Dodaj do ulubionych

Dlaczego niektóre znane kobiety

07.05.23, 19:25
nie mogą wzbudzić powszechnej sympatii, pomimo, że na pozór mogłyby? Fakty świadczą na ich korzyść, a publika nadal na nie.

Myślę o osobach typu Camilla, Kożuchowska czy Lewa i innych im podobnych. Dlaczego opinia publiczna jest na nie?

Ja akurat doceniam Lewą i Kożuchowską, Camilla jest mi obojętna, ale rozumiem, że życiowo miała pod górkę. Lewa pomimo własnej pracy i starań wciąż zestawiana jest z Chodakowską, w sumie nie wiem, czemu (jest wiele innych trenerek fitness). Przecież mogłaby być jak inne WAGS, po prostu być i wyglądać, a ona pracuje na siebie, działa. Kożuchowska uchodzi za mało zdolną i irytującą, a przecież na świecie jest wiele gorszych aktorek. Ona jest pracowita, do tego stworzyła siebie jako ikonę mody. Camilla wiadomo, wciąż jest zestawiana z Dianą i nie ucieknie od tego (zawsze górą jest ten, kto umarł młodo), choćby stanęła na rzęsach. Może być dobrą żoną i dobrze wypełniać funkcje publiczne, a i tak uchodzi za tę złą.

Z drugiej strony wiele jest kobiet ogólnie znanych, które można by oceniać surowo, sądząc po ich czynach, a jednak publika je lubi. Zdradzają, kłamią, manipulują, a i tak są lubiane.

Więc jak to jest? Czemu akurat konkretne osoby są tak źle odbierane?

Natchnęły mnie przykre komentarze na portalu na P
Obserwuj wątek
    • szara.myszka.555 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:30
      Przecież tak samo jest że "zwykłymi śmiertelniczkami" - jedne lubimy, a inne nie, po prostu.
    • simply_z Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:33
      Lewą dobrze podsumowali dziennikarze, to wieczne popisywanie się na trybunach drogimi torebkami, lansowanie się z tancerzami, uśmiech jokera itd. Nie da się jej lubić.
      • angazetka Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:49
        Ci sami dziennikarze, którzy polują na jej zdjęcia z nową torebką i rozdmuchują lansowanie się z tancerzami?
        • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:45
          Ci sami, bo na tych zdjeciach zarabiaja.
        • kk345 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:28
          No weź, przecież wiadomo, że Lewa wchodzi na trybunę, machając torebką i biżuterią, no NIE SPOSÓB tego nie odnotować. Czego nie rozumiesz? big_grin
          • simply_z Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:12
            porównaj sobie kaka jak się zachowuje np, żona Messiego.
            • kk345 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 00:04
              Po co?
      • arthwen Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:43
        A to nie dziennikarze wyciągnęli chyba tylko jakiś były trener czy ktoś taki? Tzn mogę się mylić, bo tematy okołopiłkarskie omijam szerokim łukiem, ale coś mi tak mignęło...
    • heca7 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:35
      I jeszcze Urbańską dodaj do tego teamu wink
      • hosta_73 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 08:46
        O, też o niej pomyślałam.
    • liliawodna222 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:42
      Chyba też Rozenek zalicza się do tego grona.
      • abidja Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:50
        liliawodna222 napisał(a):

> Chyba też Rozenek zalicza się do tego grona.
        >

Ona duzo zrobila dla propagowania in vitro. Popularyzuje to w mediach.
        Ja ją lubie.
      • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 19.05.23, 20:39
        liliawodna222 napisał(a):

> Chyba też Rozenek zalicza się do tego grona.
        >
        Moze dlatego, ze jest glupia:
        www.plotek.pl/plotek/7,154063,29778648,ddtvn-rozenek-zaliczyla-straszna-wpadke-brak-profesjonalizmu.html
    • kandyzowana3x Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:43
      Akurat Kozuchowska i Lewa cenie i mam do nich duza doze sympatii. Obie panie odbieram jako bardzo pracowite i dazace do wyznaczonych celow, bardzo konsekwentne. Z ich pogladami moge sie niezgadzac, ale zdecydowanie szanuje i doceniam. Camile mniej, ale to glownie w zwiazku z niechecia do angielskiej arystokracji.
      • kk345 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:29
        Mam tak samo.
      • simply_z Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:14
        Kożuchowskiej pomaga Pis i radiomaryjkowy tatusiek, Lewa wylansowała się głównie na plecach męża ale ok, coś tam mimo wszystko osiągnęła, w porównaniu do innych wags.
        • thank_you Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 02:35
          Lewandowska wylansowała sie w tym samym czasie co Chodakowska, gdy polski fitness na YT raczkował. Dzięki polaryzowaniu Polek jedna i druga zdobyła popularność. Inne WAGs próbowały pójść ta droga, ale jakoś nie idzie, bo królowe są dwie.
      • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:17
        Ja tak samo, właśnie doceniam i dlatego nie rozumiem tego hejtu
    • gaskama Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:46
      Dlaczego niektóre znane KOBIETY ... opinia publiczna, która ich nie lubi to zwykle tez KOBIETY.

Zauważ, że są to zwykle bardzo ładne kobiety, takie które pozornie mają wszystko (kasa, kochajacy partner, dzieci, kariera). Może dlatego? Łatwiej lubić kogoś, kto jest przynajmniej trochę... wybrakowany.
      • 21mada Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:52
        >Łatwiej lubić kogoś, kto jest przynajmniej trochę... wybrakowany.
        Dokładnie. Powodem jest zwykła zazdrość. Ot i cała tajemnica.
      • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:18
        Ładnej kobiecie paradoksalnie może być trudniej
      • bene_gesserit Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 00:26
        Przecież jest cała masa atrakcyjnych kobiet, które nie skupiają tyle negatywnej uwagi. Boczarska, Książkiewicz, Grochowska - wszystkie z sukcesami, piękne, popularne.
        • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 08:13
          Co ciekawe na przykład mimo całej otoczki dużo bardziej lubiana jest Siwiec niż Lewandowska
          • kandyzowana3x Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 08:30
            Wydaje mi sie, ze z Lewandowska trudno sie identyfikowac. Ona przy swojej pracowitosci i dazeniu do celow jest po prostu az deprymujaca.
            • bene_gesserit Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 08:53
              Chodakowska jest co najmniej tak samo pracowita. I oczywiście, dotyka jej hejt, ale mam wrażenie, że o wiele mniejszy.

Doszukiwanie się jednego źródła niechęci w stosunku do różnych osób (jak to powyżej sugeruje Gaskama - że są zbyt idealne) nie jest trafne. Hejt jest zazwyczaj wypadkową kilku elementów kariery, np obecności w każdej lodówce, popularności dzięki popularności/układom/pieniądzom męża, publicznym opowiadaniu się po bardzo konkretnej stronie światopoglądowej i pewnie paru jeszcze innych spraw albo ich kombinacji.

Żeby być obiektem masowego hejtu, nie wystarczy być piękna, zamożną i sławną.
              • kk345 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 17:28
                >Chodakowska jest co najmniej tak samo pracowita. I oczywiście, dotyka jej hejt, ale mam wrażenie, że o wiele mniejszy.

Bo Chodakowska nie jest taka ładna, taka idealna. Łatwiej sobie wytłumaczyć w głowie "no pracowita, no figura ładna, ale twarz nieidealna" i już. A Lewa ma wszystko, to trudno wybaczyć.
                • bene_gesserit Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 23:01
                  Wszystko ma też wiele innych kobiet - i, o ile ich hejt dotyczy, to w zupełnie innej proporcji. Naprawdę trudno mi uznać, ze Lewandowska jest lepsza od np Mai Ostaszewskiej.
    • abidja Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:47
      Kożuchowskiej nie lubie za klamstwo na temat ciazy. Najpierw plotla bzdury o in vitro, wprowadzajac i zniechecajac mnostwo kobiet do tej procedury.
      Potem w wieku 41 czy 43 nagle z pomoca boza i dzieki glebokiej wierze zaszla w ciaze....ech....
      Oczywiscie, ani slowa ze skorzystala z in vitro ktore wczesniej potepiala.
      Lewa...No coz po akcji z "grubasy maja ciezko" doprawionej na ostro z pozwem i zadaniem 50 000 za sluszna krytyke wobec aktywistki spolecznej ...trudno mi ja lubic.
      Camilla nie znam. Sam fakt,ze jest bogata arystokratka powoduje ze trudno lubic kogos jesli jedyne osiagniecie to odziedziczony tytul i majatek.
      • chatgris01 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:53
        Akurat Camilla nie odziedziczyla ani tytulu, ani majatku.
        • abidja Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:01
          chatgris01 napisała:

> Akurat Camilla nie odziedziczyla ani tytulu, ani majatku.
          >

Ok,skoro tak mowisz.
      • kamin Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:01
        Ale skąd teoria, że Kożuchowska z tego ivf skorzystała? Znam kobietę, która zaszła w ciążę mocno po czterdziestce, naturalnie, po wielu latach bezskutecznego leczenia i po porzuceniu wszelkiej nadziei na macierzyństwo.
        Co więcej. Sama zaszłam naturalnie, krótko po nieudanym ivf.
        • abidja Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:05
          To nie teoria.
          • kaki11 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:28
            A co niby? bo jak na fakt, to brakuje dowodów.
            A późne i z trudem uzyskane naturalne ciąże się czasami zdarzają.
          • kamin Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:28
            Masz wgląd w.jej dokumentację medyczną? Dawaj.
            • clara.burgund Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 21:01
              kamin napisał(a):

> Masz wgląd w.jej dokumentację medyczną? Dawaj.

A trzeba mieć wgląd? Żona mojego kumpla zaszła w ciążę dzięki in vitro i dziwnym trafem w tej samej klinice widywała Kożuchowską. Ciekawe co tam Kożuchowska robiła?

• magia Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:52
          o ile pamietam Kozuchowska korzystala z cudow naprotechnologii (cokolwiek to znaczy).
          O ile cenie ja jako aktorke, to odrzuca mnie jej swietojebliwe odchylenie.
          • mava1 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 10:09
            naprotechnologii?
            czyli kalendarzyka i obserwowania śluzu bo na tym polega ta cudowna i "nowoczesna" metoda.
            To takie popierdywanie...metoda (?) znana już w głębokim PRLu i stosowana raczej w zapobieganiu ciazy, bo niewiele więcej miano wtedy do zaoferowania, poza prezerwatywą.
            Jakos ciezko uwierzyć, że rycząca 40-stka, majaca problemy z zajściem w ciażę, cudownie w nia zaszła w taki sposób. No chyba że, oczywiście, była to niepokalana kozuchowska.
      • kocynder Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 21:56
        Camilla jest mi najdoskonalej obojętna. Do Kożuchowskiej nic nie mam, jej ciąża lub jej brak ma dla mnie dokładnie takie samo znaczenie jak Camilla. Natomiast zawodowo ma u mnie minus jak stąd do Meksyku i nazad za rolę w takim głupawym sitcomie, gdzie grała z Karolakiem. Pomijając, że nie znoszę Karolaka, to kto jej wmówił, że chamsko drąc buzię w każdym odcinku (na męża, synów, przyjaciół domu, kogokolwiek) jest fajna i wyrazista? Miałam nieprzyjemność przez jakiś czas spędzać cza z osobą, która ów sitcom uwielbiała i nie przepuszczała ŻADNEGO odcinka, a ja jak słyszałam to rozdarte "Luuudwiiik!!!" to mnie telepało. Poza tym ani mnie ziębi ani grzeje.
        Lewej nie znoszę, oprócz zdolności marketingowych stanowi ładne zero. A pusty łeb, choćby najpiękniejszy nijak nie budzi sympatii. Prócz niechlubnej scysji o "grubasy" (gdzie pierw pisała, że to tylko ŻARTY były, a kto tego nie czai to ma kij w dupie i niech se go wyjmie (dość szybko usunęła ten swój komentarz), jej kolejnym "szczytem" intelektualnym był zakup za grube tysiące mieszańca jako psa rasowego (rasa, którą "niby" ów psiak reprezentuje to jakieś cocopaco jak twierdzi "hodoffczyni". Twierdzi - bo według FCI taka rasa nie istnieje, a sama pani "hodoffczyni" przyznała, ze to po prostu rasowy pudel skrzyżowany z rasowym spanielem, co szumnie zwie "hybrydą"...
    • kamin Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 19:57
      Do Camilii nic nie mam. Sympatyczna się wydaje.
      Lewej nie lubię za calokształt. Zarabia plotąc bzdury (liczne nominacje do Biologicznej bzdury roku) I robiąc sobie zdjęcia w ładnych ubraniach. Gdyby zamiast reklamować pasty do zębów poprowadziła ciekawy kanał o karate byłaby dla mnie bardziej wiarygodna.
      Kożuchowskiej nie znam za bardzo, ale wydawało mi się, że ludzie ją lubią.
    • kropkaa Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:04
      - Kożuchowska - niepotrzebnie pitoli o matce boskiej i innych legendach jako o prawdach objawionych - wq* mnie to niemiłosiernie, ten obraz jaki o sobie tworzy jako świętojebliwej katoliczki. Bo stety-niestey, ale na żywo, w Teatrze Narodowym, jest bardzo dobrą aktorką. Broni się grą, postawą, klasą. Może następczynią Stenki nie będzie, ale nic jej zarzucić nie można.
      - Rozenek - moje guilty pleasure. Nic na to nie poradzę, ale po tym programie, gdy z Radziem lecieli w ciemno, uwielbiam ją i jej udawanie głupszej niż jest, aby zdobyć wątpliwej jakości fanów. Minus za zbyt duży biust, choć nie wiem, na czym się skończyło po trzeciej ciąży.
      - Lewa - chce wszystkim dogodzić, to ją gubi. Te opowieści o jednej parze dziurawych butów nie wzbudzają litości, tylko żenadę. Doceniam jej rolę w karierze męża, ale on w wywiadach wypada znacznie lepiej, nie korząc się na siłę.
      - Kamila i Karol koniec końców jednak wzruszają swoim happy endem.
    • szare_kolory Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:12
      Lewandowska jest antypatyczna, ale nie dlatego, że nie jest Chodakowską. Poprostu nie ma w niej luzu, swobody i szczerości. Bardzo się stara, żeby jej publiczny wizerunek był spójny i mimo, że taki jest to jest też nijaki. Nie jest bezpośrednia, a bycie bezpośrednim zawsze grozi kryzysem. Widocznie nie jest gotowa na tę swobodę. Chodakowska jest bardziej bezpośrednia i mówi więcej - tym wygrywa.
      Kożuchowska - mimo bywania na ściankach - nie jest dziewczyną z sąsiedztwa. Tworzy dystans do siebie i wydaje mi się, że robi to całkiem świadomie.
      Z tej trójki chyba w najgorszym położeniu jest Camilla. Diana była i jest królową ludzkich serc; była ładna, umiała uwodzić tłumy i nawiązywać z nimi kontakt. No i jest wiecznie młoda oraz pokrzywdzona przez Camillę. Choć z drugiej strony, brytyjcztcy chyba są podzieleni mniej-więcej po połowie jeśli chodzi o stosunek do niej. I że względu na historię miłości jej i Karola zdobyła sobie sympatię wielu ludzi.
    • kaki11 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:15
      Po pierwsze to każda znana osoba ma swoich fanów i antyfanów. Po drugie, no wiesz, jednych się lubi, innych nie. Dla mnie np. Kożuchowska a zawłaszcza Lewandowska mają jakiś taki irytujący wajb i przez to mojej sympatii nie wzbudzają, i ja mogę obiektywnie stwierdzić, że ok Lewa jest pracowita bo rozwija te swoje firmy, organizuje jakieś wyjazdy sportowe itd, podobnie jak, że Kożuchowska zrobiła jakąś sensowną karierę ale no lubić ich z tego powodu nie zacznę. Do Camilli jeśli już to czuję lekką sympatię łamaną na obojętność, ale też ją najmniej znam, nie widuje jej dokonań, nie wyskakuje mi chwaleniem się swoim życiem w sm, po prostu ta jej trudna historia miłości do męża sprawia, że budzi we mnie bardziej jednak pozytywne niż negatywne emocje.
    • borsuczyca.klusek Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:16
      Najciekawszym przykładem jest chyba Lewandowska. Od zawsze zbiera hejt, ale od jakiegoś czasu nie sposób znaleźć na jej temat pozytywnego komentarza. Jeszcze ostatnio do pieca dołożyli panowie Kucharski i Leśnodorski, ten drugi mimochodem zasugerował, że to po części przez nią reprezentacja ujowo gra. Ale AL kiepsko wypada nawet w zestawieniu z koleżankami "po fachu" Borucową i Mariną, które tak obiektywne mogłyby być bardziej nielubiane a właśnie nie są.
      • abidja Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:38
        borsuczyca.klusek napisała:

> Najciekawszym przykładem jest chyba Lewandowska. Od zawsze zbiera hejt, ale od
        > jakiegoś czasu nie sposób znaleźć na jej temat pozytywnego komentarza. Jeszcze
        > ostatnio do pieca dołożyli panowie Kucharski i Leśnodorski, ten drugi mimochode
        > m zasugerował, że to po części przez nią reprezentacja ujowo gra. Ale AL kiepsk
        > o wypada nawet w zestawieniu z koleżankami "po fachu" Borucową i Mariną, które
        > tak obiektywne mogłyby być bardziej nielubiane a właśnie nie są.

Ta...panowie zabrali sie za dyscyplinowanie Lewej i palenie wiedzmy na stosie za slabe wyniki reprezentacji...
        Bo przeciez oni robia wszystko co w ich mocy ,wiec to pewnie sprawka Lewej 🥹
        Niektorzy faceci sa tak durni ze nie ma dla nich skali.
        • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:15
          abidja napisała:
          > Ta...panowie zabrali sie za dyscyplinowanie Lewej i palenie wiedzmy na stosie z
          > a slabe wyniki reprezentacji...
          > Bo przeciez oni robia wszystko co w ich mocy ,wiec to pewnie sprawka Lewej 🥹
          > Niektorzy faceci sa tak durni ze nie ma dla nich skali.

Prawda, to "palenie czarownic" to totalna żenada
      • hanusinamama Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:49
        Lewej nie lubię za pitolenie od rzeczy. Wiele razy "błysneła" wiedzą z dziedziny dietetyki. Nie zna się...po wuj się wypowiadać. Poza tym mi wisi. Bardziej mnie wkurzył Lewy reklamujący Colę. Sportowiec a reklamuje taki chłam, dzieciaki w niego zapatrzone. Podobnie jak Messi...i reklama chipsów Leys...koleś śpi na kasie, może wybierać co markuje nazwiskiem. Wstyd panowie
        • kropkaa Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:55
          Koleżanka opowiadała, jak kręcili zajawkę pucharu Tymbarka - po zakończeniu Lewy nawet nie podszedł do zapatrzonych w niego jak w obrazek dzieci, tylko zabrał klamoty i tyle go widziano. Rozczarowanie maluchów zabolało całą ekipę uncertain
          • hanusinamama Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:52
            No to tak jak nasza reprezentacja wróciła na lotnisko wojskowe. Wiedzieli ze bedą czekać fani, dzieciaki tam kilka godzin stały. Jak ja widziałam te płączące dzieci...a kij w dupę tym piłkarzom. Wstyd
      • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:15
        Marina jest dla mnie skreslona za romans z TVP
        • borsuczyca.klusek Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:18
          A jednak nie zbiera takich batów. Ludzie ze zdjęć publikowanych na Insta są nawet w stanie wywróżyć, że jest lepszą, bardziej oddaną rodzinie matką niż Lewa. Kosmos totalny.
    • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:50
      Camilla: romans z zonatym i dzieciatym

Lewa: parcie na szklo i postawa "co to nie ja", mimo ze wybila sie na mezu (tak, wygrala cos w karate, ale nie z tego jej znana). Dodatkowo wyciaganie pieniadze od fanek lecacych na by ann (wtf), ale tu juz nie ma ofiar.

Kozuchowska: jakis taki religijny odpal
      • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:22
        Na mężu to się wybiła fleja " rozciągnięty cycek " Żebrowska. Lewandowska jest przedsiębiorcza, tak samo jak Przetakiewicz i Rozenek, nie zaległy na kanapie kontemplując swoje zwisy i zbierają cięgi.
        • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:25
          figa_z_makiem99 napisała:

> Na mężu to się wybiła fleja " rozciągnięty cycek " Żebrowska.

😱🤯😱
          • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:30
            Skoro ktoś udostępnia publicznie zdjęcia jak mąż naciąga zwiotczałą skórę na piersiach i się z tego cieszy, to jak to nazwać? I to budzi pozytywne reakcje, natomiast wymienione wyżej kobiety negatywne bo pracują. Jedna zdobyla tytuł w karate, ale jest umniejszany.
            • kamin Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:29
              Ona sama umniejsza swoje dokonania w katate. Nie została trenerką, nie popularyzuje tej dziedziny sportu e swoich sm, tylko sadzi babole o zakwaszeniu organizmu albo o tym, że smalec jest źródłem białka.
              • panizokienka Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 23:04
                kamin napisał(a):

> Ona sama umniejsza swoje dokonania w katate. Nie została trenerką, nie populary
                > zuje tej dziedziny sportu e swoich sm, tylko sadzi babole o zakwaszeniu organiz
                > mu albo o tym, że smalec jest źródłem białka.

Jedyna droga to zostać trenerem?
                Poza tym nadal jest związana ze sportem.
                Pomyśl, ilu ludziom pomogła zrzucić wagę i przerzucić się na zdrową dietę. Choćby dlatego warto to robić. Zarabianie na tym to nie wstyd, a przedsiębiorczość.

A głupotę zdarza się palnąć każdemu, tylko na świeczniku jesteś z tego rozliczany.
        • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:29
          Tylko nie cycek wink
          Nastarana i ostrzyknieta Lewa niedobrze, fleja Zebrowska niedobrze- nie dogodzisz smile

Ona tez, ale Lewandowskiej marke zrobil maz i na marce zarabia, a nie na czyms merytorycznym.
          • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:36
            Boli cię nastaranie Lewandowskiej? Mnie nie, nie znam jej ale przyjemnie się na nią patrzy. Jako kontra przykład podałam Żebrowską bo w jakimś wątku ematki ją podziwiały za naturalność, pracowitość i poczucie humoru 🙂 Ludzie nie lubią czuć się gorzej, dlatego Lewa, Kożuchowska, Przetakiewicz, Rozenek są fuj.
            • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:48
              Nie boli mnie ani rozciagniety cycek Zebrowskiej, o ktorym sie dowiedzialam z tego watku, ani ostrzykniecia Lewandowskiej.
          • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:20
            Markę to ona zrobiła sama, mogła się jak sporo wags ograniczyć do zakupów i zabiegów. Poza tym marka "Lewandowski" bardzo dużo zyskuje dzięki niej. Gdyby nie to, jaka ona jest i jaki mają wizerunek jako lara, Lewy by nie miał części kampanii. A tak jest postrzegany nie tylko jako świetny piłkarz, ale jako solidny, budzący zaufanie, rodzinny facet
      • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:12
        Weź niemcyy, pleciesz trzy po trzy.
        Co to znaczy, że się na mężu wybiła? A może było odwrotnie i on wybił się na niej? Może gdyby nie związek z nią, byłby podrzędnym kopaczem piłki, a nie strzelcem ze szczytów.
        Pięknie do Ciebie trafia medialna manipulacja.
        • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:28
          Tzn. ze on przynosi mamuta, a ona jezdzi za nim tam, gdzie on ma kontrakt, a nie on na jej walki karate. Plus czego sie dowiedzialam z tego watku, a nie mediow, bo nie czytam artykulow o Lewandowskiej, wiec mnie nie zmanipulowaly, ona lubi palnac cos od czapy udajac, ze wie, o czym mowi.

On jej znanym sportowcem z sukcesami, nie ona, nawet jesli ona mu robi salatke od x lat.
          • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:34
            Karate jest mniej medialna dyscypliną, ale to nie jest jej wina
            • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:38
              Akurat miala swietna okazje przy mezu, zeby swoje karate uczynic dyscyplina bardziej medialna.
              • thank_you Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 02:45
                I zeby zawody karate leciały w prime time, zeby karate było dotowane jak kopacze i zeby co 2 lata przez miesiąc trwal szał na ten sport a zawody były puszczane przez 300 min dziennie w publicznej tv?

Aha. 😜 No pewnie mogła. Ty tez możesz. 🤪
      • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:18
        Nie tyle się wybiła na mężu, co są power couple, on też dużo zyskuje. Jasne, wykorzystała zainteresowanie mediów, ale w rozwój swojego biznesu włożyła ogromną pracę, jest konsekwentna i ambitna, to nie jest modeleczka żyjąca z Instagrama, bo ma znanego faceta. Przy czym nie wypowiadam się o tym, jaką jest osobą, jako ma charakter bo przecież nie znam kobiety. Ale gdyby nie była ambitna i pracowita nie miałaby tego by ann
        • kamin Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:35
          Gdyby była ambitna i pracowita to poszłaby na studia z dietetyki, albo choćby przeczytała ze dwie książki na temat. Ona jest marketingową wydmuszką, to lajfstajlowe Milli Vanilli, które śpiewa tylko z playbacku.
          • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:36
            Skąd założenie, ze nie przeczytała?
            • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:39
              Moze stad, ze-jak tu pisza- opowiada np., ze smalec to zrodlo bialka.
              • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:47
                niemcyy napisał(a):

> Moze stad, ze-jak tu pisza- opowiada np., ze smalec to zrodlo bialka.

Ale to nie swiadczy o tym, ze niczego nie czytala, ani ze nie zrobila kursu. Taki Zięba jest dyplomowanym naturaterapeutą...
                • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:48
                  A moja ulubiona Tamara Gonzales Ajooooooo Ajoooooo tez ukończyła masę kursów 😁
                • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:53
                  mid.week napisała:

> niemcyy napisał(a):
                  >
                  > > Moze stad, ze-jak tu pisza- opowiada np., ze smalec to zrodlo bialka.
                  >
                  > Ale to nie swiadczy o tym, ze niczego nie czytala, ani ze nie zrobila kursu. Ta
                  > ki Zięba jest dyplomowanym naturaterapeutą...
                  >

Nie wiem, kto to naturoterapeuta Zieba, ale brzmi jak dobre usprawiedliwienie dla plecenia glupot wink
                  Na pewno czytala, ale moze bez zrozumienia albo jej sie akurat zapomnialo, co to ten smalec wystepujacy w ksiazkach dla dietetykow.
                  • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:55
                    Moze po prostu palnęła głupotę, powiedziala cos za szybko, ludziom sie zdarza, nawet takim solidnie wyksztalconym.
                  • thank_you Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 02:47
                    Moze miała na myśli smalec z fasoli? smile
          • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:42
            Wiesz jakie kocopoły sadzą ludzie po studiach?
            • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:44
              Wiesz, jakiej sympatii im to przysparza, jak chca za to pieniadze/ udaja, ze sie znaja?
    • mid.week Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 20:59
      Ja Lewej i Kożuchowskiej nie lubie za kosciołkowosc i brak zaangazowania w prawa i wolności kobiet.
      • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:13
        mid.week napisała:

> Ja Lewej i Kożuchowskiej nie lubie za kosciołkowosc i brak zaangazowania w praw
        > a i wolności kobiet.
        >

No to jest konkretny argument
      • hosta_73 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 09:43
        Fakt, ze swoimi zasięgami (zwłaszcza Lewandowska) mogłyby zrobić dużo dobrej roboty.
    • iuscogens Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:12
      U Lewandowskiej mnie zniesmaczyło to robienie z siebie biednej na siłę po odejściu ojca. Mieszkali w ładnym domu w Podkowie Leśnej, chodziła na zajęcia sportowe, jeździła na obozy sportowe i wmawia, że żyli w takiej biedzie, że cukierka z bratem dzielili na pół...
      Jestem od niej starsza, wychowywałam się na warszawskim blokowisku z niepełnosprawnymi siostrami, była z nami tylko mama i naprawdę chwilami nie było kasy ale takich cyrków z dzieleniem cukierków to nie pamiętam. Skoro moja mamę, która pracowała jako pielęgniarka w opiece społecznej i wychowywała nas trzy, w tym dwie uposledzone corki jakoś była w stanie kupić nam kasztanki albo mieszankę wedlowską to nie uwierzę w tą żenadę Ann z dzielonym cukierkiem. Niesmaczne to i tyle.
      • iuscogens Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:21
        W dziurawych butach zimą też żadna z nas nie chodziła. Anna podobno tak....
        Niewątpliwie spadł im status jak ojciec odszedł ale robienie z tego traumatycznych przeżyć jest niefajne.
      • furiatka_wariatka Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:16
        Lewa ma wiele takich tekstów, np pitolenie jak to płakała nad wanienka, a przecież wiadomo, że skoro ciągle wisi na insta, wrzuca te treningi i ćwiczy, to nie mailu, musi mieć kogoś po pomocy przy dzieciach. Stara się zgrywać luzare i jedna z nas, to a nie jest, więc już bely sobie darowała te teksty jak to ona sprząta, gotuje, dzieci bawi i czego to jeszcze nie robi 🤮 najgorzej wypada w wywiadach, widać, że się stresuje, gada bzdury, nie wiem po co to robi, no nie każdy ma w sobie ten luz i nie każdy dobrze wypada w mediach, a ona na prawdę mogła by to sobie odpuścić. Chodakowska dużo swobodniej przy niej wypada. Jeśli chodzi o Kożuchowska, to nie wiem, kiedyś widziałam ja w teatrze w jakimś przedtaawieniu, nic specjalnego, ma taki piskiliwy glos, w ogóle taka przesłodzona jest. Camilla całkowicie mi zwisa, na swój sposób historia jej i Karola to nieźle love story, prawie jak Romeo i Julia tyle z happy endem.
        • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:24
          Trudno oczekiwać, żeby Lewa wstawała o 6, karmiła dzieci, wlokła je zaspane do przedszkola, a potem jechała zapchanym autobusowem przez pół miasta do roboty big_grin
          Nie lubisz jej, bo nie jest jak zwykła Kowalska?
          A Choda ma wizerunek dziewczyny z sąsiedztwa, więc nawet jak macha plecaczkiem za 10 patyków, to jakby machała takim z bazarku?
          • niemcyy Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:31
            Furiatka chyba napisala, ze nie lubi jej za udawanie, ze jest jak zwykla Kowalska, a nie za to, ze faktycznie nia nie jest.
          • furiatka_wariatka Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:34
            kozaki_za_kolano napisała:

> Trudno oczekiwać, żeby Lewa wstawała o 6, karmiła dzieci, wlokła je zaspane do
            > przedszkola, a potem jechała zapchanym autobusowem przez pół miasta do roboty :
            > D
            > Nie lubisz jej, bo nie jest jak zwykła Kowalska?
            > A Choda ma wizerunek dziewczyny z sąsiedztwa, więc nawet jak macha plecaczkiem
            > za 10 patyków, to jakby machała takim z bazarku?

Chodzi mi o to, że Lewa zgrywa jedną z nas, twierdziła wielokrotnie, że nie korzysta z pomocy niań itd Ja wiem, że ona żyje w innym świecie, i oczywiście ma do tego prawo, biorąc pod uwagę ile zarabia jej mąż. Więc po co udawać kogoś kim się nie jest?
    • princesswhitewolf Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:29
      >Natchnęły mnie przykre komentarze na portalu na P

No prosze cie ale czego ty sie spodziewasz bo takim miejscu? Nawet tutaj wielu uzywa sobie bo wydaje im sie ze anonimowosc na to pozwala

W zyciu nie wpisalam sie w portalu na P
      • borsuczyca.klusek Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:35
        princesswhitewolf napisała:

>
        > W zyciu nie wpisalam sie w portalu na P

A ja tak i nawet kilka razy mnie niesłusznie wycięli 😂
        • princesswhitewolf Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:59
          Borsuczyco boj sie boga
          • borsuczyca.klusek Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:23
            Trochę się boję 🙄
    • pepsi.only Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:40
      Komentarze to ta cholerna zawiść, i zazdrość.
      Ale to media próbują w ten sposób kreować te panie, jako nielubiane. I mediom pasują takie włąśnie komantarze, na tym zarabiają. A ja je bardzo cenię, za wiele rzeczy, za ambicje, pracowitość, konsekwencję, i wbrew temu że media chciałby, żebym ich nie lubiła, czy żebym je odbierała tak czy siak, ja je naprawdę szanuję.
      • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 21:55
        Tak to jest zawiść, można nie lubić ich za poglądy ale te kobiety coś robią. Wykształcenie Przetakiewicz i prowadzenie przez nią firmy jest umniejszane, Lewandowska zanim poznała męża uprawiala sport i miała jakieś sukcesy, Rozenek weszła do mediów i utrzymuje się od lat, Kożuchowska jest aktorką, może nie najwyższych lotów ale nie ona jedna, Urbańska tańczy i chyba gra. Wg komentarzy cokolwiek zrobią będą niewystarczające. Jeszcze Weronika Marczuk jest radcą prawnym i prowadzi kancelarię, ale podobno tańczyła na rurze. I starają się dobrze wyglądać, to jest niewybaczalne.
        • pepsi.only Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:00
          Otóż to!
          na szczęście można włączyć myślenie, i wyrobić sobie własną opinię, nawet jeśli nie jest ona popularna
          a nie opierać się na tym co plotki, kozaczki, i inne, serwują
        • simply_z Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:17
          Nie podobno, tylko tańczyła i zadawała się z gangusami.
          • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:24
            Tańczyła, ale zamiast na tym poprzestać poszła dalej. A Czaruś święty, bo nie tańczył tylko płacił
          • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:27
            Byłaś tam i widziałaś? Nawet gdyby, wielu popełnia błędy w młodości, najwyraźniej odrobiła lekcję, a mogła nie robić nic, tylko wisieć na mężu, który ją zdradzał z prostytutkami i dziś nie chce jej znać. Fabijański też lubił narkotyki i prostytutki, dziś go żałują, bo biedny był z tą swoją żoną, takie są komentarze. Mężczyźni mają taryfę ulgową, to już było na ematce, kobiety są wiecznie niewystarczające, chyba, że są madkami pełną gębą i nie robią nic, nasze polskie piekiełko.
            • simply_z Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:31
              Napisałaś podobno, w domyśle, że to nieprawda ale no jednak prawda. Czarka zresztą nikt nie wybiela, wiadomo, że różne akcje mu się zdarzały, tylko, że o nim jest tu mowa.
              • simply_z Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:31
                * nie o nim
              • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:37
                Skąd wiesz, że to prawda, ze zdjęcia, które ktoś puścił w obieg jak siedzi komuś na kolanach? Widziałam to zdjęcie w internecie i na jego podstawie nie wysnułabym tak pewnych związków o jej przeszłości. A jej byłemu mężowi nikt nie wypomina w komentarzach zdrad, pomimo tego, że popłynął z półświatkiem i szantażowali go filmem pornograficznym, latał po znajomych szychach, żeby nie wyszło na światło dzienne. Powiedz skąd masz pewność, że to prawda?
                • figa_z_makiem99 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:38
                  Wniosków a nie związków.
      • kozaki_za_kolano Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:10
        pepsi.only napisała:

> Komentarze to ta cholerna zawiść, i zazdrość.
        > Ale to media próbują w ten sposób kreować te panie, jako nielubiane. I mediom p
        > asują takie włąśnie komantarze, na tym zarabiają.

O właśnie pepsi, w punkt. Media kreują obraz i media na tym zarabiają. Ale domyślam się, że te kobiety to zwyczajnie po ludzku boli.
        Znam też wykształcone, niby niegłupie babki, które jadą stereotypami po tych znanych paniach i jakoś nie widzą, że to głupie. Więc medialny przekaz trafia na podatny grunt nawet wśród niby samodzielnych myślowo.
    • ponis1990 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:17
      Nie wiem, bo nic nie mam do Lewej, Chodakowskiej i Kożuchowskiej, lubię osoby które odniosły sukces swoją praca, są dla mnie inspiracją i skoro je stać niech se kupuja torebki ;p A z tą Camillą... hmm... ciężka sprawa, sama jestem jakoś uprzedzona choć kobity nie znam. Po pierwsze wydaje się jakaś taka nieprzystępna z twarzy, nie pamiętam fotek z jej uśmiechem, no i smrodek po Dianie jakoś się za nią ciągnie, choć rozumkiem ogarniam, że to była jednya milość Karola i fajnie, że sa w końcu razem. Ale jakoś tak ;p
    • shmu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:25
      PR
    • ggrr.ruu Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:26
      Dokładnie z tego samego powodu, dlaczego niektórzy zwykli ludzie są lubiani, a inni nie. Kwestia umiejętności społecznych, osobowości, mowy ciała, dużo takich niuansów jest
    • kaktusowepole Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 22:37
      W przypadku Lewandowskiej widzę tu nasza polskie piekiełko. Kto choć na chwilę wybił się po za innych jest próbowany ściągać w dół. Więc wytykamy cokolwiek. U nas nie ma kultury żeby się cieszyć z czyjegoś sukcesu niestety, mu żeby się poczuć dobrze musimy umniejszyć sukces innych.
      Poznałam Anię Lewandowska przy sprawach zawodowych i robi bardzo dobre pozytywne wrażenie. To ogarnięta serdeczna babka, żadne wywyższanie. Myślę że polskie media zrobiły jej dużo krzywdy. Ona ciężko pracuje, prowadzi biznesy a tak naprawdę nie musi już w życiu nic robić. Nic. Dodam że była z Robertem od czasu jego gry w Zniczu Pruszków. Czemu się jej nie lubi? Tego nie wiem.
    • nanuk24.0 Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 07.05.23, 23:16
      Camillę bardzo lubię, za to Diany nie znoszę i te psalmy na jej cześć mnie dziwią; głupiutka dzieweczka, kuta na cztery łapy.
      Reszty nie znam, oprócz Kozuchowskiej do której mam neutralny stosunek, aczkolwiek mam nieco wyrobione zdanie na temat ludzi z odchyłami religijnymi.
    • 71tosia Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 01:16
      Nad „lubieniem” Camilly pracowały bardzo dobre firmy PR-owe. Z osoby powszechnie nielubianej i obwinianej za smutny los Diany zrobiły w powszechnym odbiorze mila, bezpośrednia i sympatyczna osobę. Duży nacisk, podobnie jak w przypadku Karola, położono na eksponowanie działalności charytatywnej. Zajęło to pare lat, ale trzeba przyznać ze zrobiono to mądrze. Być może kozuchowska i Lewandowska powinny pomyslec nad zatrudnieniem dobrych ludzi od wizerunku smile
    • clk Re: Dlaczego niektóre znane kobiety 08.05.23, 10:03
      Lewej nie lubie.. nie wiem sama za co dokladnie, ale mojej sympatii nie wzbudza.

Dorabia sobie otoczke do "doszlam sama do wszystkiego". Coz - doszlas do wielu rzeczy jako zona milionera i znanego pilkarza. Jesli uzywalaby panienskiego nazwiska, bylaby jedna z tysiecy influencerek jakich sporo jest dookola. Osoba korzystajaca z calej armii dookola, wlacznie z nianiami probuje kobietom sciemniac ze wszystko robi sama. Litosci, ktos to jeszcze kupuje?
      Poza tym - dziewczyna lata w niemczech byla a nie potrafila w jezyku kilku zdan powiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka