Dodaj do ulubionych

Klapki birkenstock z pianki eva a upał

29.04.23, 11:02
Mam takie klapki i chciałabym je wziąć na wakacje, teraz używam ich w domu i na basenie. Ale zastanawiam się jak się sprawdza w dużym upale, mam problem z poceniem się stóp i nie wiem mi nie odparza stóp w bardzo wysokiej temperaturze. Ma któraś emama doświadczenie z tymi klapkami w upale? Uwagi o urodzie tego obuwia proszę pozostawić dla siebie 😉
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 11:07
      Wlazłem na stronę producenta. Na oko takie same sprzedają w Azji. Za jedną dwudziestą ceny. Nie rozwalają się.
      • krwawy.lolo Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 11:12
        Ale osobiście jestem kitowcem.
      • ichi51e Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 10:34
        Ma do Azji pojechać żeby taniej kupić?
        • pure_cashmere Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 11:37
          Ja je już mam, nie pytałam gdzie kupić i za ile😀
        • krwawy.lolo Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 04.05.23, 17:52
          To była uwaga na tzw. marginesie. Zaszpanować chciałem.
    • abecadlowa1 Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 11:07
      Mam też takie klapki. Nie odważyłabym się wziąć ich na wakacje do chodzenia w upale. Wg to są klapki na basen, pod prysznic.
    • al_sahra Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 12:49
      Regularnie chodzę w tych klapkach w upały, to jest w ogóle moje podstawowe obuwie. Ale ja mam chyba jakąś wadę genetyczną wink w postaci bezproblemowych stóp. Nie zdarza mi się, żeby mnie buty obtarły, stopy bardzo mało mi się pocą i nigdy nie mam odparzeń, więc pewnie nie jestem miarodajna.
      • georgia.guidestones Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 01.05.23, 22:46
        al_sahra napisał(a):

> Regularnie chodzę w tych klapkach w upały, to jest w ogóle moje podstawowe obuw
        > ie. Ale ja mam chyba jakąś wadę genetyczną wink w postaci bezproblemowych stóp.
        > Nie zdarza mi się, żeby mnie buty obtarły, stopy bardzo mało mi się pocą i nigd
        > y nie mam odparzeń, więc pewnie nie jestem miarodajna.
        Też chodzę w takich, tylko nie z pianki (korek,skóra). Ew crocsy nie odparzają.
        • daszka_staszka Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 04.05.23, 21:57
          Mnie nie odparzaja ani crocsy, ani za, ani ipanemy. Uwielbiam gumowe buty na urlopie
          • georgia.guidestones Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 04.05.23, 23:26
            OK, mnie kiedyś baleriny melissa odparzyły. Wolę crossy, poza chodakami mają sandały i baleriny
    • auksencja15 Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 17:24
      Ja używam ich tylko w domu, pod prysznic w hotelu itp. Klasyczne birki lepiej się sprawdzają
      • pure_cashmere Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 18:54
        klasyczne też mam, tylko że są cięższe. Chciałam zabrać te piankowe
    • en10 Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 18:27
      Noszę w wakacje we Włoszech, Chorwacji, Izraelu. Pełen luz. Świetne są
      • pure_cashmere Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 18:54
        nie pocą Ci się stopy w nich?
        • krwawy.lolo Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 18:59
          W klapkach?
    • bruy-ere Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 29.04.23, 20:08
      Mam takie. Na upał nie nadają się moim zdaniem - nagrzewają się zarówno od ciepła stopy, jak i od słońca. Ale spróbuj, jak widać u niektórych się sprawdzają.
    • joana.mz Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 30.04.23, 11:17
      ja ich uzywam do chodzenia po domu, na gołe stopy równiez, ale jak jest bardzo gorąco to odpoarzają mi stopę od góry.
    • faustine Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 30.04.23, 17:51
      A jak jest z twardością tej pianki? Ugina się pod stopą?
      • pure_cashmere Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 30.04.23, 19:18
        ugina się, ogólnie są bardzo wygodne
    • celandine Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 10:03
      Nie mam tych z pianki ale jestem ciekawa, czy w upale dają radę. Ja od lat przez całe lato noszę klapki crocsy i są najlepsze, chodzę w nich wszędzie po prostu, bo każde inne buty mnie obcierają w upał.
    • koko8 Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 10:23
      Mam takie, model arizona. Doskonałe na plażę, spacery, dobrze trzymają stopę. Ta pianka jest bardzo miękka. Stopa się nie poci, przecież to są klapki, odkryte i przewiewne suspicious
      • pure_cashmere Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 11:39
        No mnie się stopy pocą zawsze, w sandałach i klepkach też, dlatego się obawiam że mi z nich po prostu stopy wypłyną
        • koko8 Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 11:59
          To nie wiem, kup talk albo antyperspirant do stóp, skoro stopy i tak się pocą? Bardziej odkrytych butów niż klapki nie znam...
        • alpepe Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 12:02
          Ja tam zwyczajowo w lato obsypuję stopy talkiem, spróbuj.
          • krwawy.lolo Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 04.05.23, 17:49
            A głowę popiołem?
    • jozefrobotnik Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 02.05.23, 12:50
      Chodzę w nich na działce jako w obuwiu takim na zewnyi w środku 🤣
    • lilia-anna Re: Klapki birkenstock z pianki eva a upał 04.05.23, 21:49
      Mam te klapki (klasyczne Birkenstocki też miałam niejedne już) i nic mi się nie poci i nie odparza. Ale może jestem niemiarodajna, bo w sumie to mam totalnie bezproblemowe stopy... W każdym tazie uważam ten konkretny model za bardzo wygodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka