Dodaj do ulubionych

Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek

07.05.23, 13:02
Robię łazienkę i nie wiem jaka podłoga będzie pasować do takich płytek. Niebieska będzie jedna ściana, reszta to białe płytki. Z wizualizacji wynika że pasuje biało-czarna lub w jakieś wzory ale ja jestem mocno zachowawcza w urządzaniu i te niebieskie płytki to już dla mnie ekstrawagancja. Z drugiej strony nie chce żeby było mdło.
Odpada na pewno wszystko marmuropodobne.
Obserwuj wątek
    • abecadlowa1 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:06
      Ja lubię połączenie niebieskiego z drewnem. Tylko drewno nadające się do łazienki raczej drogo wychodzi. A te kafle imitujące drewno raczej wątpliwej urody
    • bruy-ere Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:18
      Beżowa, szara.
      Niektóre udające drewno wyglądają spoko.
    • koronka2012 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:19
      Z pewnością nie we wzory bo to co jest na kafelku jest wystarczające. Ładny ale trudny 😜
      Białe albo jasna szarość? Matowe. Niby pasuje też ciemny ale obawiam się że może być zbyt ponuro
    • aadrianka Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:23
      Mam podobne płytki, tylko bez tych czarnych maziajow, podłogę mam ciemnoszarą.
    • olpa7 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:31
      Tu ktoś położył taka podłogę i moim zdaniem pasuje. Ale pewnie po dwóch latach się znudzi.
      • extereso Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 14:29
        fajnie.
      • jednoraz0w0 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 15:17
        Dla mnie wygląda jak „nie mamy kasy na cały remont łazienki to kupmy na przecenie chociaż coś na prysznic”. Gdyby te niebieskie były gładkie to by mogło być fajne ale one są z zupełnie innej bajki, inny kształt, inna faktura, inny styl, jedne regularne geometryczne a drugie losowe gradienty.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:31
      Ja bym dała czarne jednolite, matowe. Czerń w odcieniu, jak na tych płytkach, przygaszona, taka bardziej w grafit/szarość, nie czerń bijąca o oczach.
      • e-ness Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 14:12
        Czarne do łazienki powiadasz😏
      • kk345 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 14:14
        Jako właścicielka czarnej podłogi w łazience nie poleciłabym tego rozwiązania wrogowi 😊 Kurz na kaflach widać kwadrans po umyciu podłogi.
      • berdebul Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 15:29
        O jezu i dostała kota przy wiecznym sprzątaniu czarnego matu.
    • tarantinka Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:32
      Nie wprowadzałaby trzeciego koloru. Masz teraz : biały, czarny i ten turkus/ niebieski. Tak, czarno - biała podłoga będzie idealna, wzór moze być klasyczny, zależy od łazienki, są przepiękne bialo czarne wzory. Druga opcja to znaleźć podłogę w odcieniu tej płytki, nawet lepiej ale trudniej, powinna być ciut ciemniejsza.
      • mikams75 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:41
        wlasnie tak jest u mnie - plytki na podloge sa niemal identyczne jak te, ktore sa czesciowo na scianie i bardzo podobny wzor do tych z tego watku. Swoja droga - bardzo polecam cos takiego na podloge, bardzo latwe w utrzymaniu czystosci.
        • snakelilith Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:46
          Ja bym wtedy chyba już w ogóle nie myła podłogi. Na takim kolorze niczego nie widać. big_grin
          Co jest w sumie ciekawym wyjściem, bo planuję remont łazienki i konserwatywnie myślałam o jasnej szarości na podłodze. Ciemny niebieski albo brąz w maziaje nagle stały się dla mnie bardziej atrakcyjne.
    • snakelilith Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:34
      Z tymi płytkami nic nie będzie mdło. Kolor jest mocny i wyrazisty, także trochę dyskusyjny, bo dla mnie osobiście do łazienki za ciemny i za chłodny, robi na mnie trochę wrażenie mokrej i zimnej nory, ale w połączeniu z białym i w dużym pomieszczeniu może się sprawdzić, a nawet wyglądać interesująco.
      Jeżeli chodzi o podłogę, to moim zdaniem najładniejszy byłby kontrast z beżem/taupe/brązem. Tu także podawane już drzewo mogłoby się sprawdzić. Dla mnie ten niebieski koniecznie wymaga ocieplenia.
    • livia.kalina Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 13:55
      Płytki przepiękne- każdy rodzaj drewnianej podłogi (lub imitującej drewno) będzie ok. Ja bym wybrała jasny.
    • kk345 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 14:15
      Drewno, lub płytki drewnopodobne
    • mid.week Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 15:35
      A jakie drzwi do tej łazienki?
      • olpa7 Re: Jaki kolor podłogi do niebieskich płytek 07.05.23, 15:38
        Wszędzie mam białe więc tam też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka