Dodaj do ulubionych

Maszyna do szycia

03.05.23, 09:09
Córka lat 17 chce szyć, generalnie ma zdolności do robótek więc zakładam że to nie chwilowa zachcianka i chciałabym jej kupić maszynę do szycia. Tylko jaką? Nie znam się a nie chce wtopić. Nie będzie szyć płaszczy ale nie chce też kupować czegoś w stylu najprostszej zabawki. Please podpowiedzcie coś.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 09:20
      Janome, elna, pfaff, brother - co ci się akurat trafi w najkorzystniejszej cenie. Modele za +/- 1000 zł
      • alicia033 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 09:21
        alicia033 napisała:

> Modele za +/- 1000 zł będą wystarczająco dobrej jakości, żeby ich używać bez irytacji.
        • kira02 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 21:46
          Dokładnie tak. Zadałam kiedyś podobne pytanie w sklepie z maszynami. Specjalista polecił mi Janome Jubilee. Jestem zadowolona.
    • memphis90 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 09:53
      Ja mam singer heavy duty i jestem zadowolona.
    • celandine Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:01
      Kupiłam córce lat 16, po długim studiowaniu
      modeli i recenzji maszynę Brother cs70s, jest bardzo zadowolona, przerabia ciuchy, szyje jakieś na razie proste spódnice i inne.
    • hrabina_niczyja Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:03
      Mam Modene. Sprawdza się do drobnych prac. Do zaawansowanych pewnie też by się sprawdziła, ale garsonki to ja nie uszyje.
    • beataj1 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:05
      Mam zwyklego silvercresta z Lidla. Szyję prawie wszystko: od patchworków przez dresowke czy tkaniny. Uszylam 2 plaszcze dla córki i koronkową braletkę. Nie mam z tą maszyna żadnych problemów.
      • asfiksja Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:58
        Też ją mamsmile Moją w dodatku katują moje dzieci i nic się z nią nią nie dzieje.
    • berdebul Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:25
      Maszyna z Lidla, mam Singera c620l. Zaczynałam od zera, szyję na niej bez problemu, talent raczej nie występuje. Jest prosta w obsłudze, ma nawlekacz do igieł, dużo ściegów (najwiecej obszywam tulipanami smile ), opcję haftu (pies dostał obroże z numerem). Warto dokupić szpulki i od razu nawinąć. Nici w różnych kolorach (Ariadna ma ciekawy wybór neonowych/w kolorach ziemi/porach roku, czy tylko białe i czarne), kredę, matę do cięcia i nóż kołowy + nożyczki, oraz dobrą linijkę.
    • mysiulek08 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:34
      mam od kilku lat toyote super jeans, suoer sie sprawuje, nie szyje ciuchow, jakies przerobki (z dzinsem sobie swietnie radzi), grube zaslony, firany, szatan nie maszyna

poprzednio mialam jakis model merrit, to byla porazka

rozgladaj sie tez powoli za overlockiem, jak corka zacznie szyc 'powazniej' to jej sie przyda
    • b-b1 Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 10:58
      Janome- nawet jeśli kupisz najprostszy model, można wraz z chęciami czy rozwojem artystycznym🤣 dokupić różnorodne stopki, czy inne akcesoria pasujące do maszyny.
      Mam od ponad 10 lat- nie ma lepszej
    • zlota-klamka Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 11:03
      singer heavy duty 4423, ok 1000zł
    • agiq_agiq Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 15:17
      Dzięki wszystkim, zacznę teraz przeglądać Wasze polecajki bo sporo tego
    • mama-ola Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 16:38
      Mam maszynę z Lidla. Jesienią kosztowała 900 zł, a w Black Friday 450 zł i wtedy ją kupiłam. Bardzo dobra na pierwsze szycie, overlocka ma, jestem zadowolona. Uszyłam pościel, spódnice, ze dwie torby.
      • mama-ola Re: Maszyna do szycia 03.05.23, 16:42
        Tę kupiłam:
        www.lidl.pl/p/singer-elektroniczna-maszyna-do-szycia-c-620-l/p100337970
        Nadal jest w tej samej cenie nawet. Na szarym polu po prawej jest pokazane, ile jest ściegów. Jak widać, mnóstwo, chyba z 80.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka