Dodaj do ulubionych

poradźcie rower

27.04.23, 13:57
Jako że e-matka wie wszystko, poradźcie rower
- do jazdy po mieście i czasem po lesie,
- z szerokimi oponami,
- nie za milion,
- z opcją dokupienia koszyka,
- solidny, ale nie bardzo ciężki. (Niezbyt silna kobieta musi być go w stanie wnieść na 2 piętro).

I jeszcze powiedzcie, gdzie w Warszawie takie coś można obejrzeć i kupić. Może być zadbana używka.
Obserwuj wątek
    • cojapaczem Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:03
      mi też mi też!
      Ja chcę trekingowy tani z dużymi kołami, ale nie muszą być grube i dla krótkiej kobity (157cm), w jakimś fajnym kolorze i żeby można było dużo bagażu wozić
    • hukers Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:08
      Z szerokimi oponami to góral (ewentualnie cross, ale tam są już cieńsze opony niż w góralu) nie za milion to Kross i Unibike. Koszyk, błotniki i lampki to w trekingowych.
      • bablara Re: poradźcie rower 08.05.23, 15:13
        hukers napisał:
        Koszyk, błotniki i lampki to w t
        > rekingowych.

To chyba zawsze można dokupić.
    • alpepe Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:16
      a ja mogę i za milion, ale rzućcie coś, please. Obecnie mam bardzo piękną dostojną miętową damkę victorię z ramą 57 cm i dość grubymi oponami i z trzema biegami. Do majestatycznych przejażdżek jest ok, ale przy dłuższych wycieczkach ja obstawiam tyły, bo z czym do ludzi.
      • alpepe Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:16
        A i na 173 cm wzrostu i długie nogi poproszę ładnie.
        • krwawy.lolo Re: poradźcie rower 27.04.23, 15:33
          www.canyon.com/de-de/
    • eriu Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:31
      Kup polski składak.
    • nenia1 Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:34
      zobacz Trek Dual Sport, fajne rowerki hybrydowe, do jazdy i po asfalcie i po szlakach terenowych.
      • hukers Re: poradźcie rower 27.04.23, 15:11
        nenia1 napisała:

> zobacz Trek Dual Sport, fajne rowerki hybrydowe, do jazdy i po asfalcie i po sz
        > lakach terenowych.

Treki DS-y fajne crossy, podobnie jak Giant-y Rom, ale nie wiem czy spełniają kryterium "nie za milion".
    • aniadawid1 Re: poradźcie rower 27.04.23, 14:45
      Ja mam Romet Gazela 2 i jestem zadowolona. Dołożyłam koszyk z przodu i z tyłu.
    • agiq_agiq Re: poradźcie rower 27.04.23, 16:05
      Jak chcesz wydać więcej obejrzyj Trek, jak mniej to Unibike np. Cross, ja jeżdżę takim właśnie po mieście, w wakacje po terenie ale nie zaawansowanie, mam dokupiony koszyk.
      • malaperspektywa Re: poradźcie rower 27.04.23, 16:54
        Mam Unibike'a ponad 10 lat. Zresztą cała rodzina ma te rowery. Polecam. Kupiliśmy w sklepie stacjonarnym na Ursynowie gdzie każdy dobrał sobie wedle upodobań i potrzeb. Do dziś służą.
    • anatewka11 Re: poradźcie rower 27.04.23, 18:19
      Ja mam uniwersalny Marin San Anzelmo od 2 lat i jazda na rowerze stała się piękna . Nie wiedziałam ze to może być takie lekkie i przyjemne . Przez dwa lata nakręciłam w sezonach ok 3,5 tys km. Wkładam go sama na dach samochodu (ale ja z tych solidnych kobiet). Daje spokojnie w kęsie i na szosie . Tylko na piachu dupa. Kosztował 2200 się już są droższe.
      • anatewka11 Re: poradźcie rower 27.04.23, 18:20
        *daje spokojnie radę w lesie i na szosie
    • alina460 Re: poradźcie rower 27.04.23, 22:46
      Polecam Unibike, polska firma, sama taki posiadam. Dobra jakość, wygodna jazda, ładny i estetyczny. Sama taki mam. Uwielbiam żelowe siodło i skórzane rączki na kierownicy. Cena przystępna, ok. 2800 zł. Mam do niego przymocowany koszyk na kierownicy. Naprawdę polecam. Www.unibike.pl
      Mam podobny jak na zdjęciu:
      • krwawy.lolo Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:10
        To, że firma "polska" ma jakieś znaczenie?
        • szarmszejk123 Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:23
          Jak komuś zależy żeby wspierać biznes lokalny a nie zagraniczny, to ma.
          • krwawy.lolo Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:49
            Większość podzespołów rowerowych jest produkowana na Dalekim Wschodzie. W Polsce ewentualnie montowana.
            • krwawy.lolo Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:50
              Poza tym większość kapitału i tak mają Rzydzi. 😜
          • klaramara33 Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:50
            To już nie jest takie proste do odróżnienia. Zwykle to w wielu państwach sprzęt się składa i produkuje.
    • klaramara33 Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:15
      Ja mam taki podobny tylko k upiony 15 lat temu i nadal bardzo sobie chwalę. To krosowiec więc po szosie i w terenie dobrze się jeździ i jest do moich potrzeb dopasowany. Jeździłam na nim dużo bo też czasem wycieczki kilkudniowe po kilkaset kilometrów.
      • klaramara33 Re: poradźcie rower 28.04.23, 08:15
        Link:

wheeler.com.pl/product-pol-868-Rower-Wheeler-CROSS-6-4-Damski-2022.html
    • szczypawka.jadowita Re: poradźcie rower 29.04.23, 15:59
      Oponami się nie przejmuj, jak nie będą dobre, tanio wymienisz je na inne.
      Masz tu używane i powystawowy, wygląda na to że wszystkie jak nowe:

allegro.pl/oferta/rower-trekkingowy-storm-marathon-8-0-lady-damski-13625757674

Nie widzę rowerów z ramą z włókien węglowych (lżejsze). Tu elektryczne są tylko 4 kG cięższe, niż zwykłe.
      Mały zasięg, jak na Warszawę ma ten:
      allegro.pl/oferta/rower-damski-elektryczny-ortler-caferacer-jak-nowy-12847386469

Droższy, ale fajniejszy jest ten (lepszy osprzęt i duży zasięg). W Żyrardowie, czyli można zobaczyć i przejechać się przed kupnem,
      Oba mają ramę taką, że łatwo wnosi się je po schodach.
      allegro.pl/oferta/damski-elektryczny-rabeneick-tc-e-28-deore-bafang-12692394744

Wybierając spośród nich kupujesz praktycznie nowy za pół ceny.
    • imponderabilia22 Re: poradźcie rower 29.04.23, 20:11
      Trekkingowy Merida
      • wapaha Re: poradźcie rower 08.05.23, 12:43
        imponderabilia22 napisała:

> Trekkingowy Merida

Mam Meride Juliet 🙃
        Też polecam
    • lauren6 Re: poradźcie rower 29.04.23, 20:49
      Kross Modo
    • paszczakowna1 Re: poradźcie rower 08.05.23, 12:23
      Dzięki za wszystkie rady. Córka rower sobie wybrała - co prawda zupełnie nie taki, jaki ja bym wybrała, ale to w końcu jej rower.
    • extereso Re: poradźcie rower 08.05.23, 12:30
      Radzę l bardzo lekką damke Kelly. Mam kilka rowerów, ale dopiero teraz jeżdżę, tamtymi o wiele ciężej się jeździło ( mam trzy popularne gianty, po obu córkach i po mnie, ale ciężkie to takie...)
    • wena-suela Re: poradźcie rower 09.05.23, 09:40
      Riverside z Decathlonu. Lekki, szybkiwink I widzę, że mają teraz wersję z mocno obniżoną ramą co by nogi wysoko nie zadzierać, więc wygodniejszy od mojegosmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka