Dodaj do ulubionych

Jak tam wasz weekend?

07.05.23, 19:25
U mnie drinking, eating, a na koniec okazuje się, że wydałaś tyle kasy, że koniec końców lądujesz w kurnej chacie, ale masz za to chociaż nowy home office spot😁🙈
Obserwuj wątek
    • abidja Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:28
      Pieknie. Zazdroszcze ale tylko troche.
      Bo choc u mnie zimniej, to tez slonce ,duzo slonca.
    • alpepe Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:29
      Super, a ja dziś uprawiałam turystykę cmentarną. Na popołudniowy spacer wybraliśmy się na cmentarz, gdzie obczaiłam superwygodne leżanki. Bardzo nam się tam dobrze leżało. Jakby ktoś chciał obejrzeć, Waldfriedhof 12459 Berlin, idzie się do końca i nieco w lewo, jeszcze przed sadem.
      • zoe1978 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:08
        Mapa podpowiada, ze Oberschöneweide?
        • alpepe Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 09:03
          tak
    • heca7 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:34
      Słabo. Mam jelitówkę więc źle się czuję, wszystko mnie boli. Nie wyspałam się bo mam od wczoraj. Do tego jest mi strasznie zimno. Jedno co dobre, że mąż wreszcie po trzech latach od wybudowania szklarni dorobił do niej drzwi wink Tzn można było wejść przez odsuwane szklane ale brakowało drewnianych. No i bardzo bym się ucieszyła bo fajnie wyszły tylko... dlaczego do k... y trzy lata musiałam czekać?!?
      • extereso Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:44
        Nienawidzę jelitowej. Ciesz się że mija, ja z kolei smucę się że czas mija, bo koniec weekendu.
        • heca7 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:35
          extereso napisała:

> Nienawidzę jelitowej. Ciesz się że mija, ja z kolei smucę się że czas mija, bo
          > koniec weekendu.

Ja się nie tyle smucę, że mija co denerwuję. Bo syn jutro maturę z matmy pisze.
      • mysiulek08 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:53
        phi, 3 lata to jakby wczoraj tongue_out ty wiesz ile ja czekam na podlaczenie zmywarki pod blatem?
        • heca7 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:34
          big_grin Ile?!
          • mysiulek08 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:58
            szosty rok idzie 😂 najpierw rok stala sobie opakowana, bo 'juz za momencik' potem byl, genialny w swej prostocie, pomysl postawienia jej na blacie i prowizoryczne podlaczenie wody i odplywu i ta prowizorka trwa i trwa i trwa..
            • inny.kwiatek Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 02:27
              Prowizorka się zawsze mści, trwalsza niż karaluchy
              • mysiulek08 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 02:57
                to jest nawet nienajgorsza prowizorka, bardzo solidnie zrobiona tongue_out, w pelni profesjonalnie wycieta dziura w zlewie zeby pobor wody dobrze dzialal i calkiem ladne sznureczki powiazalam, coby rura odplywu nie lezala luzem w komorze zlewozmywaka, tak jak to bylo pierwotnie wink
                i nawet mi tych 60 cm blatu nie brakuje a powiem ci, ze ladowanie i rozladowywanie jakies takie przyjazniejsze dla kregoslupa jest (z tym, ze ja rzadko rozladowuje)

wiem, wiem, ze emateczki fachowca poleca, ale
                - czilijski maestro predzej by pol kuchni zrujnowal przy probie montazu pod blatem albo porzucil robote w polowie
                - roboczogodziny wspoldomownikow sa cenne i niech lepiej zarobia jeszcze wiecej kasy 🤣 a zwmywarke sie porzadnie zamontuje w nowym domu tongue_out
                • heca7 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 08:22
                  Aaa, dlatego niedawno wspomniałaś w innym wątku, że masz zmywarkę na blacie i świetnie się sprawdza. Przez chwilę się zastanawiałam czemu na blacie skoro masz dużą kuchnię?... Teraz rozumiem wink
                  • mysiulek08 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 08:53
                    kuchnia duza i calkiem wygodna, tylko najwyrazniej projektowala to osoba gotuja chyba tylko wode na herbate, zeby wstawic zmywarke pod blat trzeba demolowac caly ciag mebli na jednej scianie, pozbyc sie praktycznych szuflad i szafki cargo i do tego zeszlifowac 0,7cm blatu od spodu ( albo skuc kafle) a blat z cudownego endemicznego drewna
            • taje Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 16:11
              Ha, to prawie jak u mnie. Za każdym razem jak proszę męża o jakąś drobną robótkę to słyszę: przecież pamiętam, nie musisz mi przypominać co 6 miesięcy big_grin big_grin. A jak zapowiadam, że w końcu kogoś zatrudnię skoro nie ma czasu (a ja nie umiem) to foch.
              • jednoraz0w0 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 17:28
                Ależ na to są dwa błyskawiczne sposoby, albo zabierasz się za to sama i wtedy on natychmiast dostaje wzmożenia bonom to zrobi lepiej, albo prosisz o pomoc jego najlepszego kumpla.
                • taje Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 18:44
                  big_grin big_grin
    • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:42
      Całkiem smacznie to jedzenie wygląda.
      U mnie głównie drinking.
      Gorąco jak w piekle, szlag.
      A, modliszkę wczoraj spotkaliśmy. Jak ona fajnie kręci głową. Czad!
      • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:46
        Aha, oprócz drinking jeszcze reading. Żeby nie było.
        Nową książkę zaczęłam.
      • nenia1 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:37
        ale super modliszka 😍 z gatunku dziwnych owadów to w zeszłym roku w Słowenii, takie wielkie coś przysiadło na parkingu, na samochodzie.
        • default Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:43
          Ale piękny ! (piękna ?) Wiesz może kto to ?
          • nenia1 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:55
            fakt, przepiękna, i bardzo duża. Jak się przyjrzeć to odwłok i skrzydełka w części wewnętrznej wyglądają jak pokryte futerkiem. Wzięłam ją na rękę i przeniosłam dalej na trawę bo siedziała na parkingu hotelowym i nie chciałam, żeby ktoś ją rozjechał. Wyszło mi, że to jedwabnik japoński. Zaaklimatyzował się w części Europy, między innymi na Słowenii właśnie.
            • default Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:17
              Fantastyczna, robi wrażenie.
              Do mnie się kiedyś taki motylek przyczepił - dosłownie! Łaził mi po dłoni i wcale nie chciał odlecieć, nawet gdy potrząsałam palcami.
            • heca7 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:36
              Piękna! Na stacji benzynowej w Cro taką spotkaliśmy smile
        • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:57
          Wielkie to!
          Geigo by pewnie wiedział/a co to za stwor
          • geigo Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 20:52
            Tak, to jedwabnik dębowy japoński (Antheraea yamamai). Zostały sprowadzone w XIX wieku do Słowenii z nadziejami na wykorzystanie w przemyśle jedwabniczym, część motyli uciekła i zadomowiła się, rozprzestrzeniając później na południową Europę. Osobnik Neni to samiec, można poznać po tych pięknych pierzastych czułkach.

I jeszcze identyfikacje do kompletu - motylek Default to któraś z przeplatek z rodzaju Melitaea - one potrafią się przyczepić, gdy są zainteresowane ludzkim potem smile (rusałki chętnie korzystają z niego jako ze źródła mikroelementów). A modliszka Homohomini to Empusa sp. - jeśli obserwacja hiszpańska, to będzie E. pennata.
            • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 22:30
              geigo napisała:

> Tak, to jedwabnik dębowy japoński (Antheraea yamamai). Zostały sprowadzone w XI
              > X wieku do Słowenii z nadziejami na wykorzystanie w przemyśle jedwabniczym, czę
              > ść motyli uciekła i zadomowiła się, rozprzestrzeniając później na południową Eu
              > ropę. Osobnik Neni to samiec, można poznać po tych pięknych pierzastych czułkac
              > h.
              >
              > I jeszcze identyfikacje do kompletu - motylek Default to któraś z przeplatek z
              > rodzaju Melitaea - one potrafią się przyczepić, gdy są zainteresowane ludzkim p
              > otem smile (rusałki chętnie korzystają z niego jako ze źródła mikroelementów). A m
              > odliszka Homohomini to Empusa sp. - jeśli obserwacja hiszpańska, to będzie E. p
              > ennata.

Tak, hiszpańska!
              Kolejny raz wow, szacun za wiedzę.
      • taje Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 16:15
        Czy dobrze pamietam, że Ty gdzieś z okolic Barcelony? Rzeczywiście tak gorąco?? Mój starszy syn poleciał wczoraj ze szkoły ze swoją klasą z geografii badać jakąś rzekę pod Barceloną i chciał pakować kurtkę zimową!! Ledwo mu wyperswadowałam. A dzisiaj czytam, że w Hiszpanii już susza. Nie wiem, co oni tam badać będą.
        • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 22:35
          taje napisała:

> Czy dobrze pamietam, że Ty gdzieś z okolic Barcelony? Rzeczywiście tak gorąco??
          > Mój starszy syn poleciał wczoraj ze szkoły ze swoją klasą z geografii badać ja
          > kąś rzekę pod Barceloną i chciał pakować kurtkę zimową!! Ledwo mu wyperswadował
          > am. A dzisiaj czytam, że w Hiszpanii już susza. Nie wiem, co oni tam badać będą
          > .
          >

Kto, ja?
          Mam jakieś 300 km do BCN
          Gorąco,amy falę upałów jeszcze wcześniej niż rok temu. Na szczęście ma się nieco ochłodzić od środy, oby bo to nie są temperatury do życia.
          Ogólnie z rzekami to dramat. Zima była marna pod względem śniegu, wiosna prawie nie padało, górskie rzeki wygladaly w kwietniu jak w sierpniu.
          Wszyscy obawiają się lata, poprzednie było koszmarnie upalne, a teraz może być jeszcze gorzej.
    • liliawodna222 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:45
      U mnie weekend bardzo nieciekawy. Wczoraj dosłownie cały dzień sprzątałam (a było co sprzątać wink ), a dziś lenie się, łażę w dresiku, nawet z psem nie wyszłam. Muszę ufarbować włosy i to będzie cała moja działalność. Rodzina też zgnuśniała big_grin
    • inez21 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:48
      Ooo jak masz pięknie i cieplutko😆 u mnie weekend różnie...głównie urodzinowo i imprezowo a dziś chill w plenerze choć aż tak ciepło niestety nie było🤪
    • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:53
      To całkiem jak u mnie: drinking, eating, kurniejsza chata
      • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:55
        Pierogi 🤩
        A co tam w słoiczkach pysznego? Kompocik?
        • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:58
          Wygłupiam się smile to nie zdjęcia z dziś w słoiczkach jest zakwas buraczany od świątecznego barszczu. A do kurniejszej chaty dziś strach by było jechać, Ti fragment ruin zamku w Złotym Potoku w Ukrainie.
          • boogiecat Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:13
            Popatrzylam na te dobra i zglodnialam oraz zatesknilam za moja slowianska dusza.😺
      • alpepe Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 19:59
        To ostatnie na Jurze, to jak się z gazetą i bei spotkałaś?
        • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:02
          Patrz wyżej wink
      • bywalec.hoteli Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:56
        Mam pytanie: co daja te serwetki z koronka zawiązane na woreczkach od słoików?
        • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:07
          Nie mogę ci odpowiedzieć bo mnie wygasiłeś przecież, nie pamiętasz?
          • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:58
            Haha!
            Ja mu odpowiem: serwetki z koronką są dla picu.
          • kk345 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:01
            Gdybyż, ach gdybyż nie wygasił, mógłby nawet obejrzeć wstawione przez ciebie zdjęcia serwetek na słoikach- a tak, żal... big_grin
            • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:03
              Prawda? 😆😆😆
          • bywalec.hoteli Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:43
            daniela34 napisała:

> Nie mogę ci odpowiedzieć bo mnie wygasiłeś przecież, nie pamiętasz?

To tak nie działa. Jak ktoś cię wygasi to możesz odpowiadać na jego posty, on nie może odpowiadać na twoje. Nie dziękuj.
            • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:46
              No ale co mam się produkować skoro nie przeczytasz mojej odpowiedzi? Bo przecież mnie wygasiłeś czyż nie? 😁😁😁
              • kropkaa Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:54
                Był niezalogowany 🤣
              • bywalec.hoteli Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:14
                daniela34 napisała:

> No ale co mam się produkować skoro nie przeczytasz mojej odpowiedzi? Bo przecie
                > ż mnie wygasiłeś czyż nie? 😁😁😁

To tak nie działa. Skoro mogłem ci odpisać, to znaczy, ze nie jestes u mnie zablokowana. Dawaj jak masz jeszcze jakieś pytania, wytłumaczę ci.
                • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:23
                  No jak to, przecież pisałeś, że mnie wygaszasz??? Czyżbyś zrobił z gęby cholewę? Oj to nie mam ochoty ci odpowiadać.
                  • bywalec.hoteli Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:44
                    daniela34 napisała:

> No jak to, przecież pisałeś, że mnie wygaszasz??? Czyżbyś zrobił z gęby cholewę
                    > ? Oj to nie mam ochoty ci odpowiadać.

Tak to nie działa. Jak kogoś wygasić, to możesz potem go zapalić ponownie. Nie jest to zmiana nieodwracalna. Zdarza sie ze człowiek podejmuje decyzję o odblokowaniu zablokowanego wcześniej nicka.

Jak masz jakieś inne pytania, to pisz śmiało, wytłumaczę Ci po raz czwarty, piąty, dziesiąty…

Przy okazji, Danielo, powiedz prosze jaka miałaś ocenę z matematyki i fizyki na świadectwie maturalnym bo o zdawanie tego na maturze to Cie bym nie posądzał.
                    • kropkaa Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:46
                      >Tak to nie działa. Jak kogoś wygasić, to możesz potem go zapalić ponownie. Nie jest to zmiana nieodwracalna. Zdarza sie ze człowiek podejmuje decyzję o odblokowaniu zablokowanego wcześniej nicka.

No tego nie ogłaszałeś 😂🤣😂
                    • daniela34 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:47
                      No ale ja nie mam ochoty odpowiadać jak ty tak raz wygaszasz a raz odgaszasz. Odpiszę a ty akurat znowu wygasisz. Nie chce mi się
                      • kk345 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:48
                        big_grin
                      • bywalec.hoteli [...] 08.05.23, 00:18
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • auksencja15 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:00
        Chce to zjeść
    • jkl13 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:04
      Dzisiaj cudowna pogoda, ciepło, 20 stopni, słonecznie, cały dzień spędziłam w ogrodzie. Za to dla równowagi wczoraj było kijowo, zimno, 10 stopni, padało. Więc bilans weekendu wynosi zero smile
    • panna_lila Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:11
      Gdzie tak miło?
    • nenia1 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:26
      U mnie bajka, rano niemalże lato, Kaiserschmarrn na śniadanie, później zima, jeszcze później zatrzymała nas lawina (podobno kontrolowana, ale chyba się trochę wymknęła spod kontroli) i zrobiła się niemalże impreza towarzyskie na drodze. A na koniec obiado/kolacja na ciepło. I powoli czas wracać do domu.
      • al_sahra Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 03:23
        Piękne krajobrazy!

Aż wygooglałam Kaiserschmarrn, bo nie znałam tego specjału, a wygląda zachęcająco. Wikipedia podaje, że to był popularny deser w różnych krajach cesarstwa Habsburgów, ale nie wspomina o Polsce. Czy to było znane np. w Krakowie? Ktoś wie? Daniela?
        • mysiulek08 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 04:56
          tak, jako omlet cesarski, Makłowicz w któryś 'podrozach kulinarnych' gawędził o tym omlecie

babcia mi robiła, że niby królewski 😂
          • al_sahra Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 20:10
            No popatrz, nie wiedziałam o tym.

U mnie w domu robiło się omlet “grzybek”, zwykle podawany na słodko, ale widzę, że przepis się trochę różni. I nie był porwany na kawałki.
            • mysiulek08 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 20:29
              babcia rwala zeby slodkiego sosiku wiecej sie dziecku wchlonelo wink
    • szmytka1 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:30
      Czuje się jak koń po westernie, babeczki, ciasto i to. A ja nawet na święta nie bardzo pieke. Wypiek spotkał się z krytyka, bo nie chce jagód i czemu biały. Sprawę uratowały kolorowe paprochy i srebrne perełki. Czekam na pochwalę ematki jakiejś i mam nadzieję, że się nie rozpłynie.
      • kamin Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:55
        Chwalę. Szczerze. Nigdy nie zrobiłam żadnego tortu.
        • szmytka1 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:57
          Dziękuję, ja nie robiłam od kilku lat, a manualnie zbyt zdolna nie jestem, cukierniczo tym bardziej nie
      • alfa36 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:16
        Na pewno jest przepyszny, bo domowy. Ja kupuję czasem ciasto od polecanych kobietek, które w domu pieką, głównie na imprezy ale coraz częściej to tak wygląda, że właśnie wygląda, ale już gorzej (niż kiedyś) smakuje.
        Dlatego chwalę 🙂
        • szmytka1 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:15
          Dzięki, sama śmietana z mascarpone, trochę cukru pudru, w środkowej warstwie śmietana z galaratetka malinowa na piankę ubitą. Że sztuczności to kolorowe paprochy. Chociaż kto wie, co w tych smietanach siedzi
          • homohominilupus Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 23:56
            szmytka1 napisała:

> chy. Chociaż kto wie, co w tych smietanach siedzi

Pewnie sam diabeł 😈
            • szmytka1 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 07:02
              Pewnie nie czytasz nigdy skladow? Czasem są zagestniacze, a niby ma być zwykła śmietana...
              O soli drogowej jako spożywczej nie słyszałaś i podobnych aferach. Ja już do niczego 100% zaufania nie mam
    • jednoraz0w0 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:48
      Te ażurowe ściany są z kokosowych liści?
    • default Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 20:56
      I w weekend, i przedtem, od kilku dni ten sam scenariusz codziennie: spacery do lasu, trochę pracy w ogrodzie, czytanie (nadrabiam zaległości, mam dużo kupionych i odłożonych "na potem" książek - wreszcie przyszło to "potem" 🙂).
      Wczoraj tylko trochę inaczej, bo wybraliśmy się z mężem na zakupy ciuchowe, głównie dla niego - dwie kurtki, bluza, adidasy. Ja tylko dwie pary butów, jedne do spacerów, bardzo wygodne (choć wg emamy niewątpliwie "babciowe" 😛), drugie - tekstylne baleriny. Oraz mięciutką, kolorową ni to koszulę nocną, ni to domową sukienkę - nieważne, grunt, że rozkosznie milusia do ciała i wygodna.
      • boogiecat Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:04
        Czesc Default, cos mam wrazenie, ze w koncu przeszlas na emeryture!
        • default Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:19
          Jeszcze nie, ale już trenuję 😄
          • boogiecat Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:31
            A bo mialam gratulowac😀

Ty sobie zartujesz, ale taki trening to nieglupi pomysl.
    • sandy_cheeks Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:03
      U mnie było dość aktywnie, wczoraj pojechaliśmy na wieś i poradziliśmy wszystkie planowane warzywa, potem grill i zakupy.
      Dziś relaks i spacer nad zalewem, po powrocie do domu zarezerwowalam wakacje i opłaciłam zaliczkę. Będzie low budget Grecja. Wzięliśmy standard podstawowy i wyszlo o 9k taniej niż Wyspy Kanaryjskie, które były w planie. Niestety ceny podskoczyły do jakichś chorych. Hotel w którym byliśmy w zeszłym roku jest o 4,5 k droższy w tym samym terminie i standardzie, jakaś masakra 😵‍💫
      Zarezerwowałam kameralny apartament na wyspie Samos, tylko jeszcze urlop w wybranym muszę ogarnąć i trzymać kciuki, żeby córka planowo zakończyła rekrutację do LO…
    • marta.graca Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:04
      U mnie zielono 🙃
      • simply_z Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:26
        Toskania?:o
        • marta.graca Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 08:18
          Ofkors❤️
    • primula.alpicola Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:04
      Piękne fotki!
      Dziwny. Miałam zjazd energetyczny, wqrw niewiadomonaco, i potrzebowałam samotności, i ją sobie zapewniłam szlajając się po różnych dziwnych miejscach.
      A teraz muszę nadrobić robotę🙄
    • boogiecat Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:09
      Zazdroszcze tego holmofisa.

U mnie z ciekawych rzeczy, to yyyy zupelnie nic kurde.
    • alfa36 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:19
      Mieliśmy rodzinną dużą imprezę. Mnóstwo przepysznego jedzenia, na odchodne talerz przepysznego ciasta. Dziś odpoczywamy. A od jutra trzeba będzie zacząć zrzucać te dodatkowe kilogramy.
    • kropkaa Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:33
      Przebąblowałam cały tydzień na czytaniu i nic nierobieniu.
      Rano wyjeżdżam na tydzień w delegację, nawet outfitów nie mam przygotowanych 🙈🙉🙊
      Mało jadłam, mało piłam, choć kończę długi weekend piwem.
      Kulturalnie zaczęłam "Cafe Luna" (matko, co za czad!) w Polonii, a skończyłam "Wokół nas morze ognia" w Polin (smutnie piękna wystawa, warto przeżyć).
    • zaspasniegowa Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:38
      Brakuje mi zdjęć z wycieczek rowerowych po Hiszpanii. Czy ta forumka jeszcze tu zagląda?
      • princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:09
        Kalafiorek? No wlasnie coś zniknela
        • zaspasniegowa Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:14
          Tak, właśnie. Szkoda.
      • primula.alpicola Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 07:37
        Niestety nie🙄
        • princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 16:07
          Tzn pod jakim nikiem wystepuje?
    • marusia_ogoniok_102 Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 21:47
      U mnie Wrocław, 17 kilometrów dookoła niego a mam zakwasy jakbym z 40 zrobiła.

Zaczęło się od zepsucia się wagonu z Warsem i 150 minutach opóźnienia, więc ała. Zamiast o wpół do dziesiątej byłam po dwunastej. Ale starczyło na obejście starego miasta, Most Pokutnic, Muzeum Archeologiczne, Panoramę Racławicką, Muzeum Narodowe (ale tylko jedno piętro, bo już zamykali...), Ostrów Tumski, Dzielnicę Czterech Wyznań, obiad i kawę.

Na zdjęciach doprawdy ciekawe żądanie ze strony Wrocławia, pan, który kazał namalować sobie portret, który może ruszać oczami (idę o zakład, że po to, żeby podglądać ludzi z drugiego pokoju), anioła zarzucającego chory riff, kościół-marzenie Asasyna i pięknie zarośnięte Muzeum smile

Pogoda średnio dopisała, ale przynajmniej nie padało tak mocno, zwiedzać się dało.

...byłby fajny weekend, ale jak wróciłam i się przebierałam, to zobaczyłam, że dookoła jednego z pieprzyków mam mocne zaczerwienienie. Był kontrolowany 29 marca i wszystko było okej, mimo jego asymetrii, więc nawet jeśli coś się dzieje, to chyba szybko się to wychwyci, bo na cięcie i histpat już się wklikałam, na środę... kurde, czułam od dawna, żeby go wyciąć. Ale ja bez przerwy tak czuję uncertain
      • smoczy_plomien Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 00:44
        Ładny ten Wrocław, znajome widoki, dziś właśnie opuściliśmy go po majówce smile Szkoda, że pogoda była dziś fatalna, bo miałam ochotę na ogród botaniczny, ale bombelki by mi przemarzły, a ja nie chcę chorych bombelków.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 01:40
          Też miałam ochotę, na to i na ogród japoński. Ale no cóż, pogoda niezbyt na ogrody. Następnym razem, zwłaszcza, że w botanicznym ponoć mieszkają kotki.
    • shellyanna Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:06
      Odpoczywałam po majowce 😁
    • czarna_sroka Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:14
      Słonecznie i fajnie. Było dużo spacerowania po mieście
    • princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 07.05.23, 22:17
      Swietujemy przy pieknej pogodzie koronacje krola. Rano poszlam z psem polazic po okolicznych parkach.
      Psiarze ktorzy normalnie pozdrawiali sie Hello czy Hi dzis mowili do siebie God Save the King.

Potem po poludniu byla masa imprez ulicznych. 55 tys podobno w calym uk. Pogoda dopisala. Ulica byla zamknieta proporczyki i flagi wywieszone, korony na glowach, poncz, sausage rolls i cheese rolls, bugery z wbitymi choragiewkami, piwo i Pimms no i quiche pieczone przez sasiadke oczywiście wg receptury królewskiej na ta okazje. Ja za zanioslam salatke owocowa z limoncello. Dzieciaki mialy zabawe, troche tanczyli starzy. Sasiad wywlokl telewizor i ogladalismy jak Kate i William laza i witaja sie z tlumami a takze w innych counties inni royalsi.

Wieczorem robiłam makaron a teraz ogladamy Coronation Concert. Wlasnie Andrea Bocelli spiewal a teraz Lionel Richie
      • samaasma Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 11:19
        Serio????
        Wszyscy piszą ze pogoda straszna była
        Czemu inni ubrani w kurtki i kalosze ?

Koronacja nie odbiła się za granica jakimś wielkim echem
        Bardziej śluby się sprzedawały

Po południu w niedziele dziecko przepytywałam ze stolic w Europie i krzyczało na mnie żeby nie pytać o UK bo to nie unia hahahahahah
        Jak żyć
        • princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 11:40
          >Serio????
          Wszyscy piszą ze pogoda straszna była
          Czemu inni ubrani w kurtki i kalosze ?

Cos ci sie pokrecilo, Pani.

Koronacja byla w sobote i padalo.
          Moj wpis jest o niedzieli jak i ten watek.

W niedziele po poludniu tak walilo slonce ze w krotkim rekawie chodzili ludzie i krotkich spodniach.

>
          Koronacja nie odbiła się za granica jakimś wielkim echem

Nie nie tylko z 4 watki na forum albo i wiecej. A forum i transmisje specjalna mieliscie haha.

>i krzyczało na mnie żeby nie pytać o UK bo to nie unia hahahahahah

Ile ma lat? Moze czas na nauke czym sie rozni mapa polityczna od geograficznej.

• samaasma Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 12:40
            Niom to było właściwie o stolicach UE
            To ja próbowałam oszukać i dawałam stolice dodatkowe jakichś Macedonii i UK
            Ale śmieszne było to oburzenie

No ciekawe jak takie małe dzieci w uk uczą się o Brexicir w sensie co tam pisze w podręczniku i jak im robią to pranie mózgu że dlaczego Brexit nastąpił i dlaczego są kolejki na stacjach benzynowych i puste Polki w sklepach Oraz dlaczego zlikwidowano Orient Express?

• princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 16:12
              Wiesz to nie jest znowu tak ze tym Orient Expressem w szerokim zakresie podrozowano by jakos ktos to odczul

Co do Brexitu to nie bardzo rozumiem co mialoby byc tajemnica. Jak siegam pamiecia Brytyjczycy zawsze mowili o EU per " na kontynencie".
              Kolejki to pare dni byly do stacji .

Zablokowaly cie ze masz inny nick?
              • samaasma Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 18:34
                ZablokowalA. Jak zwykle bez powodu.
                Napisałam skargę i się msci.
                Jestem prześladowana po prostu jak Diana i Harry i Meghan.
                • princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 18:48
                  Ktora? Ta co zwykle?

Osobiscie nie sadze by skargi cos dawaly
                  Tu tak jak w reszcie polski samowolka
                  • princesswhitewolf Re: Jak tam wasz weekend? 08.05.23, 18:48
                    *P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka