Dodaj do ulubionych

Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywka?

07.05.23, 10:17
Poddałam włosy dekoloryzacji, na to farba, jest ok.
Po myciu stosuję maskę na 3-4 minuty, zmywam i gdy susze suszarką włosy mam jak siano, puch, cholera wie, jak to nazwać, próbuję jedwabiu w sprayu, nic nie daje. Ratunku bo oszaleję.
Jak pomóc włosom, co z nimi zrobić.
Polecicie jakąs odżywkę bez spłukiwania, żeby włosy się nie puszyły, ale żeby odżywka też ich nie obciążała....
Obserwuj wątek
    • leosia-wspaniala Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 10:29
      Onlybio: onlybio.life/hair-in-balance-by-onlybio-odzywka-bez-splukiwania-150ml.html
      • zalamana_50 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:58
        leosia-wspaniala napisał(a):

> Onlybio: onlybio.life/hair-in-balance-by-onlybio-odzywka-bez-splukiwania-150ml.html

Widziałam ja w drogerii, spróbuję
        • livia.kalina Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:19
          Zdecydowanie jej nie polecam. Kupiłam, próbowałam używać, włosy po niej puszą się jeszcze bardziej i ma (jak dla mnie paskudny zapach). Mam średniopory.
    • homohominilupus Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 10:36
      A że tak zapytam... po co robi się dekoloryzację i na to kładzie nowa farbę? Nie można się jakiś miesiąc przemęczyć z nieudanym kolorem?
      • aqua48 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 10:40
        homohominilupus napisała:

> A że tak zapytam... po co robi się dekoloryzację i na to kładzie nowa farbę?

Jeśli chcesz szybko i radykalnie zmienić kolor z ciemnego na jasny to najpewniejszy sposób. Ale bardzo niedobry dla włosów.
        • homohominilupus Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 10:49
          No otóż. Po co włosy masakrować? Nic dziw, że się puszą.
          A może olejowanie by pomogło? Albo glutek z siemienia lnianego?
        • chatgris01 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:13
          Jak ten nieudany kolor to wlasny naturalny, to przeczekany miesiac nic nie da tongue_out

Przy zmianie z naturalnie ciemnych na jasny blond sama farba nie wystarczy, trzeba wczesniej zrobic dekoloryzacje, zeby wyciagnac ciemny pigment, inaczej zamiast blondu wyjdzie pomarancz.
          • homohominilupus Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:26
            Aaaa, myslalam ze dekoloryzacja to zabieg na nieudaną farbę 🙈
            • chatgris01 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:32
              Na farbe tez, ale nie tylko.
            • 35wcieniu Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:54
              No bywa, ale wtedy też ten miesiąc niczego za bardzo nie zmienia.
              • zalamana_50 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:58
                W jakim celu miałabym czekać miesiąc skoro chciałam rozjaśnić z mysich na jaśniejszy odcien?
    • joaz Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:13
      Odżywka proteinowa Onlybio w tubce.
    • mikams75 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:40
      nalozyc odzywke przed myciem, umyc szamponem glownie skore glowy, splukac, nalozyc maske/odzywke moze inna niz masz teraz, splukac, wetrzec troche olejku arganowego. Moze pomoze.
      • zalamana_50 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:46
        Może inna niż mam teraz, a jaka polecasz?
        • mikams75 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:57
          to jest bardzo indywidualne i jest mnostwo teorii o odzywkach proteinowych, nawilzajacych i natluszczajacych i rownowadze pomiedzy nimi. Poszukaj wlosingowych watkow, ja wymieklam z tym tematem. Anwen bezowa jest niezla. Mam tez jakas aloesowa. Obecna odzywke zuzyj na przed- myciem jesli nie spisuje sie po myciu.
          Poza tym lubie cantu aktywator lokow jako odzywka bez splukiwania, trzeba brac odrobine, wielkosci groszku, rozetrzec w dloniach i wgniesc w podsychajace wlosy. Proste wlosy tez dobrze odzywia, nie trzeba sobie tym aktywowac lokow.
    • magrathh Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:50
      Tylko k18. Miałam ten sam problem i podziałało super. Kup na początek tę 5 ml i postępuj zgodnie z instrukcją, nie nakładaj jej zbyt dużo. Tubka starcza na ok 5-6 razy.
    • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:52
      Może jedwab na włosy? Słyszałam, że jest super.
      • 35wcieniu Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:55
        Płacą ci od wpisu?
      • zalamana_50 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:56
        lajla.l napisał(a):

> Może jedwab na włosy? Słyszałam, że jest super.

Czytanie postu startowego że zrozumieniem, proszę
        • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:02
          Nie wiem o co chodzi.
          Jedwab do włosów. Świetnie sprawdzi się przy problemach z puszeniem, szorstkością czy przesuszeniem, ponieważ ma silne działanie wygładzające. Po jego zastosowaniu fryzura ma bardziej jednolitą strukturę oraz zyskuje blask.
          • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:03
            To cytat.
          • snakelilith Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:12
            lajla.l napisał(a):

> Nie wiem o co chodzi.
            > Jedwab do włosów.

Jedwab do włosów? Podaj markę, sprawdzimy skład. Bo większość tzw. jedwwabi, to przaśny silikon z dodatkiem zwierzęcego białka, które z jedwabiem nie ma nic wspólnego. A wiele produktów nawet tego białka nie ma, jest tylko silikonem. Przy zniszczonych doszczędnie włosach nie ma co ratować, więc pewnie nawet ja, przeciwniczka silikonu, sięgnałaby po silikon, ale nie nazywałabym szumnie tego jedwabiem i wzięłabym coś taniego z drogerii, bo to jeden uj. Szkoda tylko, że odrastające włosy też tego silikonu dostaną, bo nigdy nie miałam tak fatalnych włosów, jak w czasie, gdy używałam produktów z silikonem.
            • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:15
              ? Nie wiedziałam!!
              Kiedyś kiedys jedna dziewczyna miała cudowne włosy, lsniace sprężyste dlugie i powiedziała mi że to jedwab... Silikon? Nie, dziękuję! A planowałam kupić za jakiś czas....
          • zalamana_50 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:17
            lajla.l napisał(a):

> Nie wiem o co chodzi.
            > Jedwab do włosów.

O to chodzi, że w poście startowym napisałam, że używałam jedwabiu w spraju. O to chodzi
            • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:21
              Wiem już to zauważyłam w podcie na dolewink
    • szarmszejk123 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 11:57
      To mojej koleżance z podobnym problemem uratowało włosy na tyle, że nie musiała ogolić na zero, a miala bardzo zjarane.
    • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:09
      A, dobra doczytałam twój post do końcawink jedwab znasz.
      Że swojej strony zdecydowanie odradzam suszenie. Albo kup suszarkę z super regulacja i małym strumieniem ciepla. Moja opcja na sytuację awaryjne: laze z mokrymi tak długo jak się da, potem ewentualnie dosuszam. Na wyjscie myjesz wcześniej. Proste, za proste? Mam bardzo zdrowe włosy, nic nie stosuje a farbuje. Ciepło szkodzi i wysusza. Zimą w pokojach jedt suche powietrze, a co mają powiedzieć włosy pod tym morderczym strumieniem?
      • zalamana_50 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:19
        No niestety, ja nie mogę sobie pozwolić na lazanie z mokrymi włosami jak długo się da. Nie widzę opcji wstawania 2 godz wcześniej żeby chodzić z mokrymi włosami 😆
        • lajla.l Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 12:22
          Spoko. Ja nie myje rano. Lubię łazić z mokrymi, jak w średniowieczu 😁
    • klementyna156 Re: Włosy po dekoloryzacji puszą się, jaka odzywk 07.05.23, 14:23
      A może nie to, że się puszą, tylko po prostu są spalone i wysuszone na wiór?
      Ja bym poszła do fryzjera po diagnozę. Jeśli tak - to nie ma rady, trzeba ściąć to, co spalone.
      A jak są do uratowania - zrobiłabym zabieg regenerujący u fryzjera, na początek. I zobaczyła, jaki jest efekt po. Jeśli jest lepiej - no to masz rozwiązanie: albo kupić kosmetyki z takiego zabiegu albo, domowym sposobem: dowolna maska na umyte włosy, pod czepek i pochodzić na pół godziny. Ja widzę różnicę, ale nie mam spalonych włosów, tylko uwrażliwione po farbowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka