Dodaj do ulubionych

Co dziwnego wozicie w samochodzie?

02.05.23, 16:11
Usłyszałam w TV, że na moście Poniatowskiego w Warszawie zatrzymany do kontroli kierowca zaatakował policjantów siekierą. I od razu pomyślałam, że to dziwne że tę siekierę miał w samochodzie.

I abstrahując od tego kierowcy - Co wy zaskakującego macie w samochodzie? W środku, nie w bagażniku.
Obserwuj wątek
    • kub-ma Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:12
      Ja zwykle nie jestem kierowcą, więc nic ciekawego w samochodzie nie ma smile
      • little_fish Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:20
        Nic dziwnego. A że auto stosunkowo nowe to nawet mało dziwnych przydasi nie zdążyłam zgromadzić.
        Mój ojciec za to woził kiedyś w bagażniku stare drewniane wiosło. Używał do odśnieżania 😁
      • szaraiwka Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 19:37
        Mam uschniety, bardzo kłujący oset. Nie pytajcie dlaczego.
        • beata985 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:04
          szaraiwka napisała:

> Mam uschniety, bardzo kłujący oset. Nie pytajcie dlaczego.
          >

Dlaczego?
          😳🙄😂
        • premeda Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 08:30
          Dlaczego???
          • beata985 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 10:53
            Myślę że to może zamiennik kija bejsbolowego albo innej rzeczy która służy do obrony 😳🤔😁
    • pani_tau Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:16
      Kosz na śmieci, wszystkich to dziwi.
    • szarmszejk123 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:16
      Nic kompletnie.
    • eliszka25 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:18
      Chyba nie mam w samochodzie nic, co można by uznać za dziwne. Policjantów mogłabym zaatakować ewentualnie płynem do dezynfekcji albo jednorazowymi łyżeczkami, które są chyba najdziwniejszą rzeczą, jaką mam w aucie.
      • szarmszejk123 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:22
        A to ja mam papierowe kubki , już rok je wożę:p zostały po pikniku na dzień króla rok temu:p
        • eliszka25 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 19:21
          Ja moje łyżeczki też już ponad rok wożę. Wracałam kiedyś z pracy bardzo głodna i kupiłam sobie kubek musli i pudełko łyżeczek. Od czasu do czasu jakaś się przydaje, ale jeszcze nikogo nimi nie próbowałam atakować 😄
    • slonko1335 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:19
      Mamy często w aucie siekieręsmile
      • eriu Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:58
        Nie wiem czemu kogoś dziwi siekiera.
        • katriel Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 21:07
          Mnie dziwi, jeśli siekiera w środku, a nie w bagażniku. A chyba musiała być w środku, skoro kierowca miał ją pod ręką, żeby zaatakować policjantów. Ja bym się bała, że taka siekiera przy gwałtowniejszym hamowaniu poleci i trafi w szybę albo co gorsza we mnie.
        • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:20
          Dziwi siekiera w samochodzie a nie w bagażniku, sama siekiera dziwna nie jest.
          • ritual2019 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 05.05.23, 17:27
            Dla mnie jest.
    • alicia033 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:23
      hmmmmmmmmmmm
      nóż hori-hori. Pamiątka z poprzedniego życia, w razie czego ma służyć do przecięcia pasów.
      • clio_yaga Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:35
        Ja mam takie ustrojstwo do rozbijania szyby i przecinania pasów, więc ewentualnie tym bym mogła zaatakować.
        • krwawy.lolo Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:58
          Dzięcioła też gdzieś posiadam.
    • default Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:30
      Siekiery nie mam, ale mam małą motyczkę i sekator. Kiedyś zabrałam jadąc na cmentarz - i tak zostały, teraz jak tam jadę nie muszę pamiętać żeby zabrać 🙂
      Poza tym kilka par butów, ale to raczej nie jest dziwne.
      • stasi1 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:49
        Kilka par butów to nie dziwne? Ja też kiedys miałem w bagażniku siekierę, kilka razy bęczkę 200litrów, po dwie palety, deski długie na dwa metry
      • mallard Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 21:53
        default napisała:

> Siekiery nie mam, ale mam małą motyczkę i sekator. Kiedyś zabrałam jadąc na cmentarz - i tak zostały, teraz jak tam jadę nie muszę pamiętać żeby zabrać 🙂
        > Poza tym kilka par butów, ale to raczej nie jest dziwne.

W kabinie, nie w bagażniku to wszystko?
    • majenkirr Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 16:53
      Tylko rolkę do sierści, ale nie wiem czy to dziwne. W aucie mam zawsze idealny porządek smile.
    • sueellen Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:02
      Przez długi, bardzo długi czas jeździły ze mną dwa stare mopy i wiadra do kompletu na tylnym siedzeniu samochodu. Miałam dołożyć jeszcze parę innych gratów i wywiezdz je do zsypu, ale nigdy nie było okazji. . W końcu wiadra się przydały do przewozu kwiatów wykopanych z ogródka i już nigdy do mnie nie nie wróciły. Kij od mopa przydał się do wyłowienia plecaka ze stawu. Każdy powinien jeździć z mopem. To może życie uratować.
    • heca7 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:17
      Chyba jedyną dziwną rzeczą w moim samochodzie jest metka 😉 Nadal mam do zagłówka przyczepioną metkę samochodu. Jest sobie wetknięta między ten zagłówek a oparcie i niewidoczna. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto ą wyciagnie i się zdziwi.
    • extereso Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:24
      Łyżwy lub rolki, matę, buty sportowe, silikonowa szczotkę, bidon, książkę lub dwie, sweter, koszyk. Dużo ale czy dziwne?
      • danka88 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:34
        Mam śmietnik w bagażniku ale to przez mojego starego który ma manie chomikowania . Jest tam wszystko od narzędzi po dmuchane materace
    • berdebul Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:41
      Papier toaletowy, przekąski, picie, zestaw ratunkowy dla psa - zaciskana obrożo-smycz, ręcznik, torba z ikei, koc.
    • babcia47 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 17:48
      Mój mąż woził siekierkę, już nie pamiętam po co, owinietą w jakaś szmatę. Aż tu nagle... coś mu zaczęło w samochodzie stukać. Sprawdzał sam, sprawdzał z tesciem, w końcu oddał do warsztatu gdzie też żadnej usterki nie znaleźli ale opłatę wzięli bo niby czemu nie. No i w końcu okazało się że ta siekierkę wysunęła się od spodu ze szmaty i szukała na wybojach wink)). Ja nosiłam tylko młotek i zestaw narzędzi ale to raczej nie dziwne
    • alpepe Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:02
      Rozłożony na części pierwsze stojak na ubrania, taki zaginany, lampę halogenową budowlaną, koc, ale to w bagażniku, natomiast w schowku wymontowane auto samochodowe, próbki tynków ozdobnych, z tyłu wiadro ze szmatkami, czystymi, ostatnio zabrałam z tego wiadra worki na śmieci, pozostałość po moim lokatorze z biura.
      • rosapulchra-0 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 22:25
        Duży masz schowek big_grin Auto samochodowe nawet się w nim mieści big_grin big_grin big_grin
        • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:24
          U mnie też by się zmieściło bez problemu, co w tym dziwnego?
          • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:25
            Tfu!!! Dopiero doczytałam smile)
            • rosapulchra-0 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:42
              😁😁😁
              • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 00:07
                A nie mogłam zrozumieć jakiej wielkości Ty masz radio samochodowe albo jak mały schowek, że Ci coś nie pasuje smile
        • mallard Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 21:57
          rosapulchra-0 napisała:

> Duży masz schowek big_grin Auto samochodowe nawet się w nim mieści big_grin big_grin big_grin

Autem samochodowym jeździ zapewne lekarz medyczny, względnie dentysta stomatologiczny
    • unikotka Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:02
      Kurtkę puchową, nawóz i mikser 🤣
    • stephanie.plum Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:08
      dolną szczękę dzika i pióro bielika
      • szarmszejk123 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:27
        Po tobie nie spodziewałam się niczego innego:p
        • stephanie.plum Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 19:52
          a wiesz, że raz nie odkurzałam wnętrza tak długo, iż wyrosło takie śliczne, malutkie drzewko, zaraz za skrzynią biegów...?

siejka sosny chyba.
          • szarmszejk123 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 08:12
            Mojemu bratu wyrósł dąbek :p
    • mondaymorning1987 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:11
      Sekatorek mały🙃😀
    • bi_scotti Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:42
      Niepoliczalna ilosc Starbucks' stoppers, takich zielonych. I nagle zaczely sie przydawac, bo Starbucks juz ich nie ma, zaklejaja dziurke with sticker a ja tego nie lubie wiec uzywam moich stoppers big_grin Poza tym, of course, koc, latarka, matches, ice scraper, butelka wody - just in case wink Cheers.
      • majenkirr Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 21:37
        bi_scotti napisała:
        Starbucks juz ich nie ma,

U nas niestety dalej ma. Szczerze ich nienawidzę.
        • bi_scotti Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 22:14
          Ideologicznie tez nienawidze & I'm happy, ze z nimi skonczyli (u nas juz ze 3-4 miesiace temu jak nie dluzej) ALE wygodne byly/sa wiec nazbierawszy przez minione lata garscie owych, wciaz korzystam - mam je wszedzie, w domu, w samochodzie, w biurze wink Very handy - skoro juz je wyprodukowali to B_scotti bedzie ich uzywac for ever and ever, and ever, and ever ... wink Cheers.
        • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:27
          Do czego to sluży? Pijałam kiedyś namiętnie kawę w starbucksie i w Stanach, i w Polsce i w ogóle tego nie kojarzę.
          • bi_scotti Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 00:48
            Bierzesz kawe, bierzesz ja np. do samochodu i jedziesz, jesli nie masz stopper (albo teraz sticker), to Ci sie wylewa ciut-ciut ale zawsze jednak wylewa z dziurki do picia. No wiec zeby temu zapobiec albo wsadzasz rzeczony stopper (BTW, w PL tez byly available - korzystalam nie raz i nie dwa!), albo naklejasz sticker. W sumie gdy sie idzie w miare energicznie to tez moze zaczac sie (lekko) wychlapywac. Az sama sie sobie dziwie, ze to wszystko napisalam - jakos mi sie te stoppers zawsze wydawaly bardzo intuicyjne smile Cheers.
            • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 17:26
              Dzięki! Ja tego nigdy nie widziałam, ale fakt, że nie brałam nigdy kawy do samochodu.
              Albo jestem gapa albo kiedyś nie było.
              • majenkirr Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 18:20
                Kiedyś tego nie było. Ja najczęściej do drive thru, więc nawet nie ma kiedy zaprotestować, a potem muszę to oblizać, a długie to nie wiem po co. W Dunkin donuts są przynajmniej króciutkie.
                • bi_scotti Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 22:32
                  U nas nie ma DD big_grin
                  One by nie byly w ogole potrzebne gdyby lids byly inaczej zaprojektowane, tak jak np. ma Tim Hortons. Life.
    • kachaa17 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:44
      Sekator, też bym miała jak coś czym zaatakować. Sekator mam bo zdarza mi się coś ścinać- bazie np.
    • m_incubo Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:52
      Też mam często siekierę w aucie, nie widzę w tym nic specjalnie zaskakującego.
      • kub-ma Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 19:47
        Mnie zaskoczyło smile
      • inny.kwiatek Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 23:27
        A z ciekawości, czemu nie w bagażniku?
    • jammer1974 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 18:57
      Nieporzadek.
    • chatgris01 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 19:07
      Moge zaatakowac gasnica tongue_out
      • bi_scotti Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 20:02
        chatgris01 napisała:

> Moge zaatakowac gasnica tongue_out
        >

Hmmm ... gdyby trzeba sie bronic to chyba tylko parasolami - woze kilka, w tym jeden huge - golf umbrella - podejrzewam, ze by sie dalo zrobic jakies kesim "przeciwnikowi/napasccy" gdyby zaszla koniecznosc wink Cheers.
    • falka108 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 20:03
      łuk
      • stephanie.plum Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 20:25
        o, a jaki?

(nie umiem strzelać).
        • krwawy.lolo Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 20:44
          Brwiowy
        • falka108 Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 07:27
          Taki zabawkowy, wystylizowany na luk Meridy Walecznej. Wożę go od karnawału😁
          • krwawy.lolo Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 03.05.23, 07:30
            Myślałem, że merida to marka roweru. A to jeszcze zapewne jakaś postać z fantazów. A nie, to film dla dzieci.
    • arthwen Re: Co dziwnego wozicie w samochodzie? 02.05.23, 21:00
      W obecnym aucie to w zasadzie nie mam nic dziwnego. Ale w poprzednim, to ho ho, w zasadzie to miałam same dziwne rzeczy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka