pasquda77 09.05.23, 08:40 Potrzebujemy przelewać pieniądze z konta duńskiego do pl, oczywiście jak najbardziej korzystnie.Polecono nam MBank, dwa razy nie udało się otworzyć konta on line. Który bank polecacie do otwarcia takiego konta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowel1 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 08:49 Ja używam od lat kantoru Alior, chociaż bywało, że nie byłam zadowolona - problem z wyciągnieciem większej ilosci gotówki. Poza tym nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:16 To nie ma znaczenie który bank. Ja mam w tym samym co rachunek podstawowy. Dodatkowy plus, że mogę wypłacić euro w ich bankomacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:19 Ale kurs wszędzie taki sam czy koszt przewalutowania? Kompletnie się na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
virtualnie Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:37 Zagraniczny bankomat i tak doliczy surcharge. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 14:27 Pisałam o bankomacie w Polsce. A zagraniczny - to zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 14:25 To jak pozyskujesz euro, to zupełnie inna sprawa. Mozesz zarabieć w euro, kupować w kantorze, wymieniać w w kantorze bankowym ... Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:47 W jakim banku w Dk macie konto? Kiedyś z nordei opłaty były korzystne z pkobp, a może dałoby się dorobic dunska kartę dla Ciebie i używać w pl? Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:59 Sydbank Chodzi o to, żeby przelewać z duńskiego banku do polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 10:09 Otworz konto w kantorze alior i aliorze. Maja jedne z najkorzystniejszych kursow, uzywam od lat i wg mnie to najlepsze rozwiazanie. A chcesz w ogole te pieniadze przewalutowywac, czy tylko trzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 12:49 Alior jest świetny w drugą stronę; tzn. ma kursy nie do pobicia, jeśli kupujesz u nich walutę. Jeśli chcesz sprzedawać, to chyba jednak mBank; chociaż ja patrzyłam na USD i EUR, nie korony duńskie. Alior ma z kolei tę zaletę, że korony na pewno nie będą problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 12:50 Alior Kantor dla uścislenia - konto walutowe w Alior to inny produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 10:21 Ja mam konto walutowe USD, EUR, CHF w Mbanku i polecam. Nie mają opłat za prowadzenie konta, nie mają opłat za przewalutowanie i dodatkowo mają korzystne kursy walut. Jeżeli chodzi o bank w Danii, to najlepiej byłoby mieć konto w banku, który ma opcję bezpłatnych przelewów międzynarodowych (przynajmniej jednego albo kilku w miesiącu)i wtedy masz wszystko za free. Jeżeli mas problemy z otwarciem konta on-line, to zawsze możesz otworzysz stacjonarnie, albo skontaktuj się z nimi za pomocą chata na stronie albo infolinii, to Ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 19:33 Ja mam właśnie w mbanku, bez problemu otworzyliśmy on-line, z minutę to chyba trwało. Odpowiedz Link Zgłoś