Dodaj do ulubionych

A Torysi u mnie przegrali...

05.05.23, 18:28
Kurcze mieszkam w tej okolicy juz prawie 19 lat i zawsze tylko konserwa wygrywała, a a dzisiaj tekie wiesci, ze nawet moja nikłej popularnosci oklice wspominaja wszytkie media tutaj plus nawet w Polsce w wyborczej było wspomniane.. big_grin (wybory lokalne) a i jeszcze dodać jakiś czas temu mielismy MP z UKIP!!! Sie pozamieniało...
"Niezwykle ważne jest dla labourzystów zwycięstwo w Medway w hrabstwie Kent. Lewica przejęła tamtejszy samorząd, chociaż od 1998 r. większość mieli konserwatyści."
wyborcza.pl/7,75399,29729766,wielka-brytania-rzadzaca-partia-konserwatywna-poniosla-kleske.html
Idą zmiany w końcu?
Oczywiscie tez głosowałam wczoraj...
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 18:33
      Jakie zmiany? Wrócicie do UE? Ale czy ktoś was teraz chce?
      • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 18:43
        Ja chce wrócić, że nas (ich) nikt nie chce to wiem.. Ale to nie tylko o UE chodzi a nawet jeśli to chociaz o cywilizowane stosunki z UE.
        To tylko lokalne wybory i o tym teraz mysle o moim lokalnym councilu (chociaz wiadomo, ze to był test przed GE za rok) i bardzo mi sie podoba ten trend. Konserwatyści rozwalili ten kraj potwornie, moja okolicą rządzili bardzoo długo i w końcu ludzie mieli dosyć (jest nadzieja, że w Polsce tez się ludzie obudzą?).
        • biala_ladecka Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:27
          W Polsce ten pociąg się dopiero rozpędza. Może za moich wnuków przyhamuje. Nie mam złudzeń i żadnych skrupułów w sączeniu dziecku do ucha jadu o zieleńszej trawie.
    • chococaffe Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 18:40
      To wszystko to już nie na moje nerwy. Nie przypuszczałam, ze na starość będę musiała się bronić przed średniowieczem. Tak czy owak - trzymam kciuki
      • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 18:48
        Dokładnie!!!
        Tutaj, jak pisałam był MP z UKIP, 76% głosowało za Brexit, oczywiście MP's konserwatywni i a ludzie w 2023 wywalili ich z councilu.. smile w KONCU!!! (council odkąd tu jestem jest beznadziejny, mogłabym godzinami marudzic)
    • lella_two Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 18:46
      Świetna, świetna wiadomość👍Oby to był początek zmian na lepsze!
      • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 22:04
        smile
    • ritual2019 Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 18:53
      Niestety...
      • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:02
        Wiedziałam, że sie pojawisz... Co niestety?
        • ritual2019 Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:07
          Jak co, odpowiedz na twoj post startowy. Niestety laburzysci dochodza do wladzy - To bardzo niedobrze.
          Tez glosowalam.
          • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:23
            No zdecydowanie przez ostatnia dekadę Torysi zrobili z tego kraju imperium i najwieksza siłe ekonomiczną na świecie, ludzie sa bogaci i szcześliwi, funtami rzucają dla zabawy gdzie popadnie.. A nie, poczekaj....
            • ritual2019 Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:31
              Ty masz prawo do swojej opinii, ja do swojej. Pogodz sie z tym ze ludzie maja rozne poglady, nie zawsze zgodne z twoimi. A polityka to brudna rzecz, zadna strona nie jest cacy.
              • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 20:55
                Tak juz wiemy Najma.. Ty jestes arystokracja, ciebie nie obchodza takie marne problemy jak human rights itd..
                Nie powiedziałam, ze labour jest cacy, ni cholery nie jest ale konserwatysci rozwalili całkiem fajny kraj i to jest fakt.
                • ritual2019 Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 20:57
                  Ty sie najpierw dowiedz cos o tym kraju, jego historii itd. Zbadaj tarczyce i idz na terapie.
                  • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 21:33
                    big_grin big_grin Nie wiem dlaczego usilnie próbujesz mnie zaszufladkować jako laske co siedzi w polskim bagienku i nie ma kontaktu ze światem.. Bardzo sie mylisz. Historie tego kraju bardziej niz prawdopodobnie znam lepiej niż ty. Polskich znajomych mam dokładnie 3 sztuki i znam je jakies 20+ lat, tarczyce mam zdrową, terapii nie potrzebuje. Za to historie i polityke studiowałam.
    • tanebo001 Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:03
      Nieuczesany chce wrócić...
      • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 05.05.23, 19:25
        No chce.. Sunak trochę bardziej pragmatyczny, wiem że to nie koniec ale takie małe światełko w tunelu i moge się dzisiaj cieszyć..
    • kaka-llina Re: A Torysi u mnie przegrali... 06.05.23, 15:12
      ha przegrali generalnie w całym kraju.. ponad 1000 miejsc..jej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka