Dodaj do ulubionych

Jak się pokazać z jak najlepszej strony?

05.05.23, 13:07
Dla znających moje dylematy...

Pracuję od kilku dni, łącznie z czasem na wdrożenie.
Nie chcę rezygnować, a jednocześnie bacznie będę obserwować, czy nie zwalnia się jakieś miejsce w godzinach dziennych. Oczywiście to przy założeniu, że zostanę pozytywnie oceniona.

Plusy: sądzę, że załoga jest ok, przełożony też ok; wszyscy mówią sobie po imieniu; weszłam w ten tryb.
Dojazdy super.

Minusy:dużo pracy, swojej - to rozumiem, przykładam się w 100 %, ale też niestety jest to poprawianie po innych. Mam wrażenie, jakby niektóre osoby nie bardzo się przykładały, bo i tak, ktoś sprawdzi. A ja widząc błąd, na końcu, muszę dojść w którym miejscu został popełniony, co jest pracochłonne. Muszę też uzupełnić braki, jeśli coś zostało pominiete, a da się wywnioskować z reszty. Zajmuje mi to dużo więcej czasu niż zakładałam. Poza tym ja jestem jedna a ich jest kilka i to sprawdzanie jest uciążliwe, a to ja ostatecznie odpowiadam za to co wyjdzie z naszej pracy.
Drugi minus to marnotrawienie czasu, którego mi potem brakuje. Dziewczyny dopołudniowe kończą o 15, ja zaczynam o 14. Mogę już o 14 siąść przy biurku, ale ta godzina dla nich to raczej już godzina życia towarzyskiego, w której bardzo trudno się skupić, poza tym one też chciałyby mnie lepiej poznać, więc nie chcę burczeć, że pracuję.
Kolejne 2 godziny to praca w towarzystwie pań sprzątających, które korzystają z odkurzaczy i które same w sobie są bardzo głośnie i rozmowne (panie nie odkurzacze). Trzaskanie drzwiami, nawoływanie, śpiewanie przy pracy...

Chętnie bym poprosiła, by uważniej dziewczyny pracowały, ale zaciskam zęby, bo
a) nie chcę wyjść na kogoś, kto sobie nie radzi
b) nie chcę by były do mnie źle nastawione

Wiem, od jednej pani sprzątającej, że pracowały uważniej, gdy dyżurowały na zmianie popołudniowej, teraz mają luz.
Czy zrobić to jakoś delikatnie - tzn. zwrócić uwagę? A może jestem tylko testowana?

Dziękuję za wszystkie porady w poprzednich wątkach, liczę, że i teraz pomożecie
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:15
      Na jakiekolwiek uwagi możesz sobie pozwolić conajmniej po pół roku porządnej pracy. Wcześniej będzie kwas
    • purchawka2020 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:19
      Słuchawki sobie załóż.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:25
        Już mam przygotowane.
    • georgia.guidestones Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:24
      Panie sprzątające to pewnie firma zewnętrzna z dużą rotacją, nie bój się im zwracać uwagi.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:34
        Boję się im zwracać uwagę, bo to panie, Polki, które pracują dużo dłużej ode mnie. Pracujemy w małym mieście, firma zewnętrzna, ale rotacja chyba nieduża. Wiedzą, co w trawie piszczy, wiedzą nad czym siedzę (widać, co mam na biurku).
        Ja generalnie jestem wobec nich uprzejma, ale nie wchodzę w żadne nieneutralne tematy.
        • ayelen40 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 14:26
          Ty za granicą pracujesz? To tam takie cyrki z opieką po chorobie nowotworowej (dojazdy, badania, brak zwolnienia lekarskiego?!)
        • 35wcieniu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:04
          To ta cała sytuacja nie dzieje się w Polsce? Dziesiątki porad z prawa pracy i opieki zdrowotnej a Ty teraz mówisz że to nie u nas?
          • simply_z Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:25
            O.o? serio?
        • manon.lescaut4 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:37
          Nie no, perypetie autorki raczej dzieją się w Polsce, przecież znalazła pielęgniarkę, robiąca potrzebne jej zastrzyki za xxx PLN.
          Panie Polki, może w opozycji do Ukrainek?
          • simply_z Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:40
            Mozliwe, ze nadaje z innego kraju. Te realia, ktore opisuje sa dosc archaiczne.
            • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:16
              Zrozumiałam to tak, że sprzątaczki Polki, czyli nie Ukrainki.
              • kachaa17 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:08
                Ja tez to tak odebrałam, że panie mogą być z Ukrainy a jednak Polki.
          • 35wcieniu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:53
            Yyy... Serio? Rzecz się dzieje w Polsce i ni z gruchy ni z pietruchy trzeba wtrącić narodowość sprzątaczek? Zwłaszcza jeśli to Polki? Yyyyy....
            • simply_z Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:55
              Wlasnie, dlatego mysle, ze to moze UK. Tam teraz burdel sie zrobil, wiec kto wie.
              • alpepe Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:13
                Nie no, po prostu sprzątaczki Polki były przez jakiś czas czymś egzotycznym, przynajmniej, jak ja jeździłam na urlopy do Polski.
            • sol_13 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 07.05.23, 15:04
              Ja to rozumiem, Polki jako panie sprzątające to rzadkość , więc to chyba jednak w PL ma miejsce.
        • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:14
          cud_bogini_w_bikini napisał(a):
          Wie
          > dzą, co w trawie piszczy, wiedzą nad czym siedzę (widać, co mam na biurku).

Ty chyba żartujesz. Sprzątaczka sobie zerka w papiery na biurkach??
          • 35wcieniu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:23
            Nie pisała że to papiery. Rozważmy taką opcję. Może oni tam lepią garnki w jakimś muzeum (budżetówka) na zajęcia z dziećmi, a bogini ma wyłapywać krzywe i dziurawe i poprawiać? big_grin Wyjaśnialoby to zaglądanie sprzątaczek w "to co ma na biurku" - o papierze nie było mowy big_grin
            • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:24
              No właściwie...big_grin
            • 35wcieniu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:27
              "Powiem pani, jak same miały się bujać z tą gliną do nocy to lepiej lepiły. A teraz o proszę, tu krzywy, ten bez uszka... Wiedzą że pani poprawi to robią na odwal." big_grin
              • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:43
                big_grin
    • motyllica Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:27
      Wiem, od jednej pani sprzątającej, że pracowały uważniej,

?
      skarżyłaś się sprzątaczce na koleżanki?
      • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:29
        Nie. Nawet nie skomentowałam, tego, co panie mówią do mnie/ do siebie. A mówią dużo.
        Uważam na każde słowo, bardzo mi zależy na pracy.

• milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:16
          A skąd niby panie sprzątające, gdzie jest duża totacja, wiedzą kto i jakie błędy popełnia w pracy? Coś mi się wydaje, że trollujesz.
          • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:16
            *rotacja
    • sueellen Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:41
      Skup się na swojej robocie i nie martw się o innych, bo jak na razie wszystko działało bez Twojego udziału. Zainwestuj w dobre słuchawki i słuchaj fajnej muzyki podczas pracy. I najważniejsze: Nie jojcz w pracy - jojczec możesz TYLKO na forum. Powodzenia!
      • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:47
        No właśnie to chyba też niedobrze, bo jestem zbyt powściągliwa i "cicha". Nie jojczę.
        • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:17
          A Ty byś chciała po kilku dniach brylować i rozstawiać ludzi po kątach? Dużo za wcześnie.
        • waleria_bb Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 21:29
          Uważam, że za dużo analizujesz i za bardzo chcesz przypodobać się innym. To bardzo łatwo wyczuć i tego się nie lubi. Pracuj i bądż sobą, bez spinania się.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:49
        No działało, tylko że przeraża mnie trochę odpowiedzialność, bardzo się boję, że "puszczę" z błędami. Jeśli tak będzie, to ja jestem za to odpowiedzialna. Lecę do pracy, odpisywać będę po.
        • niemcyy Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 22:06
          To zastosuj do siebie rade, ktora szykujesz dla innych pracownikow: rob uwaznie i nie wypuszczaj rzeczy z bledami.
          • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 08:20
            Ok, problem.w tym, że moja pracą są zestawienia i raporty, a rzeczy z błędami do mnie spływają (na wcześniejszym etapie nie powinno być tych błędów)
            • inny.kwiatek Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 11:06
              Ale Twoim obowiązkiem jest je poprawić.
              Ja zaczynam rozumiec dlaczego Ty masz problem z pracą a współpracownicy nie są Ci życzliwi.
            • hrabina_niczyja Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 11:21
              Ale rozumiesz, że dostajesz coś w częściach i masz to poskładać do kupy? I właśnie dlatego jestes ty, żeby ta kupa była już bez błędów. Taka podwójna kontrola. Natomiast jeżeli masz wątpliwości co do swoich obowiązków idź po prostu do szefa i pogadaj. Na zasadzie szefie, kiedy robię raporty wyłapuje sporo błędów. Na 200% odpowie ci, że właśnie też po to zostałas zatrudniona.
    • alexa0011 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 13:59
      Jesteś zatrudniona właśnie po to, aby wyłapywać i poprawiać błędy? Jeśli tak, czy koleżanki o tym wiedzą? Właściwie dlaczego zostają luki i błędy do poprawienia? Co do hałasu- słuchawki. Nie komentuj, nie narzekaj, nie plotkuj, rób swoją robotę i na tym się skup. Tego oczekują przełożeni i zbierzesz tego owoce, zaprawdę.
      • alexa0011 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:54
        A, i jeszcze temat traconej godziny. Pracujesz dla pracodawcy, nie dla nowych koleżanek. Pracodawcy, a właściwie nikt, nie lubią tracić pieniędzy. Zatem utyskiwanie na to, że godzinę nie pracujesz, bo nie chcesz burczenia, u mnie na początku wywołałaby grzeczny uśmiech zdziwienia , a po chwili wkurw pod tytułem " bosz, znów kolejna, której się coś chyba pomyliło" 🙈. Skoro masz godzinę na gadkę, to może bez uwag, że się nie wyrabiasz? I skoro zawodowo teraz poprawiasz za kogoś błędy, to może wskazywanie na nie bedzie strzałem w kolano już na początku, bo po co twój etat? Weź pomyśl. To, że coś widzisz, nie oznacza, że za chwilę nie okaże się, że mało wiesz i w nogach spisz. A bywa tak i wieloletnich pracowników, którzy nagle, bez poświęcenia czasu, dochodzą do nagłych konkluzji. Poobserwuj, popracuj , pokaż, że dbasz o wydajność, etykę, a dopiero za jakiś czas wyjdź z inicjatywą.
        • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 08:21
          W poprzedniej pracy nie zagrzałam dlugo miejsca, bo nie "pasowałam". Chciałabym tego uniknąć
          • inny.kwiatek Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 11:07
            I chcesz tego uniknąć wytykając ludziom błedy po trzech dniach pracy, obgadując współpracowników z paniami sprzątającymi i izolując się od koleżanek?
    • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 14:10
      Pracujesz od kilku dni i już widzisz takie niedociągniecia wśród współpracowników? Tak dobrze znasz system konkretnej firmu że widzisz błędy w jej działaniu? Pracodawca miał szczęście, że ciebie zatrudnił.
      Na serio. To nie jest właściwa droga , by pokazać jak ci na tej robocie zależy.
    • jakis.login Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 14:14
      Po kilku dniach chcesz komuś w nowej pracy zwracać uwagę, że źle pracuje? I czy ja dobrze rozumiem, że spędzasz trzy godziny w pracy na pogaduszkach i potem stękasz, że masz dużo roboty? Nie no, powodzenia, co mogłoby pójść nie tak.
    • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 14:55
      O błędach porozmawiałabym z szefem ale nie w tonie wytykania konkretnym osobom tylko 'zauważam sporo błędów należałoby pomyśleć co w procesie poprawić, żeby było ich mniej'. Może sama jesteś w stanie zaproponować coś co ułatwi pracę?

Godzinę nachodzącą potraktuj towarzysko, KORZYSTAJ, poznaj ludzi, jak zmienisz godziny to kontakty się przydadzą.

Co do hałasu to słuchawki, dobre z redukcją hałasu to świetna inwestycja wink
      • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:09
        Serio, do szefa po kilku dniach z tekstem" zauważam sporo błędów należałoby pomyśleć co w procesie poprawić, żeby było ich mniej'.
        Ja jako szef: pani Anetko, kiedy kończy się umowa bogini?. Tyle w temacie.
        Żeby uderzać do szefa po kilku dniach pracy z uwagami odnoszącymi się do złego zarządzania procesami firmy to trzeba mieć nierówno pod sufitem.
        • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:20
          la_bonne_cusine napisał(a):
          > Serio, do szefa po kilku dniach z tekstem" zauważam sporo błędów należałoby po
          > myśleć co w procesie poprawić, żeby było ich mniej'.
          > Ja jako szef: pani Anetko, kiedy kończy się umowa bogini?. Tyle w temacie.

Bo oczywiście szefowi zależy na błędach? big_grin
          • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:27
            Skoro firma działa to znaczy, że pewne błędy są dopuszczalne i być może akceptowane z uwagi na różne inne aspekty.
            Ja jako właścicielka w zaistniałej sytuacji dzwoniłabym do p. Anetki.
            • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:29
              > Skoro firma działa to znaczy, że pewne błędy są dopuszczalne i być może akcepto
              > wane z uwagi na różne inne aspekty.

Jak pisała autorka - wcześniej pracownicy się starali bo popołudniowa zmiana była rotacyjna i poprawiali swoje błędy wzajemnie - teraz poluzowali.
              • imponderabilia22 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:35
                evening.vibes napisała:

> la_bonne_cusine napisał(a):
                > > Skoro firma działa to znaczy, że pewne błędy są dopuszczalne i być może a
                > kcepto
                > > wane z uwagi na różne inne aspekty.
                >
                > Jak pisała autorka - wcześniej pracownicy się starali bo popołudniowa zmiana by
                > ła rotacyjna i poprawiali swoje błędy wzajemnie - teraz poluzowali.

Ale skąd autorka to wie? Jakieś statystyki? Od pani sprzątającej! No hit
              • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:36
                A skąd ona może to wiedzieć po paru dniach jak było wcześniej? Bo w historię, że od pań sprzątających to nie wierzę.
                • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:38
                  milva24 napisała:
                  > A skąd ona może to wiedzieć po paru dniach jak było wcześniej? Bo w historię, ż
                  > e od pań sprzątających to nie wierzę.

Może wiedzieć, może nie - błędów, które poprawia raczej sama sobie nie wymyśla?
                  • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:44
                    Ja nie o błędach tylko o koncepcji jakoby przy zostawaniu po południu pracownice były uważniejsze. I to jeszcze wiedzą pozyskana od ekipy sprzątającej na starcie....
              • cud_bogini_w_bikini Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 08:21
                Dokładnie tak
                • iwoniaw Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 10:29
                  cud_bogini_w_bikini napisał(a):

> Dokładnie tak

No wybacz, ale to jest ten punkt, w którym ja tez odpadam. Pracujesz tam od kilku dni i plotkujesz ze sprzątaczkami o tym, ile i czego masz do roboty oraz kto jest temu winien? 🤦‍♀️ Przez kilka dni już wiesz, że ktos sobie "odpuścił" i błędów robi "więcej"? No chyba raczysz zartować.
                  Jak dziewczyny piszą - zamiast plot z personelem sprzątającym skup się na pracy, obserwowaniu koleżanek z pracy, pytaniu ich o to, co jeszcze niejasne dla ciebie i obserwowaniu, jak ro wszystko działa. Na rozstawianie po katach wiloletbich pracowników masz jeszcze czas. Sprzataczki w ogóle nie powinny mieć wglądu w to, co robisz.
        • lauren6 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:20
          Zależy jaki szef. Jeśli jest bystry to sam po kilku tygodniach zapyta boginię czy zauważyła może coś, co można usprawnić.
          Na pewno po 3 dniach pracy sama z siebie nie wyskakiwałabym z takimi pomysłami.
    • bene_gesserit Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:16
      Zgłoś przełożonemu inicjatywę raportowania. Dyskretnie. Na początku bez kto, ale ile i jakich błędów jest popełnianych, wyłącznie po to, zeby można było temu zapobiec. Albo doszkolić czy coś. Jeśli kierownictwo ma łeb na karku, uzależni od tych informacji premie, a twoje akcje wzrosną. Nie mówiąc już o zyskach przedsiębiorstwa, w końcu twoje koleżanki marnują każda 20 godzin w miesiącu.

Panie sprzątające też powinien uciszyc twój przełożony. Ewentualnie kup sobie słuchawki do pracy w głośnych warunkach. Wygląda się w nich idiotycznie, ale działają.
      • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:34
        Super rada. jak ta firma przetrwała do tej pory przy takim trwonieniu kasy. Dyskretne raporty nawet niespersonalizowane pomnożą zysk firmy tylko dzięki nowej pracownicy. Reszta na bruk, bo po co skoro jest jedna , zdolna, kompetentna.
        • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:36
          > Super rada. jak ta firma przetrwała do tej pory przy takim trwonieniu kasy. Dys
          > kretne raporty nawet niespersonalizowane pomnożą zysk firmy tylko dzięki nowej
          > pracownicy. Reszta na bruk, bo po co skoro jest jedna , zdolna, kompetentna.

I nawet w ciąże nie chce zachodzić! Skarb co nie?
          • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:06
            Nie.
      • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:08
        Jeśli zbyt skutecznie poprawi jakość pracy koleżanek swoim, jak to mówisz, "raportowaniem", to chyba szybko będzie zbędna w tej firmie big_grin
        Gdyby po tygodniu przyszła do mnie nowa pracownica z raportem, że inni się tyle mylą, że ona nie wyrabia, wyleciałaby z roboty przy najbliższej okazji jako wrzód generujący w przyszłości same problemy - z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością.
        • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:21
          m_incubo napisała:
          > Gdyby po tygodniu przyszła do mnie nowa pracownica z raportem, że inni się tyle
          > mylą, że ona nie wyrabia, wyleciałaby z roboty przy najbliższej okazji jako wr
          > zód generujący w przyszłości same problemy - z prawdopodobieństwem graniczącym
          > z pewnością.

Nawet jakby to była prawda? Kurczę - w Polsce mentalność folwarczna w miejscach pracy ma się świetnie uncertain
          • bene_gesserit Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:27
            Też mi się to wydaje dziwne. Gdyby mój kierownik wyrzuciłby pracownice za inicjatywę usprawnienia procesów, wyleciałby z roboty w podskokach. W każdej firmie da się coś poprawić, ci którzy myślą, że jest inaczej, dokładają cegiełkę do jej upadku.
            • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:08
              Kiedykolwiek byłaś pracodawczynią? Ja jestem i wierz mi, leci kilkudniowa pracownica, a nie kilkuletnia.
              • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:52
                > Kiedykolwiek byłaś pracodawczynią? Ja jestem

Wiemy Grażyno byznesu z obsesją na punkcie ciąży.
                • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:03
                  Ty masz obsesję i to moim punkcie.
              • irma223 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 12:05
                Tak sobie przypominam, że w przypadku każdego relacjonowanego w mediach wykrycia np. defraudacji na dużą skalę przez wieloletnie pracownice banku, firmy czy innej instytucji, zawsze rzecz wypływała na jaw dopiero, gdy nowy pracownik nie mógł zrozumieć jakichś rozbieżności.
                No, ale skoro przez kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt lat sprawa szefostwu nie przeszkadzała, to pewnie może tak dalej być.
                Grunt to znajomości, zasiedziałość i dobre relacje z przełożonymi.
                A kilka tygodni temu forumki protestowały, że w prywatnej firmie dobrze zarabiają tylko kompetentni pracownicy, a o zatrudnianiu po znajomości to już tylko zamierzchłe mity co najwyżej.
                • black.emma Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 12:19
                  Co ty wypisujesz? Bogini tam pracuje od 3 dni i swoją opinię opiera na osądzie sprzątaczki!
            • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:14
              Ta firma to ponoć państwowa posada, więc tak zaraz nie upadnie, nawet jeśli bogini nie naprawi sytuacji. Poza tym osoba, która po kilku dniach pracy, jeszcze właściwie na wdrożeniu, już wie wszystko lepiej niż inni, którzy pracują od lat to dla mnie jest zadziwiające. Nawet jeśli, gdy teraz pójdzie z tym do szefa narobi sobie wrogów w ponoć miłym zespole, zaczną się kwasy i za chwilę będą wątki pt "dlaczego w pracy mnie nie lubią".
              • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:32
                Weź.
              • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:52
                milva24 napisała:
                > Ta firma to ponoć państwowa posada, więc tak zaraz nie upadnie, nawet jeśli bog
                > ini nie naprawi sytuacji. Poza tym osoba, która po kilku dniach pracy, jeszcze
                > właściwie na wdrożeniu, już wie wszystko lepiej niż inni, którzy pracują od lat
                > to dla mnie jest zadziwiające. Nawet jeśli, gdy teraz pójdzie z tym do szefa n
                > arobi sobie wrogów w ponoć miłym zespole, zaczną się kwasy i za chwilę będą wąt
                > ki pt "dlaczego w pracy mnie nie lubią".

Państwowe to może być bylejakie. Oto Polska właśnie uncertain
                • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:59
                  evening.vibes napisała:

> milva24 napisała:
                  > > Ta firma to ponoć państwowa posada, więc tak zaraz nie upadnie, nawet jeś
                  > li bog
                  > > ini nie naprawi sytuacji.
                  >
                  >
                  > Państwowe to może być bylejakie. Oto Polska właśnie uncertain

To był sarkazm jak byś nie zauważyła.
              • alewcale Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:58
                już przestańcie po niej jechać...Może te błędy tam mają być po prostu...
              • zerlinda Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:42
                Nie lubią jak nie lubią. Dodatkowo będzie że nie chcą przedłużyć umowy. Czemu ah czemu?
          • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:09
            Tak, na pewno jest to prawda i autorka w trzy dni dowiedziała się - uwaga, od sprzątaczki, z którą wcale nie gada- kto i na jakie zmiany pracował, czym się kto zajmuje i czy się myli więcej czy mniej.
            Do tego sprzątaczka jest świetnie zorientowana w pracy koleżanek i w pracy autorki, bo sobie swobodnie zerka w ich papiery.
            No ja myślę, że nic tylko wy*ebać wszystkich, łącznie z szefem, i zostawić samą sprzątaczkę.
            • 35wcieniu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:57
              No ale nawet pomijając wyżej wspomniane idiotyzmy typu sprzątaczki orientujące się kto ile błędów robi bo zerkają w papiery i widzą (WTF?), to pomysł "dyskretnego zgłaszania" szefowi czegokolwiek tego typu po 3 dniach jest ryzykowny jeszcze z jednego powodu - nie wiadomo po 3 dniach pracy jakie są układy międzyludzkie. Może się okazać że o dyskretnym zgłoszeniu wie jutro pół firmy albo cały zespół.
              • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:11
                Ma bank "Może się okazać że o dyskretnym zgłoszeniu wie jutro pół firmy albo cały zespół".
                Żaden szef nie jest na tyle głupi, by dać wiarę pomówieniom osoby pracującej kilka dni vs załogi, z którą utrzymuje się na rynku.
                Ps
                Telefon do pani Anetki.
              • emateczka Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 12:26
                Tak, ja tak miałam w nowej pracy. Koleżanka do mnie mówi na samym początku: ja zawsze narzekam na wszystko, jak coś mi się nie podoba to zgłaszam, im więcej ludzi o czymś powie, tym lepiej. No więc w kolejnym tygodniowym raporcie pisze, że promocja była wprowadzona bez uprzedniego poinformowania zespołu i nie czułam się przygotowana. W rozmowie podsumowującej mój pierwszy miesiac: jestem negatywnie nastawiona i widzę problemy, a nie rozwiązania.
                Czy muszę dodawać, że już ani jednej skargi ani "pomysłu racjonalizatorskiego" nie zgłaszałam? 😂
                • muireade Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 13:22
                  Trudno się dziwić.
                • eriu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 20:34
                  A zgłosiłaś propozycję rozwiązania z tą skargą? Z ciekawości.
        • eriu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:29
          To lepiej żeby inni się mylili i generowali straty? Debilizm.
      • brenya78 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:33
        "głoś przełożonemu inicjatywę raportowania. Dyskretnie. Na początku bez kto, ale ile i jakich błędów jest popełnianych, "

Ojprdl.
    • kachaa17 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:26
      Na początku człowiek się wdraża do pracy a Ty chcesz już innych upominać? Niedobrze by to wyglądało. Możesz sobie od razu wrogów zrobić. Przecież Ty jeszcze nie wiesz dobrze jak i co. Ja bym odebrała taka osobę jaki wymądrzającą się, na zasadzie, że ledwo przyszła a już wytyka błędy. I skąd wiesz, że się wcześniej przykładały?
      Jeśli chodzi o rozmowy to możesz poświęcić 5 minut na przywitanie się ale jednak Ty masz pracę do zrobienia.
      Co do pań sprzątaczek to nie wiem czy jest możliwe, żeby się ciszej zachowywały, dlatego też przychodzą gdy większość ludzi kończy pracę więc chyba pozostają słuchawki, ale rozumiem, że to może przeszkadzać.
      • eriu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 22:36
        Proste pytanie: czy jak Ty pracujesz to śpiewasz? No właśnie, to panie sprzątające tez mogą pracować nie śpiewając. Rączki bez machania ustami im powinny działać.
        • kachaa17 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 08:57
          Ja jakoś to śpiewanie pominęłam. Myślałam, że chodzi o odgłosy odkurzacza, przestawiania rzeczy itp.
    • majenkirr Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:31
      Rób swoje i siedź cicho. Narzekać to sobie możesz po roku pracy 😉
    • imponderabilia22 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:33
      Pani sprzątająca źródłem wiedzy jaka jest jakośc pracy pracowników biurowych ... No nic śmieszniejszego ostatnio chyba nie usłyszałam .... Jakbyś do mego szefa przyszła po trzech dniach, że pracownicy powinni uważniej pracować... To wietrzylabym potencjalne problemy z Tobą. Może taka jest specyfika tej pracy, że łatwo jest zrobić błędy i ktoś musi to potem zweryfikować. I widać, to jest Twoja rola i przez najbliższe miesiące po prostu na tym się skup, a nie na reformowaniu działu.... A panie sprzątające pewnie mają przełożonego i do niego bym się zwróciła. U mnie np. są niemal bezszelestne.
      • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:55
        No przecież to norma. Sprzątaczka widzi jak na dłoni: przed komputerami siedzo i w klawiaturę klepio, nie lepiej za prawdziwą robotę by się wzięły?
        • alpepe Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:15
          No, posprzątałyby ten chlew dookoła, bo ciężko się po nich sprząta.
    • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 15:53
      Możesz wyjaśnić co masz na myśli?
      Sprzątaczka ni z tego ni z owego informuje cię jak sobie radziły z pracą twoje koleżanki (serio, sprzątaczka ma kompetencje by ocenić jakość waszej pracy?) czy to ty otwierasz serce i buzię przed sprzątaczkami i utyskujesz, że koleżanki są niedokładne i robią na odwal się??
      Tak czy inaczej mam już swoją teorię na temat tego, dlaczego nie możesz nigdzie zagrzać miejsca.
      • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:07

> Tak czy inaczej mam już swoją teorię na temat tego, dlaczego nie możesz nigdzie
        > zagrzać miejsca.
        >
        No chyba, że bogini trolluje, co też jest możliwe.
        • m_incubo Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:51
          No tak, to jest zawsze możliwe wink
      • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:22
        m_incubo napisała:
        > Tak czy inaczej mam już swoją teorię na temat tego, dlaczego nie możesz nigdzie
        > zagrzać miejsca.

Dlaczego 'nigdzie'? Bogini pisała o jednej pracy, gdzie nie przedłużyli jej umowy jak powiedziała, że będzie brała L4.
        • lauren6 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:39
          Sama wczoraj pisałaś, że bogini przyjęła jedyną dostępną ofertę pracy "z pocałowaniem dłoni". Teraz nagle zmieniasz narrację?
          • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:53
            lauren6 napisała:
            > Sama wczoraj pisałaś, że bogini przyjęła jedyną dostępną ofertę pracy "z pocało
            > waniem dłoni". Teraz nagle zmieniasz narrację?

A co ma piernik do wiatraka? Twoje ataki są jak zwykle z d..y.
        • zerlinda Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:47
          Ja też uważam, że w poprzednim miejscu bogini nie przedłużyli umowy nie z powodu wyjazdów do szpitala a całkiem innego. I że to był tylko pretekst. Po trzech!!!dniach pracy bogini już się nie wyrabia, wie kto jak pracuje/ pracował wcześniej i ma mnóstwo uwag do współpracowników. Cudowny współpracownik i pracownik, dóbr się zapowiada
          • silenta Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 06.05.23, 11:05
            Zasadniczo to po dwóch dniach, bo trzeciego dopiero szła do pracy.
    • eriu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:28
      Dlaczego panie sprzątające śpiewają przy pracy kiedy Ty siedzisz i pracujesz? I robią sobie targ towarzyski? Ja bym nagrała jak się zachowują w pracy na kamerę w telefonie. Potem poszła do przełożonego, że No głupia sprawa, ale masz problem bo panie sprzątające śpiewają jak pracują i są głośne a Ty musisz się skupić. Na pewno będzie w szoku, więc mu pokaz film. W żadnej pracy czegoś takiego nie widziałam żeby panie sprzątające przeszkadzały osobom pracującym.

Ale możesz zacząć od zwrócenia im uwagi, że Ty pracujesz i one Ci przeszkadzają.
      • ponis1990 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:58
        Ja zwróciłam uwagę jednej śpiewającej, ale pracowałam juz na stale. Jakbym nie pracowała, tez bym delikatnie poprosila i ciszę bo pracuję. Błędów bym nie wytykala na tym etapie.
      • waleria_bb Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 21:37
        Czyli ma wyjść na osobę od razu robiącą dym. Zamiast zwyczajnie poprosić sprzątaczkę, żeby śpiewała sobie w myślach zamiast na głos. Uważam, że naprawdę wiele takich drobmych sytuacji można rozwiązać prośbą niż od razu z grubej rury, nagrywać, iść do przełożonego.
        • eriu Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 22:37
          No ja bym po prostu powiedziała babom, że przeszkadzają a ja pracuję. Ale co ja Ci zrobię z osobą, która nie umie tego powiedzieć?
    • brenya78 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:29
      Zwrócić uwagę paniom sprzatajacym. Zalatwic sprawe z szefem żeby zaczynały w innych godzinach.

Pogaduszki koleżankami skończą się niedługo wiec na razie gadaj.

Błędy popraiwaj ale jeśli zobaczysz że wciąż da te same, pogadaj z koleankami zeby zwracaly uwagę na to.

• zerlinda Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 16:49
      Serio nie możesz poprosić pan sprzątających żeby były ciszej, bo Ci przeszkadzają?
    • ga-ti Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:19
      Nie czytałam odpowiedzi, więc może już ktoś o tym wspomniał.
      Plotkowałaś z panią sprzątającą o koleżankach z pracy? Skarżyłaś się, że robią błędy? Bardzo źle. Jeśli pani sprzątająca jest tak wciągnięta w realia waszej pracy to może znaczyć, że lubi sobie poplotkować. Unikaj takich rozmów, serio, dla własnego dobra.
    • szare_kolory Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:23
      Na razie chyba musisz zacisnąć zęby i obserwować dalej. I darować sobie konwersacje z paniami sprzątającymi na temat pracy. Jeśli powiedziały Ci, że ktoś pracował dokładniej wtedy kiedy było ryzyko że sam był sprawdzającym, to znaczy, że im się poskarżyłaś. Jeśli liczysz na ich dyskrecję, to chyba źle oceniasz rzeczywistość. Narazie, póki nie masz innej opcji, warto wykazać się cierpliwością a ze sprzątaczkami rozmawiać o pogodzie a nie o pracy a i te rozmowy bym ograniczyła, skoro - jak twierdzisz - brakuje Ci czasu.
      • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:36
        Mam swoją firmę od 15 lat. Jakby mi wpadł raport o źle funkcjonującej załodze od pracownicy, która pracuje kilka dni to bym zastanowiła się dlaczego ją zatrudniłam.
        • imponderabilia22 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:42

> Mam swoją firmę od 15 lat. Jakby mi wpadł raport o źle funkcjonującej załodze
          > od pracownicy, która pracuje kilka dni to bym zastanowiła się dlaczego ją zatru
          > dniłam.

Ale pracownice czy załogę?
        • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:44
          > Mam swoją firmę od 15 lat. Jakby mi wpadł raport o źle funkcjonującej załodze
          > od pracownicy, która pracuje kilka dni to bym zastanowiła się dlaczego ją zatru
          > dniłam.

Ty zatrudniasz ludzi, żeby źle pracowali ale nie zachodzili w ciążę big_grin
          • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:15
            Po polsku proszę.
            Prostą geodetą jestem.
    • aqua48 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:28
      Po pierwsze - nie krytykuj tylko chwal za to co zostało zrobione dobrze, błędów nie naprawiaj sama, wyłapuj je i spokojnie każ je poprawiać popełniającym w czasie tej ich "godziny towarzyskiej" od 14-do 15.00. Będą miały co robić zamiast pogaduszek. Paniom sprzątającym uświadom grzecznie, że Ty pracujesz gdy one wchodzą do biura zatem stanowczo acz uprzejmie prosisz o ciszę bo przeszkadzają. I przede wszystkim nie słuchaj plotek i nie kieruj się nimi. Rób swoje.
      • zerlinda Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:39
        Wiesz, gdyby osoba zatrudniona do wyłapywania i poprawiania błędów kazała mi to robić, to bym ją wyśmiała. Szczególnie w pierwszych dniach jej pracy. Tutaj bogini jest dzisiaj w pracy 3!!! dzień. I już wie kto jakie błędy robi. No jakoś nie wierzę.
        • aqua48 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:48
          Ja zrozumiałam, że ona jest odpowiedzialna za to co wyjdzie na zewnątrz. I nadzoruje osoby dłużej tam pracujące. Jest zatrudniona na nadrzędne wobec nich stanowisko.
          • milva24 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:02
            Nie jest.
            • aqua48 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:06
              Jeśli nie jest nową kierowniczką zespołu, to zupełnie zmienia sytuację. Niemniej jednak napisała o tej pracy tak jakby była.
      • chloe30 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:48
        aqua48 napisała:

> Po pierwsze - nie krytykuj tylko chwal za to co zostało zrobione dobrze, błędów
        > nie naprawiaj sama, wyłapuj je i spokojnie każ je poprawiać popełniającym w cz
        > asie tej ich "godziny towarzyskiej" od 14-do 15.00. Będą miały co robić zamiast
        > pogaduszek.

😅😅😅
        To ona już tam kierowniczką została???
        • aqua48 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:49
          chloe30 napisała:

> To ona już tam kierowniczką została???

Z opisu tego co robi to tak. Ja przynajmniej w ten sposób zrozumiałam jej pracę.
          • chloe30 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:54
            aqua48 napisała:

> chloe30 napisała:
            >
            > > To ona już tam kierowniczką została???
            >
            > Z opisu tego co robi to tak. Ja przynajmniej w ten sposób zrozumiałam jej pracę
            > .

A wg mnie jest kimś w rodzaju kontrolera jakości i w żadnym stopniu jej stanowisko nie jest nadrzędne.
            Przypominam, że ma pracować w trakcie tzw. mostów podczas długich weekendow za tych, rzekomo, podwładnych.

Nie, nie jest żadną kierowniczką.
            • aqua48 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:01
              chloe30 napisała:

> A wg mnie jest kimś w rodzaju kontrolera jakości i w żadnym stopniu jej stanowi
              > sko nie jest nadrzędne.

Napisała tak: "dużo pracy, swojej - ale też jest to poprawianie po innych, ja widząc błąd, na końcu, muszę dojść w którym miejscu został popełniony. Muszę też uzupełnić braki, jeśli coś zostało pominięte, a da się wywnioskować z reszty, to sprawdzanie jest uciążliwe, a to ja ostatecznie odpowiadam za to co wyjdzie z naszej pracy."

Gdyby była kontrolerem jakości czy korektorką to nie miałaby "dużo pracy swojej" a tylko poprawianie po innych i (chyba?) nie narzekałaby tak na sprawdzanie pozostałych, skoro jej praca z założenia na tym miała polegać i na to się pisała od początku..tak sobie wyobrażam..
              • chloe30 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:10
                aqua48 napisała:

>
                > Gdyby była kontrolerem jakości czy korektorką to nie miałaby "dużo pracy swojej
                > " a tylko poprawianie po innych i (chyba?) nie narzekałaby tak na sprawdzanie p
                > ozostałych, skoro jej praca z założenia na tym miała polegać i na to się pisała
                > od początku..tak sobie wyobrażam..

A ja sobie wyobrażam, że ona tworzy jakieś zestawienia z całego dnia, na podstawie min. danych dostarczonych przez dziewczyny z rannej zmiany. I w trakcie robienia takiego zestawienia widzi błędy i musi je poprawić żeby móc iść dalej ze swoją robotą
                Nie wiem, zaczekam czy nam autorka wieczorem wyjaśni.
              • inny.kwiatek Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 23:53
                Nie jest żadną kierowniczką, pisala wyraźnie w poprzednich wątkach. Jest teoretycznie na równi z resztą, w praktyce niżej w hierarchii, dopisali jej obowiązkową pracę w długie weekendy (poza umową), bo nikt inny nie chce.
            • alexa0011 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 21:24
              Kontroler jakości pop@$_dala non stop, to nie to.
      • imponderabilia22 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:40
        aqua48 napisała:

> Po pierwsze - nie krytykuj tylko chwal za to co zostało zrobione dobrze, błędów
        > nie naprawiaj sama, wyłapuj je i spokojnie każ je poprawiać popełniającym w cz
        > asie tej ich "godziny towarzyskiej" od 14-do 15.00. Będą miały co robić zamiast
        > pogaduszek. Paniom sprzątającym uświadom grzecznie, że Ty pracujesz gdy one wc
        > hodzą do biura zatem stanowczo acz uprzejmie prosisz o ciszę bo przeszkadzają.
        > I przede wszystkim nie słuchaj plotek i nie kieruj się nimi. Rób swoje.

Świetne rady.....🤦
      • imponderabilia22 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:43
        aqua48 napisała:

> pogaduszek. Paniom sprzątającym uświadom grzecznie, że Ty pracujesz gdy one wc
        > hodzą do biura zatem stanowczo acz uprzejmie prosisz o ciszę bo przeszkadzają.
        > I przede wszystkim nie słuchaj plotek i nie kieruj się nimi. Rób swoje.

Aha, wyobrażam sobie Boginie wchodząca o 14 do pokoju i delegowanie współpracownikom obowiązków. Dzyzys....
    • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:42
      Z ciekawości zapytam. Ma czym polega praca?
    • 71tosia Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:42
      Raczej nie mowic wprost o bledach, do osoby która najbardziej się myli isc za jakiś czas na przyjacielskie „konsultacje” w czasie których powiesz ze nie jesteś pewna czy to błąd czy ty cos nie tak zrozumiałaś i będziesz wdzięczna za pomoc.
      • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:46
        Po kilku dnia iść do osoby, które pracuje dłużej z sugestią, że się pomyliłaś?
        Zdajesz sobie sprawę jaknona zostanie prześwietlona?
        • evening.vibes Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 17:50
          > Po kilku dnia iść do osoby, które pracuje dłużej z sugestią, że się pomyliłaś?

Sugestią? Albo się pomyliła albo nie. Autorka widać te błędy poprawia - ma puszczać na zewnątrz bo inna pracowniczka się obrazi o 'sugestię'?

• aqua48 Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 18:03
            Jeśli jej praca polega na POPRAWIANIU błędów to ani sugestia ani puszczanie na zewnątrz. Ma robić to co do niej należy czyli poprawiać.
            Jeśli ta praca polega na NADZORZE innych, to rozmowa z popełniającymi błędy jak najbardziej tak.
            • inny.kwiatek Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 23:54
              Nie, ta praca ńie polega na nadzorze tylko na poprawieniu cudzych błędów. To NIE jest to samo.
          • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:17
            Napisz mi na czym polega praca opki
    • la_bonne_cusine Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:26
      Miałaś problemy z pracą z uwagi na fakt,że byłaś chora.Dostalłaś dupogodziny, w których nikt nie chciał pracować .Nie masz kwalifikacji.
      Madrysz się .
    • yannefer Re: Jak się pokazać z jak najlepszej strony? 05.05.23, 19:35
      nie żartuj,że już z paniami sprzątającymi zdążyłaś obgadać zespół?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka