Dodaj do ulubionych

bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy

02.05.23, 15:57
Dziewczyny, podoba mi się ta bluzka. Bardzo. Ale jedwab się błyszczy jak wiadomo co i nie wiem, czy nadaje się to w upał do biura do jasnych spodni? Z jednej strony chcę, z drugiej boję się, że będę wyglądać jak przebrana i skończy w szufladzie obok swoich świecących, jedwabnych koleżanek.
Ostatnio, gdy do czarnych spodni założyłam białą, jedwabną koszulę, miałam wrażenie, że całe biuro się na mnie gapi (raczej moje wrażenie, ubiór nie jest komentowany).
Co robić, drogie Bravo?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 15:58
      Bluzka jak bluzka, przesadzasz:p
    • alicia033 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:06
      po pierwsze - wcale nie każdy jedwab się błyszczy. Zależy od obróbki włókna. Splot satynowy będzie błyszczący, natomiast krepa czy sploty płócienne mogą być i całkiem matowe.
      Po drugie - to na zdjęciu to klasyczny top, kup i noś jak ci pasuje.
    • kotejka Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:08
      Bierz, jest ładny
      To absolutna baza, do wszystkiego
    • daisy Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:09
      To nie jest przecież bluzka, zwykła jedwabna koszulka, czarna do tego. Takie ubranie nie-ubranie. Takie ciuchy nie zwracają niczyjej uwagi.
    • bene_gesserit Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:10
      To nie jest strój do biura raczej
    • damartyn Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:18
      Jak jedwab to bierz , jeśli do takiego biura biura ,to tutaj bym dyskutowała.
    • extereso Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:19
      Bluzka jest w porządku. Moja jedwabna kamizelka, nas oko podobna, chodzi że mną i do kina i do pracy. Bierz
    • lilia.z.doliny Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:42
      Jeśli są dla ciebie ważne kwestie obrony zwierzat, to wyrzuć jedwab że swojej szafy raz na zawsze. Dla mnie to istotny argument.
      • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:44
        Jaki jest sens wyrzucania czegoś, co już mam, żeby zastąpić kolejną szmatą?
        Rozumiem namawianie do niekupowania, ale wyrzucać ubrania, które będą mi służyć długie, kolejne lata?
        • extereso Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:46
          A skąd ta bluzka?
          • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:49
            Falconeri.
            Widziałam na żywo, mają sklep stacjonarny w GalMoku, mają żywe kolory kaszmiru, a ich jedwab błyszczy się jak wściekły. Ale w tej koszulce zakochałam się bez pamięci.
            • ichi51e Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:51
              Nóg się bardzo świecić w świetle sklepowych lamp czasem w sklepach maja dziwne swiatlo
              • ichi51e Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:51
                *mogl
              • alicia033 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:12
                ichi51e napisała:

> Nóg się bardzo świecić w świetle sklepowych lamp

to satyna jedwabna, więc jak najbardziej ma połysk.
            • damartyn Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:54
              A jaka cena?
              • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:08
                🙈🙉🙊
                Wysoka.
                Ale napiszę, bo wkurza mnie, jak ktoś nie pisze, tylko trzeba wertować strony, żeby znaleźć.
                399.
                • damartyn Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:15
                  ok, czyli zgadza się z tym co proponują tutaj. Podoba ci się ,możesz sobie pozwolić- kup.
            • extereso Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:10
              Dzięki. No na stronie rzeczywiście jakoś mocno błyszczy. Ale ta czarna jest akurat dość dyskretna.
        • lilia.z.doliny Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:47
          Nie masz wyrzucać, tylko nie kupuj nstepnej
          • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:54
            Tyle, że to samo tyczy się wełny/ kaszmiru, bawełna masakruje środowisko, te wszystkie wiskozy i pododne podlegają takiej przeróbce, że trudno nazwać je tkaninami naturalnymi. Len jest wściekle drogi, a przeciera się błyskawicznie.
            Garbniki do skóry to zajzajer.
            W co zatem powinnam się ubierać?
            • lilia.z.doliny Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:08
              Mówię o tym, że żywe stworzenia poddawane są torturom zanim.powstanie taka bluzka.
              • ichi51e Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:23
                W kwestii formalnej - no trudno żebyśmy się każda mucha przejmowali. Za to jako larwy maja dobre życie.
                • lilia.z.doliny Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:26
                  Ja się przejmuje każdym.stworzeniem z rozwiniętym.ukladem nerwowym. Jeśli jest ( bez)celowo torturowane, to dla mnie jest to bardzo istotny kontrargument.
                  • alex_vause35 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:13
                    Lilia ♥️
                • m_incubo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 19:31
                  ichi51e napisała:

> W kwestii formalnej - no trudno żebyśmy się każda mucha przejmowali.

???
                  Kryste, jak ty nieraz coś pierdolniesz...
                • danaide2.0 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 09:57
                  Właśnie, niech się cieszą, że nie lądują w potrawce.
      • emateczka Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 21:00
        Dzięki, że to napisałaś ❤️
    • m_incubo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:48
      Trudno o bluzkę, która mniej by zwracała uwagę.
    • 21mada Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:49
      To góra od piżamy. Nie założyłbym do pracy.

Ale mam satynową bluzkę koszulową i też się zastanawiam czy wypada w niej iść do pracy, bo jednak się błyszczy.
      • mabel_mora Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 09:59
        bo to damska odzież, madziarzu!
    • ichi51e Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:50
      Ta koszulka bardzo ładna chociaż chyba do biura za bardzo odkryta
    • mabel_mora Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:50
      To najbardziej basicowy top, ;pod marynarke, kardigan, sweter z duzym dekoltem. Do noszenia solo - tak, ale raczej nie do biura.
      Jedwab nie oślepia az tak tandetnym błyskiem, żeby mieć odczucia o których piszesz. ale skoro masz już jakies jedwabne topy i "wstydzisz" się je nosic, to po co kupowac kolejny?
      • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 16:58
        Nie mam topów, mam koszule i jedną, zieloną bluzkę z krótkim rękawem, która od razu łapie pot (pomimo użycia blokerów) i plamy pojawiają się z prędkością światła.
        Ten top podoba mi się właśnie ze względu na to, że nie przylega do pach.
        Mogę założyć pod letnią marynarkę (lekka, bez podszewki, ale też czarna).
        • kotejka Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:07
          Cena kosmos - ja nakupilam.takich jedwabnych topikow za grosiki w lumpie
          Ale faktycznie noszę i używam
          Pod.marynarki, kurteczki, koszule,.sweterki
          Taka rzecz bardzo warto mieć
          Nawet jak w biurze w gorący dzień tak się pojawisz, to będzie ok
          Ramiączka da.przyzwoite.szerokir.
          Dekolt ok
    • mabel_mora Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:24
      to kupuj, jak juz masz plan z czym to nosic

ja nie nosze - poza domem - w ogole bawelnianych t-shirtow, wiec takich jedwabnych topów mam bardzo dużo. 2-3 kupione, a reszta, ponad 20 szyta, cena 4 stówy za ten top to dużo, ale rozumiem, że płacisz też za markę
      • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:32
        Mam od nich jeden sweter kaszmirowy i po sezonie jakość oceniam bardzo dobrze.
        Cena jest wysoka, ale ten jedwab jest mięsisty i na plus, że tył nie ma szycia przez środek. Na początku chciałam inną bluzkę, z rękawem 3/4, ale boję się, jak zachowa się ściągacz, czy nie będzie się mechacił i to, że tył jest z dwóch części mi się nie podba.
        Mają cudowne kolory, zielony jest boski, ale w ciemność chyba widać ten blask. Stąd stanęło na czerni, jest chyba najmniej świecąca.
        No nic, czytam i myślę nadal.
    • szara.myszka.555 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 17:37
      Wygląda jak bielizna lub piżama. Na pewno nie do biura.
      • kamin Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 18:32
        Dlaczego nie do biura? Spokojnie może być do marynarki, wiązanego swetra i innych rzeczy, które wymagają czegoś pod.spod
        • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 18:40
          Ostatnio była taka sytuacja.
          Miałam założyć do biura czerwone szpilki. Cały wieczór i pół nocy zastanawiałam się, czy wypada, co ludzie powiedzą, czy nie będą się rzucać w oczy i tym podobne rozkminy. Ale że stylizację miałam właściwie gotową, poszłam.
          Oprócz najbliższej koleżanki (ale masz świetne buty!) nikt nic nie powiedział. Jakbym była w czarnych balerinach.
          Po czym wchodzę do kuchni, a tam siedzi dziewczyna w stylówce: czarny golf, rajstopy i buty, a do tego złota, satynowa spódnica. I najmniejszych oznak niespania i zastanawiania się, czy wypada.
          A ja się butami przejmowałam...
          • extereso Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 21:06
            😁 to takie masz hobby że zastanawiasz się nad efektem jaki zrobisz w czymś tam?
            • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:38
              🤣 Hobby bym tego nie nazwała, ale może faktycznie nie powinnam się przejmować kolorem butów czy materiałem koszuli 😂
          • m_incubo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 09:18
            Ten post to żart?
            • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 12:24
              Do mnie? Nie, nie żart. Ubieram się bardzo nudno i monochromatyczne, założenie po raz pierwszy czerwonych szpilek do pracy było dla mnie lekko stresujące. Tak, sama nie wierzę w to, co piszę i potem czytam.
    • alpepe Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 18:15
      Do biura bym nie założyła, poza tym bluzka zasługująca na wątek nie rokuje big_grin. Na kawę z koleżanką ok. No i jedwab piękny, ale skalany cierpieniem biednych owadów.
    • lalkaika Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 18:56
      Zwykły czarny top. Pod coś.
      Do biura nie zakładamy nic co odsłania pachy,kolana i pięty.
      A top spoko,te marszczenia powiększą optycznie biust. Co jest twoim wyborem.
      • mabel_mora Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 19:00
        tam nie ma zadnych marszczen, tylko zaszewki na biust
    • wbka1 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 19:30
      Jedwab na upały jest fan-tas-tycz-ny! Natomiast musisz nałożyć na ramiona cokolwiek, zwłaszcza jak masz kontakt z klientami.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 19:34
      Głos dla grupy piszącej o bieliźnie - właśnie tak toto wyglada. Na pewno nie nadaje się do samodzielnego noszenia czy do biura.
    • niemcyy Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 19:39
      Ogolnie spoko, normalna. Do biura jak na moj gust troche za "goła"- obojetne, czy jedwab, bawelna czy poliester- chyba ze zalozysz cos na wierzch.
      • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:44
        Myślę, że jak w upał wejdę do biura, to będzie tak klima podkręcona, że będę i tak siedzieć w szalu.
        • m_incubo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 09:16
          Przecież nie o klimę chodzi, tylko o to, że do biura nie nadaje się bluzka z całkowicie odkrytymi ramionami, niezależnie od tego, ile szali sobie zawiniesz 🤦🏻‍♀️
          • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 12:48
            Zgadzam się.
            W biurze widzę ją pod marynarką.
    • kanna Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 19:40
      Bardziej koszulka niż bluzka...
      Bieliźnianie wygląda.
    • znowu.to.samo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 21:05
      Myślałam że jakieś figo fago z falbanami, a tu najprostsza banalna bluszczyna
    • 7katipo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 21:37
      Bier. Bluzeczka całkiem zwyczajna i całkiem bardzo ładna.
    • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:39
      Dzięki, Dziewczęta! W pt ma przyjść, zobaczymy. Zawsze można oddać.
      • kura17 Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 09:23
        > Dzięki, Dziewczęta! W pt ma przyjść, zobaczymy. Zawsze można oddać.

Kropkaa, czy moglabys napisac, czy ta bluzka - przez te zaszewki z przodu - nadaje sie na wieksze biusty?
        bo jedwab jest bezlitosny i sie nie naciaga wink
        • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 03.05.23, 09:51
          Pewnie. Również potrzebuję miejsca na biust, u mnie nic nie wisi jak na modelkach.
          • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 05.05.23, 14:48
            Top przyszedł dziś. I definitywnie zostaje. Jest przepiękny. Naprawdę. Ma trochę elastanu w składzie (5%), także dobrze się układa. Góra ok, nie marszczy się jak na zdjęciu. Dekolt niby duży, ale przedziałka między piersiami nie sięga.
            Z marynarką wygląda bosko. Bez też, ale pod kątem pracy piszę.
            Gdyby nie cena, zielony bym zamawiała bez wahania.
            Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Nie planowałam w samym chodzić po biurze, ale tak sobie myślałam, że w upały będę szła bez niczego, a w pracy okryję się szalem (mam taki większy, kaszmirowy na stałe w szafce, bo zimą bywa zimno od okien, a latem od klimy), ale jednak przychylam się, że bez marynarki nie ma co nawet tylko wchodzić.
    • lucadimontezemolo Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:46
      Dla mnie odpada z powodu koloru , wolałbym, granat,szarość lub srebro i dekoltu, dla mnie bardziej zabudowany.Ale jak tobie pasuje to kupuj.
      • kropkaa Re: bluzka jedwabna - wybijcie mi z głowy 02.05.23, 22:56
        Niestety, u mnie każdy kolor przegrywa z czarnym uncertain
        Zmuszam się do innych barw, ale w czerni mi najlepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka