Dodaj do ulubionych

Skręcenie nadgarstka odszkodowanie

13.04.23, 13:44
Mój facet pewnego lutowego wieczoru wracając do domu rowerem został lekko potrącony przez auto , które wjeżdżało na osiedlowy parking. Wywrócił się i upadł na rękę a gość z auta po prostu sobie odjechał . Mój prawdziwy mężczyzna przyszedł do domu jak gdyby nic i udawał że się nic nie stało , ja już leżałam w łóżku . Niestety dłoń spuchła jak balon a ból narastał więc przyznał się do zaistniałej sytuacji i pojechaliśmy na sor. Diagnoza: zwichnięcie i skręcenie nadgarstka . Męczył się z miesiąc z tym bólem . Zgłosił szkodę do PZU , ma dobre ubezpieczenie za które co miesiąc opłaca nie małe pieniądze z racji niebezpiecznej pracy . Wysłał papiery ale zabrakło jednego z ostatniej wizyty o zakończeniu leczenia . Doniósł je po miesiącu a PZU odpisało że nie ma podstaw do wypłaty bo nie ma uszczerbku na zdrowiu . Dać sobie spokój czy pisać odwołanie ?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 13.04.23, 13:54
      Czy napisanie generuje jakieś koszty? Czy coś można stracić? Nie. Więc napisz, najwyżej nie uznają.
    • anilorak174 Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 13.04.23, 13:59
      Ja dostałam pieniądze za zabieg planowy w szpitalu, ktory tez nie generował uszczerbku na zdrowiu. Niech pisze, nic nie straci.
      • kochamruskieileniwe Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 13.04.23, 14:13
        Widocznie masz ubezpieczenie typu grupowe lub dodatkowe grupowe....one mają w owu zapisy dotyczace operaracji i pobytow w szpitalu.

Do autorki. Sprawd ź OWU
    • motyllica Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 13.04.23, 14:28
      można pisać odwołanie

pzu nie chciało wypłacać za zwichnięcia, tylko złamania
      ale od pewnego czasu niektórzy ponoć dostają
    • segregatorwpaski Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 13.04.23, 15:09
      Jeżeli dostaliśmy od ubezpieczyciela odmowę wypłaty środków - zawsze się odwołujemy!
      To zasada, którą nabyłam pracując daaawno temu w ubezpieczeniach.
      • taki-sobie-nick Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 13.04.23, 23:00
        I działa?
        • rosapulchra-0 Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 18.04.23, 01:39
          Na nerwicę odszkodowania ci nie wypłacą.
    • rosapulchra-0 Re: Skręcenie nadgarstka odszkodowanie 18.04.23, 01:40
      Pisać odwołanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka