Dodaj do ulubionych

Do czego używacie insta?

28.04.23, 10:47
Fb używam jako bloga osobistego (i miejsca czytania innych blogów osobistych), plus śledzę profile tego, co mnie interesuje - informacyjne, hobbystyczne. I prowadzę fanpejdż takiej malutkiej NGO.
Co się robi na insta?
Bo FB to już dla ludzi dojrzałych. A ja bym się chciała odmłodzić....
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 10:58
      Po obejrzeniu Social Dilemma, unikam jak moge uzywania tych syfow.
    • kaki11 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 10:58
      Obserwuję trochę znajomych (część przeniosła się na insta albo przeniosła tam znaczną część swojej aktywności) plus jakieś interesujące mnie profile publiczne- głównie takie które publikują jakieś interesujące mnie treści, ale też kilku skoczków. Od czasu do czasu wrzucam prywatne fotki. Podobnie jak na facebooku, tylko tam mam sporo dodanych znajomych w przeciwieństwie do insta, i nie obserwuję nikogo publicznego, ale za to jestem członkiem kilku zamkniętych grup.
    • jehanette Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 11:39
      Do niczego, męczy mnie ta estetyka, hasztagi i ogólny klimat. Czasem wchodzę jak mi ktoś linka wyślę ale ogólnie mam w dudzie, nie potrzebuje. Z FB korzystam głównie dla kilku grup.
    • aadrianka Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 11:51
      Obserwuję konta związane z mitologią, głównie słowiańską, konta wydawnictw, pisarzy oraz kilka kont właścicieli bokserów, głównie Layla the Boxer. Oraz konto psa mojego przyjaciela. I Festspiele Hanau. Na wlasnym mam kilka zdjęć sprzed jakichś 10 lat, głównie widoczki i kulinaria, teraz nie wrzucam nic. A nie, "zareklamowałam" książkę koleżanki ze studiów. Zaglądam raz na kilka dni, zdecydowanie wolę FB.
      • paola.brunetti Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 18:51
        Też ogladam profil Layla the Boxer smile Bardzo lubię boksery.
    • klaramara33 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 11:52
      Nie korzystam, ja ledwo z fejsa korzystam, taki netowy odludek ze mnie,niektórzy twierdzą, że się ukrywam przez to ale w realu lubię kontakty z ludźmi ,choć też niezbyt duże ale prawdziwe,,mam dar słuchania i rozumienia ludzi dlatego dużo lubi mi o sobie opowiadać.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 11:57
      Do zapisywania przepisów.
    • angazetka Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 12:07
      Na insta wrzucam widoczki, kwiatki, moje zwierzęta, wrażenia z knajp, z podróży, zdjęcia ze spotkań towarzyskich... Taki pamiętnik, tylko wizualny. Obserwuję mało profili niebędących profilami moich znajomych albo firm, z którymi współpracuję.
    • pitupitt Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 12:07
      Do niczego, podobnie jak FB. Jest bo jest, i tyle.
    • beataj1 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 12:12
      Do obserwowania ludzi zajmujących się moimi zainteresowaniami. W moim przypadku to szerokopojete szycie, tematyka DIY i trochę fajnych widoczków. Obserwuje kilku celebrytow.

Nie nam żadnych znajomych bo i po co. Interesuje mnie tylko strona wizualna.

Wszelkie fit influencerki od wielkich ust i dup są poblokowane.
    • backup_lady Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 12:36
      Mam insta, ale nie wrzucam nic, nie mam znajomych dodanych. Śledzę różne konta aktorów, piosenkarzy, podróżników itp. Ale zaglądam tam bardzo rzadko. W sumie ostatnio doszło do mnie, że w ostatnim roku to zaglądałam tylko na konto Krolikowskiego, jak znowu odwalił jakąś dramę. smile
    • heca7 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 12:45
      Konto należące do mojego psa i kotów obserwuje kilku koreańskich wokalistów wink
      Obserwuję też konto własnej córki i paru znajomych. Ale dosłownie paru, całość zamyka się w 15 kontach.
      • nika_1985 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:15
        Nie mam ani FB ani insta i dobrze mi z tym. Nie czuję potrzeby tego wiecznego śledzenia kogoś, obserwowania lajków itp. Mam whatsapp i dużo korzystam. Jak chce to tam wysyłam foty do znajomych i nie muszę epatować tym na FB żeby inni widzieli
        • heca7 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:26
          Też nie mam FB wink
    • magata.d Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:23
      Fb używam jako tablicę ogłoszeń np. jak znalazłam kota to dałam ogłoszenie. Czytam też posty schronisk i fundacji ratujących zwierzęta, udostępniam ich ogłoszenia i wspieram finansowo w potrzebie. Ostatnio na fb powstała grupa osób z mojego roku studiów, nawiązaliśmy kontakt, planujemy spotkanie. Instagrama używam w poszukiwaniu inspiracji do wystroju wnętrz, czeka mnie remont kuchni.
    • triismegistos Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:28
      Obserwuję szkło, klocki, figurki różne, profile poświęcone komiksom i interesujących mnie didżejów, żeby być na bieżąco z tym gdzie grają.
      Sama wrzucam zdjęcia swoich szkiełek/ figurek/ klocków oraz różne zdjęcia które robię.
    • snajper55 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:34
      tiffany_obolala napisał(a):

> Fb używam jako bloga osobistego (i miejsca czytania innych blogów osobistych),
      > plus śledzę profile tego, co mnie interesuje - informacyjne, hobbystyczne. I pr
      > owadzę fanpejdż takiej malutkiej NGO.
      > Co się robi na insta?
      > Bo FB to już dla ludzi dojrzałych. A ja bym się chciała odmłodzić....

Nie używam ani FB, ani Insta. Po kiego?

S.
    • yen_z_vengerbergu Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:39
      Ja używam rzadko, pewnie gdyby nie potrzeba zawodowa (konieczność bycia przypiętą do kont w social mediach jako zapasowy admin np.), to bym dawno usunęła konto na FB i Instagramie. Ale jak już korzystam, to podglądam konta związane z jednym z moich hobby, niektóre podróżnicze i osób pokazujących realia życia w innych krajach - czyli wszystkiego pewnie zbierze się w porywach 40 minut tygodniowo.
    • cojapaczem Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 14:57
      lajkuje zdjecia kotów i psów
    • unikotka Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 16:41
      Publikuję zdjęcia, które robię hobbystycznie i śledzę ciekawe konta.
    • pure_cashmere Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 17:01
      Obserwuje konta związane z wystrojem wnętrz, kulinarne, podróżnicze i kilka modowych. Moje konto jest całkowicie anonimowe
    • pepsi.only Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 18:24
      Obserwuję jedną z moich znajomych, i parę innych dość przypadkowych kont.
      W zasadzie mogłabym zamknąć/usunąć moje konto zupełnie, niczego nie zyskuję mając konto, niczego nie stracę jak zamknę.
    • paola.brunetti Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 18:57
      Codziennie ogladam memy na mlh i u Michała Marszała, poprawiają mi humor. Ogladam też profile ludzi mieszkających w ciekawych miejscach, podróżnicze i ogrodnicze. Wybieram jednak takie, na których są ciekawe treści, bo nie lubię, kiedy na profilu są głównie fotki samego autora - chcę oglądać zdjęcia z ciekawych miejsc, a nie fefnaste zdjęcie upozowanej właścicielki profilu. Ogladam też profile kocie i psie, np loveyoustepan lub wyżej wspomniana Layla the Boxer.
      FB używam bardzo rzadko obecnie, bo wyświetla bardzo dużo śmieci reklamowych.
    • klementyna156 Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 19:45
      do pracy
    • stephanie.plum Re: Do czego używacie insta? 28.04.23, 20:23
      w ogóle nie używam, ani jednego ani drugiego.

wpisałam się tu, ja Stefa, żeby w ogóle zaistnieć!!!

:~)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka