bylam.stara.mostowiakowa
09.05.23, 21:40
Nie mam wielkich nadziei, bo w guglach próbowałam i nie znalazłam, ale na tym forum wszystko jest możliwe. Może któraś z was kojarzy film, na 99 % niemiecki, oglądałam go kilkanaście lat temu. Fabuła mniej więcej taka: para dwudziestokilkulatków wyjeżdża na wycieczkę do Maroka. Dojeżdżają autokarem do wypasionego hotelu, pokazany jest obserwujący ich człowiek-schorowany, siedzący na jakimś wózku inwalidzkim. Para ta miło spędza czas, zwiedza. Potem jakaś scena w nocy- przez kratki wentylacyjne wpuszczany jest jakiś gaz. Potem dokładnie nie pamiętam, ale okazało się, że ta wycieczka - którą oni niby wygrali w jakimś konkursie- tak naprawdę jest podstępem. Oni i kilka innych par zostali zwabieni do tego Maroka, wszystkie uczestniczki były młodymi kobietami w bardzo wczesnej ciąży o której jeszcze nie wiedziały. Chyba miały tego samego ginekologa, który uprawiał niecny proceder. Ten gaz wpuszczany przez kratki wentylacyjne miał je uśpić, by można było dokonać na nich aborcji. Z pozyskanych płodów miało być zrobione lekarstwo dla tego bardzo chorego człowieka, który był jakimś wielkim bogaczem. Tyle zapamiętałam. Może głupio brzmi, ale chciałabym go odnaleźć. Kojarzy któraś z was?