Dodaj do ulubionych

Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo?

05.05.23, 20:23
Jako pracę podjęłybyście po wypaleniu zawodowym w korporacji? Czy zmiana pracy na inną korporację czy zmiana zawodu na jakiś zupełnie inny np na florystykę, recepcjonistkę, policjantkę itp?
Obserwuj wątek
    • iuscogens Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:25
      No policjantka to raczej nie, chyba że chcesz mieć za chwilę kolejne problemy ze zdrowiem psychicznym...
    • kk345 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:26
      Hodowla kóz w Bieszczadach.
      • asfiksja Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 11:26
        To samo miałam napisać, z tym że owiec albo koni.
        • abecadlowa1 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 23:47
          Nie szkoda zwierząt?
      • majenkirr Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 01:13
        Na mięso?
        • afro.ninja Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 13:04
          Pewnie na sery.
    • sandy_cheeks Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:30
      Ja planuje kręcić watę cukrową przy warszawskim zoo albo na bulwarach, ale to za jakiś czas. Jeszcze kilka lat będę się korposzczurować…
    • silenta Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:32
      Ja bym chciała być np. florystką osobistą jakiegoś ministra. Podpowiesz może jak można rozpocząć tę ścieżkę kariery? Może mnie wkręcisz?
    • sarah_black38 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:38
      zanetka.x napisała:

> Jako pracę podjęłybyście po wypaleniu zawodowym w korporacji?

Może na nauczycielkę? Ponoć każdy glupi to potrafi? wink
      • sarah_black38 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:40
        Ja chciałabym mieć małą kawiarnię z książkami do czytania na miejscu. Do każdej kawy ciacho gratis ... rozmarzyłam się. Ale to wtedy, gdy w totka wygram miliony monet big_grin
        • ayelen40 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 03:09
          Przy jedzeniu się nie czyta.
          • kub-ma Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 09:22
            Ależ przy jedzeniu doskonale się czyta smile
            A że nie jest to najzdrowszy nawyk ... no cóż, nie pierwszy i nie ostatni smile
            • efka_454 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 08.05.23, 14:56
              Dlaczego to nie jest najzdrowszy nawyk?
              Jesz powoli, dokładnie przeżuwasz, nie denerwujesz się... Ja bym powiedziała, że wręcz przeciwnie smile
    • nastjaa Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:39
      Ja po 20 w korpo, w budżetowaniu i finansach zmieniłam na pracę w szpitalu jako ratownik medyczny (w międzyczasie skończyłam studia), ostatnio zaczęłam też pielęgniarstwo.Sama praca bardzo mi się podoba, ale mentalność współpracowników jest zupełnie inna i trzeba się przestawić.
    • simply_z Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 05.05.23, 20:41
      Mam równolegle zajecie wiec moglabym pojsc w to na caly etat, ewentualnie projektowanie terenow zielonych.
    • jammer1974 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 01:57
      Ja wybralabym jakis artystyczny zawod. Malowalabym obrazki.
      • szeptucha.z.malucha Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 21:21
        Cały myk w tym, by udało się sprzedaćwink
    • kafana Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 09:24
      Rezydent na Greckiej wyspie. Ale trzeba lubić ludziwink
    • samanta1010 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 09:42
      ja zmieniłam korpo na inne korpo, jest troche lepiej (bo w pierwszym korpo praca dla mnie była bardzo trudna i wymagajaca i zdecydowanie poza moja strefa komfortu). nadal nie widze sensu i to jest problem (oprocz zapewnienia dobrego bytu rodzinie)
    • kamin Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 13:15
      Nauczycielka
      • simply_z Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 16:09
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      • alewcale Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 17:39
        tak, tak, bo to takie łatwe tylko trzeba mieć siłę nosić te książeczki i pieniądze na zakupy
    • krwawy.lolo Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 13:17
      Ja chciałbym wypożyczać leżaki na Langkawi.
    • georgia.guidestones Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 13:21
      Na rok-dwa lata testerka materacy (nie śmiejcie się, bywają takie oferty 😅), plus przekwalifikowanie się na cos pokrewnego do poprzedniej pracy, potem może kolejne korpo w nowej roli.
    • 11marlenka Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 16:52
      A ile zaoszczędziłaś pracując w korpo i ile masz nieruchomości na wynajem które ci zapewnią stały dochód bez względu na rodzaj pracy?
    • kozica111 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 06.05.23, 17:16
      Korpo jest stanem umysłu.
      Po kropo...to co się lubi i umie.
    • sueellen Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 01:18
      We wszystkich książkach wypalone korporacyjne biurwy zakładają kawiarnie, ciastkarnie, ewentualnie księgarnie, pensjonat albo inne magiczne miejsce z klimatem oczywiście w pięknym miejscu w górach lub na mazurach.
      • bywalec.hoteli Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 03:13
        Sektor własne gastro-noclegi jest moim zdaniem znacznie bardziej wykańczająca i ryzykowna rzecz niż korpo. No i nie masz weekendów wolnych!

Mi się podobało cmentarzysko dla słoni czyli utrzymana duża pensja i przywileje a mało wymagające pracy i mało eksponowane stanowisko bez odpowiedzialności smile
    • pupu111 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 02:34
      W sumie to dziwnych prac jest w bród. Może jedz do Uk, tam nawet mozna pracowac na dworze królewskim jako np. osoba do noszenia królewskich butów, żeby się potem królowi/królowej wygodniej je nosiło.
      • sueellen Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 07:59
        Ja bym chciała być żoną beefeatera
      • hanusinamama Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 07:39
        Znaczy się taka osoba musi te buty "rozchodzić"?
        • ayelen40 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 12:58
          Tak i poobcierać sobie giry, żeby Karol się nie musiał męczyć.
    • snakelilith Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 13:17
      Jak miałam spory stres w pracy i dosyć wszystkiego, to zazdrościłam poznanej na urlopie w Danii Niemce sprzedającej lody w maleńkiej cukierni na plaży w jutlandzkim Klitmøller. Proste, nie wymagające myślenia, bez dużej odpowiedzialności. Nie bardzo jednak wiem, co tam można robić zimą i czy nie umarłabym tam wtedy z nudów, więc plan został, nomem est omen, zamrożony na lodzie.
    • forumologin Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 20:40
      przeciez po wypaleniu zawodowym sie wraca. o ile prawidlowo sie "wyleczy" i nauczy poprawnych nawykow. jak np ze praca nie jest najwazniejsza.
    • hukers Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 07.05.23, 22:23
      Jeżeli praca w korpo korespondowała z wykształceniem, to najlepiej założyć firmę, której profil również korespondowałby z wykształceniem. W większości wypadkó, wystarczy parę lat w korpo, żeby w miarę spokojnie ogarniać swoją firmę i dobrze na tym zarabiać. Mówię to z doświadczenia mojego, ale również paru innych osób, które zaczynały w korpo, a później bardzo dobrze sobie radziły "na swoim" .
    • klaramara33 Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 08.05.23, 10:10
      Co lubisz robić, jakiego typu pracę?
    • gryzelda.a Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 09.05.23, 23:02
      Nauczycielka jogi🙂 myślę od pewnego czasu, czy nie zrobić sobie na zapas kursu nauczycielskiego jogi właśnie.
    • fogito Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 07:00
      Ja po korpo poszłam uczyć w szkole. 🤪
      • szeptucha.z.malucha Re: Jaką praca po wypaleniu zawodowym w korpo? 10.05.23, 07:33
        Znam kilka takich osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka