Dodaj do ulubionych

Seriale - co oglądacie?

03.05.23, 14:41
Chyba dotarłam do granic internetu, nie mogę się zatrzymać na niczym dłużej 😕
Co u Was leci?
Obserwuj wątek
    • taje Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:43
      Oczywiście Sukcesja.
      • marjari_cat Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:50
        "Dyplomatkę" - dobrze się ogląda.
    • aqua48 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:46
      Zaczęłam "Dyplomatkę" zapowiada się dobrze.
    • homohominilupus Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:46
      You na Netflixie. Fajne.
      • szarmszejk123 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:35
        Też. I w ogóle nie rozumiem co te wszystkie laski widzą w typie:p pierwsza scena bez koszulki mną wstrząsnęła dreszczem obrzydzenia :p
        • towarzyszka_leila Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:34
          Irytujący ten koleś do bólu. I te jego debilne komentarze z offu! Straszna szmira.
          • szarmszejk123 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 07:19
            To nie są komentarze tylko bogate życie wewnętrzne psychopaty:p
        • homohominilupus Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 23:36
          szarmszejk123 napisał(a):

> Też. I w ogóle nie rozumiem co te wszystkie laski widzą w typie:p pierwsza scen
          > a bez koszulki mną wstrząsnęła dreszczem obrzydzenia :p

O tak, całkowicie aseksualny
    • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:49
      Sukcjesja, Yellowstone, Dyplomatka, Król Tulsy, skończyliśmy "Będzie bolało" (polecam) i kolejną część ekranizacji Galbraighta (polecam, głównie ze względu na główną parę wink). Mam na liście "Funny woman", bo bardzo lubię książki Hornby'ego, choć wolałabym ekranizację innej smile Na liście mam też prequele Yellowstone. Czekam na drugi sezon "The Bear". Choć i tak wszystko będzie nieważne, kiedy skończy się Sukcesja, zacznę chyba lecieć od początku, dla smaczków i niuansów smile
      • taje Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:57
        "Będzie bolało" to na czym?

Ja przyznam, że Yellowstone mnie jakoś nie wciągnęło w pierwszym odcinku i zrezygnowałam ale może powinnam dać mu drugą szansę skoro tyle szanowanych nicków poleca? Jakoś nie widziałam podobieństwa do Sukcesji (uwielbiam) a tym ktoś mnie skusił.
        • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:23
          Było na Canal +.
          Coś jest w tym, że to po prostu o rodzinie z wielkimi pieniędzmi, które słuszą do ukazania wielkich demonów i wielkich trupów w wielkich szafach smile
          No i ja absolutnie uwielbiam postać Beth. Ten serial ma kiksy fabularne, na któe Sukcesja NIGDY by sobie nie pozwoliła. Ale bardzo go lubię smile
          35wcieniu - prawda?? Też się zastanawiałam, jak oni to niby mają zamiar zrobić smile Wyszło świetnie, choć czasem brutalnie, Wishaw jest doskonały smile No i wiesz, na BBC można liczyć w kwestii seriali.
          • daniela34 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:27
            BBC zawsze!
            • taje Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:32
              O, dzięki! Znalazłam na BBC iPlayer. Niestety Canal + nie mam.
          • 35wcieniu Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:15
            Też się zastanawiałam, jak oni to niby mają zamiar zrobić. Wyszło świetnie, choć czasem brutalnie

Ciekawe. Nie jestem serialowa zupełnie i nic nie oglądam ale zapamiętam, może kiedyś zerknę z ciekawości jak to zrobili.
          • koko8 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:35
            annaboleyn napisała:

> No i ja absolutnie uwielbiam postać Beth. Ten serial ma kiksy fabularne, na kt
            > óe Sukcesja NIGDY by sobie nie pozwoliła. Ale bardzo go lubię smile

Przyznam, że mnie Yellowstone opetał. 4 sezony łyknęłam za jednym podejściem, realne życie toczyło się gdzieś obok i niewiele pamiętam z tych kilku dniwink.
            1883 polecam zupełnie nieobiektywnie, jestem westernowym freakiem. Świetny spin off.
        • elenelda Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 19:24
          taje napisała:

> "Będzie bolało" to na czym?
          >
          > Ja przyznam, że Yellowstone mnie jakoś nie wciągnęło w pierwszym odcinku i zrez
          > ygnowałam ale może powinnam dać mu drugą szansę skoro tyle szanowanych nicków p
          > oleca? Jakoś nie widziałam podobieństwa do Sukcesji (uwielbiam) a tym ktoś mnie
          > skusił.

Pierwszy odcinek jest najgorszy. Daj mu szansę, bije Sukcesję na głowę.
      • 35wcieniu Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:02
        "Będzie bolało" na podstawie książki Keya?
        Jak to można zekranizować, tam nie ma fabuły przecież.
      • daniela34 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:25
        Funny Woman wpisuję na listę.
        A ekranizacja Galbraitha - mniam, mniam. Ależ fantastycznie dobrali aktorów.
        • ayelen40 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:31
          Chodzi o Cormorana Strike'a? To już kolejna jest?
          • daniela34 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:33
            Tak, o Strike'a. Annie chodzi o Troubled Blood zapewne.
            • daniela34 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:34
              (Czyli sezon 4)
              • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 16:40
                Tak jest smile chemia między nimi jest ujmująca smile
                • celandine Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:29
                  Och, muszę to zobaczyć, kocham się w książkowym Cormoranie.
                  • enigma81 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:38
                    To jest bardzo fajna ekranizacja, świetnie dobrani aktorzy.
                    • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:43
                      enigma81 napisała:

> To jest bardzo fajna ekranizacja, świetnie dobrani aktorzy.

Tez tak myślę smile Za nią w ogóle przepadam, a jako duet są dwa razy lepsi smile
                  • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:42
                    celandine napisała:

> Och, muszę to zobaczyć, kocham się w książkowym Cormoranie.

Jestem bardzo ciekawa w takim razie co powiesz o tym, z ekranizacji, ja mam parę zastrzeżeń, na przykład jest TAKI CHOLERNIE... cholernie big_grin
                    • daniela34 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:47
                      😃😃😃
        • silenta Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 22:04
          A gdzie jest ten Strike nowy? Szykowałam się do obejrzenia całości a patrzę na HBO został tylko 3 sezon. Jest gdzieś całość?
          • grey_delphinum Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 07:53
            Ja już obejrzałam nowego Strike'a, świetny, natomiast jestem ciekawa, jak oni zamierzają zekranizowac tę część o forum internetowym (książka dla mnie zupełnie niestrawna, niestety).
            • celandine Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 09:42
              ta książka była słaba, dotrwałam do końca, omijając te dyskusje z internetu, tylko, żeby zobaczyć, czy będzie rozwój sytuacji osobistej bohaterów
              • grey_delphinum Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 16:38
                celandine napisała:

> ta książka była słaba, dotrwałam do końca, omijając te dyskusje z internetu, ty
                > lko, żeby zobaczyć, czy będzie rozwój sytuacji osobistej bohaterów

Zrobiłam dokładnie tak samo 😉
          • daniela34 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:31
            Na przykład na Playerze - to jest właśnie ten nowy, natomiast nie wiem gdzie znaleźć wcześniejsze sezony, bo to już dawno oglądałam.
          • taje Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:46
            Jest na BBC iPlayer ale musisz oglądać przez VPN.
          • enigma81 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 14:07
            Możesz skorzystać z serwisu online, ale z reklamami i tylko z angielskimi napisami.
            Choćby hdtoday kropka tv.
    • bi_scotti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 14:58
      Troche krotki, but me like it wink en.wikipedia.org/wiki/Wisting_(TV_series) Cheers.
    • mabel_mora Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:00
      shining girls
      chemistry of death
      the end of fucking world

no i moje najukochańsze, najlepsze unforgotten

oczywiscie nie ogladam na raz, ale to moja lista z ost. tygodni
    • fandorina Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:18
      Wczoraj skończyłam Pielęgniarkę na Netflixie - 4 odcinki dobrze się oglądało.
      • iberka Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:01
        I ja smile
      • skat_0 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:30
        I jak wrazenia? Dla mnie trochę jak dokument, bo od razu wiadomo kto zabil 🤪
        • fandorina Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 19:00
          Choc wiadomo od początku kto morduje podobał mi się , zwlaszcza mroczny klimat. Gdyby było 10 odcinków zmęczyłabym się ale są tylko 4.
          • skat_0 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 19:48
            Ja już byłam w Dk jak ta sprawa wyszła na jaw, więc znam temat z wiadomości i teraz użycie prawdziwych nazwisk bohaterów i ofiar, miejsc w serialu, który nie ma być dokumentalnym, a idzie w sumie na cały świat trochę mnie dziwi i zmienił jednak sposób oglądania, ale jest ok

• kozica111 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:23
      Wspaniale stulecie, lubię historyczne, reszta dość miałka.
    • szmytka1 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:37
      Klan 😅😅😅🤣 w pandemii się wciągnęłam, kiedyś jak się zaczęło to ogladalam, jak.Agnieszka zdawała maturę a Beata zaciążyła z Rafalskim, potem z doskoku, a teraz znowu oglądam. Z tym, że np w ciągu ostatnich 2 tyg nie widziałam.zadnego.odcinka, ale czytam sobie streszczenia 🤭

Fizycznie ogladam ciagle to samo, ojca Browna, panne Marple, do poirota sobie wracam co jakis czas, sledztwa siostry jakiejstam obejrzałam pierwszy odcinek i z lekka rozczarowanie, ale dam szanse i obejrzę drugi. Mój syn nastoletni ogląda Ojca Mateusza 😅

Także w sumie nic nowego i fajnego nie polece, nie jestem chyba serialowa
      • bi_scotti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:45
        Pandemic escape to byl wlasnie dla mnie "Poirot" z David Suchet - obejrzalam wszystkie seasons - teraz chyba juz zawsze bedzie mi sie kojarzyc z Covid stats surprised Cheers.
        • danaide2.0 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:21
          Idem smile Po raz pierwszy zresztą czytałam wtedy Agathę Christie, idealna ucieczka, a różnych rzeczy w życiu próbowałam.
      • szmytka1 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 19:52
        Tak że oddzielnie!!! Jestem niereformowalna
    • enigma81 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 15:42
      Starocie - odkryłam Modern family, zaczęłam też Dr Hausa - bo jakoś nigdy się nie złożyło wcześniej, żeby obejrzeć.
      Wróciłam też do obejrzanego kilka lat temu świetnego serialu kryminalnego/sci-fi - Person of interest.
      Z nowości nic mnie nie ciągnie.
      • ga-ti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:04
        Ha, też oglądamy "Współczesną rodzinkę", ja drugi, córka chyba już czwarty raz wink
        • enigma81 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:35
          Ja to odkryłam całkiem niedawno, zupełnym przypadkiem - jakiś filmik mi się na insta wyświetlił, a że lubię słuchać jak Sofia Vergara mówi to wyguglałam co to i bam! Lecę kolejny sezon.
          • maniaczytania Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 18:05
            Jak lubicie Modern Family, to może Wam się też spodobać "Scenki z życia" na Disneyu
            • mania_222 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 02:24
              Modern Family i Young Sheldon - do tych mogę wracać co tydzień.
    • totutotam.org Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 16:23
      Norweski Python, czyli Norsemen.
      • grey_delphinum Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 07:55
        Obejrzałam kilka odcinków "Norseman" i uśmiałam się jak norka 😂
        • totutotam.org Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 14:08
          Mnie ten serial przyjemnie odrobaczył, choć na samym początku trochę (chyba) przesadzili z dosłownością kilku scen (albo się potem już przyzwyczaiłam)
          Dwa pierwsze sezony świetne, a trzeci to niestety prequel, ja nie lubię.
      • danaide2.0 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:22
        Nie wiem czy Python, ale niezła beka z korpogadki jest.
    • paola.brunetti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 16:29
      Właśnie skończyłam "Trying" (polski tytuł: Warto się starać) na Apple i szukam czegoś podobnego, bo bardzo mi się ten serial spodobał. Kręcony w moim ukochanym Camden Town, więc to był dodatkowy plus.
      • paola.brunetti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 16:37
        I jeszcze podobał mi się serial Three Pines, do tego stopnia, że wyszukałam sobie książki Louise Penny i czytam w oryginale. Serial oczywiście był znacznie zmieniony w stosunku do książek, ale główne wątki pozostały. Przy okazji zapoznaję się z historią Quebecu, o której nie wiedziałam prawie nic do tej pory smile
        • silenta Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:39
          I nie bolą Cię zęby od zgrzytania przy tych książkach? Tzn. pierwsza i druga jeszcze ujdą ale trzecia była niedorzeczna wg mnie.
          • bi_scotti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:52
            Agree, dla mnie Louise Penny jest definitely niestrawna - bleee. Zdecydowanie wole Giles Blunt do czytania a i do ogladania TV "Cardinal" based na jego tworczosci. Cheers.
            • paola.brunetti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:16
              Tego nie znam, ale dzięki, dopiszę sobie do listy.
          • paola.brunetti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:15
            Trzecia to była ta o kobiecie, która umarła rzekomo ze strachu? Jak dla mnie są ok. Czytałaś w oryginale czy w tłumaczeniu? Bo w przypadku niektórych autorów tłumaczenie dużo zmienia na minus. Np jest taki brytyjski autor Peter James, który tłumaczony jest tak niechlujnie, że zęby bolą. Podobnie Val MacDermid. Tymczasem w oryginale są to całkiem przyjemne czytadła.
            • silenta Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 22:02
              Tak, to ta część. Czytałam w tłumaczeniu ale chodzi mi o wątek z rozgrywkami w policji, to jest tak głupie, że nie może to być wina tłumaczenia tylko po prostu treści.
      • manon.lescaut4 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:17
        Bardzo fajny jest Trying, tez polecam. Z Apple polecam jeszcze Defending Jacob, The Morning Show oczywiście, Teda Lasso i pewno jest jeszcze kilka wartych obejrzenia, ale sama je mam na liście dopiero.
    • aagnes Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 16:30
      Jak nie ogladałaś, bo staroć to "W garniturach" z księżną Meghan smile wciąga.
      Jak ktoś lubi szpitalne, realistyczne klimaty to "Szpital Lennox Hill" i kolejny "Pogotowie - Nowy Jork".
      • manon.lescaut4 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:25
        Uwielbiam dwa ostanie, a ogólnie za serialami medycznymi nie przepadam 🤷‍♀️ Te są zupełnie inne, przede wszystkim dokumentalne, a w tych dwóch neurochirurgach można się zakochać smile
        • grey_delphinum Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 07:58
          Ja też polecam te dwa medyczne. A babka, która w zaawansowanej ciąży latała helikopterem, jest moja osobista bohaterką.
          • aagnes Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:14
            Tak - i ta specjalizacja - pielęgniarka pokładowa.
            Neurochirurdzy z Lennox Hill to klasa, poziom nie z tej ziemi, wspaniali. nie znam takich ludzi.
          • manon.lescaut4 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:14
            Oni wszyscy się świetni. Ogólnie oglądając to czuje, ze złe wybrałam drogę życiowo-zawodowa wink
    • eliszka25 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 16:38
      Z ostatnich, to obejrzałam i/lub oglądam:
      Awantura
      Dyplomatka
      Firefly Lane
      Killing Eve

Zaczęłam też drugi sezon „Po tamtej stronie torów”, ale jakoś mi nie wchodzi. Wczoraj zauważyłam, że jest nowy sezon „Pracujących mam”, to będzie następny do kolejki.

Najbardziej polecam „Dyplomatkę” i „Killing Eve”.
      • bi_scotti Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:30
        "Working Moms" - definitely, szkoda, ze sie skonczylo - ostatni season (7) za mna, eh sad Podobnie jak najcudowniejsze na swiecie 5 seasons "Baroness Von Sketch" - kobiety rulez! big_grin Cheers.
    • bluea.nne Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:19
      Skończyłam Skradzione serce na Netflixie. Teraz oglądam drugi sezon Firefly Lane
      • bluea.nne Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:20
        I jeszcze Ranczo😁 jest znowu na Netflixie
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:35
      ostatnio na netflixie wciagnelam sie w The sinner, obejrzalam wszystkie sezony
      • fioletowa01 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:47
        The Morning Show Apple TV
        Lekomania Disney+
        • fioletowa01 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 17:48
          Aha i 2 sezon Stamtąd wrzucają już na HBO
    • maniaczytania Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 18:09
      Z ostatnich:
      Zawód Amerykanin - rewelka, czekałam aż gdzieś będzie, bo kiedyś widziałam pierwszy sezon (jest na Disneyu)
      Mala doboszka - miniserial szpiegowski na HBO Max z Florence Pugh i Alexandrem Skarsgardem
      Łowcy na Amazonie, o łowcach nazistów z Alem Pacino
      • marianna1960 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 19:09
        Zawód Amerykanin perełka, wysoka ocena na metacritic 89. Polecam gorąco
    • marusia_ogoniok_102 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 19:14
      Z mamą obejrzałyśmy właśnie "Gang Zielonej Rękawiczki" i było bardzo przyjemnie smile teraz będę oglądać "Hydraulików z Białego Domu" na HBO, odcinki co tydzień, właśnie wyszedł pierwszy. Zabieram się do "Dyplomatki", ale nie wiem, czy mi podejdzie.

Bezustannie polecam "Andora" dla miłośników Gwiezdnych Wojen - wystarczy znajomość "Łotra 1" i ogólnej koncepcji... tak szczerze to nawet ten Łotr nie jest konieczny, bo serial to jego prequel.
    • leyla76 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 19:50
      Skończyłam The Last of us na hbo. Dobrze sie oglądało.
      Od dłuższego czasu oglądam tez Greys anatomy na Disney . Zazwyczaj podczas gotowania w kuchni. Jestem na sezonie 12.
      Mam tez kilka innych seriali zaznaczonych do obejrzenia, ale szczerze to nie chce mi sie nic nowego zaczynać i za bardzo nie mam czasu.
    • waleria_bb Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 19:53
      Oglądam kolejny raz Twin Peaks.
      Dla mnie to najlepszy serial na świecie, nic go zdołało przebić od tych 30 lat. Muzyka, klimat, sprawne poruszanie się między różnymi gatunkami, no arcydzieło.
      • fandorina Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:20
        Gdzie można to obejrzeć?
        • waleria_bb Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:24
          Skyshowtime
    • gaskama Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:09
      Inspektor George Gently
    • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:30
      Sprzataczka
      Dobry opiekun
      Dyplomatka
      Firefly Lane

nie moge nic znalezc z 'potworow' co ukoi moj bol po nieodzalowanych Supernatural

probowalam Pielegniarke, ale nie, skandynawskie seriale/filmy jakos mnie odstreczaja, ten 'mroczny', 'przydymiony' styl zupelnie mi nie lezy
      • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:32
        a z filmow duze wrazenie zrobil na mnie "Diabel wcielony"
      • alpepe Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:29
        Jest taki serial o wampirach, ale nie pamiętam, czy nazywał się The Originals, czy jakoś tak,powinien ci podejść, to był tak jakby spin-off do tego kultowego o wampirach, zapomniałam tytułu.
        • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:37
          a to sprawdze

Grimm bym sobie odswiezyla ale nigdzie nie widze
          • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:43
            HBO sad niestety, u nas jest mocno okrojona oferta i nie ma tego serialu
            • alpepe Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:57
              ja chyba oglądałam to na amazon prime.
              • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 22:02
                amazon chwilowo zawieszony (odwiesze jak bede ze stopa lezec) zeby po raz kolejny Superow ogladnac tongue_out
        • alpepe Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:56
          Tak, The Originals.
          • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 22:03
            tak, pod tym tytulem znalazlam
        • szarmszejk123 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 08:03
          Ten kultowy to True Blood. Niestety The Originals mu nie dorasta do pięt.
    • pepsi.only Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:41
      Nic. Nie jestem serialowa.
      Jeszcze serial zamknięty, 6-8 odcinków jestem w stanie obejrzeć,
      co wypada pewnie ze 2 w roku,
      bo takich seriali nie ma za wiele,
      ale tasiemcom, i wielosezonowcom, nieeee ... nie oglądam, nie daję rady,
      a też szkoda mi czasu, życia... wolę porozmawiać z mężem, iść na spacer, przekopać grządkę, poczytać, itp.
      • pepsi.only Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:45
        Z takich krótkich seriali, to np Będzie bolało, Call my agent, Criminal.
        • taje Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 20:47
          Call my agent nie taki krótki - ma kilka sezonów.
          • pepsi.only Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:47
            No tak 6 odcinków, na sezon, jakoś dałam radę ( i ważne, że historia zamknięta).
            To tyle co nic w porównaniu do Gracie i Frankie (trochę oglądałam), czy House of cards (70kilka odcinków) - utknęłam na drugim sezonie....
            • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:58
              moj absolutnie ukochany serial to 15sezonow, w wiekszosci 23odcinki na sezon a i tak chyba juz 5 raz ogladalam tongue_out
          • pepsi.only Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:47

Przypomniało mi się jeszcze, Rozterki Fleishmana- spoko serial !!!
            • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 22:00
              jest ok, tylko nie lubie 'wewnetrznych' i 'zewnetrznych' monologow, z tego powodu polecanej wszedzie fleabag nie strawilam
      • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:34
        Dla porządku, nie żebym namawiała, muszę powiedzieć, że dziś: grzebałam w ziemi, rozmawiałam z mężem na spacerze (na ktory poszliśmy we dwoje, bez ogonów wink) całkiem sporo czytałam i jeszcze zdążyłam popracować. A, i dziś była moja kolej na gotowanie obiadu! wink
        • pepsi.only Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:50
          Oj, no przecież nie musisz się tłumaczyć. Nie oceniam nikogo, piszę o sobie. Mój chłop ogląda tasiemce, jakieś zombie chodzą, i chodzą, i nic z tego nie wynika. A ja po prostu nie lubię, i tyle.
          • annaboleyn Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:52
            Wiem, wiem, rozumiem, tylko tak chciałam do protokołu podać, że mam życie poza serialami, choć pewnie tego nie widać! big_grin
      • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:42
        bez przesady, daje rade i czytac i rozmowy prowadzic, gotuje, pieke, spaceruje, pracuje (czasami) a i odcinek serialu tez znajde czas, a jak sie kocia banda na mnie 'uwali' na kanapie tongue_out to co mam robic? tongue_out

rzadko 'polykam' sezon na jednym 'posiedzeniu'
        • pepsi.only Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:50
          ...następna...
          nie oceniam, jedynie pisałam o sobie, jak ja mam w temacie (przy)długich seriali
          • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:56
            wiesz, to w koncu ematka, jakos tak odczytalam, ze jestes 'ponad' tymi marnosciami co to seriale ogladaja 🤣🤣
            • simply_z Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 00:47
              Nie, ja też tak mam i nie chodzi o to, że ktoś się wywyższa, po prostu mnie seriale nie wciągają, przynajmniej nie na tyle. Wolę filmy, lub krótką serię i tyle. Może oprócz Friendsów, bo tutaj połknęłam 10 sezonów i hiszpańskiego "Gran Hotel". Wolę poczytać.
              • mysiulek08 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 03:27
                simply, nie doczytalas dokladnie i ironi nie wyczulas 😉
                • simply_z Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 09:33
                  A bo to pierwszy raz, jakby ematka zlosliwie zauwazyla?big_grin. Natomiast tak...rzadko cos mnie serialowo zachwyca.
      • enigma81 Re: Seriale - co oglądacie? 04.05.23, 14:24
        Z krótkich to Bodyguard jest bardzo fajny.
    • borsuczyca.klusek Re: Seriale - co oglądacie? 03.05.23, 21:52
      Nadrabiam the Crown. Jestem na 6 odcinku i na razie tak średnio mi idzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka