Dodaj do ulubionych

Odzieżowo - co kupilyscie ?

06.05.23, 13:29
Co ostatnio kupilyscie? Może się zainspiruję?
Zastanawiam się czy to normalne, że nie cierpię zakupów ubraniowych, chyba tak z wiekiem mam coraz bardziej, po prostu nie mam energii na jakieś wyprawy do galerii chociaż nie mam daleko.
Wiem, że pewnie nic nie znajdę, ubrania są coraz gorszej i będę tylko sfrustrowana zepsutą sobotą.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:42
      Moim zdaniem normalne.
      Zwłaszcza jak się ma więcej niż 20 lat i nie ma się urody i figury modelki.
      Chodzić w czymś trzeba, ale wiadomo, że cokolwiek kupisz i tak różnicy nie będzie, poza ubytkiem na koncie.
      Więc wiele nie kupuję - buty, bo się niszczą, więc niestety trzeba ten wydatek co kilka lat zrobić, koszulki, bo się targają - na szczęście są tanie, czasem materiał na nową spódnicę, jak mi koty za bardzo pozaciągają.
      I tak w tym roku zaszalałam, bo sobie sukienkę kupiłam. Myślałam, że strasznie drogą, ale wczoraj popatrzyłam w reserverdzie i gorsze oraz brzydsze były niewiele tańsze, więc trochę się pocieszyłam.
      Cena prostej spódniczki w tatuum mnie wmurowała, nie wiedziałam, że to taki drogi sklep.
      • wiosennedni5 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:46
        No tak, ceny to swoją drogą 😔
      • mayaalex Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 15:07
        tak, kiedys do tatuum wpadalam za kazdym razem gdy bylam w PL i zawsze cos ciekawego tam znalazlam. Ostatnio ceny sa tak wysokie, ze rzadko cokolwiek u nich kupuje.
    • daniela34 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:46
      Kapelusz z wielkim rondem 😁 za to nie mogę znaleźć żadnego stroju kąpielowego a mam tydzień żeby go kupić. Nic mi się nie podoba.
    • primula.alpicola Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:51
      Skórzany pasek w kolorze fuksji, potrzebowałam do dwóch kiecek.
    • pyza-wedrowniczka Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:51
      Ale co potrzebujesz kupić? Czy szukasz inspiracji, żeby kupić cokolwiek, nawet jak tego nie potrzebujesz?
      Ja np. kupiłam ostatnio tunikę w kwiaty.
      • wiosennedni5 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:20
        Jakieś ubrania wygodne do pracy Smart casual.
        Kupiłam fajna koszulę z wiskozy i lnu w paski niebiesko-rozowe. Założyłam ją do czarnych jeansów i sneakersow, było wygodnie.
        Moim problemem jest chyba dopasowanie do siebie poszczególnych części garderoby i to mnie zniechęca do zakupów.
    • szmytka1 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:52
      Taka kurtkę, za 299 niby po przecenie z 399 a warta jest z 80 zł moze, bo sam poliester. WKU... mnie, że wchodzisz do sklepu, wieszaki się uginają a to sam szajs. Kupiłam, bo musiałem, bo nie miałam nic cienkiego na wiosnę. W domunidkrylqm, że kurtka ma nieproporcjonalnie duży kaptur i wygląda się w nim jak z ku klub klanu
    • niemcyy Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:53
      Dwie dlugie, powiewne, letnie sukienki.

Bez wyprawy do galerii, tylko online, ale sprawdzonej firmy i w sprawdzonym fasonie, wiec wiedzialam, ze beda ok.
      • primula.alpicola Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 13:56
        niemcyy napisał(a):

> Bez wyprawy do galerii, tylko online, ale sprawdzonej firmy i w sprawdzonym fas
        > onie, wiec wiedzialam, ze beda ok.

Podobnie, większość rzeczy kupuję online.
        Ostatnio czarną sukienkę Colin z Marsali. Genialna, dawno nie miałam tak uniwersalnej kiecki. Na okrągło w tym chodzę.
        • wiosennedni5 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:23
          Polecasz marsale? Mam z tego sklepu tylko bawełnianą torbę 😀
          • primula.alpicola Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:36
            Mam od nich dwie kiecki, obie bez zarzutusmile
    • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:00
      Tshirty z domieszka jedwabiu, kiecke plażowa, spodnie i bluzę dresowa. Ale o ile tshirty kupowałam jako sprawdzone, o tyle resztę muszę przymierzyć. A! Jeszcze dwie kiecki letnie tzw. zapieprzajki. Ale tez czekam.
      • primula.alpicola Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:12
        Co to są "zapieprzajki"?
        • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:14
          Ubrania do zapieprzania codziennego wink
      • wiosennedni5 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:24
        A jakie sklepy?
        • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:27
          H&M, Zara i Vitkac
          • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:42
            Tshirty z H&M - polecam. Super się noszą.
          • kropkaa Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:54
            Vitkac to jakbyś powiedziała Zlote Tarasy czy Arkadia wink
            • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:55
              Cóż - pytano o sklep. Nie o marki. Kupuje tez na Answear czy Zalando.
              • 35wcieniu Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 19:27
                Cóż - pytano o sklep. Nie o marki.

Płaczę big_grin
                • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 20:20
                  35wcieniu napisał(a):

> Cóż - pytano o sklep. Nie o marki.
                  >
                  > Płaczę big_grin
                  >
                  W Vitkacu masz i Fendi, i Adidasa. Np bluzy maja rozpiętość cenowa od około 250 zł do sky's the limit (strzelam że 15-16 tys.)
                  • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 20:24
                    Na Zalando tez 💁‍♀️
                    • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 20:29
                      A jak się mnie ktoś pyta gdzie kupiłam to odpowiadam na Zalando.
                      Połowy marek z platform zakupowych nie znam. Ale sprawdziłam. Kiecka wakacyjna to jakieś Samsoe, spodnie dresowe Nanushka.
                      • black_magic_women Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:13
                        shellyanna napisała:

> Samsoe,

Lubię ich ubrania, to chyba skandynawska firma Samose Samsoe czy jakoś tak.
                    • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:21
                      shellyanna napisała:

> Na Zalando tez 💁‍♀️
                      No akurat Zalando ma znacznie nizsze dolne progi cen, a już szczególnie jak zaczęli sprzedawać np Bershka i inne tańsze.
                      • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:30
                        Ale górne ma podobne… tak, ze nie wiem o co chodzi
                        • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:34
                          shellyanna napisała:

> Ale górne ma podobne… tak, ze nie wiem o co chodzi
                          O nic. Z 10 lat tam co jakiś czas robię zakupy i zdążyłam zapomnieć o zakładce "designer".
                          • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:47
                            A widzisz, nawet tej zakładki nie odkryłam smile ustawiam widełki cenowe i sortowanie „od najwyższych”.
                            • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:47
                              Ale czasem zapomnę o widełkach. Ceny zawsze mi przypominają o ich ustawieniu.
            • shellyanna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:57
              Nie pamietam marki spodni ani sukienki, bo ich nie znam. Bluza to adidas. Tak lepiej?
    • kotejka Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:01
      Wczoraj - trzy sukienki
      Beżowa, zwykła khaki z dzianinki MIDI, letnia w groszki
      Płaszczyk w moherku - dzisiaj go miałam bo zimno
      Gorsetowy pasek i imprezowe szpilki z aksamitu
      Jeginsy czarne
      Niby niemodne, ale mega uniwersalne
      Rozważam klapki z ASOS
      Już mam w.koszyku, co nacisne płatność, to mi ręką ucieka
      • alex_vause35 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:50
        Płaszczyk pokaż !
    • chococaffe Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:08
      Upraszczając: jesienią/zimą kupuję wełnę, wiosną/latem len
    • wkrotceznikne Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:08
      Lniane koszule, lniane spodnie, sukienkę niebieską na lato, lniane szorty, Dżinsy, różową marynarkę, kilka tshirtow białych gładkich, skórzane klapki, skórzane balerinki, okulary korekcyjne, kostium kąpielowy
      • extereso Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:38
        A gdzie lniane koszule kupiłaś ?
        • altu Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:52
          Widziałam w Zarze i C&A
          • extereso Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 07.05.23, 13:30
            Dzięki
        • kura17 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 20:04
          > A gdzie lniane koszule kupiłaś ?

moja siostra fajne w h&m kupila. duzo kolorow maja, tez w paski i paseczki.
          • akseinga1975 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 20:13
            Masakra w sklepach, albo sztuczne albo wszedzie len, ktorego nie lubie i nie podobaja mi sie ciuchy z tego materialu. Maz mial lniany garnitur i po jedny wyjsciu wygladal jak krowie z gardla wyjety.
        • wkrotceznikne Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 21:06
          W hm premium, całkiem ok, na upał mogą być
    • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:15
      A takie sobie zamowilam. Jeszcze nie dotarlo wiec nie wiem czy bede sfrustrowana czy zadowolona.
      • simply_z Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:29
        A gdzie pantera w turkusie?
        • jammer1974 [...] 06.05.23, 16:48
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • simply_z Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:55
            Ale to bylo niewinne pytanie🤣
            • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 17:13
              Nie skomentowalan twojego pytania tylko ciebie.
              Moje pytanie tez bylo niewinne.
              Bycie zlym i zlosliwym czlowiekiem sprawia ze czujesz sie bardziej wartosciowa? Innymi slowy- czy az tak jestes smutna i bezwartosciowa ze potrzebujesz takiego dowartosciowania?

• simply_z Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 17:28
                Hmm ale ja lubie turkusy i panterke, to taki wyraz uznania wrecz🐆🐆🐆💙💚
                • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:14
                  simply_z napisała:

> Hmm ale ja lubie turkusy i panterke

Kogo to obchodzi.
                  Twojego uznania tez nikt nie potrzebuje.
                  Jak juz co to raczej ty wspolczucia.
      • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 17:26
        jammer1974 napisała:

> A takie sobie zamowilam. Jeszcze nie dotarlo wiec nie wiem czy bede sfrustrowan
        > a czy zadowolona.
        Tam chyba powinny być opinie i zdjęcia na klientkach, to się zwykle bierze pod uwagę.
        • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:02
          Tak. Wzielam pod uwage. Zdjecia klientek sa bardzo obiecujace. Wiadomo ze kazda ma inna budowe ciala ale dziewczyny sa zadowolone. Wiec jestem dobrej mysli. Wiadomo ze nie bede wygladala jak 20letnia modelka 190cm ale licze ze bede sie w niej fajnie czula.
    • extereso Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:21
      Dżinsy balloon medicine, jak weszłam to nie wychodzę. Dwa t shirty z długim rękawem insomnia, klapki różowe desiqual. Wszystko bardzo udane zakupy
      • 11marlenka Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 15:58
        Już jakiś czas temu też dżinsy HW w Medicine. Niestety wzięłam o rozmiar za duże, ale i tak w nich chodzę, a są tak cudownie mięciutki i przyjemne w noszeniu, że chyba pójdę po drugie..
      • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 19:10
        extereso napisała:

> Dżinsy balloon medicine, jak weszłam to nie wychodzę. Dwa t shirty z długim ręk
        > awem insomnia, klapki różowe desiqual. Wszystko bardzo udane zakupy
        Te? Czy to w miarę miękka bawełna?
        • extereso Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 07.05.23, 13:44
          Tak, gruba ale miękka.
    • rosie Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:31
      Płaszczyk wiosenny, potrzebowałam czegoś bardziej eleganckiego niż parka z kapturem. 320zł za akryl z 10%domieszką wełny, drogo ale mus był. Dżinsy momfit, lubię ten krój, chociaż wciąż szukam takich z dłuższą nogawką, te które kupuje niestety kończą się kilka cm nad kostką. Trzy T-shirty w pepco, te najtańsze. Potrzebuję jeszcze jakieś fajne spodnie dresowe i bluzę z kapturem rozsuwaną.
      • extereso Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 14:37
        Zobacz nubee. Z bluzami to mam tak że zaczynam je lubić po wielu praniach, ale spodnie uwielbiam od razu i do końca
    • pepsi.only Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 15:00
      Wczoraj kupiłam sukienkę.

Wczoraj okazało sie, że na dziś potrzebuję zwiewną, letnią sukienkę, bo impreza w plenerze i jest to impreza tematyczna. A w szafie , no nie, takiego stroju to ja nie miałam. Nie jestem sukienkowa.
      (o imprezie wiem od bardzo dawna, ale że jest strój wymagany...to na ostatnią chwilę dowiedziałam się)
      Więc szybki wypad do sklepu, bez cienia wiary, że akcja powiedzie się, i tadam, udało się. Upolowałam sukienkę zwiewną, lekką i całą z POLIESTRU tongue_out
      big_grin big_grin big_grin
      No i teraz okazuje się, że zjeb.a się pogoda, ciekawe co z tego pleneru wyjdzie, może być ...zabawnie, raczej napalimy w kominku, a nie wokół basenu będziemy latać wink

Nie dam zdjęcia, bo na stronie wygląda totalnie nieciekawie, patrząc na fotkę ze sklepu w życiu nie kupiłabym tej kiecy. Ja przede wszystkim jestem niższa, i sukienka jest na mnie maksi, a na modelce .... ech... no antyreklama
    • mayaalex Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 15:15
      Ostatnio to niczego nie kupilam, jakos nic mnie nie zachwyca, akurat w tej chwili niczego tez nie potrzebuje. Tzn potrzebuje prochowca ale jakos nie moge znalezc takiego, ktory by mi najbardziej pasowal. Pewnie przydalaby mi sie jeszcze jakas letnia sukienka ale na razie pogoda jest tak beznadziejna, ze chyba doczekam przecen.
      Zamiast wyprawy do galerii lepiej mi robi spacer po parku albo kawa i gazeta/ksiazka w kawiarni (nie musi byc Hlasko smile
      • steel.tape Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 15:53
        Dwie lniane koszule tatuum,kilka gładkich t shirtów tamze, spodnicę lnianą ,chinosy w roznych kolorach bezowe,czarne,białe,błekitne,sukienke lnianą /so-me/,sweter / so-me/,buty w kwiatki zapato, mokasyny czarne ,płaszcz prochowiec, a i trzy pary sandałów ,sweter z arana wink sporo rzeczy wyrzuciłam ,bo schudlam .
        • nuta15 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:20
          Krótki beżowy trencz, dwie koszulki z długim rękawem w paski biało granatowe i biało czerwone, dwie bluzki z krótkim kimonowym rękawem, dwa wakacyjne tshirty z nadrukiem, letnią sukienkę koszulową białą w niebieski wzór, trzy pary butów granatowe czółenka, niebieskie mokasyny i sandałki cichobiegi beżowe ze złotym połyskiem, nie byłam przekonana do tego koloru, ale są mega wygodne.
    • homohominilupus Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 15:56
      Galeria to jest sztuki 🤪
      • pepsi.only Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 07.05.23, 12:41
        No jednak niekoniecznie tongue_out
        galeria
        A poza tym, to tak konkretnie, może autorka była tutaj:

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d0/e0/57f61d38bdb84_o_large.jpg
    • szarmszejk123 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:13
      W zeszlą sobotę pojechaliśmy na zakupy i kupiłam tylko dwa zwykle t-shirty, bo jakość szmat jest tragiczna a w stosunku do ceny to już kompletnie nieopłacalne.
      Dobrze, że mam jakieś przedciazowe dżinsy na strychu:p
      • abasia0 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:18
        Hmm...botki ocieplane zimowe
      • wiosennedni5 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:38
        Niestety, to prawda z jakością, dlatego tak się nie chce , a w czymś trzeba chodzić. Ostatnio najczęściej zamawiałam z Zary i odsyłałam, bo jakoś sprawnie to działa u nich.
      • szarmszejk123 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 07.05.23, 13:24
        Wczoraj przyszły dwa staniki z Kingi i leżą idealnie, więc przynajmniej tu sukces :p
    • simply_z Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:35
      W galeriach nic nie kupuje ostatnio poza bielizna i butami. W lokalnych butikach zakupilam za to trzy pary materialowych spodni na wiosne/lato, jedne cienkie, jasne dzinsy, dluga sukienke typu szmizjerka w bezowym odcieniu, jasny t-shirt i bezowe skorzane trampki.Jest nadal chlodno i ciagle pada, wiec nie wiem kiedy zaloze cos lekkiego.
    • lucadimontezemolo Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:36
      Kupiłam białe vansy, bo para z zeszłego roku ma dziurę. I spodnie dresowe reeboka, też na wymianę. Mam za dużo ciuchów i nic na wiosnę/lato nie kupuję.
      • wiosennedni5 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:39
        Mi właśnie brakuje zawsze takich letnich ubrań.
        • simply_z Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:43
          Najlatwiej jest w sumie takie kupic,ja mam problem zima i pozna jesienia, bo nie cierpie tych ton szmat na grzbiecie.
    • triismegistos Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 16:45
      Jedwabną bomberkę, kolejne welurowe dzwony, dzwony w jakieś psychodeliczne maziaje i kilka crop topów.
      Poluję na jakieś zwiewne spodnie, i kimona, najlepiej z jedwabiu i bluzy rozpinane.
      • extereso Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 07.05.23, 14:42
        A jaka i gdzie bomberkę? Brzmi obiecująco.
    • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 17:23
      Czapkę. Zimową. Teraz, bo klasyczna, fajny kolor, przeceny dość duże, a raczej dożyję następnej jesieni i zimy.
    • kropkaa Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 17:43
      Na zdjęciu nawet podoba mi się ta kiecka, ale 5 stów? 100% poliester poza tym.
      Także na razie tylko jedwabny top nabyłam.
      I obrus lniany w H&M Home; nie wiem, czy potrzebuję, ale kolor ładny (czerwone wino) i cena super (119 zł). Po 89 też były, ale blady błękit do niczego mi nie pasuje.
      Mam na oku jesczcze idealne, klasyczne dżinsy, ale cena tak skandaliczna, że czekam na obniżkę.
      Generalnie kupuję mało, raczej skupiam się, by dana rzecz była na lata.
      • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 17:57
        Wszystko teraz z plastiku produkuja.
        • georgia.guidestones Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:00
          jammer1974 napisała:

> Wszystko teraz z plastiku produkuja.
          Da się znaleźć wiskozowe sukienki z podszewka z wiskozy, ale trzeba poświęcić troche czasu.
          • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:10
            No wlasnie. Trzeba polowac. Bo ta masa calkiem ladnych wizualnie ciuchow jak sie wczytasz to okazuje sie ze jak ci sie trafi choc w 20%bawelna to masz niebywale szczescie. Plastik zalewa swiat. Ciekawa jestem jak ten caly polyester sie rozklada w przyrodzie. Czy 100lat mu starczy.
            • kropkaa Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:32
              Wczoraj widziałam przepiękną sukienkę na wystawie, no po prostu boska. 950 zł cena outletowa, 100% poliester.
              No przynajmniej na wiskozę liczyłam.
              • jammer1974 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:41
                Sliczna!
                • kropkaa Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:45
                  Zwiewna, lekka, na lato idealna.
                  No niby nie był to poliester rodem z sieciówki, ale mimo wszystko.
          • niemcyy Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:46
            Tak, da sie znalezc. Ja kupilam z wiskozy, z poliestru zwlaszcza na lato mooooze za darmo bym wziela.
    • ardzuna Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 18:03
      Kup sobie z drugiej ręki za grosze. Można znaleźć perełki.
    • liliawodna222 Re: Odzieżowo - co kupilyscie ? 06.05.23, 20:09
      Kilka bluzek z krótkim rekawem, niektore sportowe, niektóre trochę elegansze wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka