Dodaj do ulubionych

8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!!

30.04.23, 19:03
Skorzystaliśmy , że dziś handlowa niedziela , a w mieście i galeriach pustki i zaopatrzyłam 8 klasistke w nową koszule i spódnice na egzaminy i zak roku.
I teraz buty...
Jakie buty?
Odmawia kategorycznie balerin, półbutów i właściwie każdych innych butów niż sportowe i twierdzi , że wszystkie dziewczyny tak idą.
Mi się to jakoś gryzie, ale nie wiem co moge jej zaproponowac , jak namówić , czego szukać.
W czym ida lub były w latach poprzednich na egzaminach i uroczystościach wasze nastolatki?

Mam wrażenie że jak chłopak się ubierze na egzamin stosownie to i ladne sportowe sneakersy przejdą bez problemu a u dziewczyny?????
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:06
      Niemożliwe, ze ktos ma problem z kupnem butów. Ja nigdy nie miałam🤷‍♀️
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:12
        Ja sama dla siebie też nie.
    • extereso Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:06
      Ja już bym zostawiła, niech się dobrze czuje w ten dzień
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:11
        No ona tak proponuje. Żeby kupić jej nowe. To będą czyste idealne na egzamin i potem już do chodzenia.
        • shmu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:21
          W sumie bardzo logiczne rozwiązanie. U mnie mężczyźni chodzą w baaardzo czystych sneakersach do spodni garniturowych i koszul i wygląda to fajnie. Ja też noszę do szerokich spodni garniturowych i koszuli, niby business casual. Moim zdaniem ok.
        • furiatka_wariatka Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:36
          18lipcowa3 napisała:

> No ona tak proponuje. Żeby kupić jej nowe. To będą czyste idealne na egzamin i
          > potem już do chodzenia.
          >

No i jest to bardzo rozsądna propozycja. O co w sumie chodzi?
          • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 22:00
            O nic przeciez
          • 7katipo Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 22:01
            A jak się okażą ciasne/uwierające/niewygodne? 🤔
            Może chociaż z jedno popołudnie w domu w nich pochodzi?
            A co do modelu - może jakieś soft glany? Fajnie wyglądają u dziewczynek do galowego stroju 😉😊
            • memphis90 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 09:12
              Moja idzie w glanach.
      • malaperspektywa Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:27
        Ja też. Kupiłabym sportowe. Teraz nosi się je do wszystkiego. Mój syn nie lubił koszul. Teraz już mu trochę przeszło, ale na agzamin 8-klasisty poszedł w białym polo. No trudno. Nie warto się szarpać o takie drobiazgi.
    • alicia033 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:09
      🤦🤦🤦 Twoja córka ma rację a ty jesteś zatrzymanym w rozwoju dziadersem.
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:11
        No weź
        • alicia033 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:35
          18lipcowa3 napisała:

> No weź
          >

No sorry, weź się rozejrzyj.
          Poza dinozaurami takimi jak jasmile reszta od dobrych kilku lat pomyka w sportowych, czy to bal, czy nie bal, czy inny egzamin lub pogrzeb <sorry, nie mogłam się powstrzymać>.
          Rodzaj obuwia nie ma żadnego wpływu na dopuszczenie i wynik egzaminu, więc zaakceptuj wybór córki.
          • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:37
            Ale ja sama chodzę głównie w sportowych butach.
            Eleganckie zakładam na okazje . Sądziłam że tu będzie podobnie ale skoro sportowe buty na egzamin są ok to i dla mnie dobrze.
            • eriu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:55
              Ale córka rośnie. Ile razy nałoży te buty na okazję? Nie lepiej mieć buty do noszenia a nie do nałożenia 4 razy?
              • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:59
                Oczywiście że lepiej
          • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:59
            Ale ja sama chodzę głównie w sportowych butach.
            Eleganckie zakładam na okazje . Sądziłam że tu będzie podobnie ale skoro sportowe buty na egzamin są ok to i dla mnie dobrze.
    • majenkirr Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:25
      18lipcowa3 napisała:
      > Odmawia kategorycznie balerin
      ,

Mądra dziewczyna 😌
      • taje Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:31
        Niech dziewczyna nosi to, w czym jej jest wygodnie ale co złego w balerinach?
        • inny.kwiatek Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 15:19
          Całkowicie płaska podeszwa. To bardzo źle wpływa na kręgosłup, zwłaszcza u osoby, która jeszcze rośnie. Ortopedzi biją na alarm już od lat.
          • 35wcieniu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 17:13
            A to akurat się trochę zmienia i wygląda że lekarze sami ze sobą nie ustalili jednej słusznej wersji. Jest frakcja "najzdrowiej boso, jakby najzdrowiej było na podwyższeniu to człowiek by je miał", a jest frakcja "2-3 centymetry, to że nie mamy podwyższenia to błąd natury", równie silna od lat.
            A jak pójdziesz na taką na przykład jogę u człowieka, który ogarnia anatomię to pierwsze co ci powie to że masz spięte tylne mięśnie nóg bo nie chodzisz w płaskim tylko na 2 cm. Są nawet adidasy, które imitują podniesienie a są zupełnie płaskie, dla wyznawców tej frakcji akurat.
            To jest dyskusja na lata, taka jak 5 posiłków vs 2 posiłki. I zawsze będą wyznawcy obu.
    • wapaha Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:26
      Może takie jak ba 1.zdjeciu ? Ponoć modne. Ja mam takie trumniaki jak na 2.zdj
      • kotejka Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:34
        Jezusie brodaty
        • hanusinamama Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:37
          Ja widzę 8 klasistki w takich
          • wapaha Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:50
            Ja też
            I liceallstki
            I studentki

W końcu moda dla mnie '-dzwony ,sztruks ye🎭
            • kotejka Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:20
              wapaha napisała:

> Ja też
              > I liceallstki
              > I studentki
              >
              > W końcu moda dla mnie '-dzwony ,sztruks ye🎭

Szczegół robi różnicę
              Modne są owszem bucikiary Jane, z.paseczkiem.delikatne
              A nie trumniaki na.przemyslowy magazyn
              • wapaha Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 08:41
                No nie ,nie delikatne właśnie
                Trendy jest gruba mocna podeszwa 🤷‍♀️
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:51
        Nawet nie będę jej pokazywać
        • hanusinamama Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:38
          Ale czemu? Moze sie spodobają..
      • kropkaa Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:10
        Matko boska częstochowska 🙄
      • jehanette Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:39
        Jeżu nosiłam takie w latach 90tych 😅 w życiu!
      • cojapaczem Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 08:38
        Fajowe big_grin
    • kropkaa Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:27
      Totalnie nie mój styl i w życiu bym żadnych sneakersów nie założyła , ale młodzież tak ma. Męska i żeńska. Zamknij oczy, nie patrz, ale odpuść.
    • qwirkle Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:35
      Ma być jej wygodnie!
    • kotejka Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:35
      Oczywiście, że kup dziewczynie wygodne sneakersy
    • aguar Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:35
      Nawet myślałam o założeniu trochę podobnego wątku, w sensie o wygodzie stroju na egzamin, też m.in. o obuwiu. Bo jak dziubdziuś się trochę pomęczy w niewygodnym stroju na uroczystości, w trakcie tańczenia poloneza itd., to nic mu nie będzie. Ale kurczę, ten egzamin jest tak ważny, tak wiele od niego zależy, że przy tym strój wydaję się nieistotny, nie ma na nic wpływu, i może jednak warto, aby ubrał się jak najwygodniej, żeby już mu tam nic nie sprawiało dyskomfortu, nie ugniatało, nie było za gorąco, żeby maksymalnie mógł się skupić na pisaniu testów.
      • jehanette Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:38
        A w imię czego ma się męczyć w niewygodnym stroju na polonezie?
        Uwagi o wygodzie na egzaminach bardzo trafne. Trudno się skupić gdy coś uwiera albo nie daj borze człowiek się zgrzeje w "stroju galowym" i jedyne o czym myśli to czy wszyscy to czuja
        • eriu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:56
          W imię poloneza 😉 tego się nie tańczy dla przyjemności 😜
        • aguar Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 22:03
          "A w imię czego ma się męczyć w niewygodnym stroju na polonezie?"
          Dla niego wszystko co nie jest t-shirtem, bluzą, spodniami dresowymi i butami sportowymi jest niewygodne, nawet jeansy i polo. A laska sobie szyje specjalnie sukienkę u krawcowej.
    • droch Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:38
      Najlepiej dziecinę wtłoczyć w nowe, obcierające formalne ą-ę buty, niech se w życiu radzi.
    • asia_i_p Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:42
      Daj dziecku spokój, ma jej być wygodnie. Ja pilnuję egzaminów i buty zawsze dobieram nie pod kątem urody, a wygody i bezgłośności.
    • primula.alpicola Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:47
      Conversy.
      • memphis90 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 09:18
        Swoją drogą - czy conversy rzeczywiście są takie inne niż inne trampki? Koleżanka twierdziła, ze noga jej się zupełnie nie poci w conversach, a w innych tak i ze inaczej trzymają stopę. Ja miałam zawsze zwykle V-costam z deischmanna, raz kupiłam droższe bigstary i te najpierw otarły mi nogę do mięsa, a potem po jakichś 6 tyg noszenia wytarły się w środku (!!!) - co nigdy nie zdarzyło mi sie w zadnych butach, a mam takie noszone po kilka lat (ulubione wiosenne szpilki to maja już dekadę).
        • 35wcieniu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 17:08
          Są dokładnie takie same.
          A te na V z Deichmanna to moje ulubione. Teraz mam 2 pary.
    • kamin Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 19:57
      Oczywiście, sneakersy/trampki/creepersy czy inne nie pasujące do okazji zdaniem starszawych pań buty. Ty się lubiłaś ubierać według gustu mamy czy ciotek?
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:06
        Mój gust to równiez sportowe buty
        • kamin Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 21:59
          No to w czym problem? Dziecko chce iść w obuwiu sportowym,, tobie się podoba obuwie sportowe, szkoły oczekują, że uczniowie będą chodzić w obuwiu sportowym i to na białej podeszwie. Egzamin jest w szkole. Ergo powinna iść w obuwiu szkolnym.
    • unikotka Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:05
      Moim zdaniem też przejdą. Taka moda teraz. I w sumie fajnie - wygodnie. Moja sobie zażyczyła spodnie eleganckie, do nich też sportowe buty mają być. Przez chwilę szukała jakichś mokasynów, ale żadne jej się nie spodobały - albo nie były wystarczająco wygodne - i odpuściła. Ja w sumie nie mam nic przeciwko butom sportowym.
      • alicia033 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:16
        unikotka napisała:

> Moim zdaniem też przejdą.

jeżu malusieńki, kolejna...
        To jest egzamin pisemny. Nawet, gdyby któreś dziecko przyszło wystrojone jak papuga, to nie może z tego tytułu nie zostać dopuszczone do niego. I choćby w komisji siedziało całe stado takich dziaderskich lipcowych, uważających, że " jak chłopak się ubierze na egzamin stosownie to i ladne sportowe sneakersy przejdą bez problemu a u dziewczyny?????", to mogą się wyłącznie dziadersko pooburzać wewnętrznie, a na wynik egzaminu mają dokładnie zerowy wpływ.
        Że pominę, że od paru lat obuwie sportowe jest noszone przez obie płcie i do dresów i do strojów bardzo formalnych, więc jeśli któraś będzie się wyróżniać obuwiem, to ta w balerinach czy innym bardziej formalnym obuwiu.
        • unikotka Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:37
          O czym ty piszesz? Przejdą, jako odpowiednie obuwie do stroju galowego - ujdą, pasują...
          • alicia033 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:22
            unikotka napisała:

> O czym ty piszesz?

O tym dokładnie, że to nie jest temat do żadnych rozważań.
            Żadnych.. Chyba, że ktoś chce błysnąć dziadersem, to wtedy owszem, pisze "przejdą".
    • nunia01 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:11
      Ponad 20 lat temu do pierwszej poważnej pracy musiałam chodzić w butach sportowych. Tu garnitur czy spódnica a na nogach adidaski. Od tamtej pory mam to gdzieś. Wtedy nikomu nie przeszkadzało,teraz tym bardziej nie będzie. Niech dobie dobierze coś co wg niej pasuje i tyle. Wiedzę tam sprawdzają, nie obuwie.
      • shmu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:24
        A jaka to była praca?
        • nunia01 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 07:58
          Taka od marynarek, garniturów i garsonek. Eksperdzka z kontaktem z klientem, wystąpieniami publicznymi i wizytami studyjnymi.
          • conena Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 08:16
            Eksperdka ♥️
    • paola.brunetti Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:17
      Moja poszła na egzamin w martensach, ale w takich krótkich do kostki. Nie lubiła wtedy żadnych innych butów, sportowych też. Dopiero teraz po 2 latach kupiła sobie pierwsze od nie wiem kiedy sneakersy.
    • princy-mincy Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:21
      moja pojdzie w spodniach (spodbica to zuo!!!) i czarnych vansach.
      nie przekonam
      • mmikus135 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 20:26
        Moja chodziła w martensach, krótkich. Obecnie to poszłaby pewnie w jordanach wink
    • zielonazaba9999 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:23
      18lipcowa3 napisała:

> Odmawia kategorycznie balerin, półbutów i właściwie każdych innych butów niż sp
      > ortowe i twierdzi , że wszystkie dziewczyny tak idą.

Ma rację. Moja też tak była.
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 22:01
        No i ok.
        Przyjmuję to.
    • jehanette Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:35
      Kolejna co się z połowy XX wieku urwała. Niech założy stonowane sneakersy i już. Po co masz wywalać kasę na "stosowne" buty których i tak nie zalozy
    • ga-ti Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:37
      Moja była w wysokich trampkach, na egzaminach i wcześniej na balu. Trampki do białej bluzki i czarnej spódnicy. Teraz pewnie poszłaby w glanach wink
      Syn był w garniturze i pantoflach, ale on już taki egzemplarz.

Nie zmuszaj, egzaminy to i tak wystarczający stres, po co się z dzieciakiem 'szarpać' o takie bzdety.
      • 18lipcowa3 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 22:02
        Nie mam zamiaru się szarpać.w ogóle. Rozmawialam z nią tylko ,.sondowalam nic wiecej
    • kozaki_za_kolano Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:46
      Sportowe. Dokładnie kolorowe vansy na białej wysokiej podeszwie.
    • klementyna156 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:51
      W ogóle nie rozumiem problemu. Dowolne, czyste, np. ciemne tenisówki czy inne trampki będą ok.
    • sabek81 Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:54
      Moja w tamtym roku byla w czarnych conversach na egzaminach i w białych airforce one nike na zakończeniu, odpusc kupowanie butow na jeden raz a i tak nie zalozy😉
    • eriu Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 30.04.23, 21:58
      Mnie to zastanawia w czym jest chłopak lepszy, że on może a dziewczyna nie może?
      • inny.kwiatek Re: 8 klasistka egzamin - outfit BUTY!!!!! 01.05.23, 17:02
        Nie żebym się z tym poglądem zgadzała, ale może chodzić o to, że przy spodniach mniej widać, przy spódnicy obuwie bardziej się rzuca w oczy.
        Poza tym, jak zawsze, chłopcom się więcej wybacza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka