gama2003 07.05.23, 22:29 Co jest na obrazie ? Zgadnie ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arthwen Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 22:43 Nie. To Lwów. Prawdopodobnie kościół i klasztor bernardynów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 22:47 arthwen napisał(a): > Nie. > To Lwów. Prawdopodobnie kościół i klasztor bernardynów. > Kraków. Kościół karmelitów "na Piasku". Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 22:55 Dziękuję ! W imieniu świeżej właścicielki obrazu przekazuję buziaki. 😘😘😘 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 22:56 Proszę A z ciekawości, kto jest autorem obrazu? Bo akurat tego nie kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:30 No wlasnie nie wiemy. Zostal swiezo odziedziczony i trwaly poszukiwania co to. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:31 Poproszę o fotkę podpisu i wkleję Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:34 Taki gzygzołek. A postaci chyba we współczesnych ,, stylizacjach,, Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:52 Sygnatura nic mi nie mówi, przykro mi, tu nie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 08:58 A to nie jest w cyrylicy? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 09:03 Możliwe. Nie znamy historii zakupu/ obdarowania obrazem. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 15:13 Popytajcie w rodzinie, czy ktoś nie malował (może nie koniecznie w najbliższej rodzinie, może ktoś z dalszych powinowatych - jakaś ciotka szwagierki, czy stryjeczny brat szwagra od strony wujenki Może przy okazji odkryjecie ciekawą rodzinną historię Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 22:55 Ej, nieładnie tak kasować komentarz, tylko dlatego, że się pomyliłaś, zamiast się przyznać do błędu (autorka skasowanego komentarza wie do kogo piszę ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:05 Ej, to mój komentarz ze zła diagnozą był, pojawił się i zniknął! Cosik wariuje forum. 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:08 W watku obok tak "zwariowalo" że polowa postow zniknela. A tak slicznie nam sie kolezanka z Marek unosiła... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:09 mid.week napisała: > W watku obok tak "zwariowalo" że polowa postow zniknela. A tak slicznie nam sie > kolezanka z Marek unosiła... > W wątku obok posty zostały wycięte i wszyscy dobrze wiedzą dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:11 Ja nie wiem, nie bylo wyzwisk ani przekleństw 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 12:16 iwoniaw napisała: > mid.week napisała: > > > W watku obok tak "zwariowalo" że polowa postow zniknela. A tak slicznie n > am sie > > kolezanka z Marek unosiła... > > > > W wątku obok posty zostały wycięte i wszyscy dobrze wiedzą dlaczego. > > > Ja nie wiem. Jak również nie wiem dlaczego poleciał poprzedni komentarz z tym samym pytaniem. Nie wiem dlaczego zniknęły moje paznokcie i moja krytyka Twojej działalności w tej kwestii. Nie unosisz, to może czas zrezygnować? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 12:18 Shel, nie jestes na forum od wczoraj. Masz pytania, wiesz co zrobić. Regulamin akceptowalaś przy zakładaniu konta. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 12:23 iwoniaw napisała: > Shel, nie jestes na forum od wczoraj. Masz pytania, wiesz co zrobić. Regulamin > akceptowalaś przy zakładaniu konta. Jesteś nieobiektywna, stronnicza i wycinałas nie raz posty nielamiace regulaminu. Jak ten z tekstem piosenki Albano w wątku Lalki. I nawet noe potrafiłas tej sytuacji wyjaśnić, bo słowa piosenki były w temacie wątku, nie zawierały wulgaryzmów, nie były obraźliwe i niosły pociechę. W regulaminie niestety nigdzie, ze słowa nie mogą być w języku włoskim. Przyznawanie się do błędów szanuje. Brnięcie i rżnięcie glupa uważam za dyskwalifikujące do moderowania forum. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 12:24 Ps. Wszystkie screeny kasowanych przez Ciebie postów przesyłam do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:12 I znowu się pojawił, bo widzę, że jest u góry. Ale ja zdążyłam napisać odpowiedź czemu to nie jest kosciół na Karmelickiej i mi wyświetliło, że nie mogę odpowiedzieć, bo post na który odpowiadam jest usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:16 A iĆ Pani, ta "czkawka" forum nie pokazyjąca wszystkich postów mnie osĺabia i bez tego, a w piwyzszej sytuacji to juz w ogóle, bo wiadomo, jak to wygląda. Ale wygooglowałam tych Bernardynów i faktycznie widzę, że to to, a Karnelici jednak się różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 08.05.23, 12:04 iwoniaw napisała: > A iĆ Pani, ta "czkawka" forum nie pokazyjąca wszystkich postów mnie osĺabia i b > ez tego, a w piwyzszej sytuacji to juz w ogóle, bo wiadomo, jak to wygląda. > Ale wygooglowałam tych Bernardynów i faktycznie widzę, że to to, a Karnelici je > dnak się różnią. Tatusia oszukasz, mamusie oszukasz, ale forum nie oszukasz…. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 22:46 Mianowicie jest tam ulica, drzewa zielone oraz budynek. Kobieta z wózkiem, dziecko gramolące się z rynsztoka oraz ludzik po prawej, który ze względu na pikselozę u mnie wyglada na jadącego na sagwayu. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:27 Norbertanki? Idę czytać inne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
felis.viridis Re: Zagadka z obrazu. Kraków ? 07.05.23, 23:50 Lwów, Kościół Ojców Bernardynów Odpowiedz Link Zgłoś