Dodaj do ulubionych

Wady mieszkań przez które chcecie si przeprowadzić

30.04.23, 20:29
Czy istnieją takie wady przez które chciałbyście się przeprowadzać z danego mieszkania czy domu, czy coś może aż tak przeszkadzać? Np imprezowi sąsiedzi, skaczące po suficie dzieci, szczekające psy, ruch samochodowy itp. Czy jednak do wszystkiego można się przyzwyczaić albo dogadać się z sąsiadem?
Obserwuj wątek
    • unikotka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 20:40
      Pewnie można się przyzwyczaić do wielu niefajnych rzeczy. Pytanie brzmi: Jaki to ma mieć sens? Lepiej znaleźć to, co się podoba, niż się przyzwyczajać do tego, co nie odpowiada.
    • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 20:48
      Wiem o kimś kto chce się przeprowadzić z powodu sąsiadów.
      • awf-33 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 20:46
        bywalec.hoteli napisał:

> Wiem o kimś kto chce się przeprowadzić z powodu sąsiadów.

Też się przeprowadzałam z tego powodu. Dwa razy.
      • mondaymorning1987 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 12:25
        bywalec.hoteli napisał:

> Wiem o kimś kto chce się przeprowadzić z powodu sąsiadów.

Twój sąsiad😀😀
        • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 13:23
          😂

Żaden z moich sąsiadów się nie przeprowadził podczas mojego sąsiedztwa.
          😀
    • minerallna Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 21:12
      Trzecie piętro bez windy. Bez żalu sprzedałam.
      • bominka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 21:48
        Skłóceni mieszkańcy,awantury na zebraniach blokowych. Dla mnie było to zapora. Mieszkam juz gdzie indziej- na szczęście.
      • clio_yaga Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 22:29
        minerallna napisała:

> Trzecie piętro bez windy. Bez żalu sprzedałam.

Mieszkałam na 4 bez windy i sprzedałam nie ze względu na piętro. Czasem bywało ciężko, bo miałam małe dzieci wtedy, ale niewątpliwy plus to taki, że nikt Ci po głowie nie chodzi, dzieci sąsiadów nie stukają np. drewnianymi szynami z Ikea w podłogę nad Twoją głową, psy sąsiadów nie leją pod drzwiami, ogólnie cicho i czysto w porównaniu np. do mojego obecnego 1 piętra, nawet świadkom Jehowy nie chciało się wchodzić na czwarte.
        Co do wad to akurat zmieniałam z powodu metrażu, a właściwie braku jednego pokoju. Myślę, że jeśli chodzi o uciążliwości to szukałabym innego lokum z powodu hałasu. Dla mnie nie do przejścia jest mieszkanie np. przy głównej ulicy.
        • inny.kwiatek Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 22:44
          Z czego wnosisz, że jak ktoś mieszka na trzecim piętrze to nikt nie mieszka nad nim?
          Ty piszesz o mieszkaniu na ostatnim piętrze po prostu.
          Którego wadą zawsze jest dużo większe nagrzanie w upały oraz ryzyko, że jak coś będzie z dachem to tylko Ty odczujesz skutki.
          • chatgris01 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 23:17
            Chyba, ze jest wysoki dach i pod nim strych, wtedy on sie nagrzewa (i na niego najpierw kapie przy przecieku).
          • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 23:21
            Jakie nagrzanie? Jakie upały? W polskim klimacie? To nie Hiszpania, Włochy ani południowa Francja. Dni upalnych jest niewiele. Dobrze zaizolowany dach i nie czujesz nagrzewania.
          • clio_yaga Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 09:16
            inny.kwiatek napisała:

> Z czego wnosisz, że jak ktoś mieszka na trzecim piętrze to nikt nie mieszka nad
            > nim?
            Nie wnoszą, raczej odniosłam się do tego, że mieszkałam piętro wyżej bez windy i akurat nie była to dla mnie wada. Ale rozumiem, bo dla mnie główna ulica czy wysoki blok są wadą, dla innych nie muszą. Kwestia upodobań i priorytetów.
    • milva24 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 22:02
      A anna.fal, ksawery.bar i kasandra33 dlaczego się przeprowadzili?
    • eliszka25 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 22:05
      Przez rok mieliśmy sąsiada, do którego niemal co noc w dni powszednie przyjeżdżała dostawa. Okna wszystkich naszych sypialni wychodziły na stronę sąsiada i niemal codziennie między 2 a 3 w nocy budziło nas głośne piiii piiiii piiiii piiiii piiiiii piiiii piiii piiiii, kiedy samochód dostawczy cofał po drodze dojazdowej. Niektórzy kierowcy mieli też włączone radio na cały regulator. Sąsiad ogólnie miły, uczynny, to nie było złośliwe, taka praca, ale dla nas było to nie do przejścia. Latem nie dało się spać przy otwartym oknie. Ten dom wynajmowaliśmy z myślą, że może go z czasem kupimy (wcześniej był na sprzedaż, ale właściciele nie mogli znaleźć kupca i wynajęli), ale po roku z ulgą się wyprowadziliśmy.

To nie był jedyny powód, ale bardzo znaczący.
      • emateczka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 22:40
        Co to za dostawa? Chyba nie Amazon? 😂

Mieszkałam kiedyś koło mleczarni. Tzn moja mama wciąż tam mieszka, ale mleczarni już nie ma... To był halas nie do opisania: ok 3-4 rano podjeżdżały samochody rozładowujące i zaladowujace te blaszane beczki, oczywiście rzucano nimi bez żadnych skrupułów, plus pokrzykiwania i manewry samochodów. Ale po jakims czasie przyzwyczailiśmy się 😂

Kiedyś wynajmowałam mieszkanie nad sklepem spożywczym. Tam z kolei codziennie o 5 rano przyjeżdżała smieciarka.
        Raz w Warszawie miałam pod oknem przystanek autobusowy. Co 15 minut to "pssssss", kiedy się obniżał, potem otwieranie i zamykanie drzwi 😂

Ale żadna z tych rzeczy nie skłoniła mnie do przeprowadzki. Dwa razy pokonali mnie i zmusili do przeprowadzki głosni (imprezujący) sąsiedzi, raz - korki w drodze do pracy.
        • antykaa Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 22:51
          Parter, okna od północy. Dostałam jakiegoś zaćmienia umysłowego i kupiłam takie mieszkanie, ciemne jak cholera, mieszkałam w nim 2 lata chyba i sprzedałam bez żalu. Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze miałam wtedy 22 lata i sama je wybierałam.
          • enia17 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 23:06
            Powody do zmiany obecnego
            Za mało miejsca
            Słychać sąsiadów zza ściany ( blizniak)
            Malo parkingu
            Mały podjazd
            Ale jest też dużo plusów
          • raphidophora_tetrasperma Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 20:36
            antykaa napisał(a):

> Parter, okna od północy. Dostałam jakiegoś zaćmienia umysłowego i kupiłam takie
            > mieszkanie, ciemne jak cholera, mieszkałam w nim 2 lata chyba i sprzedałam bez
            > żalu.
            A to już osobnicze preferencje, wolałabym parter od północy, niż mieszkanie pod dachem od południa.
        • eliszka25 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 01:19
          Wiesz co, to piiii piiii piii było tak świdrujące, że zawsze nas budziło. Myślałam, że się przyzwyczaimy, ale nie. Przez jakiś czas mieszkaliśmy obok torów i bardzo szybko przestałam słyszeć pociągi, nie budzą mnie kościelne dzwony, krowie i owcze dzwonki, a to piiii piiii piii było nie do przejścia, ale nie był to jedyny powód naszej przeprowadzki, w sumie nawet nie główny, jednak odetchnęliśmy z ulgą.

A o dostawy nie pytałam. Wiem tylko, że sąsiad pracował jako przedstawiciel electroluxa. Może sprzęt mu jakiś w nocy przywozili czy co 🤷‍♀️
          • li_lah Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 03.05.23, 21:24
            Za coś takiego powinni dawać mandaty.
    • 7katipo Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 30.04.23, 23:12
      Najistotniejszą wadą mojego mieszkania jest, że jest w nim mój mąż.
      • rosapulchra-0 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 01:32
        Nadal jest twoim mężem?
      • odnawialna Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 18:24
        Podpisuję się, u mnie podobnie.
    • krishka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 00:07
      Kupiliśmy przepiękne mieszkanie w kamienicy, z fantastycznym tarasem, w super miejscu. Coś, o czym nigdy nie śmiałabym marzyć (że nas będzie stać) - trafiło nam się w okazyjnej cenie, kiedy był akurat dołek cenowy na rynku. Marzenie! A potem się zaczęło. Durni sąsiedzi - syfiarze, balangowicze, roszczeniowe chamy, ciągle jakieś walki z sąsiednimi wspólnotami, a na dodatek w budynku naprzeciwko zamknął się szewc, otworzyła się modna knajpa... Po paru latach walk, sądów, cudów-wianków, sprzedaliśmy to cudne mieszkanie. Akurat była górka cenowa na rynku, a w międzyczasie ulica stała się jednym z gorętszych i bardziej pożądanych adresów w mieście, więc bez skrupułów wyciągnęliśmy tyle kasy, ile się dało. Takie odszkodowanie za parę zmarnowanych lat wink Za to mamy dom w jednej z najładniejszych podmiejskich miejscowości, z super dojazdem do centrum, wspaniałymi sąsiadami, ciszą i luksusem własnego ogródka. Jak sobie teraz pomyślę, ile czasu zmarnowaliśmy na bezsensowne próby przeczekania czy przyzwyczajenia się, a potem na beznadziejną walkę (bo jak z jednym potworem się uporaliśmy, to wyrastał kolejny), to odczuwam ogromną ulgę i szczęście, że mnie już tam nie ma.
    • mysiulek08 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 00:25
      susza
      z powodu braku wody, teren 'spustynnial' w tempie zastraszajacym, dopoki jako-tako dzialal system dystrybucji wody do nawadniania bylo ok, trawa zielona, drzewa owocowaly, migdaly byly w mistrzowskich rozmiarach, a potem wszystko zaczelo marniec z powodu braku wody i dodatkowo zaczynaly sie powazne problemy z woda w kranie

teraz dla odmiany wody mamy nadmiar
    • bene_gesserit Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 00:37
      Jedyną wadą mojego mieszkania, która doprowadzała mnie do szału, był jarający na balkonie sąsiad.
      Paimętam ten wkurw, kiedy budził mnie dwa razy w nocy każdej nocy smród ruskich papierosów.

Sąsiad się w końcu wyprowadził i czuję się tak, jakbym odzyskała własną sypialnię.
    • danaide2.0 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 09:30
      Chora psychicznie sąsiadka (jakaś psychoza, omamy), robiąca afery.
      Mieszkanie w miejscowości, w której nie widzę dla siebie miejsca/przyszłości/zwyczajnie nie chcę już być.
    • igge Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 11:39
      Ruch samochodowy.
      Hałas. Zbyt mało jak dla mnie zieleni ( fakt, że jednak miałam wielki park po drugiej stronie ulicy do spacerów z niemowlakiem kiedyś). Powietrze tzn jego zapach " miejski". Asfalt. Centrum miasta. Zbyt dużo aut, tramwaje, autobusy itp.
      Miałam tycie pierwsze własne mieszkanie w takim miejscu.
      Lubiłam je, ba, kochałam - bo było pierwsze, nasze, nosiłam kafelek z łazienki w torebce.
      To był bardzo zadbany dom, winda była, choć tylko 4 piętra, mili bardzo sąsiedzi. Wszędzie blisko.

Po kilku latach przeniosłam się na fajne zielone zadupie.
      Niestety, żeby mieć wkład własny do kredytu - musieliśmy sprzedać tę wypieszczoną spłaconą pierwszą kawalerkę.

Są wady są i zalety mieszkania w samym centrum miasta. U nas najważniejsze było, że chciałam mieć więcej metrów. Przestrzeni.
      Choć w sumie maleńka ślepa kuchnia w pierwszym lokum mi nie przeszkadzała tak bardzo, mimo małej lodówki było jasno, biało, dużo światła i urządziliśmy wszystko tak by wrażenie przestrzeni było. Szkoda, że nie mogłam zatrzymać dla dzieci tego pierwszego mieszkania.
    • shellyanna Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 11:41
      Ciasnota, zły rozkład pomieszczeń np. przechodni pokój, sąsiedzi, okolica.
    • luderka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 11:45
      hałas/muzyka od sąsiadów. przez jakiś czas mieszkała rodzina gdzie teoretycznie nie byli baardzo głośni, ale mieli tak jakoś ustawione sprzęty muzyczne że czułam u siebie nad głową ciągłe uporczywe "upu upu upu umca umca .." i drżenie powietrza/ścian. Niska emisja. Coś strasznego. Szło oszaleć, mózg mi się zwijał w spiralę. Zwracałam uwagę ale nie poskutkowało, bo wg nich było cicho. Gdyby się nie wyprowadzili to bym sprzedała mieszkanie.
    • tilijka123 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 17:32
      Przeprowadziłam się po tym jak naprzeciwko mojego domu wybudowano 4 bloki (ok. 150 mieszkań). Wąskie jednokierunkowe uliczki zostały zalane samochodami mieszkańców, którzy nie wykupili miejsc parkingowych, więc parkują na trawnikach. Do tego doszło blokowanie bram wjazdowych, śmieci i butelki wrzucane do ogródków, hałas imprez w blokach i mini imprezy urządzane przy zaparkowanych samochodach skutecznie zakłócające sen.

Dziś jest tam już 8 bloków, jeszcze więcej samochodów, a mieszkańcy bloków psioczą na swoim forum na mieszkańców domków, że ci sadząc i pielęgnując rośliny przy swoich płotach samolubnie pozbawiają ich miejsc parkingowych.
      • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 18:43
        Miejsce przy płocie nie jest własnością właściciela płotu - każdy tam sobie może zaparkować o ile nie ma zakazu i nie blokuje bramy czy furtki. Sadzac tam rośliny robi się samowolkę. Choć rozumiem - sąsiedztwo bloków bez parkingu to koszmar
        • emateczka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 18:47
          A to zależy, gdzie kto ma płot. Można mieć dużą działkę, plot postawić bliżej, a za płotem posadzic kwiatki. Na swoim terenie.

Taki bywalec i posiadacz domu jak ty powinien to wiedzieć 😂
          • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 19:36
            Oczywiście można płot postawić w środku swojej działki ale po co.
            Btw ja tez cos tam posadziłem koło płotu ale to samowolka
            • tilijka123 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 19:54
              bywalec.hoteli napisał:

> Oczywiście można płot postawić w środku swojej działki ale po co.
              > Btw ja tez cos tam posadziłem koło płotu ale to samowolka

Są różne powody:
              1. miasto planuje w przyszłość poszerzyć drogę. Nowa granica drogi jest znana wcześniej i niektórzy stawiają płot od razu w tej przyszłej granicy, żeby w przyszłości nie demolować ogrodu.
              2. Ktoś chce mieć przed swoim płotem miejsce parkingowe lub ładnie zagospodarowaną zieleń
              3. Mieszka na wsi przy ruchliwej drodze, czasem ludzie wtedy cofaja płoty, żeby utworzyć pas zieleni, który może pełnić role chodnika i pozwala np. na bezpieczne pomalowanie płotu.
            • emateczka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 20:31
              Nie "w środku działki" (choć też można, jak się ma działke większą niż chusteczka do nosa), tylko np. metr od granicy. Właśnie po to, żeby za płotem mieć ładny trawniczek, kwiatki czy krzewy.
        • tilijka123 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 18:57
          Pokaż mi przepisy pozwalające na parkowanie na trawnikach. Bo to nie są jakieś miejsca parkingowe, które mieszkańcy sobie przerobili na tereny zielone tylko trawniki wykonane i koszone przez miasto, które mieszkańcy starają się uratować.
          W tej chwili sytuacja wygląda tak, że tam gdzie właściciele chronią zieleń rośnie trawa , ewentualnie jakieś krzewy. Cała reszta to klepisko z wyjeżdżonymi koleinami, które po deszczu są wypełnione błotem i wodą (gleba tam to ciężka glina)
    • szmytka1 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 18:50
      Poddasze i w związku z tym całoroczny piekarnik. Mam.ponad 1200 nadpłaty za ogrzewanie, bo jest tu tak ciepło, że praktycznie nie używam kaloryferów. Latem tropiki. Nie ma za to możliwości założenia klimy, a przy obecnych cenach prądu, to nie wiem czy bym.sie nawet odważyła. No i wysoko włazi, targac zakupy, a lekarz nastawia mnie na operacje reki, więc chciałabym.parter, żeby targach trzeba było tylko.kawalek.
      • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 23:50
        Szmytka, a zimą nie ucieka Ci właśnie ciepło przez dach? Z moich doświadczeń to w bloku na najwyższym piętrze trzeba mocniej grzać niz na nizszych piętrach żeby utrzymac ciepło zimą.
        • szmytka1 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 12:04
          Nie, nie ucieka. Zima mam przyjemne 27, grzejniki lekko odkręca tylko w największe mrozy, w łazience tylko działa. Mam z północnej strony okna dachowe, ściana klatki schodowej jest cała przeszklona, bez kaloryferów. Jednym bokiem granicze z sąsiadami, drugim z przeszkloną klatką schodowa. Na klatce też ciepło. Tyle szkła daje efekt szklarni
          • szmytka1 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 12:04
            Przepraszam, zima mam 22, a 27 to już dla mnie tortura
          • szmytka1 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 12:06
            A i przeszklona klatka jest tak na południe, południowy zachód, nagrzewa słońce blok nawet zimą. Na klatce nie ma kaloryferów, ale jak sobie wyjdę na krótki rękaw, to nie marznę.
    • black_halo Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 20:34
      Jest w Dubaju. Troche daleko.
      • grey_delphinum Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 20:44
        U nas to był dość mały metraż i blok z wielkiej płyty.
        Obecnie mamy mieszkanie od ulicy i generalnie mi ten fakt nie przeszkadza, ale gdyby było inaczej, pewnie częściej korzystałabym z balkonu (to właściwie jedyny mankament obecnego lokum).
    • barbibarbi Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 23:20
      Mieszkanie na parterze, okna od sypialni w niedalekiej odległości od garażu, do którego co rano o 5-6 rano podjeżdża ciężarówka i następuje załadunek metalowych elementów budowlanych. Panowie budowlańcy przeładowują stukając, jarajac, klnąc i opowiadając sobie sprośne dowcipy. Właściciel garażu zrobił na mnie wielkie oczy gdy wyszłam z pretensjami, po jego minie widziałam, że nie zamierza nic zmienić. Koszmarne było to miejsce.
    • magia Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 01.05.23, 23:27
      mieszkanie obok torow tramwajowych, kilka przystanków sdalej duza petla.
      Co weekend w nocy 4-5 rano jakies prace naprawcze, szlifowanie torow, stuki, puki. Szlag mnie trafial, bo nie dalo sie do tego przyzwyczaic. Gdyby to bylo codziennie, to juz po tygodniu bynoe noe ruszalo, ale raz na tydzein wyrywalo mnie ze snu na dlugie godziny. Wyrrzymalam 2 lata
      • raphidophora_tetrasperma Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 00:10
        Pamiętam, jak lata temu, pośrednik próbował sprzedać mieszkanie mojej przyjaciółce, zaraz koło przystanku tramwajowego. Przekonywał, że to wlasciwie muzyka dla uszu, bo ten tramwaj robi taki ciche piiiii wyhahamowując, a gdyby nie ten przystanek, robiłby taki TUTUTUTU. No jakoś jej nie przekonał.
        • majenkirr Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 15:06
          A mój chłop specjalnie zażyczył sobie właśnie pokój hotelowy z widokiem na przystanek. I ma tak 🥰
          • heca7 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 15:49
            Czy to Łódź?
            • majenkirr Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 15:53
              Oczywiście 😌. Stajnia jednorożców.
    • segregatorwpaski Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 13:52
      Sąsiedzi z góry, będący fanami bezstresowego wychowania swojego bombelka...
    • zlota-klamka Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 14:44
      plac zabaw pod oknem - latem jazgot od rana do wieczora
    • madami Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 14:59
      Chyba główny powód to sąsiedzi. Pamiętam upiornych, wścibskich, czepialskich - z tymi jako tako da się żyć, gorzej z hałasującymi. Moi rodzice mieszkali na parterze, na piętrze trójka dzieci, non stop stukanie od rana do wieczora, uwierzcie nie da się żyć, mieszkanie sprzedane z ulgą. Właściwie to nie problemem są dzieci jako dzieci ale fatalna akustyka w blokach. Ja z kolei pamiętam koszmar sąsiada, który wstawał rano do pracy ok 5 i od razu włączał radio, które zaczynało ryczeń mi przy głowie.
      • bywalec.hoteli Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 18:17
        Co ciekawe w nowym budownictwie jest gorsza akustyka niż w blokach z wielkiej płyty z czasów komuny.

No bo w jaki sposób dzieci stukały?
        • is-laura Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 19:40
          To nie jest kwestia technologii, tylko braku pochłaniaczy dźwięku - dywanów, wykładzin, firanek i zasłon. Taka współczesna moda
    • aagnes Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 15:57
      Mieszkanie bez windy, pietro nieistotne. Z tego samego powodu moja siostra sprzedaje mieszkanie dwupoziomowe. Kolejna zmiana mieszkania: hałas z ulicy.
    • wkswks Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 18:26
      Ja mam bardzo mało gniazdek, z tego powodu mam ochotę zmienić mieszkanie. Mamy tez mała piwnicę i rowerownię poza budynkiem.
    • enigma81 Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 18:50
      Można się przyzwyczaić, ale czy koniecznie trzeba?
      Mieszam w domu, mam kiepskich jednych sąsiadów. Pół roku uprzykrzają życie wszystkim dookoła hałasami. Sam dom wymaga remontu, na który mnie nie stać.
      Gdybym mogła to wyprowadziłabym się stad jutro a nawet jeszcze dziś.
      • antykaa Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 19:36
        Tak czytam sobie kolejne opinie i powiem Wam dziewczyny, ze trzeba brać sprawy w swoje ręce. Ja mieszkam teraz na ostatnim pietrze - w zarządzie od lat była babka, która była p-ko instalacji klimatyzatorów. Weszłam do zarządu z paroma sensownymi osobówki, pozyskaliśmy mnóstwo dotacji, wyremontowaliśmy elewacje, dodatkowo ocieplilismy stropodach i przegłosowaliśmy uchwały o montażu klimatyzatorów.
        Bierzcie sprawy w swoje ręce.
        • 3fanta Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 20:45
          Mieszkam blisko Spodka w związku z tym są ciągle walki o darmowe parkowanie przy blokach na Koszutce.Ostatnio doszło nawet pod moim blokiem do rękoczynów.W mieszkaniu mam przechodni pokój i z mojego pokoju się wchodzi do łazienki.Pod blokiem monopolowy i pijaczki mi stoją pod balkonem bo tam jest taki Mirek i ich policja nie widzi.Leją mi tam też obszczymury jak się pieska nażłopią.Okna wszystkie od zachodu i lecie słońce do 21.W nocy było 36 stopni czasem w domu.Pod oknem kawałek śmietnik i muchy.Mieszkanie komunalne i nie do zamienienia.Na kupno mnie nie stać.
          • 3fanta Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 20:46
            Murek miało być nie Mirek
        • agnesta Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 02.05.23, 22:35
          A propos klimatyzatorów … Często widzę klimatyzarory zamontowane bezpośrednio na elewacji 50 cm nad oknem sasiada. Taki klimatyzator chyba jest. dość hałaśliwy zwłaszcza w nocy. Powinno to być zakazane.
          • antykaa Re: Wady mieszkań przez które chcecie si przeprow 03.05.23, 07:42
            My mamy na dachu, bezposrednio pod klimatyzatorami wlasciciele mieszkan montuja klimatyzatory, wiec nie powinno byc problemow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka