ge-ox
24.04.23, 14:44
pewnie był juz takie problem omawiany, ale na szybko proszę o jakieś pomysły w kwestii poradzenia sobie z sąsiadami
problem dotyczy tego, że sąsiedzi z pietra nade mną zawiesili sobie tzw. dzwonki powietrzne na balkonie, metalowe rurki, które tłuka o siebie przy byle podmuchu wiatru
mieszkanie jest piętro wyżej, w pionie obok mojego, więc oni mają okno balkonowe na tę stronę, od której ja mam sypialnię, niestety nawet przy zamkniętych oknach trochę te dzwonki słychać, ale to jeszcze jakoś da się przeżyć, ale teraz kiedy jest cieplej i w nocy chcemy mieś uchylone okno w sypialni dzwonki nie dają spać
sąsiedzi mają w nosie prośby o usunięcie dzwonków, nie przyjmują do wiadomości tego, że mogą być uciążliwe, im nie przeszkadzają po prosty, bo oni w tym pokoju gdzie sa wywieszone dzwonki nie śpią, maja okno od sypialni na drugą stronę budynku, nie pomagają kartki wrzucane do skrzynki, wywieszane w windzie, wkładane pod drzwi, byłam u sąsiadów porozmawiać, pani po moich dwóch pierwszych zdaniach trzasnęła drzwiami, a potem już nawet nie otworzyła
spółdzielnia na to nie reaguje, twierdzi, że problem jest sąsiedzki i nie mają powodu do interwencji
co robić? ja już mam tych dzwonków serdecznie dosyć, nie jestem w stanie się do tego przyzwyczaić, mam sypiać przy zamkniętych oknach nawet latem?
poradźcie co robić, może ktoś miał podobny problem i udało sie go rozwiązać? dzięki!