Dodaj do ulubionych

Było o Graalach, to teraz..

09.05.23, 15:41
co ostatnio sobie kupiliście, a czego wcale nie szukalyscie?
Bo ja wczoraj po drodze weszłam "na ciuchy" i znalazłam ten piękny kubek. A w domu sprawdziłam, ze on chodzi po $30 smile
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:49
      Dzbanek z uśmiechniętymi smokami. Za 12 zł.
      Tu za 66 dolarów, choć nie wiem co to za strona i na ile cena realna.

Pudełka podobne widziałam za około 30 dolarów. Zapłaciłam też 12 zł.
      Ale nawet jak by były qarte tylko po te 12 zł to ja lubię niebieskie skorupy.
      poshmark.com/listing/Chinese-Smiling-Dragon-Porcelain-Teapot-62339169ff7c5a5d0bef02a2
      • anomaliapogodowa11 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 21:07
        Daniela,mam takie same pudełkosmilekupiłam w charity shopsmilesmilelata temu,też lubię niebieskie skorupysmile
        • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:18
          No to prawie jak ja bo ja w SH smile
    • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:50
      Dwa dywany Gabbeh, czerwone, jeden dwa na trzy, drugi dwa na jeden cztery, wełna, łącznie w sklepie bym zapłaciła co najmniej, po wnikliwych poszukiwaniach, jakieś 800 euro. Fakt, czeka jej porządne czyszczenie, ale i tak się opłaca.
      • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:50
        to na portalu z ogłoszeniami drobnymi
    • stephanie.plum Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 15:59
      do stu piorunów, ja też chcę taki kubek!
      • majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:08
        Mojego nie oddam! 😂
        • stephanie.plum Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:23
          on jest duży, prawda?
          na mnóstwo herbaty, która paruje i można niemal od razu chłeptać...

kocham takie kubki.
          • szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:33
            Ja duży mam taki, kupiony na wyprzedaży garażowej zaraz po przyjeździe do nl
      • m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:57
        Widuję je na wszystkich większych jarmarkach bożonarodzeniowych, Bolesławiec zazwyczaj ma swoje stoisko. Ja właśnie na jarmarku kupiłam, foto gdzieś niżej dałam.
    • mayaalex Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:07
      Sliczny kubek, nie wiedzialam, ze Boleslawiec ma takie ladne rzeczy.
      Ostatnio weszlam do wypasionego papierniczego po kartke urodzinowa i kupilam rozowy cienkopis. I tak sobie teraz gryzmole na rozowo smile
      Oraz weszlam do sklepu bo kolezanka spozniala sie na kawe i wreszcie znalazlam szeokie jeansy na moja sylwetke.
      • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:10
        Bolesławiec ma śliczne i cholernie w tej chwili drugie rzeczy. Czasem taniej można kupić w TKMaxx
        • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:10
          *drogie
    • igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:18
      Pingwineksmile

Pomaga mi w leżeniu ze skręconą kostką.
      Sama go sobie co prawda nie kupiłam.
      Wpadł na niego niechcący mąż.
      • majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:21
        igge napisał:
        > Pingwinek:
        )

😂😂 Już się przestraszyłam co na zdjęciu będzie😅
        • kk345 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 21:04
          Ja też-i mnie zainteresował, jak to mąż na niego wpadł niechcący big_grin
      • gama2003 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:30
        Cudo.
        Fajny mąż !
        • aqua48 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:24
          Słodki! (i mąż i pingwinek)
          • igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:05
            wink
    • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:20
      Inne Graale:
      - talerzyk Wegdwood 1990 - w internecie raptem 8 dolarów, no ale u mnie 4 zł
      - talerzyki z serii 12 Days of Christmas - po 4 zł, w sklepie ze starociami 40 zł, w internecie od 75 do 95 zl
      • inny.kwiatek Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:57
        Jakie te talerzyki są śliczne? One się jakoś nazywają żebym mogła znależć w necie? Kupiłabym.
        • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:26
          Wpisz: Royal Grafton Twelve Days of Christmas plates. Czasem są na polskim allegro też.
          Bodajże od 1976 roku co rok wypuszczali talerzyk z obrazkiem ilustrującym kolejny wers piosenki 12 Days of Christmas (kocham ją, bo jest przezabawna).
          Tu masz "partridge in a pear tree" "two turtledoves" i "four colly (czasem pisane jako calling) birds"
          • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:31
            I proszę masz na Allegro, drożej niż ja kupiłam ale tanio w stosunku do tego co widzialam

allegrolokalnie.pl/oferta/talerz-kolekcjonerski-royal-grafton-christmas-3uc
            • majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 02:15
              Danielo, u Ciebie w domu musi być bardzo klimatycznie, chętnie bym zajrzała w Twoje okna, ze tak polecę wątkiem obok.
              • daniela34 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 08:11
                No jest w nim trochę starszych i nowszych -"skorup" bo lubię porcelanę smile
    • extereso Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:33
      Zawiozlam mamę do Ikei i taka niepozorna a na żywo bardzo fajną lampę kupiłam www.ikea.com/pl/pl/p/taellbyn-lampa-podlogowa-niklowano-opalowa-biel-szklo-40437740/
      • malaperspektywa Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:41
        Na talerzykach się nie znam. Nie moja bajka ale lampa bardzo fajna. Mogłabym taką mieć u siebie.
        • igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:18
          I ja.
          Mam podobną ale ta mi się podoba.
      • pani_tau Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:55
        Oj, chyba taką kupię.
      • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:08
        Byłam w ub. sobotę i widziałam tę serię i mi się niesamowicie wszystkie one podobały.
        • extereso Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:44
          Ja też sobie kupię jeszcze te z krótką noga. Na żywo jeszcze fajniej.
          • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:55
            mnie się też ta jadalniana z minispodeczkami podobała big_grin
            • extereso Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:57
              🙂
          • kura17 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:56
            > Ja też sobie kupię jeszcze te z krótką noga. Na żywo jeszcze fajniej.

moj maz ma ta mala jako lampke nocna, super jest.
            a ta duza mamy w pokoju goscinnym smile
    • nenia1 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 16:40
      już chciałam powiedzieć, że nic, ale przypomniało mi się, że pamiątkową malowaną (podobno ręcznie) bombkę na wyjeździe majówkowym.
      Idę sobie spokojnie uliczką uroczego miasteczka a tu nagle bombki wiszą w witrynie i słychać niemalże jak wołają "kup mnie, kup mnie, chcę wisieć na twojej choince..."wink No niestety, żadna okazja cenowa to nie była.
      • igge Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:23
        Ta bombka urocza.

A Bolesławca niektóre wzory chciałabym mieć. Czasem w prezencie dostajemy. Mam jednak ciasno w witrynie i na półkach w kuchni. Powstrzymuję się.
    • samaasma Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:02
      Pozwól że nie będę cieszyć się z tobą bo nie znosze Bolesławca po pierwsze za to że mają takie brzydkie wzory a po drugie że bardzo łatwo się obtlukuja

Ale za dwa euro to dobra cena, z miesiąc popijesz

Ja ostatnio kupiłam kufle do piwa takie z logo naszego ulubionego piwa bo nam sie rozbiły

Myślałam że takie te szklane kufle to się dostaje w sklepie jako gratis do większych Paczek piwa a okazało się że to się kupuje za Grube pieniądze i jak podpuściłam męża w cenę dziesięciokrotną niż tą którą zapłaciłam w sklepie z używanymi rzeczami to uwierzył bez mrugnięcia okiem ze tyle zapłaciłam

I rzeczywiście Dzisiaj widziałam w sklepie te kufle dokładnie za ceną 10 razy wyższą niż którą dałam ja

Masakra

• kamin Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:26
        Mam jeden kubek z Bolesławca, od 10 lat myty w zmywarce i jest caly
      • kurt.wallander Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:04
        samaasma napisał(a):

> Pozwól że nie będę cieszyć się z tobą bo nie znosze Bolesławca po pierwsze za t
        > o że mają takie brzydkie wzory a po drugie że bardzo łatwo się obtlukuja

Ale co ty opowiadasz? Mam sporo Bolesławca, od 15-20 latmyję w zmywarce i nic mi się nie obtłukło jeszcze.

Wzornictwo, kwestia gustu, ale jest dość zróżnicowane.
        • simply_z Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:30
          ja to samo, miski, kubki, nic się nie obtłukło
      • m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 13:00
        Mam parę rzeczy z Bolesławca, niektóre dosyć stare i nic się nigdy nie obtłukło.
        • annaboleyn Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 13:04
          Też mam rzeczy z Bolesławca, bardzo są porządne, zmywarka im nie szkodzi, codzienne używanie, bez certolenia się - również.
          No, ale prawdziwy Bolesławiec nie jest tani, więc jak się ktoś skusi na podróbeczkę za okazyjną cenkę, to potem się dziwi, że te "bolesławce" z pierwszego zmywania wychodzą obtłuczone i z wyblakłymi kolorami big_grin
    • aqua48 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:30
      Bolesławca mam trochę skitranego, bo odziedziczony po Mamie, ale jakoś nie używam. Nie porusza mnie specjalnie. A kupiłam dzisiaj zupełnie przypadkiem w Biedrze pięknego nakrapianego storczyka. Stał samotny wśród innych białych i wołał cichutko - weź mnie. A oprócz niego kupiłam na starym Kleparzu cztery pełne malwy do ogrodu i cztery pachnące petunie na balkon. Czekam aż słońce zejdzie z balkonu, a petunie mi już pachną na stole obok.
    • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:36
      Przyniosłam ze śmietnika krzesło. Dziecku niedługo się przyda na nowych włościach. A potem się zorientowałam, że takie same stały w Los Pollos Hermanos. I ja, i syn jesteśmy wielbicielami Breaking Bad i przyległości, więc radość we wsi smile
      • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 17:58
        Zdjęcie, może być z netu, pls. Ja jestem właścicielką chavari wytarganego ze śmietnika budowlanego, prawie takiego jak ten, tylko trzeba zawieźć do tapicera www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/wunderschoener-stuhl-antiquitaet/2427213121-240-3387 .
        • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:37
          Takie. Nic specjalnego, ale wygodne i znaczące smile
          Twoje całkiem jak z bajki.
          • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:37
            wariacje na tema thoneta, ponadczasowe.
            • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:49
              Tak, fakt. Do tego stary chyba prawdziwy thonet z piwnicy rodziców i trzecie, najzwyklejsze z ikei, też ze śmietnika, i jadalnia zrobiona.
              • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:40
                To ja tak kiedyś przywlokłam dwa białe składane krzesła, okazuje się, że bardzo stara ikea, nie mam fotek, każde po 5 euro, wygodniejszych drewnianych krzeseł nie znam, córce dałam do jej pierwszego mieszkania, ona też je bardzo lubi.
                • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 11:21
                  To cieszy, prawda? Lubię właściwie wszystko, co mam w domu, prawie wszystko coś znaczy. I o to chodzi smile
                  • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 11:34
                    Bardzo cieszy. Mój przyjaciel kupił mieszkanie z wyposażeniem, mieszkanie nad morzem, na wynajem wakacyjny, wywalał garnki, bo brzydkie, jeden rondelek mały emaliowany z długą rączką przygarnęłam, bardzo go lubię, córki też.
                    • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 15:54
                      Ja niedawno kupiłam mieszkanie po stuletniej pani. W piwnicy były stare doniczki. Dla mnie najpiękniejsze na świecie smile
                      • majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 15:57
                        bez zdjęcia się nie liczy!
                        • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 16:53
                          Krzywe i zgrzybiałe 🙂
                          • majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 17:31
                            Super! to tereaz migusiem do liroja po kwiatki wink. U mnie przeważają doniczki z Ikei niestety.
                            • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 19:01
                              Kwiatków mam tyle, że raczej się wstrzymam, a liroj jest fuj, ale poza tym się rozumiemy smile
            • kura17 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:59
              > wariacje na tema thoneta, ponadczasowe.

ja oryginalnego thoneta wywloklam z pracowego smietnika.
              • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 13:16
                Pamiętam, że lubisz krzesła smile
    • paola.brunetti Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:17
      W moim ulubionym sklepie w Krakowie na Krupniczej kupiłam sobie taki zeszyt i teraz zastanawiam się, co będę w nim zapisywać.
      • chococaffe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:08
        Ja mam kilka przepieknych zeszytów/notatników i leżą - mam zbyt brzydki charakter pisma, żeby je nim niszczyć.
    • brenda_bee Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:19
      Cukiernicę. Nie planowałam ale tak bardzo mi się spodobała
      • samaasma Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:22
        To dla katolików ?
        • tomato.soup Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:57
          Nie, to dla fanów ryb na słodko.
          • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:43
            padłam
      • kk345 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 21:06
        Urocza!
    • daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:26
      Turkusową torebkę i pasujące oversizowe okulary przeciwsłoneczne, zestaw dość piorunujący.
      • daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:46
        foto
        • szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:55
          Fotka jak z reklamy wink
        • mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:22
          a gdzie przywieszka z malpa? 🤣
          • daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:35
            jakaś małpa w TKmaxxie ukradła smile
            • mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:43
              a to malpa 🙊
          • samaasma Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 07:14
            Moim zdaniem zdjęli żeby panie w wieku 46 lat nie nosiły bo to dla dziewczynek ale jak tym staruszkom przetłumaczyć ?
            • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 11:35
              Haha, z kipplingami widuję tu w Niemczech emerytki w wieku na oko od 60 plus. Dziewczynek nie widuję z tym torebkami big_grin
              • daisy Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 16:08
                o matko, to muszę oddać, bo anim dziewczynka, ani 60+ jeszcze nie mam, i co teraz
    • szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:29
      Trzy bromelie w trzech kolorach - żółta, pomarańczowa i białą. Stały takie biedne, trzy ostatnie w markecie i jakoś przykro było je zostawić.
      • atoness Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:55
        Ja też tak kupuję kwiaty. Widzę i natychmiast słyszę pieśń kościelną: niech cię płacz sierót do litości wzbudzi. I zawsze mnie wzbudza.
        • szarmszejk123 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 06:51
          Dokładnie tak, wzbudza od razu:p
    • klaviatoorka1 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:35
      ja mam takich strzałów mnóstwo, bo lubię wynajdywać starocie.
      najlepszy łup- w kieszeni kurtki z lumpeksu za 20 zł zaplątana figurka zwierzątka Svarowskiego.
      jej cena na ebayu czy etsy poraża, bo to była limitowana edycja.
      jest śliczna i nigdy jej nie sprzedam.
      Z tego samego miejsca mam też jedwabną apaszkę Pucci, z oryginalną metką, kupioną na wagę, za 3-4 zł.
      A mąż kupił na wyprzedaży komplet 4 metalowych krzeseł, projektu Henryka Sztaby. za renowację zapłacił 500 zł.
      Ich cena w necie to ok 3000zł za dwie szt...
      Tekst linku
    • suki-z-godzin Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 18:48
      całkiem wygodny biusthalter 🤡
      już pogodziłam się z faktem, że wygodne są tylko miękkie topy, odżałowałam parę stów przepuszczonych u Ewy Michalak, ale kilka dni temu coś mnie podkusiło żeby zamówić ładny, bezfiszbinowy minimizer z bonpriksa. leży dobrze, ma siateczkę, stary będzie zachwycon.
      • notting_hill Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:00
        O, to ja podobnie. Zachęcona tutejszym wątkiem o miękkich biustonoszach nabyłam dziś w Rossmanie idealny, cielisty, bezszwowy i lecę jutro kupić drugi taki sam. Nigdy więcej fiszbin!
        • mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:02
          bwelniany? bo jak tak, to kolezanke jutro wysle 😋
          • mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:03
            *bawelniany?
            • notting_hill Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:15
              Nope, z mikrofibry (skład: polyamid i elastan). Ale on musi być elastyczny i przylegający, bo to taki bez zapięcia z tyłu. Leży, kurde idealnie. Za całe 48 pln czy coś podobnie.
              • mysiulek08 Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 23:24
                aa, to takiego nie szukam 😁
    • chococaffe Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 19:41
      Kubeczek ( a w zasadzie dwa) za 3 euro , bardzo mi się podoba
    • smoczy_plomien Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 20:09
      Książka o polskich chłopach w formacjach wojskowych na przestrzeni wieków i przesłodki brelok-nietoperz big_grin
    • simply_z Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:32
      Wazon ze ślicznym widoczkiem, obecnie trzymam w nim bzy.
    • sasha_m Re: Było o Graalach, to teraz.. 09.05.23, 22:43
      Nie pamiętam już co, ale pamiętam gdzie. W małym miasteczku nie przejdę obojętnie obok "domu towarowego" czyli sklepu wielobranżowego, tam czai się tyle skarbów niedostępnych gdzie indziej, że szok.
    • luli321 Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 06:15
      A ja wczoraj w ciucholandzie kupiłam torebkę, nową, dodatkowo w środku był portfel , kosztuje około 60 funtów, ja dałam 12 złotych.
      Poza tym piękną skórzaną kurtkę w głęboko czekoladowym kolorze.
      • alpepe Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 08:38
        Ale guziki byś zmieniła, bo te od razu pokazują rocznik.
        • simply_z Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:35
          Chociaz teraz taka moda...ale fakt, moja matka nosila takie cos w latach 80-tych.
    • m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 12:55
      Twoja to chyba filiżanka, ja mam większy, też Bolesławiec, jeden z moich ulubionych smile
      • majenkirr Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 15:24
        Haha, siostry!
        ten mój tez duży, pół litra w niego wchodzi, ja zupę w takich jadam.
        • m_incubo Re: Było o Graalach, to teraz.. 10.05.23, 17:02
          Aaa, czyli taka bulionówka. Dlatego myślałam, że filiżanka smile
    • kotejka Re: Było o Graalach, to teraz.. 11.05.23, 09:14
      oo, bardzo duzo
      zasadniczo czesto jak wychodze na lowy, to nie wiem po co, a wroce z czyms big_grin
      ale ostatnio calkiem przypadkiem odkrylam rewelacje, ktora kiedys kupilam dziecku do nawilzenia skory
      jemu nie przypasowalo, a okazalo sie, ze do moich wlosow - to jest re-we-la-cja
      mam cienkie, rozjasnione i regularnie moczone w basenowej wodzie
      po nalozeniu tego cuda sa absolutnie idealne - nawilzone, gladkie, dociazone
      szukam nastepnego opakowania
      www.kosmetykiaa.pl/produkty/cialo/aa-hydro-sorbet/aa-hydro-sorbet-96-aloesu-zel-uniwersalny-200-ml/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka