zanetka.x 06.05.23, 10:39 Czy mając do wykupienia receptę w aptece porównujecie ceny leków w aptekach czy idziecie do najbliższej apteki? Czy może patrzycie na to żeby to było apteka polskiego farmaceuty, a nie zagraniczna sieciówka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguar Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 11:11 Do najbliższej albo drugiej najbliższej, ale nie kupuję hurtowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 11:17 Leków nie, ale przy szczepionkach dla dzieci sprawdzaliśmy, bo rozrzut potrafił być o parę stów. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 12:53 A gdzie porównywałaś? Na jakiejś konkretnej stronie, krążąc po mieście od apteki do apteki? Ciekawi mnie, bo mam zapisany lek, który miesięcznie wg info z netu kosztuje między 399,00 a... 849,00 złotych, spora różnica jednak... W "mojej" aptece jest po około 550,-, za 400,- nie widziałam nigdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 11:51 Nie patrzę, mam ten komfort ze nie muszę.Dokładam pod apteką dla potrzebujących..nie wnikam czy na metformax czy na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 12:48 Nie biegam po innych aptekach, ale zdarza mi się kupić zamiennik, zwykle dużo tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:00 A kassandra jak robi? A ksawery.bar? Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:02 Nie porównuję, ale najbliższą aptekę omijam szerokim łukiem, bo nie dość, że obsługa średnio uprzejma, to ceny mają z kosmosu. Dla kilku złotych różnicy nie chce mi się dobierać apteki, ale w mojej najbliższej podstawowe leki kosztują nawet 100% więcej niż w innych. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:06 Kiedyś niektóre droższe leki porównywaliśmy i kupowaliśmy tam konkretny gdzie taniej. Teraz już w zasadzie kupujemy wszystkie w najbliższej zaprzyjaźnionej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefrobotnik Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:19 Leki na receptę wykupuje tam gdzie mam najbliżej. I tak większość mam wypisywanych ze zniżką. OTC kupuje internetowo. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:25 Wiadomo, najpierw idę do rejestrów, sprawdzam kto jest właścicielem apteki, potem sprawdzam jego życiorys pięć pokoleń wstecz i jak ma czyste polskie pochodzenie a w aptece nie sprzedaje żadnego leku pochodzącego z zagranicy to wtedy dopiero kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:38 inny.kwiatek napisała: > Wiadomo, najpierw idę do rejestrów, sprawdzam kto jest właścicielem apteki, pot > em sprawdzam jego życiorys pięć pokoleń wstecz i jak ma czyste polskie pochodze > nie a w aptece nie sprzedaje żadnego leku pochodzącego z zagranicy to wtedy dop > iero kupuję. Ja jeszcze sprawdzam, czy farmaceutka potrafi hymn zaśpiewać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 14:17 Ja jeszcze sprawdzam na kogo głosuje i czy ma sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Porównujecie ceny leków? 06.05.23, 13:27 Skreśliłam najbliższą aptekę, bo ceny mają z kosmosu, a przy tym jest beznadziejnie zaopatrzona. Jeszcze się nie zdarzyło, by udało mi się tam za pierwszym razem kupić wszystko czego potrzebuję, zawsze czegoś nie ma, muszą zamawiać, a ja muszę po to iść drugi raz. Wolę się przejść kawałek dalej, do innej apteki, w której nie ma takich problemów, a i ceny są niższe. Odpowiedz Link Zgłoś