Dodaj do ulubionych

Szukam filmu

09.05.23, 21:40
Nie mam wielkich nadziei, bo w guglach próbowałam i nie znalazłam, ale na tym forum wszystko jest możliwe. Może któraś z was kojarzy film, na 99 % niemiecki, oglądałam go kilkanaście lat temu. Fabuła mniej więcej taka: para dwudziestokilkulatków wyjeżdża na wycieczkę do Maroka. Dojeżdżają autokarem do wypasionego hotelu, pokazany jest obserwujący ich człowiek-schorowany, siedzący na jakimś wózku inwalidzkim. Para ta miło spędza czas, zwiedza. Potem jakaś scena w nocy- przez kratki wentylacyjne wpuszczany jest jakiś gaz. Potem dokładnie nie pamiętam, ale okazało się, że ta wycieczka - którą oni niby wygrali w jakimś konkursie- tak naprawdę jest podstępem. Oni i kilka innych par zostali zwabieni do tego Maroka, wszystkie uczestniczki były młodymi kobietami w bardzo wczesnej ciąży o której jeszcze nie wiedziały. Chyba miały tego samego ginekologa, który uprawiał niecny proceder. Ten gaz wpuszczany przez kratki wentylacyjne miał je uśpić, by można było dokonać na nich aborcji. Z pozyskanych płodów miało być zrobione lekarstwo dla tego bardzo chorego człowieka, który był jakimś wielkim bogaczem. Tyle zapamiętałam. Może głupio brzmi, ale chciałabym go odnaleźć. Kojarzy któraś z was?
Obserwuj wątek
    • lu_na_be Re: Szukam filmu 09.05.23, 23:20
      "The life zone"?
      Chyba nie, bo parę szczegółów się nie zgadza, ale przynajmniej podbiję wątek smile
    • dni_minione Re: Szukam filmu 09.05.23, 23:43
      Wrzuciłam to, co napisałaś, w czatGPT i powiedział:
      Dziękuję za więcej informacji. Ten opis filmu sugeruje, że może to być niemiecki thriller z 2006 roku, zatytułowany "The Trail" (oryginalny tytuł niemiecki: "Das Geheimnis der Wolfsklamm").

W filmie grupa młodych kobiet zostaje zaproszona do Maroka na darmową wycieczkę. Jednak gdy przyjeżdżają, okazuje się, że są one uczestniczkami tajemniczego eksperymentu medycznego, polegającego na tym, że są sztucznie zapłodnione i poddawane testom. W jednej ze scen, która pasuje do opisu, który podałeś, kobiety zostają uwięzione w pomieszczeniu, a przez kratki wentylacyjne zostaje wpuszczony jakiś gaz, który powoduje ich utratę przytomności.

Mam nadzieję, że to Ci pomogło i że jest to film, którego szukałeś.
      • ayelen40 Re: Szukam filmu 10.05.23, 13:55
        Wedle Google "Das Geheimnis der Wolfsklamm" to jakiś film miłosny, a nie to...
        • biala_ladecka Re: Szukam filmu 10.05.23, 19:09
          ayelen40 napisała:

> Wedle Google "Das Geheimnis der Wolfsklamm" to jakiś film miłosny, a nie to...

Może ten konkurs w którym wygrali wycieczkę, to był czar par wink
        • sajgonetka Re: Szukam filmu 10.05.23, 22:59
          Po tytule wyszukuje jeszcze coś innego
          m.imdb.com/title/tt0422963/
          • ayelen40 Re: Szukam filmu 11.05.23, 08:17
            Ja szukałam po niemieckim. Dwa różne filmy wymieszane, a opis fabuły z trzeciego.
      • arthwen Re: Szukam filmu 10.05.23, 14:10
        ChatGPT jest w takich kwestiach bezużyteczny, bo zwyczajnie generuje losowy tekst, czyli zmyśla.
        • dni_minione Re: Szukam filmu 10.05.23, 19:00
          A to drań smile Ale sprawdziłam go teraz z kilkoma innymi podpowiedziami-opisami fragmentów filmów i zawsze zgaduje.
          • arthwen Re: Szukam filmu 10.05.23, 21:56
            Tak, jak jest znany film, którego opisy są w sieci, to zgadnie. Ale jak np spróbujesz dopytać o szczegóły fabuły, to możesz się mocno zdziwić smile
            A w takim wypadku, jak film jest trudniejszy do znalezienia, to zwyczajnie zmyśla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka