Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej konto walutowe?

09.05.23, 08:40
Potrzebujemy przelewać pieniądze z konta duńskiego do pl, oczywiście jak najbardziej korzystnie.Polecono nam MBank, dwa razy nie udało się otworzyć konta on line.
Który bank polecacie do otwarcia takiego konta?
Obserwuj wątek
    • nowel1 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 08:49
      Ja używam od lat kantoru Alior, chociaż bywało, że nie byłam zadowolona - problem z wyciągnieciem większej ilosci gotówki. Poza tym nie narzekam.
    • bazia_morska Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 08:57
      Kantor Alior
    • wena-suela Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:16
      To nie ma znaczenie który bank. Ja mam w tym samym co rachunek podstawowy. Dodatkowy plus, że mogę wypłacić euro w ich bankomacie.
      • pasquda77 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:19
        Ale kurs wszędzie taki sam czy koszt przewalutowania? Kompletnie się na tym nie znam.
        • virtualnie Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:37
          Zagraniczny bankomat i tak doliczy surcharge.
          • wena-suela Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 14:27
            Pisałam o bankomacie w Polsce. A zagraniczny - to zależy.
        • wena-suela Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 14:25
          To jak pozyskujesz euro, to zupełnie inna sprawa. Mozesz zarabieć w euro, kupować w kantorze, wymieniać w w kantorze bankowym ...
    • skat_0 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:47
      W jakim banku w Dk macie konto? Kiedyś z nordei opłaty były korzystne z pkobp, a może dałoby się dorobic dunska kartę dla Ciebie i używać w pl?
      • pasquda77 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 09:59
        Sydbank
        Chodzi o to, żeby przelewać z duńskiego banku do polskiego...
        • hungaria Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 10:09
          Otworz konto w kantorze alior i aliorze. Maja jedne z najkorzystniejszych kursow, uzywam od lat i wg mnie to najlepsze rozwiazanie. A chcesz w ogole te pieniadze przewalutowywac, czy tylko trzymac?
          • pasquda77 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 11:39
            Przewalutować
          • una_mujer Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 12:49
            Alior jest świetny w drugą stronę; tzn. ma kursy nie do pobicia, jeśli kupujesz u nich walutę. Jeśli chcesz sprzedawać, to chyba jednak mBank; chociaż ja patrzyłam na USD i EUR, nie korony duńskie.
            Alior ma z kolei tę zaletę, że korony na pewno nie będą problemem.
            • una_mujer Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 12:50
              Alior Kantor dla uścislenia - konto walutowe w Alior to inny produkt.
    • hukers Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 10:21
      Ja mam konto walutowe USD, EUR, CHF w Mbanku i polecam. Nie mają opłat za prowadzenie konta, nie mają opłat za przewalutowanie i dodatkowo mają korzystne kursy walut.
      Jeżeli chodzi o bank w Danii, to najlepiej byłoby mieć konto w banku, który ma opcję bezpłatnych przelewów międzynarodowych (przynajmniej jednego albo kilku w miesiącu)i wtedy masz wszystko za free.
      Jeżeli mas problemy z otwarciem konta on-line, to zawsze możesz otworzysz stacjonarnie, albo skontaktuj się z nimi za pomocą chata na stronie albo infolinii, to Ci pomogą.
    • skat_0 Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 14:16
      A revolut?
    • inny.kwiatek Re: Gdzie najlepiej konto walutowe? 09.05.23, 19:33
      Ja mam właśnie w mbanku, bez problemu otworzyliśmy on-line, z minutę to chyba trwało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka