Dodaj do ulubionych

Ewentualne zgubienie tel

29.04.23, 16:25
Tak mnie naszło dziś . Wiele osób ma w swoich telefonach różne rzeczy zdjęcia itd . Mój partner ma moje intymne foty w tel. Co gdyby ten tel trafił w niepowołane ręce ? Oczywiście ma ustawiony kod . Ale co gdyby ktoś znalazł ten telefon ? Kiedyś kilka lat temu wiem że można było taki tel uruchomić poprzez wgranie nowego systemu ( chyba?) I wszystko się kasowało z telefonu . Ktoś się na tym zna ?
Obserwuj wątek
    • brenya78 Re: Ewentualne zgubienie tel 29.04.23, 16:32

Wiele telefonów (Samsung, Apple, Google) ma opcje „znajdź mnie” i możliwość zdalnego wykasowania wszystkiego czyli fabryczny reset. Teoretycznie wiec twoje gole zdjęcia są bezpieczne. Jeśli robisz automatyczny backup do chmury to także ich nie tracisz, a okresowo możesz usuwać je tez z telefonu zeby nie zaśmiecać pamięci.

Wiec ty możesz telefon zresetować zdalnie do ustawień fabrycznych, a nowy właściciel moze sobie go ustawić na nowo.

Nie wiem natomiast jak się samemu robi fabryczny reset na znalezionym zablokowanym telefonie.
      • leyla76 Re: Ewentualne zgubienie tel 29.04.23, 17:45
        Pewnie prosto.
        Ostatnio resetowalam iPada. W sumie mój, ale długo nie używany i zapomniałam hasła. Na google znalazłam mały program, który po prostu pokazał mi hasło na komputerze.
        Do telefonów zapewne tez sie cos znajdzie😁
    • kk345 Re: Ewentualne zgubienie tel 29.04.23, 17:23
      Tak, kod zabezpiecza zawartość. Nie, jeśli ktoś znajdzie telefon, to nie otworzy jego zawartości, jeśli jest kod/skan twarzy/odcisk palca itp. Tak, można łamać system twardym resetem, ale nie jest to proces powszechnie znany i prosty. Tak, możesz ustawić sobie dostęp zdalny, opcję znajdowania telefonu i kasowanie zawartości na odległość.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Ewentualne zgubienie tel 30.04.23, 00:55
      Na stronie google znajdź tel. takie mam możliwości:
    • igge Re: Ewentualne zgubienie tel 30.04.23, 01:03
      Na wszelki wypadek nie mam " intymnych" fot w telefonie. Ani swoich ani partnera ani niczyich.
      Mąż nie tyle bałby się zgubienia/ kradzieży aparatu, co mojego roztargnienia albo pomyłki i przypadkowego wysłania komuś ze znajomych jego prywatnych fotek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka