Dodaj do ulubionych

grill gazowy-palnik na podczerwień do steków-kto

06.05.23, 12:24
kto ma,kto korzysta i jakie opinie macie.
Chodzi mi po głowie grill gazowy, tarasowy, taki duży, oglądałam wstępnie i jest opcja z palnikiem ceramicznym infra do steków burgerów itp. To jest taki boczny mały ruszt z pokrywą jak w tosterze, według producentów rozgrzewa się do chyba 800 stopni.
I teraz pytanie, któraś korzystała lub chociaż jadła coś zrobione ? warto?
Jak się z tego korzysta, czy problematyczne w czyszczeniu?
Opinie w necie to same zachwyty, ale wolę zapytać może ktoś obiektywnie doradzi czy odradzi.
Obserwuj wątek
    • jasnoklarowna Re: grill gazowy-palnik na podczerwień do steków- 06.05.23, 12:27
      Zdjęcie przykładowe jak to wygląda. Z boku głównego grilla taka przystawka jak na zdjęciach poniższych.
    • kk345 Re: grill gazowy-palnik na podczerwień do steków- 06.05.23, 12:29
      >według producentów rozgrzewa się do chyba 800 stopni.
      I stek robisz po 3 sekundy z każdej strony?
      • jasnoklarowna Re: grill gazowy-palnik na podczerwień do steków- 06.05.23, 13:51
        Nikt nie mówi, że ja będę na tych 800 piekła, zresztą w stekach nie mam doświadczenia, zapewne jest regulacja mocy. Syn się napalił, że burgery na tym będzie sobie robił. Pierwszy raz się spotkałam z takim ustrojstwem i chciałam zapytać o doświadczenia. Zapewne jeszcze jakieś inne rzeczy można na tym robić.
        Czy to jest praktyczne i czy warto????
        • kk345 Re: grill gazowy-palnik na podczerwień do steków- 06.05.23, 14:40
          Mnie ta temperatura szokuje, bo profesjonalne piece do pizzy osiągają jakieś 500 stopni max. Nie umiem sobie wyobrazić, do czego miałoby służyć 800, oprócz spawania.
          • jasnoklarowna Re: grill gazowy-palnik na podczerwień do steków- 06.05.23, 15:17
            Szczerze mówiąc ja też nie do końca ogarniam, jak to działa. Może przy tej podczerwieni jakoś inaczej to ciepło się rozchodzi?

Kurcze myślałam że ematka wie wszystko i podpowie, ale może ta ematka z taką konkretną wiedzą dziś nie wchodziła na forum...??
            • kk345 Re: grill gazowy-palnik na podczerwień do steków- 06.05.23, 15:17
              Koronację ogladają, poczekaj big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka