zanetka.x 05.05.23, 20:23 Jako pracę podjęłybyście po wypaleniu zawodowym w korporacji? Czy zmiana pracy na inną korporację czy zmiana zawodu na jakiś zupełnie inny np na florystykę, recepcjonistkę, policjantkę itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iuscogens Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:25 No policjantka to raczej nie, chyba że chcesz mieć za chwilę kolejne problemy ze zdrowiem psychicznym... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:26 Hodowla kóz w Bieszczadach. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 11:26 To samo miałam napisać, z tym że owiec albo koni. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 23:47 Nie szkoda zwierząt? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 01:13 Na mięso? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 13:04 Pewnie na sery. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:30 Ja planuje kręcić watę cukrową przy warszawskim zoo albo na bulwarach, ale to za jakiś czas. Jeszcze kilka lat będę się korposzczurować… Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:32 Ja bym chciała być np. florystką osobistą jakiegoś ministra. Podpowiesz może jak można rozpocząć tę ścieżkę kariery? Może mnie wkręcisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:38 zanetka.x napisała: > Jako pracę podjęłybyście po wypaleniu zawodowym w korporacji? Może na nauczycielkę? Ponoć każdy glupi to potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:40 Ja chciałabym mieć małą kawiarnię z książkami do czytania na miejscu. Do każdej kawy ciacho gratis ... rozmarzyłam się. Ale to wtedy, gdy w totka wygram miliony monet Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 03:09 Przy jedzeniu się nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 09:22 Ależ przy jedzeniu doskonale się czyta A że nie jest to najzdrowszy nawyk ... no cóż, nie pierwszy i nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 08.05.23, 14:56 Dlaczego to nie jest najzdrowszy nawyk? Jesz powoli, dokładnie przeżuwasz, nie denerwujesz się... Ja bym powiedziała, że wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
nastjaa Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:39 Ja po 20 w korpo, w budżetowaniu i finansach zmieniłam na pracę w szpitalu jako ratownik medyczny (w międzyczasie skończyłam studia), ostatnio zaczęłam też pielęgniarstwo.Sama praca bardzo mi się podoba, ale mentalność współpracowników jest zupełnie inna i trzeba się przestawić. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:41 Mam równolegle zajecie wiec moglabym pojsc w to na caly etat, ewentualnie projektowanie terenow zielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 01:57 Ja wybralabym jakis artystyczny zawod. Malowalabym obrazki. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 21:21 Cały myk w tym, by udało się sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 09:24 Rezydent na Greckiej wyspie. Ale trzeba lubić ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1010 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 09:42 ja zmieniłam korpo na inne korpo, jest troche lepiej (bo w pierwszym korpo praca dla mnie była bardzo trudna i wymagajaca i zdecydowanie poza moja strefa komfortu). nadal nie widze sensu i to jest problem (oprocz zapewnienia dobrego bytu rodzinie) Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 13:15 Nauczycielka Odpowiedz Link Zgłoś
alewcale Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 17:39 tak, tak, bo to takie łatwe tylko trzeba mieć siłę nosić te książeczki i pieniądze na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 13:17 Ja chciałbym wypożyczać leżaki na Langkawi. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 13:21 Na rok-dwa lata testerka materacy (nie śmiejcie się, bywają takie oferty 😅), plus przekwalifikowanie się na cos pokrewnego do poprzedniej pracy, potem może kolejne korpo w nowej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 16:52 A ile zaoszczędziłaś pracując w korpo i ile masz nieruchomości na wynajem które ci zapewnią stały dochód bez względu na rodzaj pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 17:16 Korpo jest stanem umysłu. Po kropo...to co się lubi i umie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 01:18 We wszystkich książkach wypalone korporacyjne biurwy zakładają kawiarnie, ciastkarnie, ewentualnie księgarnie, pensjonat albo inne magiczne miejsce z klimatem oczywiście w pięknym miejscu w górach lub na mazurach. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 03:13 Sektor własne gastro-noclegi jest moim zdaniem znacznie bardziej wykańczająca i ryzykowna rzecz niż korpo. No i nie masz weekendów wolnych! Mi się podobało cmentarzysko dla słoni czyli utrzymana duża pensja i przywileje a mało wymagające pracy i mało eksponowane stanowisko bez odpowiedzialności Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 02:34 W sumie to dziwnych prac jest w bród. Może jedz do Uk, tam nawet mozna pracowac na dworze królewskim jako np. osoba do noszenia królewskich butów, żeby się potem królowi/królowej wygodniej je nosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 07:59 Ja bym chciała być żoną beefeatera Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 07:39 Znaczy się taka osoba musi te buty "rozchodzić"? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 12:58 Tak i poobcierać sobie giry, żeby Karol się nie musiał męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 13:17 Jak miałam spory stres w pracy i dosyć wszystkiego, to zazdrościłam poznanej na urlopie w Danii Niemce sprzedającej lody w maleńkiej cukierni na plaży w jutlandzkim Klitmøller. Proste, nie wymagające myślenia, bez dużej odpowiedzialności. Nie bardzo jednak wiem, co tam można robić zimą i czy nie umarłabym tam wtedy z nudów, więc plan został, nomem est omen, zamrożony na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
forumologin Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 20:40 przeciez po wypaleniu zawodowym sie wraca. o ile prawidlowo sie "wyleczy" i nauczy poprawnych nawykow. jak np ze praca nie jest najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 22:23 Jeżeli praca w korpo korespondowała z wykształceniem, to najlepiej założyć firmę, której profil również korespondowałby z wykształceniem. W większości wypadkó, wystarczy parę lat w korpo, żeby w miarę spokojnie ogarniać swoją firmę i dobrze na tym zarabiać. Mówię to z doświadczenia mojego, ale również paru innych osób, które zaczynały w korpo, a później bardzo dobrze sobie radziły "na swoim" . Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 08.05.23, 10:10 Co lubisz robić, jakiego typu pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 09.05.23, 23:02 Nauczycielka jogi🙂 myślę od pewnego czasu, czy nie zrobić sobie na zapas kursu nauczycielskiego jogi właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 07:00 Ja po korpo poszłam uczyć w szkole. 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 07:33 Znam kilka takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś