majenkirr 09.05.23, 15:41 co ostatnio sobie kupiliście, a czego wcale nie szukalyscie? Bo ja wczoraj po drodze weszłam "na ciuchy" i znalazłam ten piękny kubek. A w domu sprawdziłam, ze on chodzi po $30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:49 Dzbanek z uśmiechniętymi smokami. Za 12 zł. Tu za 66 dolarów, choć nie wiem co to za strona i na ile cena realna. Pudełka podobne widziałam za około 30 dolarów. Zapłaciłam też 12 zł. Ale nawet jak by były qarte tylko po te 12 zł to ja lubię niebieskie skorupy. poshmark.com/listing/Chinese-Smiling-Dragon-Porcelain-Teapot-62339169ff7c5a5d0bef02a2 Odpowiedz Link Zgłoś
anomaliapogodowa11 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 21:07 Daniela,mam takie same pudełkokupiłam w charity shoplata temu,też lubię niebieskie skorupy Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:18 No to prawie jak ja bo ja w SH Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:50 Dwa dywany Gabbeh, czerwone, jeden dwa na trzy, drugi dwa na jeden cztery, wełna, łącznie w sklepie bym zapłaciła co najmniej, po wnikliwych poszukiwaniach, jakieś 800 euro. Fakt, czeka jej porządne czyszczenie, ale i tak się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:50 to na portalu z ogłoszeniami drobnymi Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:59 do stu piorunów, ja też chcę taki kubek! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:23 on jest duży, prawda? na mnóstwo herbaty, która paruje i można niemal od razu chłeptać... kocham takie kubki. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:33 Ja duży mam taki, kupiony na wyprzedaży garażowej zaraz po przyjeździe do nl Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:57 Widuję je na wszystkich większych jarmarkach bożonarodzeniowych, Bolesławiec zazwyczaj ma swoje stoisko. Ja właśnie na jarmarku kupiłam, foto gdzieś niżej dałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:07 Sliczny kubek, nie wiedzialam, ze Boleslawiec ma takie ladne rzeczy. Ostatnio weszlam do wypasionego papierniczego po kartke urodzinowa i kupilam rozowy cienkopis. I tak sobie teraz gryzmole na rozowo Oraz weszlam do sklepu bo kolezanka spozniala sie na kawe i wreszcie znalazlam szeokie jeansy na moja sylwetke. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:10 Bolesławiec ma śliczne i cholernie w tej chwili drugie rzeczy. Czasem taniej można kupić w TKMaxx Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:18 Pingwinek Pomaga mi w leżeniu ze skręconą kostką. Sama go sobie co prawda nie kupiłam. Wpadł na niego niechcący mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:21 igge napisał: > Pingwinek:) 😂😂 Już się przestraszyłam co na zdjęciu będzie😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 21:04 Ja też-i mnie zainteresował, jak to mąż na niego wpadł niechcący Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:24 Słodki! (i mąż i pingwinek) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:20 Inne Graale: - talerzyk Wegdwood 1990 - w internecie raptem 8 dolarów, no ale u mnie 4 zł - talerzyki z serii 12 Days of Christmas - po 4 zł, w sklepie ze starociami 40 zł, w internecie od 75 do 95 zl Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:57 Jakie te talerzyki są śliczne? One się jakoś nazywają żebym mogła znależć w necie? Kupiłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:26 Wpisz: Royal Grafton Twelve Days of Christmas plates. Czasem są na polskim allegro też. Bodajże od 1976 roku co rok wypuszczali talerzyk z obrazkiem ilustrującym kolejny wers piosenki 12 Days of Christmas (kocham ją, bo jest przezabawna). Tu masz "partridge in a pear tree" "two turtledoves" i "four colly (czasem pisane jako calling) birds" Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:31 I proszę masz na Allegro, drożej niż ja kupiłam ale tanio w stosunku do tego co widzialam allegrolokalnie.pl/oferta/talerz-kolekcjonerski-royal-grafton-christmas-3uc Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 02:15 Danielo, u Ciebie w domu musi być bardzo klimatycznie, chętnie bym zajrzała w Twoje okna, ze tak polecę wątkiem obok. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 08:11 No jest w nim trochę starszych i nowszych -"skorup" bo lubię porcelanę Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:33 Zawiozlam mamę do Ikei i taka niepozorna a na żywo bardzo fajną lampę kupiłam www.ikea.com/pl/pl/p/taellbyn-lampa-podlogowa-niklowano-opalowa-biel-szklo-40437740/ Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:41 Na talerzykach się nie znam. Nie moja bajka ale lampa bardzo fajna. Mogłabym taką mieć u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:18 I ja. Mam podobną ale ta mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:08 Byłam w ub. sobotę i widziałam tę serię i mi się niesamowicie wszystkie one podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:44 Ja też sobie kupię jeszcze te z krótką noga. Na żywo jeszcze fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:55 mnie się też ta jadalniana z minispodeczkami podobała Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:56 > Ja też sobie kupię jeszcze te z krótką noga. Na żywo jeszcze fajniej. moj maz ma ta mala jako lampke nocna, super jest. a ta duza mamy w pokoju goscinnym Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:40 już chciałam powiedzieć, że nic, ale przypomniało mi się, że pamiątkową malowaną (podobno ręcznie) bombkę na wyjeździe majówkowym. Idę sobie spokojnie uliczką uroczego miasteczka a tu nagle bombki wiszą w witrynie i słychać niemalże jak wołają "kup mnie, kup mnie, chcę wisieć na twojej choince..." No niestety, żadna okazja cenowa to nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:23 Ta bombka urocza. A Bolesławca niektóre wzory chciałabym mieć. Czasem w prezencie dostajemy. Mam jednak ciasno w witrynie i na półkach w kuchni. Powstrzymuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:02 Pozwól że nie będę cieszyć się z tobą bo nie znosze Bolesławca po pierwsze za to że mają takie brzydkie wzory a po drugie że bardzo łatwo się obtlukuja Ale za dwa euro to dobra cena, z miesiąc popijesz Ja ostatnio kupiłam kufle do piwa takie z logo naszego ulubionego piwa bo nam sie rozbiły Myślałam że takie te szklane kufle to się dostaje w sklepie jako gratis do większych Paczek piwa a okazało się że to się kupuje za Grube pieniądze i jak podpuściłam męża w cenę dziesięciokrotną niż tą którą zapłaciłam w sklepie z używanymi rzeczami to uwierzył bez mrugnięcia okiem ze tyle zapłaciłam I rzeczywiście Dzisiaj widziałam w sklepie te kufle dokładnie za ceną 10 razy wyższą niż którą dałam ja Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:26 Mam jeden kubek z Bolesławca, od 10 lat myty w zmywarce i jest caly Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:04 samaasma napisał(a): > Pozwól że nie będę cieszyć się z tobą bo nie znosze Bolesławca po pierwsze za t > o że mają takie brzydkie wzory a po drugie że bardzo łatwo się obtlukuja Ale co ty opowiadasz? Mam sporo Bolesławca, od 15-20 latmyję w zmywarce i nic mi się nie obtłukło jeszcze. Wzornictwo, kwestia gustu, ale jest dość zróżnicowane. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:30 ja to samo, miski, kubki, nic się nie obtłukło Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 13:00 Mam parę rzeczy z Bolesławca, niektóre dosyć stare i nic się nigdy nie obtłukło. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 13:04 Też mam rzeczy z Bolesławca, bardzo są porządne, zmywarka im nie szkodzi, codzienne używanie, bez certolenia się - również. No, ale prawdziwy Bolesławiec nie jest tani, więc jak się ktoś skusi na podróbeczkę za okazyjną cenkę, to potem się dziwi, że te "bolesławce" z pierwszego zmywania wychodzą obtłuczone i z wyblakłymi kolorami Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:30 Bolesławca mam trochę skitranego, bo odziedziczony po Mamie, ale jakoś nie używam. Nie porusza mnie specjalnie. A kupiłam dzisiaj zupełnie przypadkiem w Biedrze pięknego nakrapianego storczyka. Stał samotny wśród innych białych i wołał cichutko - weź mnie. A oprócz niego kupiłam na starym Kleparzu cztery pełne malwy do ogrodu i cztery pachnące petunie na balkon. Czekam aż słońce zejdzie z balkonu, a petunie mi już pachną na stole obok. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:36 Przyniosłam ze śmietnika krzesło. Dziecku niedługo się przyda na nowych włościach. A potem się zorientowałam, że takie same stały w Los Pollos Hermanos. I ja, i syn jesteśmy wielbicielami Breaking Bad i przyległości, więc radość we wsi Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:58 Zdjęcie, może być z netu, pls. Ja jestem właścicielką chavari wytarganego ze śmietnika budowlanego, prawie takiego jak ten, tylko trzeba zawieźć do tapicera www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/wunderschoener-stuhl-antiquitaet/2427213121-240-3387 . Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:37 Takie. Nic specjalnego, ale wygodne i znaczące Twoje całkiem jak z bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:37 wariacje na tema thoneta, ponadczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:49 Tak, fakt. Do tego stary chyba prawdziwy thonet z piwnicy rodziców i trzecie, najzwyklejsze z ikei, też ze śmietnika, i jadalnia zrobiona. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:40 To ja tak kiedyś przywlokłam dwa białe składane krzesła, okazuje się, że bardzo stara ikea, nie mam fotek, każde po 5 euro, wygodniejszych drewnianych krzeseł nie znam, córce dałam do jej pierwszego mieszkania, ona też je bardzo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 11:21 To cieszy, prawda? Lubię właściwie wszystko, co mam w domu, prawie wszystko coś znaczy. I o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 11:34 Bardzo cieszy. Mój przyjaciel kupił mieszkanie z wyposażeniem, mieszkanie nad morzem, na wynajem wakacyjny, wywalał garnki, bo brzydkie, jeden rondelek mały emaliowany z długą rączką przygarnęłam, bardzo go lubię, córki też. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 15:54 Ja niedawno kupiłam mieszkanie po stuletniej pani. W piwnicy były stare doniczki. Dla mnie najpiękniejsze na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 15:57 bez zdjęcia się nie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 17:31 Super! to tereaz migusiem do liroja po kwiatki . U mnie przeważają doniczki z Ikei niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 19:01 Kwiatków mam tyle, że raczej się wstrzymam, a liroj jest fuj, ale poza tym się rozumiemy Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:59 > wariacje na tema thoneta, ponadczasowe. ja oryginalnego thoneta wywloklam z pracowego smietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 13:16 Pamiętam, że lubisz krzesła Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:17 W moim ulubionym sklepie w Krakowie na Krupniczej kupiłam sobie taki zeszyt i teraz zastanawiam się, co będę w nim zapisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:08 Ja mam kilka przepieknych zeszytów/notatników i leżą - mam zbyt brzydki charakter pisma, żeby je nim niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:19 Cukiernicę. Nie planowałam ale tak bardzo mi się spodobała Odpowiedz Link Zgłoś
tomato.soup Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:57 Nie, to dla fanów ryb na słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:26 Turkusową torebkę i pasujące oversizowe okulary przeciwsłoneczne, zestaw dość piorunujący. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:55 Fotka jak z reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:22 a gdzie przywieszka z malpa? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:35 jakaś małpa w TKmaxxie ukradła Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 07:14 Moim zdaniem zdjęli żeby panie w wieku 46 lat nie nosiły bo to dla dziewczynek ale jak tym staruszkom przetłumaczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 11:35 Haha, z kipplingami widuję tu w Niemczech emerytki w wieku na oko od 60 plus. Dziewczynek nie widuję z tym torebkami Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 16:08 o matko, to muszę oddać, bo anim dziewczynka, ani 60+ jeszcze nie mam, i co teraz Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:29 Trzy bromelie w trzech kolorach - żółta, pomarańczowa i białą. Stały takie biedne, trzy ostatnie w markecie i jakoś przykro było je zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:55 Ja też tak kupuję kwiaty. Widzę i natychmiast słyszę pieśń kościelną: niech cię płacz sierót do litości wzbudzi. I zawsze mnie wzbudza. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 06:51 Dokładnie tak, wzbudza od razu:p Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:35 ja mam takich strzałów mnóstwo, bo lubię wynajdywać starocie. najlepszy łup- w kieszeni kurtki z lumpeksu za 20 zł zaplątana figurka zwierzątka Svarowskiego. jej cena na ebayu czy etsy poraża, bo to była limitowana edycja. jest śliczna i nigdy jej nie sprzedam. Z tego samego miejsca mam też jedwabną apaszkę Pucci, z oryginalną metką, kupioną na wagę, za 3-4 zł. A mąż kupił na wyprzedaży komplet 4 metalowych krzeseł, projektu Henryka Sztaby. za renowację zapłacił 500 zł. Ich cena w necie to ok 3000zł za dwie szt... Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:48 całkiem wygodny biusthalter 🤡 już pogodziłam się z faktem, że wygodne są tylko miękkie topy, odżałowałam parę stów przepuszczonych u Ewy Michalak, ale kilka dni temu coś mnie podkusiło żeby zamówić ładny, bezfiszbinowy minimizer z bonpriksa. leży dobrze, ma siateczkę, stary będzie zachwycon. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:00 O, to ja podobnie. Zachęcona tutejszym wątkiem o miękkich biustonoszach nabyłam dziś w Rossmanie idealny, cielisty, bezszwowy i lecę jutro kupić drugi taki sam. Nigdy więcej fiszbin! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:02 bwelniany? bo jak tak, to kolezanke jutro wysle 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:15 Nope, z mikrofibry (skład: polyamid i elastan). Ale on musi być elastyczny i przylegający, bo to taki bez zapięcia z tyłu. Leży, kurde idealnie. Za całe 48 pln czy coś podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:24 aa, to takiego nie szukam 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:41 Kubeczek ( a w zasadzie dwa) za 3 euro , bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:09 Książka o polskich chłopach w formacjach wojskowych na przestrzeni wieków i przesłodki brelok-nietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:32 Wazon ze ślicznym widoczkiem, obecnie trzymam w nim bzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:43 Nie pamiętam już co, ale pamiętam gdzie. W małym miasteczku nie przejdę obojętnie obok "domu towarowego" czyli sklepu wielobranżowego, tam czai się tyle skarbów niedostępnych gdzie indziej, że szok. Odpowiedz Link Zgłoś
luli321 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 06:15 A ja wczoraj w ciucholandzie kupiłam torebkę, nową, dodatkowo w środku był portfel , kosztuje około 60 funtów, ja dałam 12 złotych. Poza tym piękną skórzaną kurtkę w głęboko czekoladowym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 08:38 Ale guziki byś zmieniła, bo te od razu pokazują rocznik. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:35 Chociaz teraz taka moda...ale fakt, moja matka nosila takie cos w latach 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:55 Twoja to chyba filiżanka, ja mam większy, też Bolesławiec, jeden z moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 15:24 Haha, siostry! ten mój tez duży, pół litra w niego wchodzi, ja zupę w takich jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 17:02 Aaa, czyli taka bulionówka. Dlatego myślałam, że filiżanka Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Było o Graalach, to teraz.. 11.05.23, 09:14 oo, bardzo duzo zasadniczo czesto jak wychodze na lowy, to nie wiem po co, a wroce z czyms ale ostatnio calkiem przypadkiem odkrylam rewelacje, ktora kiedys kupilam dziecku do nawilzenia skory jemu nie przypasowalo, a okazalo sie, ze do moich wlosow - to jest re-we-la-cja mam cienkie, rozjasnione i regularnie moczone w basenowej wodzie po nalozeniu tego cuda sa absolutnie idealne - nawilzone, gladkie, dociazone szukam nastepnego opakowania www.kosmetykiaa.pl/produkty/cialo/aa-hydro-sorbet/aa-hydro-sorbet-96-aloesu-zel-uniwersalny-200-ml/ Odpowiedz Link Zgłoś