Dodaj do ulubionych

Czy jest na sali lekarz? polvertic i diosminex

16.04.23, 10:54
Potrzebuję podpowiedzi, bo lekarza w poradni mogę złapać najwcześniej jutro 😕

Biorę polvertic na szumy w uszach i diosminex max na ból du.y
I tu moje pytanie, czy te leki można łączyć?

Do tych w/w dolegliwości przyplątał mi się okrutny ból powyżej łopatki i powyżej łokcia lewej ręki. Zastanawiam się czy to reakcja polekowe czy niezależna upierdliwość, boli wyjątkowo mocno, aż robi mi się momentami niedoborze 😕
Te dziwne bóle mięśniowe przypomniały mi, że kiedyś po torecanie miałam objawy pozapiramidowe (kręcz szyi) i wylądowałam w szpitalu.

Czy któraś się orientuje, czy ten ból łopatki i ręki to może być reakcja na wymienione w tytule leki?
Obserwuj wątek
    • agnes_gray Re: Czy jest na sali lekarz? polvertic i diosmine 16.04.23, 14:05
      Lekarzem nie jestem, ale interakcji między tymi lekami raczej nie ma - ze strony ktomalek:
      Nie posiadamy informacji wskazujących, aby między wybranymi produktami dochodziło do interakcji.
      Pomiędzy zażywanymi lekami lub pomiędzy lekami a pożywieniem mogą jednak wystąpić interakcje nie wykrywane w tym serwisie.

W razie jakichkolwiek wątpliwości, prosimy zwrócić się o poradę do lekarza lub farmaceuty.
    • memphis90 Re: Czy jest na sali lekarz? polvertic i diosmine 16.04.23, 16:23
      W ChPL nie mają wymienionych wzajemnych interakcji, wiec szykalabym innej przyczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka