zanetka.x 05.05.23, 18:47 Gdybyście się mogły przeprowadzić, ale w Polsce, do waszego wymarzonego miasta gdzie by to było? I czy myślicie, że znalazłybyście w tym mieście podobną pracę jaką teraz wykonujecie, z podobnym albo wyższym wynagrodzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 18:49 Jeśli nie WAWA, to Wrocław, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 18:51 Liczy się tylko Wawa. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:35 Częstochowa i mam gdzieś pieniądze .To moje miasto i Muńka Staszczyka . Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 18:57 Mieszkam w moim wymarzonym mieście od urodzenia. Nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 21:04 To tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 18:59 Gdańsk i miałabym tam zatrudnienie na tym samym stanowisku co tu, tylko za większe pieniądze, ale i roboty byłoby dużo więcej. W Warszawie podobnie. Choć chyba najbardziej bym chciała na Mazury, również bym miała robotę a dookoła jakby ładnie było Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:00 Mam sentyment do Krakowa, chętnie zamieszkałabym też na morzem, oczywiście z widokiem na plażę, oczywiście nie w Trzęsaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:04 Wybrałabym Gdańsk. Pracuję zdalnie we własnej firmie, klienci i tak są zagraniczni - więc wykonywałabym tą samą pracę, co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:07 W PL to jedynie tam gdzie mam rodzine. Wybudowalabym sobie nowobogacki palacyk ;D Niestety dluga, szara zima w Polsce mi nie podpowiada i juz moje mysli tam nie lgna. Planowalam kiedys kupic jakas stara posiadlosc do remontu. Wszystkie ladne sa niestety daleko od rodzinnych stron. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:11 Moje marzenie to mieszkać w mieście na wzgórzu/wzgórzach. Dla mnie pięknie jest w Sandomierzu i w części Przemyśla, mogłabym mieć tam jakieś mieszkanie. Pracę pewnie bym znalazła. Lwów też łapie się na moje kryteria, ale tu musiałabym przenieść się w czasie (i zważywszy na historię miasta - nie chciałabym). Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:14 Co to znaczy: "gdybyście mogły"? Ktoś zabrania się przeprowadzać? Ci, którzy chcą się przeprowadzić, to się przeprowadzają, a ta reszta to tylko snuje mrzonki o przeprowadzce, a ponieważ wcale nie chce się przeprowadzać, więc wymyśla przeszkody, z powodu których niby nie może tego zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 06.05.23, 09:57 Nie zgodzę się. Nie wymyślam przeszkód, one są realne. Mnie trzyma, w mieście które cześć wymienia tu za wymarzone, cała sieć rodzinno-towarzyska, kontynuowane skomplikowanego leczenia, biznes, który ciężko byłoby przenieść w inne miejsce. Niestety to wspaniałe miejsce w sezonie letnim zamienią się w piekło. Także z miłą chęcią zamieszkałabym w uroczym, małym miasteczku na Dolnym Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 06.05.23, 20:37 Ale skoro cię to wszystko trzyma, to znaczy, że wcale nie chcesz się wyprowadzić, bo wolisz być tu gdzie jesteś, z tym wszystkim, co tu masz. Odpowiedz Link Zgłoś
miarka1010 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:16 To przeprowadziłabym się do jakiejś małej mieściny gdzieś w Beskidach. I myślę, ze nie znalazłabym tam podobnej pracy jak teraz. O ile we wszystkich większych miastach w kraju to nie powinien być problem, o tyle w tych mniejszych i z mniejszą ilością dobrze rozwiniętego międzynarodowego biznesu już tak. Tylko, że ja akurat bym się odnalazła na jakimś innym, mniej wymagającym stanowisku i mogłabym być nawet recepcjonistką w hotelu albo sekretarką w jakimś niewielkim biurze. Problemem byłby mąż, któremu jednak na rozwoju kariery i robieniu w pracy rzeczy ambitnych i dobrze wynagradzanych zależy. A bez męża to ja się nigdzie nie chcę przeprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:19 Może Gdynia albo jakieś urokliwe miasteczko typu Kazimierz Dolny. Pracę pewnie znalazłabym ale za podobne pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
net.sandra Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:29 Mieszkam w małej mieścinie w Beskidach ale chciałabym mieszkać gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
miarka1010 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:50 Znaczy mogłybyśmy się zamienić na miejsca zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:20 Mieszkam w Poznaniu, więc myślę, że w pisowskiej Polsce to bardzo dobra miejscówka. Ewentualnie brałabym jeszcze pod uwagę Trójmiasto, chociaż nie wiem, czy nie przeszkadzałby mi wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:22 W Pl to chciałam i mieszkałam w Warszawie, a przeprowadziłam się właśnie pod miasto i mieszkam pod lasem. Przebić by to mogła ewentualnie jakaś rajska wyspa, tak mi dobrze 😁. Pracuję zdalnie, więc mogę sobie mieszkać gdzie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:41 mieszkam dokładnie tu, gdzie chcę. ale dom mogłabym z lekka wymienić na bardziej bezproblemowy, a pracę na lepiej płatną. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:46 Ja to nawet mieszkania nie chciałabym zmienić, tylko żeby mi kuchnia i łazienka urosły, i może nowy pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:48 Jezeli mialabym sie wyprowadzic do polskiego miasta to jedyna dla mnie opcja to powrot do Krakowa. Nie wyobrazam sobie innej polskiej opcji. Jestem za bardzo zwiazana z Krakowem. Uwazam ze nie mialabym problemu ze znalezieniem dobrej pracy dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:53 Warszawa albo ewentualnie Kraków (sentyment z dzieciństwa). Pewnie nie znalazłabym podobnej pracy z podobnym wynagrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 19:54 Kraków, tylko fajniejsza dzielnica albo pod Krakowem, generalnie Małopolska. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 20:13 W Polsce raczej tylko Kraków w którym mieszkam i kocham miłością wielką. Może Gdynia ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 20:19 Może Jawor albo Bolków ❤ Z dużych miast wybrałabym Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 06.05.23, 22:02 raphidophora_tetrasperma napisał(a): Z dużych miast wybrałabym Łódź. Moja dziewczyna! 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 20:24 Ja już pracy nie zmienię, dotrwam w niej do emerytury, a wtedy mogłabym przeprowadzić się do jakiegoś małego, miłego domku gdzieś nad jeziorem, ale nie w kompletnej głuszy, raczej na uboczu jakiejś mało turystycznej wsi. Z tym, że to tylko od wiosny do jesieni, na zimę jednak wracałabym do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 20:28 Do Łodzi na Piotrkowskà! Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 21:43 Oj. Z jednej strony rozumiem. Też lubię. Ale ktoś mi bardzo bliski mieszka od dekady na Piotrkowskiej, i właśnie się pakują, mówią dość. Piotrkowska jest super, żeby ją odwiedzić, pospacerować, pobalować, ale do mieszkania wcale już tak różowo nie jest. Rozbija się o większe i mniejsze aspekty życia codziennego. Pytanie jest o miasto, to ja też wybrałabym Łódź, konkretnie Rudę Pabianicką. Tam jest tak oszałamiająco pięknie. Mnie zachwyca. Jeśli nie miasto, to chciałabym zamieszkać w lesie. Po prostu w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 06.05.23, 20:53 W lesie to ja teraz mieszkam , dlatego fantazjuję sobie o centrum . Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 20:35 Jak nie Warszawa to Gdańsk. Kilka lat temu miałam możliwość zmiany miejsca zamieszkania na 3city, pozostając w tej samej firmie, ale za dużo mnie trzymało w stolicy i zmieniłam robotę. Ale za kilkanaście lat, kto wie… Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 20:36 Trójmiasto , okolice Krakowa albo Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Gdybyście mogły się przeprowadzić 05.05.23, 21:53 Gdynia mnie zachwyciła. Odpowiedz Link Zgłoś