Dodaj do ulubionych

Jak tam maturzystki/maturzyści?

03.05.23, 17:54
Co dziś robia Wasi maturzyści? Moja córka jeszcze coś tam powtarza do polskiego i nie da sobie wytłumaczyć żeby dała sobie juz dziś spokój. Byliśmy rodzinnie na lodach i spacerze. Twierdzi ze się nie stresuje podstawami. Boi się chemii rozszerzonej. A ja Wasze dzieciaki przed jutrzejszym dniem?
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:04
      Mój spokojny, ja się potwornie denerwuję.
      Siedział na ogródku z bratem i ojcem, grillowali. Mnie było za zimno. Pewno ze stresu.
      Teraz gra z kumplem z klasy.
      Juz dziś się nie uczył, ale jeszcze wczoraj robił sobie polski, matmę i geografię.
    • eufonia Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:07
      Moje dziecko w ciężkiej panice. Nic nie umiem, na pewno nie zdam... W czwartej klasie świadectwo z paskiem, ostatnie miesiące spędzone na intensywnej nauce. I jak tu pomóc w odstresowaniu?
    • koko8 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:07
      Moja się jeszcze dzisiaj uczy, obłożona kotami. Wychodzi z pokoju tylko po kawę i jedzenie🤷🏼‍♀️
      • koko8 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:09
        Pojutrze rano pisze podstawę, po poludniu rozszerzenie. Co za shit!
        • asu1981waw Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:21
          A jakim cudem, skoro w piątek popołudniu są same języki podstawowe?
          • koko8 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:34
            Masz rację, dwie matury pisze 8-go w poniedziakek. Same shit.
        • asu1981waw Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:23
          *po południu
    • feiticeira Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:09
      Jeszcze jesteśmy spokojni. Zobaczymy jutro rano 😉
    • ophelia78 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 18:14
      Trzymam kciuki za maturzystow!
      (Mam na stanie 8klasiste i już mam stres...)

Za to jutro wstaje o 5 bo 5.30 mudze byc w szkole - odbieram z dyrekcją arkusze z polskiego
      • em_em71 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 21:29
        O, ja zdecydowanie bardziej stresowałam się egzaminem 8 klasisty. Wszystko poszło jak po maśle, zgodnie z planem.
        • little_fish Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 22:38
          Ja też się bardziej stresuję chyba tegorocznym egzaminem ósmoklasisty, niż zeszłoroczną maturą 😐 ale to kwestia różnych potomków...
    • swiezynka77 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 20:41
      W panice czyta streszczenia lektur, nie dał się wyciągnąć nigdzie. Ja tylko dostarczam posiłki
    • ggrr.ruu Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 20:44
      Majówkę podzielił między imprezy i naukę. Ostatnie powtórki i ma się wyspać na jutro
    • em_em71 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 21:25
      Nie wygląda na specjalnie przejętego. Polonistka podrzuca im jeszcze jakieś uwagi na msg i pewnie dlatego nie może zupełnie się odciąć.
      Czerwone majtki na studniówkę założył, włosów nie ścinał, oby zadziałało 😉
    • mysiaapysia Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 22:24
      Moja córka też najbardziej obawia się chemii, jak wszyscy w jej klasie. Mają uraz po próbnej z cke. Cały czas powtarzała właśnie chemię, biologię i matmę.
      Cały dzień na polski poświęciła dopiero dzisiaj.
      Angielskiego nie będzie pisać (laureatka), zatem odpadają jej 2 pisemne i 1 ustny.
    • heca7 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 22:40
      Mój wygląda na spokojnego ale przyznał, że trochę się denerwuje. Szczególnie polskim bo to nie jest, delikatnie mówiąc ulubiony przedmiot suspicious
      • bergamotka77 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 23:00
        Omg współczuję stresu, pamiętam to sprzed kilku lat Mój bratanek też zdaje. Trzymam mocno kciuki za was drodzy maturzyści i za wasze zestresowane matki! Będzie dobrze smile
    • asia_i_p Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 23:10
      Trzyma się hardo na razie, nie uczy się już, pojechała na noc do mojego taty, żeby mieć blisko.

Ja się nie denerwuję, bo nie chcę jej dokładać nerwów. Psychicznie gotowa jestem na wszystko, włącznie z tym, że będzie miała nawrót fobii i na tę salę nie wejdzie (chociaż nie widzę dużego prawdopodobieństwa).

Bardzo jej starałam się sprzedać podejście, że nauczyła się, ile mogła, teraz napisze, ile będzie się dało, i co będzie, to będzie. Na razie wydaje się, że skutecznie, no ale jutro wejdzie w to morze paniki falujące między maturzystami i licho wie, co będzie.
    • magia Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 23:11
      Syn zestresowany, i egzaminem, i zdrowiem, bo kilka dni temu mocno poparzyl reke, ktora pisze.
      Do dzisiaj rozważaliśmy czy jednak nie przenieść egzaminu na czerwiec. Tak naprawdę ostateczna decyzje on podejmie jutro rano.
      Jakby co wniosek przygotowany.

Mojego przerażają ustne, boi sie, ze sie zatnie podczas odpowedI i koniec.
      • asia_i_p Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 23:22
        Pro tip - niech mówi cokolwiek. Komisje są nastawione bardzo pozytywnie, tylko muszą mieć jakąkolwiek podkładkę.
        Z ręką współczuję, to rzeczywiście utrudnia.
        • magia Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 04.05.23, 00:38
          dzieki!
    • ga-ti Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 23:12
      Moje w technikum, więc pisze za rok, ale większość kolegów z klasy z podstawówki pisze.
      Trzymamy mocno kciuki!!!
    • anilorak174 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 03.05.23, 23:14
      Maturę dziewczyny starszaka przeżywam jakby to była jego.
      Dziewczę bardzo przeżywa i się stresuje.
    • volta2 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 04.05.23, 10:20
      Mój został na matury sam jak palec. Byl na długim spacerze i raczej jest spokojny. Wspieramy go zdalnie. Brat miał go wspierać na miejscu ale odpuścił i spędził ten czas z kolegami.
      • bergamotka77 Re: Jak tam maturzystki/maturzyści? 04.05.23, 14:47
        volta2 napisała:

> Mój został na matury sam jak palec. Byl na długim spacerze i raczej jest spokoj
        > ny. Wspieramy go zdalnie. Brat miał go wspierać na miejscu ale odpuścił i spędz
        > ił ten czas z kolegami.

Fajna rodzinka big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka