanie tam, gdzie go nie ma (normalni ludzie robią kariery bez dawania d*py i tworzą szczęśliwe związki bez prostytucyjnego epizodu w życiorysie).
                    • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:45
                      >Można mieć fajne i spełnione życie, wtedy nie ma się problemu z kupczeniem innych, mało tego, nie postrzega się wyborów innych w kategorii kupczenia.

Handel to handel. Ktos wygodnie po latach moze nie nazywac handlu cialem za pieniadze kupczeniem bo niewygodnie mu z mysla ze to kure*stwo. Ale historia byla jaka byla.
                    • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:53
                      Ależ postrzega. Ocenianie i wartościowanie jest jednym z podstaw funkcjonowania społeczeństw i relacji międzyludzkich.
                • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:38
                  Męczennica bo dupy za kase nie dawałam? Peron ci odjechał?
                  2 dzieci rodziłam ze znieczuleniem tyle ze to ma się nijak do temtu. Nie rób z niej nie wiadomo kogo bo brała za seks kase. To nie ejst oznaka ambicji ani walki o siebie. Ambitna to była sekretarka w mojej poprzedniej pracy. Kobieta mając prawie 60 lat po smieci meża zrobiła prawo jazady, kursy dodatkowe i zmieniła prace na dużo ciekawszą. To jest walka o siebie. A nie dawanie dupy w Dubaju za markowe ciuchy
                • gr.ruuu Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:12
                  Napisała ta co toleruje chłopa który nic w domu nie robi,bo na szczęście często go nie ma big_grin Męczennica domowa obsługująca portki byle mieć filmy status żony
                • danka88 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:48
                  To wszystkie ,, normalne ,, kobiety mają się czuć jak frajerki , a cwane kurefki mogą czuć się dumnie bo zarobiły ciałem na życie ? Ahahah
                  • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:58
                    Danka 88 słabe jest poczucie wartości, które ktoś musi czerpać z zewnątrz i uzależnia je od wyborów innych ludzi. I słabe jest ocenianie innych na podstawie domysłów i pomówień. Słabe są też podwójne standardy w ocenianiu mężczyzn i kobiet.
                    • danka88 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 16:19
                      Ok , spoko . Mnie nie interesuje kto co robi z własnym tyłkiem . Ale tutaj jest jeszcze motyw że ,, gwiazda,, była w związku i pracowała już w tv , więc bidy nie klepała
    • shellyanna Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 09:02
      Mąż nie ma z tym problemu, to co ją reszta obchodzi. Przeskrollowałam jej insta i ładnie sobie życie ułożyła.
      Chyba najważniejsze, żeby nie stanowiła wzoru do naśladowania ścieżki kariery u młodych dziewczyn.
      • ewka.n Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:16
        shellyanna napisała:

No ale, skoro:
        > ładnie sobie życie ułożyła.

to dlaczego:
        > Chyba najważniejsze, żeby nie stanowiła wzoru do naśladowania ścieżki kariery u
        > młodych dziewczyn.
        ? smile
        • primula.alpicola Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:26
          Prawda..?
          Nic tylko naśladować.
    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:46
      Jakby się pokajała tak jak z aborcją prawda? Syndrom postaborcyjny, wieczna depresja a ona śmie żyć na wysokim poziomie materialnym po epizodzie prostytucji i jest szczęśliwa najwyraźniej smile
      • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:41
        Co ty masz z tą aborcją?
        Nikt się nikomu kajac nie każe. Tylko nie nie pierdoli, ze dzisiaj młodzi nie tak ambitni jak ona...no ja bym bardzo nie chciała aby moja córka była taaaaaaaka ambitna i taaaaaka pracowita jak ona.
    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:48
      A to, że ktoś pracował przez jakiś czas w ten sposób, wyklucza normalną ciężką pracę, skończenie studiów, czy posiadanie talentu, predyspozycji ?
      • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:55
        Może i nie wyklucza, ale jest to osoba zdemoralizowana, na bakier z normami, która przekroczyla granice normalności i umie wszystko osiągnąć nie kompetencjami ale dupą, często dosłownie.
      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:20
        >A to, że ktoś pracował przez jakiś czas w ten sposób, wyklucza normalną ciężką pracę, skończenie studiów, czy posiadanie talentu, predyspozycji ?

Wielu pracowalo i mialo predyspozycje i pracy nie dostalo. Obserwując roznice miedzy polska a UK TV to w Polsce na ekranie sa przepiekne prezenterki. W UK uroda nie jest kluczowa do osiagniecia pozycji w mediach
      • hanusinamama Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:30
        Nie...ale ona przedstawia to jednak inaczej. nie mowi, ze taką drogą doszła do tego a potem cięzko pracowała w innej branzy., Od poczatku harowała w tym modlingu jak wół. Gówno prawda.
        Robiła co chciała, była dorosła nikt jej nie zmusił. Ale niech nie dorabia dupie uszu.,
    • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 10:57
      W punkt, hanusina.
      • riki_i Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:12
        Tak, dobrze napisane.
    • waleria_bb Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:15
      To już inna sprawa, czy w tv widzimy faktycznie kompetentne osoby.
      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:17
        No nie inna..Jak najbardziej ta sama. Jesli na ekranach sa "modelki" robiace karierę siedzeniem to trudno mowic o profesjonalnym podejsciu do recrutingu.

A potem hipokrytka opowiada jak to ciezko pracowala by cos osiagnac.
    • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:43
      O matko, ale skąd aż takie szczegóły wyszły na jaw? Ktoś tam robił za materac?
      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:47
        Organizatorzy tego biznesu, zazdrosne kolezanki po fachu ktore tez kupczyly ale w TV sie nie osadziły itd
        • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:49
          Jakoś to wszystko nie mieści się w moim pejzażu wewnętrznym 😳
          • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 11:56
            Goraco polecam film Bombshell.

Tu zwiastun

youtu.be/YXL33tEUA3g

Wspaniala obsada. Oparte na faktach. N Kidman, Ch. Theron. M. Robie

Pokazuje jak sie robi kariere w mediach
    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:00
      Twoje odpowiedzi lauren świadczą o tobie. Nie przyszedłby mi do głowy seks analny w tym temacie. Podobnie jak przeciwnicy gejów wyobrażają sobie, gdzie oni wsadzają penisy smile A potem okazuje się, że lubią ten sam sport.
      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:06
        >Nie przyszedłby mi do głowy seks analny w tym temacie.

Ale one o tym pisza tylko w kontekscie artykulu w Pudlu. Czytalas w ogole?
      • lauren6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:25
        O tobie za to świadczy, że stajesz w obronie panny zdradzającej stałego partnera z qrwiarzem.
        • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 15:09
          A kto kogo zdradzał, bo chyba straciłam wątek?
    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:03
      Udowodnij im, że tak zarabiały a potem oskarżaj. A politycy albo elita lubiący anal bez gumki ale za darmo, mogą pouczać i występować w tv ? I kto to będzie sprawdzał i oceniał, policja obyczajowa jak w Iranie?
      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:05
        Ale tu nie chodzi o rodzaj seksu a ogóle 🤦‍♀️ w rozmowie.
        Czy ty w ogole rozumiesz o czym one pisza?

Chodzi o handel cialem i opowiadanie farmazonow jak doszla do wszystkiego ciezka praca w modelingu.
        • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:30
          To ty nie rozumiesz i non stop piszesz o tym samym bo "handel ciałem" przysłonił ci wszystko. Jaka różnica jest między dziewczyną z dubaju biorącą pieniądze za usługi seksualne a dziewczyną z koziej wólki, która wyjechała do Warszawy i uprawia seks z tabunem kolesi na dyskotekach? Bo dziewczyna z dubaju postanowiła za to brać pieniądze, co inna robi za darmo? I obydwie potem zostają osobami medialnymi, jedną oceniają bardzo źle bo kupczyła ciałem a drugą dobrze bo za darmo. Wytłumacz mi, co siedzi w ograniczonych, zaściankowych umysłach ludzi, że na hasło handel ciałem z własnej i nieprzymuszonej woli, dostają drgawek i histerii? Nie rozumiesz co chcę powiedzieć, że to my ustalamy granice, co jest dobrze przyjęte w społeczeństwie a co źle. Dziewczyna z dubaju nikogo nie okradła, nie zmuszała do niczego, czysty układ. Co jest takiego złego w tym handlu ciałem? Pieniądze? smile
          • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:37
            Nic, poza zrobieniem z siebie przedmiotu do użycia za kasę.
            Skoro my ustalamy granice, a w zasadzie każdy ustala własne, to w Twoich mieści się akceptacja.
            W moich granicach jest przyjęcie do wiadomości, że qrfy są potrzebne, świadczą usługi na które jej popyt i są wentylem bezpieczeństwa testosteronowego, ale towarzysko trzymałabym na odległość kija.
          • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:40
            >Jaka różnica jest między dziewczyną z dubaju biorącą pieniądze za usługi seksualne a dziewczyną z koziej wólki, która wyjechała do Warszawy i uprawia seks z tabunem kolesi na dyskotekach? Bo dziewczyna z dubaju postanowiła za to brać pieniądze, co inna robi za darmo?

To roznica miedzy dziwka a kur* a.
            • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:54
              A ja ci powiem co, bo ku...wa dubajówka zrobiła na tym biznes i weszła do wyższej ligi, dlatego dziwce wybaczą, a dubajówce nie. Prosty przykład żona Pazury, która kiedyś podobno tańczyła w klubie nocnym, zrobiła aplikację radcowską, jest Ukrainką więc było jej trudniej i ma teraz prestiżową pracę, pieniądze, wszyscy ją oceniają pogardliwie przez tamten epizod. Tajemnicą poliszynela jest, że Czaruś był klientem agencji towarzyskich i klubów, gdzie poznał swoją żonę ? Nawet szantażowali go jakimś filmem i Czarusiowi się tego nie wypomina, czy wkładał analnie bez gumki i płacił smile Teraz ma cnotliwą żonę i sam wrócił na drogę cnoty. Największą wadą kobiety sprzedającej swoje ciało jest jej inteligencja, bo wskoczyła do wyższej ligi i zapomniała o sprawie, gdyby sprzedawała i żałowała, potem kajała się publicznie, bo nie wiedziała co robi wybaczyliby, dziwce też wybaczą bo myślała tym co ma między nogami, no głupia puszczalska dziewucha.
              • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:58
                Żadna tajemnica, Pazura wykupił pannę z agentury Nikosia.
                Trudno zrozumieć Twoje majaczenia o wybaczaniu.
                • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:03
                  Przecież sobie wybaczyłaś triss i zracjonalizowałaś, bo za darmo i dla przyjemności siedziałaś w klubie motocyklowym ( sama nigdy nie miałaś motoru i nie wiesz co to pasja ), odczuwasz też wyższość moralną nad dubajówkami. Z tym, że dubajówki nie wiedzą nawet o twoim istnieniu i mają gdzieś twoje poglądy.
                  • triss_merigold6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:06
                    Nie bardzo wiem, co miałam sobie wybaczać skoro nigdy nie miałam poczucia winy, grzechu czy innych dysonansow.
                    • figa_z_makiem99 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:10
                      To skąd twoja wyższość moralna i obrzydzenie gdy mowa o prostytucji albo o kobietach, które mają uczucia i wymagania od życia, inne od jedynego słusznego schematu?
                      • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:39
                        >wyższość moralna i obrzydzenie gdy mowa o prostytucji

Czy mamy rozumiec ze bronisz zawodu z racji wlasnych doswiadczen? To nie Tajlandia gdzie wyborem jest glod albo prostytucja. Naprawde w Polsce mozna nie upasc az tak nisko i uprawiac seks bez pieniedzy.
                        • lauren6 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:45
                          > To nie Tajlandia gdzie wyborem jest glod albo prostytucja.

Czasami i w Polsce tak jest. Nie dotyczy to jednak pań zatrudnionych w telewizji, których zarobki zdecydowanie starczają do pierwszego.
                          • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:50
                            No ale macie MOPS a w Tajlandii nie ma
              • waleria_bb Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:02
                Największą wadą kobiety sprzedającej swoje ciało jest jej inteligencja, bo wskoczyła do wyższej ligi i zapomniała o sprawie, gdyby sprzedawała i żałowała, potem kajała się publicznie, bo nie wiedziała co robi wybaczyliby, dziwce też wybaczą bo myślała tym co ma między nogami, no głupia puszczalska dziewucha.
                Tu już mocno płyniesz. Nie róbmy z prostytutek znowu jakoś bardzo zaradnych i inteligentnych kobiet.
              • better.call.kim Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:04
                Pazura dawno się rozwiódł z Weroniką, trzecia żona to umiarkowanie jest dowód na podążanie drogą cnoty.
              • princesswhitewolf Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 13:36
                >tańczyła w klubie nocnym,

Porownanie tanca w klubie nocnym z prostytucja jest niepowazne.
                • riki_i [...] 12.04.23, 14:10
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • gr.ruuu Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 14:41
                A od kiedy dziwka to po prostu kobieta uprawiająca seks? To jest pogardliwe określenie prostytutki a prostytucja to seks za pieniądze.
          • alex_vause35 Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:51
            Taka różnica, że jedna najwidoczniej lubi seks i tych kolesi, a druga jest pustakiem, który nie umie sprzedać żadnych konkretnych umiejętności i w ogóle nic poza otworami swojego ciała. Pierwszej doradzałabym dobre zabezpieczanie się, drugiej już nie za bardzo da się cokolwiek doradzić, bo jest leniwą, zdemoralizowaną, tępą dzidą w naszych realiach.
      • borsuczyca.klusek Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 12:08
        Gdy wypływa na wierzch, że jakiś polityk dupczył na boku albo za dupczenie płacił to na ogół robi się jednak kwas.
        • jasnoklarowna Re: Pudelek aż wyłączył komentarze :) 12.04.23, 18:17
          Mam wrażenie, że w polityce prawdziwie demokratycznej tak, to kwas i samodymisja, wraz z ewentualnymi przeprosinami.
          U nas niestety nie, i chyba jeszcze długo nie. U nas są podchody i próby durnego tłumaczenia, zero wstydu czy przyzwoitości skutkującej rezygnacjami.