Dodaj do ulubionych

Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko które

09.05.23, 15:10
Witajcie,
Miałam na początku roku operacje, jeszcze nie zgłosiłam szkody. Mamy w pracy ubezp grupowe, które firma wypowie i od 1 czerwca będzie nowy ubezpieczyciel - przystąpienie bez okresu karencji.

Rozumiem, że szkodę muszę zgłosić do aktualnego ubezpieczyciela, czyli przed 1 czerwca? Żebym nie została z ''niczym'' (choć ten nowy ma wyższe stawki)....
Obserwuj wątek
    • ominika Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 15:25
      Tak, szkodę musisz zgłosić do tego pierwszego. Drugi odrzuci roszczenie, bo powstało przed okresem jego ubezpieczenia.
      • ominika Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 15:26
        Tzn. szkoda zaistniała przed okresem ubezpieczenia.
        • imponderabilia22 Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 15:30
          Dziękuję. Logiczne w sumie
    • inny.kwiatek Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 16:18
      Ty się lepiej zainteresuj czy Ci termin zgłoszenia dawno nie minął przez te kilka miesięcy.
      I oczywiście, że tam, gdzie jesteś ubezpieczona a nie gam, gdzie być może dopiero będziesz.
      • abecadlowa1 Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 16:22
        Termin jest trzyletni
        • inny.kwiatek Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 16:27
          To ńie wiedziałam. Zawsze?
          • abecadlowa1 Re: Zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela - tylko 09.05.23, 16:31
            Z zasady tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka